chiderboy Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Ωραία έχεις δίκιο σ αυτα που λες αλλα δυστυχώς θα πρέπει να συνηθήσεις τις παραξενιές αυτες που έχει το χωριό και να μάθεις να ζεις με το σύνολο Το "ποιανού είσαι 'σύ;" ναι το ρωτάνε Αλλα τι σε πειράζει; Ξέρουν ο ένας τον άλλο και αν βλέπουν κάποιον καινούριο τους κάθεται περίεργα Στις 10 μπορεί να είναι καφενείο αλλά φεύγουν για δουλεία απο τις 5 το πρωί και απόγευμα πάλι δουλεύουν. Για καλοκαίρι τώρα πάλι που δεν έχει γάλα νομίζω κάθονται η πάνε και ποτίζουν κάνα χωράφι. Οι αγρότες προϋπήρχαν της Ευρωπαϊκής Ένωσης απλά τώρα πάει και η κουτσή Μαρια και γράφεται σε πρόγραμμα για να πάρει επιδοτήσεις Επίσης νομίζω καλά θα ήταν να προσπαθήσεις να τους καταλάβεις και να αρχίσεις να κάνεις παρέα μαζί τους τουλάχιστον με όσους από αυτούς πιστεύεις πως μπορείς. Δεν μπορεί και κανένα που έχει βγει προς τα έξω θα έχει, και κανένα που έχει σπουδάσει, και άλλους που θά χεις ενα κοινό ενδιαφέρον. Απο τη στιγμή που τους απορρίπτεις δεν βλέπω το λόγο να μην κάνουν και αυτοί το ίδιο για σένα. Τώρα το οτι δεν κάθεσαι σταθερά σε ενα μέρος είτε σε χωρίο είτε σε πόλη πιστεύω δυσκολεύει αρκετά τα πράματα. Η προσαρμογή, οι φιλίες και οι κοινωνικές επαφές θέλουν πάντα το χρόνο τους Μπορεις επίσης αντί να τους κατακρίνεις και να τους απορρίπτεις να τους δεχτείς όπως είναι και απλά να γελάς με τα κουλά που βλέπεις
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Άρα με καταλαβαίνεις chiderboy, επειδή τα ζεις κιόλας ξέρεις ότι δεν τα βγάζω από το μυαλό μου. Όταν αποφάσισα να μην απαντήσω στο "ποιανού είσαι εσύ;" που μου το έδωσαν στο πιάτο με πάρα πολλούς τρόπους, τότε αμέσως έγινα εχθρός του χωριού. Για το όνομα του Θεού, δεν ήρθα να μείνω στην κορφή του βουνού για να έχω σχέσεις με το σύνολο. Την ησυχία μου ήρθα να βρω. Πραγματικά δεν έχει σημασία αν τους απορρίπτω ή αν τους αγαπώ όλους. Απλώς δεν θέλω σχέσεις, αυτό είναι όλο. Αλλά σου είπα, δεν μπορώ να παραβλέψω το γεγονός ότι βλέπω την κακία και την κακεντρέχια στα μάτια τους κάθε φορά που κατεβαίνω να ψωνίσω κάτι. Οι ψύθιροι μου την δίνουν γιατί δεν είναι αρκετά έξυπνοι για να κάνουν κάτι με τρόπο. Ότι κάνουν είναι ενέργεια με χοντράδα.
chiderboy Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Το ποιανού είσαι εσύ το ρωτάνε μήπως και είσαι χωριανός τους που δε μένει στο χωριό, γιος κάποιου χωριανού τους ή οτιδήποτε. Δεν είναι κακό. Επίσης όλοι χαιρετιούνται και μιλάνε μεταξύ τους εκεί και το ίδιο θα κάνουν και με σένα αφού μιλήσουν μια φορά μαζί σου Αλλά είναι τα κακά. Το οτι θα γυρίσουν πχ οταν βρουν την πόρτα ανοιχτή να δουν τι έχεις μέσα, οτι θα σε σχολιάσουν και τέτοια αλλα ακόμα και αυτά δε θα τα κάνουν όλοι. Πιο πολύ καμια καρα-κατινα που θα έχει επίσης και κύκλωμα καρακατίνες για να τα σχολιάσει. Χωρίο έχω μεγάλη αύλη με ανοιχτή πόρτα. Είναι κάποιες που όποτε περνάνε απ έξω γυρίζουν πάντα να δούν καλά μέσα και αν δεν καταφέρουν πολλές φορές επειδή βάζω το αυκίνητο στην αυλή κάνουν βήματα πίσω για να κοιτάξουν καλύτερα Ο πατέρας μου γίνεται turbo κάθε φορά που τις βλέπει. Εγώ τις γελάω. Το οτι έχει τέτοια φαινόμενα πάντως δεν πάει να πέι πως είνια όλοι έτσι Εγώ στη θέση σου πάντως θα προσπαθούσα να είμαι πιο φιλικός και συζητήσιμος. Ίσως έτσι να είχες και την ησυχία σου που θες σε πιο μεγάλο βαθμό
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Aν αρχίσουμε με το ποιός είμαι, τι δουλειά κάνω, από που είμαι, πόσα βγάζω κλπ, οπωσδήποτε δεν θα είναι καθόλου καλή αρχή. Στην τελική μια coca-cola πάω να αγοράσω όχι να μου φτιάξω φάκελο. Το ότι δεν τους απαντάω κάνω το μυαλό τους να λειτουργεί ακόμη χειρότερα. Τα κουτσομπολιά τα φτιάχνουν έτσι κι αλλιώς, απαντάς δεν απαντάς. Πλάθουν ιστορίες στο τέλος και όλοι είναι ικανοποιημένοι. Έτσι κι αλλιώς με βολεύει να φαντάζονται πως είμαι πρώην κατάδικος του Αλκατράζ, γι' αυτό έχω και τατουάζ. Είναι σίγουρα πιο βολικό από το να μου ζητάνε δανεικά και χάρες.
paschalia Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Νομίζω οτι το έχεις δει εντελώς λάθος το όλο θέμα . Κ μένα δεν μ'άρεσε το κουτσομπολιό με το που πήγα - κ εντελώς στην ψύχρα κ κακοηθέστατο σε καναδυο περιπτώσεις / αφορούσε την βαφτιστήρα μου- κ είχα πάρει ανάποδες . Αλλά το μόνο που έκανα ήταν να τους απαντάω οτι η μικρή είναι απο τα καλύτερα άτομα κλπ κλπ . (αν καταλαβαίνεις το σκεπτικό) Κ το βουλώσανε . Επίσης νομίζω οτι αυτή η στάση βλάπτει εσάς περισσότερο μιας κ σας στερεί την δυνατότητα του ''δούναι κ λαβείν'' . Αν το δεις πιο ψύχραιμα , θα ωφεληθείς πολύ απο τους ανθρώπους του χωριού ,που μπορεί να νομίζεις οτι είναι κακοί κ κακεντρεχείς , αλλά είναι απλά κουτσομπόληδες . (Δε μπορεί να θες να τα έχεις κ όλα δικά σου πια) .
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Καλή μου Πασχαλιά, κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να έχει σχέσεις με κανέναν. Αυτός που θα θέλει να κάνει αυτό το άλμα στην ζωή του θέλει να μάθει τα πραγματικά προβλήματα μιας τέτοιας ενέργειας, εγώ τι θα κάτσω να του πω για το κλίμα και το κρύο το χειμώνα; Οπωσδήποτε κάποιος που δεν γουστάρει να έχει σχέσεις με κανέναν, ούτε θα προσπαθήσει να δει τα κουτσομπολιά με καλό μάτι, ούτε να προσαρμοστεί στο "σύστημα" επειδή αυτό είναι έτσι. Ο μέσος αστός που δεν ξέρει από χωριά θέλει ίσως να πάει σε ένα μέρος που δεν θα νοιάζει κανέναν αν ζει ή άν πέθανε. Ε, λοιπόν το χωριό είναι εντελώς ακατάλληλος τόπος για μία τέτοια νοοτροπία. Τους νοιάζει και τι χρώμα σώβρακο φοράς. Και αυτός είναι ο κυρίως λόγος που οι νέοι (κυρίως οι νέες) την κοπανάνε από το χωριό όταν γίνουν 18 και μίας ημέρας. Θέλουν απεγνωσμένα την μη-ταυτότητα που τους προσφέρει μια μεγάλη πόλη. Γιατί αν πηδηχθούν με τον κυρ-Σταύρο τον μυλωνά, θα το μάθει όλος ο νομός. Και σίγουρα μία επιτυχία στης πανελλήνιες εξετάσεις τους δίνει το εισιτήριο για την γη της επαγγελίας. Εγώ που έχω γνωρίσει πολλές βλαχαδερές φοιτήτριες στην ζωή μου, ξέρω πολύ καλά τι λέω. Είναι ένας λόγος που η επαρχία έχει... υψηλότατα ποσοστά επιτυχιών στις εξετάσεις. Όταν έχεις το πιστόλι στον κρόταφο οπωσδήποτε υπάρχει κίνητρο.
chiderboy Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Ο μέσος αστός που δεν ξέρει από χωριά θέλει ίσως να πάει σε ένα μέρος που δεν θα νοιάζει κανέναν αν ζει ή άν πέθανε. Ε, λοιπόν το χωριό είναι εντελώς ακατάλληλος τόπος για μία τέτοια νοοτροπία.Σαφώς Για τα υπόλοιπα σε γενικές γραμμές έχεις δίκιο και σίγουρα το χωριό δεν είναι το μέρος για να κάνει κάποιος που το επιθυμεί "ζωή" Απλά έκανες λάθος επιλογή που πήγες στο χωριό και δεν μπορείς να κατηγορήσεις κανέναν άλλον γι αυτό. Δεν πάνε όλοι όμως στο χωριό για να απομονωθούν από τον κόσμο, πιο πολύ πάει κάποιος επαρχία για τον ακριβώς αντίθετο λόγο. Επειδή γουστάρει αυτή την ατμόσφαιρα με όλες τις παραξενιές της και επειδή βαρέθηκε να ζει σαν κατσαρίδα μέσα στο σπίτι του χωρίς να τον ξέρει κανένας και να μην ξέρει κανένα Ούτε η πόλη ούτε το χωριό είναι τέλεια, καθένα έχει τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα του. Απο κει και πέρα τα βάζει κάποιος κάτω, βλέπει τι του ταιριάζει παραπάνω και κάνει τις επιλογές του. Είναι ένας λόγος που η επαρχία έχει... υψηλότατα ποσοστά επιτυχιών στις εξετάσεις. Επίσης ένας άλλος λόγος είναι πως αργούν λίγο παραπάνω να ξεπουτ@νευτούν και αντί να γυρίζουν απο το πρωί μέχρι το βράδυ στις καφετέριες που δεν υπάρχουν και να κάνουν μπαρότσαρκες στρώνουν τον κώλο τους και διαβάζουν
nikos_lef Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 Το σχολειο μου ειχε βγει μεσα στα 10 καλυτερα σε βαθμολογιες στις πανελληνιες του 2000 (νομιζω ) :-D Αλλα κ βγαιναμε (ενταξει οχι ολοι (βλ:φυτα! ) αλλα οι περοσσοτεροι... ) ΠΣΚ εξω...κ κοπανες για καφε το πρωι...κ ολα... Απλα πιστευω ειναι θεμα ελευθερου χρονου κ γενικοτερα τις ποιο "χαλαρης" ζωης...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.