Προς το περιεχόμενο

Πως μπορω να δοκιμασω τα VISTA?

adi32

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδη θελω να μπλεξω σε μπελαδες ελεγα να δοκιμασω τα βιστα

Εχω ενα celeron 2.8 1gb gt6600

Εχω ενα σκληρο c με τα xp pro

Ελεγα να εβαζα δοκιμαστηκα στον D ta vista

Η πιο καλη λυση αν θελω μετα να τα καταργησω, ποια ειναι ?

Ελεγα να αποσυνδεσω τον c και να τα βαλω στον D και μετα οταν συνδεσω και τους 2 πως μπορω να τα καταργησω τα βιστα απο τον d και να μην εχω προβληματα με το boot?

Δημοσ.

Καμμία αποσύνδεση δίσκων κλπ. Κάνεις κανονικά την εγκατάσταση των Vista στο 2ο δίσκο. Θα αναγνωρίσουν την ύπαρξη των XP και θα φτιάξουν dual-boot menu. Αν και όταν τα βαρεθείς, μπουτάρεις από το CD των XP, επιλέγεις Recovery console, δίνεις την εντολή:

>fixmbr c:

...και καθάρισες

Δημοσ.

και μετα σβηνω απο D τα αρχεια windows και οτι αλλο εχει βαλει η εγκατασταση

(εχω και δικα μου αρχεια στον D που δεν θελω να χαθουν με φορματ)

ποια εκδοση ειναι πιο ελαφρια για το pc μου?

ευχαριστω

Δημοσ.
και μετα σβηνω απο D τα αρχεια windows και οτι αλλο εχει βαλει η εγκατασταση

Ε, δεν έχει κανένα νόημα να τα κρατήσεις!

ποια εκδοση ειναι πιο ελαφρια για το pc μου?

Με 1GB RAM, προσωπικά θα έμενα σε XP. Εκτός αν εννοείς διαφορές μεταξύ των πολλών εκδόσεων Vista...

Δημοσ.

ναι αυτο εννοω

κι εγω τα xp προτιμω απλα θελω να παιξω λιγο με τα νευρα μου

αν θελω να κανω αποσυνδεση τι πρεπει να κανω μετα ?

δεν ειναι πιο γρηγορος τροπος?

Δημοσ.

Με τη Home έκδοση και έχοντας το Aero απενεργοποιημένο θα έχεις την πιο ελαφριά εγκατάσταση. Για περαιτέρω tweaking, θα ψάξεις λίγο στο Google για το ποια services μπορείς να απενεργοποιήσεις αν δεν τα χρειάζεσαι...

Δημοσ.

Καλυτερα να τα βλαεις σε 2ο σκληρο και φυσικα να διαβασεις τα θεματα που εχουν ανοιχτει για την βελτιωση των Βιστα...

Δημοσ.

δοκιμασα μια lite version αλλα εχει προβληματα με τα games και την καρτα ηχου και ξαναμπηκα στα xp

τωρα ομως δεν μπορω να σβησω τα αρχεια των vista απο τον d

λεει οτι χρησιμοποιουνται και βλακειες

ουτε απο safe mode γινεται

Δημοσ.

ακυρο το βρηκα και τα εστειλα στον αγυριστο :

So.. You decided, like me, install Windows Vista dual boot with XP, under a seperate partition. If you decide to uninstall Windows Vista, you can remove the bootloader of Vista with VistaBootPro. But how do you remove the files? If you try to do it from XP, you will get some nasty "Access Denied" errors.

That's because the installer applies some nasty security permissions on them. They are not being used by anyone, it's just the permission restrictions that do not allow you to delete them.

You have to go in Safe Mode. Restart your computer, and press F8 in the old pre-Windows Vista bootloader, or while waiting for the Windows XP logo to show up. (There where a cursor blinks). Select Safe Mode in the list of options that shows up.

Login as Administrator. Go to Start -> My Computer -> Tools -> Folder Options -> View -> Show Hidden Files and Folders -> OK. This is to show some hidden files the installer places in the directory it installs Vista in. These include, but are not limited to "Program Data, Pagefile, Documents and Settings (hidden)."

Select all the folders you wish to delete. Right click, properties. Go to Security Tab (yes to the popup that shows up) and click on Advanced. Go to Owner and select Administrator, make sure "Replace owner on subcontainers and files" is ticked. Wait. Once finished, right click, properties, security and advanced again.

Make sure administrator has full permissions. Check "Replace permission entries on all child objects with entries shown here that apply to child objects." Hit OK. Wait again.

Now, the last step! Go to Advanced again. Go to Administrator and hit "Full Control" under Allow. Make sure "Replace permission entries on all child objects with entries shown here that apply to child objects." OK, and wait.

If you followed everything right, you should have full and unlimeted access on Windows Vistas's files. What are you waiting, for, then? Hit the Del button!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...