Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση κρίσεως

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα δεδομένα είναι τα εξής :

Ο ενδιαφερόμενος είναι άνεργος .

Υπάρχει σπίτι στην επαρχία έτοιμο κ τον περιμένει .

Δουλειά εκεί δεν υπάρχει προς το παρόν αλλά υπάρχουν προοπτικές .

Η ερώτηση :

Θα κάνατε το μεγάλο βήμα ?

(Επειδή προβλέπεται να το κάνω , θέλω να δώ ποσοστά υπέρ κ κατά .)

Παρεπιμπτόντως , την στιγμή που δημιουργούσα το τόπικ , ο σέρβερ σερνόταν τόσο πολύ που έφτανε στα όρια του κολλήματος .

Ήθελε κάτι να μου πεί ... ?

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αγαπητή paschalia

επειδή είναι πολύ εύκολο να δίνω συμβουλές που αφορούν στις ζωές των άλλων χωρίς να υφίσταμαι τις συνέπειες με μεγάλη χαρά, ευκολία και ελαφρά τη καρδία σου απαντώ :-D.

Ναι, θα το δοκίμαζα υπό προϋποθέσεις. Αν η επαρχιακή πόλη μου άρεσε, αν είχα κάποιους ανθρώπους που εκτιμώ και αν υπήρχαν προοπτικές απασχόλησης σε αντικείμενο που με ενδιέφερε, σίγουρα θα το έκανα το βήμα. Άλλωστε όταν βλέπεις πως τα χαρτιά που έχεις δεν είναι καλά, τα αλλάζεις. Ναι, παίζω πόκερ :oops:. Αυτό που θέλω να πω είναι πως όταν τα πράγματα δε σου πάνε καλά, τότε πρέπει να επιδιώξεις μια αλλαγή.

Να θυμάσαι αυτό: οι συμβουλές είναι δωρεάν, αλλά το κόστος το πληρώνει αυτός που τις ακολουθεί, ενίοτε πολύ ακριβά.

Κουράγιο και καλά τύχη

Δημοσ.

Εφώσον δεν έχεις να χάσει τίποτα (είσαι άνεργος) και υπάρχει έτοιμο σπίτι αλλά και προοπτική για δουλειά, γιατί να μην κάνεις αυτό το βήμα;

Προσωπικά, θα το ρίσκαρα.... η επαρχία τουλάχιστον μου δίνει την εικόνα πιο ήρεμης ζωής.

Δημοσ.
Αγαπητή paschalia

επειδή είναι πολύ εύκολο να δίνω συμβουλές που αφορούν στις ζωές των άλλων χωρίς να υφίσταμαι τις συνέπειες με μεγάλη χαρά, ευκολία και ελαφρά τη καρδία σου απαντώ :-D.

Ναι, θα το δοκίμαζα υπό προϋποθέσεις. Αν η επαρχιακή πόλη μου άρεσε, αν είχα κάποιους ανθρώπους που εκτιμώ και αν υπήρχαν προοπτικές απασχόλησης σε αντικείμενο που με ενδιέφερε, σίγουρα θα το έκανα το βήμα. Άλλωστε όταν βλέπεις πως τα χαρτιά που έχεις δεν είναι καλά, τα αλλάζεις. Ναι, παίζω πόκερ :oops:. Αυτό που θέλω να πω είναι πως όταν τα πράγματα δε σου πάνε καλά, τότε πρέπει να επιδιώξεις μια αλλαγή.

Να θυμάσαι αυτό: οι συμβουλές είναι δωρεάν, αλλά το κόστος το πληρώνει αυτός που τις ακολουθεί, ενίοτε πολύ ακριβά.

Κουράγιο και καλά τύχη

από τις σπάνιες φορές που ο συνήθως πολυλογάς (=εγώ),δεν έχω να προσθέσω ΤΙΠΟΤΑ άλλο....:mrgreen:

Δημοσ.

Το πλέον βασικό δε ρωτήσατε.

...

...

...

...το σπίτι που θα πας να μείνεις καλύπτεται από adsl δίκτυο? ή θα επανέλθεις στην παλιά καλή εποχή της χρονοχρέωσης :-P

Δημοσ.
Τα δεδομένα είναι τα εξής :

Ο ενδιαφερόμενος είναι άνεργος .

Υπάρχει σπίτι στην επαρχία έτοιμο κ τον περιμένει .

Δουλειά εκεί δεν υπάρχει προς το παρόν αλλά υπάρχουν προοπτικές .

Η ερώτηση :

Θα κάνατε το μεγάλο βήμα ?

(Επειδή προβλέπεται να το κάνω , θέλω να δώ ποσοστά υπέρ κ κατά .)

Προσωπικά θα το έκανα, αλλα νομίζω ότι δίνεις λίγα δεδομένα για να απαντήσει κανείς μια τέτοια ερώτηση... Κρίνοντας απο το τι μου αρέσει εμένα στην ζωή μου, σου λέω πως ναι, θα το έκανα... Τώρα για σένα δεν ξέρω, δεν μπορώ να απαντήσω και δεν θα ήθελα να σε πάρω στο λαιμό μου...

Δημοσ.

Καλό είναι τέτοιες αποφάσεις να μην τις παίρνεις βάση του τι λέμε εμείς.

Θέλει πολύ σκέψη,και οι μεταβλητές είναι αρκετές.

Εγώ πάντως,πολύ πιθανό είναι να το έκανα.

Δημοσ.

Κχ5 ξύνεις πληγή τώρα ... :razz: .

Αν κ παραδόξως πιο πολύ θα με λείψει το ... πράσινο τέρας μου (βλ. λιανλι) παρά το adsl . Την πέρασα αυτή την φάση κ πάμε γι'άλλα .

(Τεσπά , δεν αρχίζω ανασκόπηση για την εντός φόρουμ ζωή μου γιατί θα παρασυρθώ)

(Υ.γ. Το πανηγύρισα δεόντως όμως οτι βάλανε adsl στην πόλη μου, νο ?)

Δημοσ.

Αν εισαι μικρη σε ηλικια κ το σκεφτεσε απο τωρα να φυγεις απο την μεγαλη πολη πιστευω πως πρεπει να το δοκιμασεις γιατι αργοτερα θα ειναι ποιο δυσκολο (βλ. παιδια,συζηγος,δουλεια,υποχρεωσεις...) και ισως το μετανιωσεις μετα που δεν το εκανες οταν μπορουσες

Τωρα αυτα ισχυουν αν εχεις ξενερωσει απο την εδω ζωη σου....

Αν ομως σου αρεσει εδω κ πας λογο δουλειας κ σπιτιου μονο νομιζω πως θα πρεπει να εχεις υποψην σου πως θα χρειαστει να εχεις υπομονη...γιατι στην επαρχια κ ειδικα χειμωνα κ για καποιον απο την "πολη" ειναι λιγο μανικι...:)

Δημοσ.
Αγαπητή paschalia

Ναι, θα το δοκίμαζα υπό προϋποθέσεις. Αν η επαρχιακή πόλη μου άρεσε, αν είχα κάποιους ανθρώπους που εκτιμώ και αν υπήρχαν προοπτικές απασχόλησης σε αντικείμενο που με ενδιέφερε, σίγουρα θα το έκανα το βήμα. Άλλωστε όταν βλέπεις πως τα χαρτιά που έχεις δεν είναι καλά, τα αλλάζεις. Ναι, παίζω πόκερ :oops:.

Κουράγιο και καλά τύχη

Εφώσον δεν έχεις να χάσει τίποτα (είσαι άνεργος) και υπάρχει έτοιμο σπίτι αλλά και προοπτική για δουλειά, γιατί να μην κάνεις αυτό το βήμα;

Προσωπικά, θα το ρίσκαρα.... η επαρχία τουλάχιστον μου δίνει την εικόνα πιο ήρεμης ζωής.

Αυτά είναι λίγο πολύ τα κίνητρα που με κάνουν να το κάνω* .

Αgpr δεν είναι συμβουλευτικού ύφους το τοπικ .

Έχει αρχίσει να δρομολογείται η κατάσταση .

Απο Σεπτέμβρη κ μετά θα είμαι μόνιμη κάτοικος Πασχαλιάς .

(Ελπίζω να βάλουν γρήγορα adsl παρ'ολ'αυτά εκεί πέρα.)

*Όχι το πόκερ .

Δημοσ.

Το ζήτημα που θίγει ο nikos_lef είναι σημαντικό. Αν έχεις μεγαλώσει σε πόλη και είσαι μικρή σε ηλικία, πως θα πας να ζήσεις στην ερημιά που το χειμώνα μετά τις 7-8μμ πεθαίνουν τα πάντα?

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση Πασχαλιά πως δεν θα έπρεπε να ρωτάς αν υπάρχουν άνθρωποι που θα το έκαναν, αλλά να ρωτάς για ανθρώπους που ήδη το έχουν κάνει.

Το "θα", από το "έκανα" έχει συνήθως τεράστιες αποκλίσεις. Κυρίως για τον λόγο ότι η συντριπτική πλειονότητα παραμένει στο "θα" μέχρι τον θάνατο.

Δημοσ.

Το έχω ήδη κάνει, αλλά έφυγα από την Αθήνα όταν ήμουν 17, Μυτιλήνη, Σάμος, Ζάκυνθος κλπ. Από τότε έχω μείνει μόνο 6μήνες στο κέντρο μεγαλούπολης και αυτή ήταν το Αμβούργο. Τώρα ζω 35 km μακρυά, όπου οι γιαγιάδες βγαίνουν έξω να πουν τα νέα τους, οι γείτονες μου έχουν το κλειδί στην εξώπορτα, τα παιδάκια πάνε στο σχολείο με το πατίνι τους...

Δε θαμε ενοχλούσε να έμενα ελαφρώς πλησιέστερα στο Αμβούργο, καμιά 20km, αλλά σε παρόμοια φάση με αυτήν που είμαι τώρα. Το σίγουρο είναι ότι δύσκολα θα προσαρμοστώ ξανά σε πόλη τύπου Αθήνας.

Έχω ηρεμήσει ως άνθρωπος, γουστάρω Κυριακή να ξυπνάω από τα πουλάκια (δε θέλω αηδίες).

Ωστόσο, πια έχω τα μέσα ώστε να πηγαίνοέρχομαι όσο συχνά θέλω στο Αμβούργο, να κάνω τουλάχιστον ένα ταξίδι το μήνα, είτε στην Πράγα, είτε στο Άμστερνταμ, είτε όπου να ναι. Η γαλήνη, καλή είναι αλλά ο εγκέφαλος "αδυνατίζει" αν δεν έχει νέα ερεθίσματα και αυτό είναι το μεγάλο μειονέκτημα της επαρχίας, ότι δεν μπορείς να πας ένα θέατρο, ένα σινεμά, μία συναυλία, να ανταλλάξεις 2 κουβέντες με έναν άνθρωπο που έχει διαφορετικά ενδιαφέροντα από εσένα.

Επίσης πρέπει να έχεις στο μυαλό σου πως όσο μεγαλώνεις είναι δυσκολότερο να κάνεις νέες φιλίες ή και σχέσεις και να αποδεχθείς τους ανθρώπους όπως είναι.

Η μόνη συμβουλή που μπορώ να δώσω, είναι να το αναβάλεις για καναδύο μήνες για να το επεξεργαστείς χαλαρότερα.

Δημοσ.

Κχ5 : Δεν έχω μεγαλώσει στην Αθήνα αλλά σε επαρχιακή πόλη κ η συγκοινωνία εδώ κόβεται μετά τις 9.30 + οτι δεν είμαι μικρή .

Αμφιβάλλω οτι κάποια κοπελίτσα μεγαλωμένη στην Αθήνα θα έπαιρνε την απόφαση να πάει στην επαρχία να μείνει (όπως κ οτι δεν θα την αφήνανε οι δικοί της να το κάνει) .

Αιγέας : .-

Ινσομνιακ : Δεν ζητάω συμβουλές μιας κ η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει απο αρκετό καιρό τώρα .

Ωστόσο τα γραφόμενα σου σαν άνθρωπος που το έφερε εις πέρας , είναι αναμφίβολα αποδεκτές .

(Τελικά την ανασκόπηση δεν την γλύτωσα .

Όπως κ εκτός νετ δεν έρχεται τπτ όπως ακριβώς το θες , έτσι κ εδώ .

Μακάρι κάποιες καταστάσεις να ήταν διαφορετικές) .

Δημοσ.
Αν εισαι μικρη σε ηλικια κ το σκεφτεσε απο τωρα να φυγεις απο την μεγαλη πολη πιστευω πως πρεπει να το δοκιμασεις γιατι αργοτερα θα ειναι ποιο δυσκολο (βλ. παιδια,συζηγος,δουλεια,υποχρεωσεις...) και ισως το μετανιωσεις μετα που δεν το εκανες οταν μπορουσες

Eγώ δέν συμφωνώ οτι η δημιουργία οικογένειας και παιδιών είναι απαγορευτικός παράγοντας προκειμένου να φύγεις απο την μεγάλη πόλη, ο νοών νοείτο οτι εννοούμε την Αθήνα.

Το αντίθετο μάλιστα είναι η καλύτερη ευκαιρία να μάθεις τα παιδιά σου να συνηθίσουν σε έναν τρόπο ζωής διαφορετικό πιθανότατα και καλύτερο απο αυτόν που έχεις μάθει εσύ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...