Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Η εξεταση περιλαμβανει οπισθογωνια? Ναι.

Αν φυγεις πανω απο μετρο σε κοβουν? Ναι.

Το προβλημα πού ακριβως εγκειται;

Κι εγω δεν ηθελα να λαδωσω (250€) και με εκοψαν επειδη κοιταξα στην οπισθογωνια στιγμιαια τον καθρεφτη δεξια, ενω επρεπε ολη την ωρα πισω. Δικαιολογια: "Κι αν περνουσε καμια γιαγιακα?". Της πλακας ναι, αλλα ειχαν δικιο. Ορθα με εκοψαν λοιπον.

Το προβλημα ποιο ειναι ακριβως; Εδωσα 150 ευρω για επανεξεταση την επομενη εβδομαδα και το πηρα γιατι δεν εκανα το ιδιο λαθος. Και ετσι μου εμειναν και 100 ευρω στη τσεπη, απο πιθανο λαδωμα.

Απλα ειναι σωστοι οταν δεν λαδωνεις.

• Απαντ. 226
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ναι φίλε George σωστά τα λές,

αλλά δεν μπορούν να σε βάλουν και δίπλα σε κάδους για να κάνεις οπισθογωνία όταν οι κανόνες λένε ότι πρέπει επίσης να απέχεις 1 μέτρο απο το πεζοδρόμιο όταν αρχίζεις τη γωνία. Δεν σε μαθαίνει ο δάσκαλος να κάνεις γωνία απο κάδους με τέτοια απόσταση γιατί πολύ απλά δεν σε βάζουν τέτοια γωνία. Σε μένα έτυχε μόνο.

Εγώ ήμουνα 2,5 μέτρα απο το πεζοδρόμιο αν βάλεις ότι περίπου 1,5 μέτρο είανι ο κάδος και 1 μέτρο που κράτησα απόσταση. Εμένα ο δάσκαλος δεν μου έμαθε πως να κάνω τέτοια οπισθογωνία τόσο μακρυά απο το πεζοδρόμιο, βεβαίως ακολούθησα όλα τα σημάδια που μου είχε δείξει ο δάσκαλος αλλά δυστυχώς δεν πιάνουν όταν βρίσκεσαι αρχικά εκτός θέσης. Μπορούσα βέβαια να περάσω κάνοντας δικιά μου πατέντα αλλά προτίμησα να τα κάνω όπως μου τα δειξε ο δάσκαλος γιατί μου έδωσε την εντύπωση ότι μόνο έτσι είναι ο σωστός τρόπος για να μην κοπείς. Και στην τελική με κόψανε για 10 εκατοστά όπως μου είπανε..προσπάθησα να το φέρω πιο κοντα στο πεζοδρόμιο αλλα μετά έχανα το περιθώριο της απόστασης του ενάμιση αυτοκινήτου απο τη γωνία, θα πήγαινα πολύ πίσω μέχρι να το φέρω παράλληλα με το πεζοδρόμιο και πάλι θα κοβόμουν.

Δημοσ.

Εμενα στη οπισθογωνια κ στο παρκαρισμα μου ειχε πει ο δασκαλος οταν τελειωσω κ μετα ανοιγουν την πορτα κ βλεπουν ποσο απεχεις απο το πεζοδρομιο κ κρινουν αναλογως..

Δεν ειναι ολοι οι εξεταστες το ιδιο.Η δικια μου εξεταση κρατησε 30 λεπτα κ δε λαδωσα(μα το θεο) κ με περασανε...

Δημοσ.

Θέλω να πάω να βγάλω το νέο δίπλωμα που είναι σαν ταυτότητα επειδή το παλιό ροζέ έχει γίνει ψιλό-μπουρδελέ μετά από 12 χρόνια.

Καμιά ιδέα τι χαρτιά χρειάζονται για την όλη διαδικασία και πόσο πάει το μαλλί;

Δημοσ.

Εγω οταν εδωσα ημουν αγχωμένος (ενω δεν ειχα αγχος ποτε μου,και πουθενα.....) και ετρεμε το ποδι μου,μαζι και ολο το αμαξι.....fear.png

Αλλα δεν εκανα λαθος,βεβαια σε εμας ολη η εξεταση κρατουσε 10 λεπτα μαξ,εδιναν πολλα ατομα,και θελαν να τελειωνουν....

Ενα παιδι πριν απο μενα ανεβηκε το πεζοδρομιο στην οπισθογωνια (η πισω ροδα και καπακι επεσε,"γλίστρησε" ),αλλα οι εξεταστες δεν καταλαβαν τιποτα και τον περασαν.......rolleyes.gifrolleyes.gifrolleyes.gif

Δημοσ.

Αυτο με την οπισθογωνια και τον καθρεφτη τη γκαβλα ειναι?

Απο ολη την ιστορια με τα μαθηματα που ειχα κανει το μονο χρησιμο ήταν το παρκαρισμα. Ολα τα αλλα ποτε δεν τα ακολουθησα και ο καθρεφτης ειναι ο καλυτερος μου φιλος.

Παντος andy, οταν το παρεις κανε και μερικα χλμ με καποιον εμπειρο να σου πει καποια αληθινα πραγματα γιατι απο τα μαθηματα καποιος δεν βγαινει ετοιμος οδηγος (αποψη μου).

• Moderators
Δημοσ.

ναι φίλε George σωστά τα λές,

αλλά δεν μπορούν να σε βάλουν και δίπλα σε κάδους για να κάνεις οπισθογωνία όταν οι κανόνες λένε ότι πρέπει επίσης να απέχεις 1 μέτρο απο το πεζοδρόμιο όταν αρχίζεις τη γωνία. Δεν σε μαθαίνει ο δάσκαλος να κάνεις γωνία απο κάδους με τέτοια απόσταση γιατί πολύ απλά δεν σε βάζουν τέτοια γωνία. Σε μένα έτυχε μόνο.

Εγώ ήμουνα 2,5 μέτρα απο το πεζοδρόμιο αν βάλεις ότι περίπου 1,5 μέτρο είανι ο κάδος και 1 μέτρο που κράτησα απόσταση. Εμένα ο δάσκαλος δεν μου έμαθε πως να κάνω τέτοια οπισθογωνία τόσο μακρυά απο το πεζοδρόμιο, βεβαίως ακολούθησα όλα τα σημάδια που μου είχε δείξει ο δάσκαλος αλλά δυστυχώς δεν πιάνουν όταν βρίσκεσαι αρχικά εκτός θέσης. Μπορούσα βέβαια να περάσω κάνοντας δικιά μου πατέντα αλλά προτίμησα να τα κάνω όπως μου τα δειξε ο δάσκαλος γιατί μου έδωσε την εντύπωση ότι μόνο έτσι είναι ο σωστός τρόπος για να μην κοπείς. Και στην τελική με κόψανε για 10 εκατοστά όπως μου είπανε..προσπάθησα να το φέρω πιο κοντα στο πεζοδρόμιο αλλα μετά έχανα το περιθώριο της απόστασης του ενάμιση αυτοκινήτου απο τη γωνία, θα πήγαινα πολύ πίσω μέχρι να το φέρω παράλληλα με το πεζοδρόμιο και πάλι θα κοβόμουν.

Δικιο εχεις, με τη διαφορά ομως οτι η επιβιωση στη ΖΟΥΓΚΛΑ του δρομου πολυ απλα δεν σηκωνει δικαιολογιες του στυλ "δεν εχω μαθει κατι τετοιο" ή "δεν επιτρεπεται από τον κοκ" κτλ.

Πρεπει να εχεις το μυαλο σου και εκει που δεν το εχει αλλος, γιατι εσυ θα σκοτωθεις παρεα μ αυτον. Τον καθε αυτον. Θα πρεπει να ελεγχεις τις συνθηκες, να κοιτας πως οδηγαει και πως αντιδραει στην οδηγηση του ο καθε ενας απο ολους οσους ειναι γυρω σου, ακομα και το περιβαλλον. Μια σκια στο πεζοδρομιο μπορει να ειναι η γατα που θα πατησεις, ή ο σκυλος που θα πεσει πανω σου, γιατι δεν θα προλαβαινες να αντιδρασεις αν δεν τον ειχες δει. Δυστυχως εγω δε το εχω πετυχει αυτο. Μα δε γινεται να ζητησω 400 ευρω από το σκυλο που πεταχτηκε... Κοιταω ομως να μη χρειαστει να ξαναδωσω 400 ευρω. :)

Πρεπει να νιωθεις οτι "φταις" ακομα και γιαυτα που δε φταις, μονο και μονο για να εχεις το 110% της συγκεντωσης σου. Και φυσικα θα βρεθεις και σε καταστασεις που δεν εχεις μαθει, οπως το να κανεις αναστροφη εκει που ισα ισα χωρας, το να παρκαρεις αναγκαστικα σε μερος που μεχρι τωρα λες οτι ΔΕ χωρας, το να κανεις οπισθογωνια στην οποια αν εξεχεις, σε στουκαρε αυτος που ερχεται απο πισω... ;) Το κοψιμο ανευ λαδωματος ειναι μια πολυ καλη αφορμη για να αρχισεις να μαθαινεις κι αυτα που δεν εισαι υποχρεωμενος για την εξεταση, αλλα θα τα χρειαστεις αυριο-μεθαυριο, απο τωρα.

Δημοσ.

Παντος andy, οταν το παρεις κανε και μερικα χλμ με καποιον εμπειρο να σου πει καποια αληθινα πραγματα γιατι απο τα μαθηματα καποιος δεν βγαινει ετοιμος οδηγος (αποψη μου).

Το αυτο,παντος γενικα ειναι στην ευχερια του καθε δασκαλου αν θα σου κανει μαθημα για να περασεις ή για να μαθεις να οδηγας....

Εκει ξεχωριζουν οι καλοι απο τους υπολοιπους....

Δημοσ.

εγώ έχω ακόμα μια απορία...

κλασικά μας έλεγε ο δάσκαλος,πως πριν βγεις και ανοίξεις την πόρτα,να κοιτάξεις πίσω από τον αριστερό σου ώμο,απτό παράθυρο,να βεβαιωθείς ότι δεν έρχεται κανείς και ύστερα βγαίνεις.και ότι μπορεί να σε κόψουν αν δεν κοιτάξεις έτσι.και όντως παραλίγο να με κόψουνε για αυτό..

ειλικρινά οδηγάω τώρα 2 χρόνια,και ακόμα σκέφτομαι τι χαζομάρα ήταν αυτή.πάντα κοιτάω,αλλά από τον καθρέφτη του οδηγού(σκύβω κιόλας μπροστά για να μπορώ να δω τα πάντα)και είμαι κομπλέ.δε μπορώ να καταλάβω.

και να ξέρετε πως πάντα οι εξεταστές είναι φοβισμένοι όταν μπαίνουνε.δηλαδή εσύ μπορεί να πηγαίνεις χαλαρά,και ο εξεταστής να τρέμει σαν το ψάρι.νιώθουν πάντα 10-20 χιλιόμετρα παραπάνω απότι πας.

σε μια φάση στην εξέταση έγω ένιωθα ειλικρινά ότι πήγαινα πολύ αργά,άντε να πήγαινα με 20..και μου λένε τρέχεις..λέω ορίστε?μήπως το όριο είναι 10?χαχα και μου ρίχνει ένα βλέμμα ο δάσκαλος όλα τα λεφτά.

(τα ίδια ένιωθα και γω όταν μπήκα συνοδηγός στη μάνα μου που πήρε πρόσφατα το δίπλωμα)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το καλό με όλη την ιστορία είναι ότι ο δάσκαλος μου ζήτησε μόνο 50 ευρώ για επανεξέταση, για τα παράβολα, καθώς θεώρησε και ο ίδιος όπως και γώ ότι δεν χρειάζομαι τα υποχρεωτικά μαθήματα, γιατί κόπηκα απο μαλ***α. Απλά θα υπογράψω μια υπεύθυνη δήλωση ότι και καλά τα έκανα τα υποχρεωτικά. Για να κρατηθώ "ζεστός" πέρνω το αμάξι φίλων μου και κάνω καμιά γωνία ή κανένα παρκάρισμα που και που.

Δημοσ.

Επειδή έχω πάριε διπλωμα εδώ και αιώνες, έχει αλλάξει κάτι στο σύστημα εξέτασης πρακτικό και θεωρητικό; Ενδιαφέρομαι για δίπλωμα μηχανής.

Οταν εδινα εγώ για Β,Γ ειχε το κλασσικο πρακτικό και ενα τεστ απο 30 αν θυμάμαι καλά.

Καποιος που να εχει βγαλει διπλωμα μηχανής να με κατατοπίσει;

Υ.Γ. κατευθείαν για οσα κυβικά θέλω δε βγαίνει ή οχι;

Δημοσ.

Ναι, απεριορίστων βγάζεις εσύ κατευθείαν, για τα άλλα δε ξέρω να σου απαντήσω.

Δημοσ.

ειλικρινά οδηγάω τώρα 2 χρόνια,και ακόμα σκέφτομαι τι χαζομάρα ήταν αυτή.πάντα κοιτάω,αλλά από τον καθρέφτη του οδηγού(σκύβω κιόλας μπροστά για να μπορώ να δω τα πάντα)και είμαι κομπλέ.δε μπορώ να καταλάβω.

Δεν θες να σου τύχει για να καταλάβεις.

Όπως είπε κι ο Georgeman από πάνω, καλύτερα να νιώθεις ότι φταις για κάτι που μπορεί να γίνει, πριν γίνει.

Παραδείγματα;

1) Πόρτα οδηγού προς το πεζοδρόμιο -> χτυπάς βιαστικό πεζό που δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι πας να βγεις από το αμάξι.

2) Πόρτα οδηγού προς το δρόμο -> χτυπάς διερχόμενο αυτοκίνητο - μηχανάκι - ποδήλατο. Οι δυο πρώτοι θα πάρουν για σουβενίρ την πόρτα σου. Ο τρίτος μάλλον όχι, αλλά μαζί με τον οδηγό της μηχανής θα τραμαυτιστεί σοβαρά.

Μην ψάχνεις αν φταις ή δεν φταις. Σύμφωνα με τη λογική που έχει το λάθος αυτό στην εξέταση, οφείλεις να είσαι προσεχτικός μέχρι να βγεις εντελώς έξω από το αμάξι και να το κλειδώσεις.

Και προσωπικά, μάλλον φταίει κάποιος όταν ανοίγει απερίσκεπτα την πόρτα, νομίζοντας ότι είναι μόνος στο δρόμο. :)

Δημοσ.

Και η οπισθοπορεία χρειάζεται ΚΑΙ ο ΣΑΛΙΓΚΑΡΟΣ που κατήργησαν. Με τα δύο τελευταία καταλαβαίνουν αν ο οδηγός έχει καλή αίσθηση του όγκου του αυτοκινήτου. Αντε και πες δεν τα έκαναν,αν σε κλείσει ελαφρώς κάποιος με το αυτοκίνητο κάπου θα ήταν καλύτερα να περιμένεις σαν τον ηλίθιο επειδή δεν ξέρεις να κάνεις όπισθεν; Άσε που στο σαλιγκαρο ειδικά έκοβαν πολλές γυναίκες κ άντρες οι οποίοι κανονικά δε θα έπρεπε να οδηγούν. Μετά μην παραπονιόμαστε ότι έχουν φονιάδες στους δρόμους που κάνουν ότι να ΄ναι. Όσοι πιο ελαστικοί γίνουν στην εξέταση διπλώματος, τόσο πιο άσχετοι οδηγοί θα βγαίνουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...