alexchat_gr1 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 είναι καλη περίπτωση η GIGABYTE P35C-DS3R P35 η Asus P5KC??? H ακόμη και MSI P35 Platinum Combo???Πια είναι καλύτερη απο ολες???Πιο σταθερή???? Φιλε agelakos12, δεν εχω δοκιμασει κανενα απο τα boards που αναφερεις. Πανω κατω τα ιδια πραγματα θα ειναι, απλως δεν ξερω τι δυνατοτητες εχουν σε overclocking (αν φυσικα σε ενδιαφερει). Γενικα αν δεν υπαρχει σημαντικο bug ολες σταθερες θα ειναι. Μια καλη ιδεα ειναι : http://www.google.com και μετα γραφεις το mobotherboard που σε ενδιαφερει με την λεξη "problems" (χωρις τα quotes).
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Super Moderators Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=534&l4=0&model=1749&modelmenu=1 auth den les? giati sto overview ths leei oti " The P5K Premium also comes equipped with built-in native DDR2 1066 memory support that can be overclocked to DDR2 1400. " ara swsta lew oti 8a faei thn built in mnhmh sthn mapa... kai nai o billpeppas exei auta pou isxyrizetai oti exei...dystyxws h eytyxws ta exw dei kai apo konta... epishs kaneis den proteine ston aggelakos arxika na parei mobo me ddr3...ekeinos rwthse kai profanws ton symvoulepsan panw stis epiloges pou e8ese...
billpeppas Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 @alexchatgr1: Πότε τον συμβούλεψα/παρότρυνα να πάρει mobo για DDR3 μνήμες ? [/url']Από την άλλη θα ήθελα πολύ να ακούσω τον λόγο που θες να πάρεις motherboard με DDR3 μνήμες... Refreshing memories... Όσο για αυτά που ανέφερες για την P5K3 Deluxe ( ότι δύσκολα ή και καθόλου δεν ξεπερνά τα 450MHz FSB )...oh well... Όντως υπάρχουν μερικά site ( ή και αρκετά ) που βγάζουν reviews γεμάτο ανακρίβειες, ψέμματα, και κάλπικα νούμερα στις μετρήσεις. Όπου εμπλέκεται το χρήμα υπάρχει και διαπλοκή, αλλά δεν μαστίζει παντού αυτό, ούτε μπορείς να κατηγορείς κάθε site έτσι. Απλά θέλει φιλτράρισμα του τι διαβάζεις, από που το διαβάζεις, και ποιόν διαβάζεις Υπάρχουν site που αποδεικνύουν τα λεγάμενά τους, και άλλα που κάνουν τις πάπιες όταν σκουραίνουν τα πράγματα Όσο για το να σου γράψω τα settings...θα στα δώσω εν τέλει, αλλά επειδή είμαι και περίεργος για δώσε μου πρώτα τι settings έχεις βάλει στις ρυθμίσεις που θα σου γράψω, και έπειτα σου δίνω τα settings μου για ότι μνήμες και ότι συχνότητες γουστάρεις ( ε, και σε 5 μερούλες σου δίνω και ότι CPUz validation ή και FutureMark online results ενυπόγραφα γουστάρεις ) Λοιπόν για να δούμε τι έχεις βάλει: CPU Ratio Control Ratio CMOS Setting FSB Frequency PCIE Frequency DRAM Frequency DRAM Timing Control CAS# Latency RAS# to CAS# Delay RAS# Precharge RAS# Activate to Precharge TWR TRFC TWTR TRRD TRTP DRAM Static Read Control DRAM Dynamic Write Control Transaction Booster: Boost or Relax Level Clock Over-Charging Mode CPU Spread Spectrum PCIE Spread Spectrum CPU Voltage ( πες μου και ποιά CPU έχεις, καθώς και ποιά ψύκτρα χρησιμοποιείς ) CPU Voltage Reference CPU Voltage Damper CPU PLL Voltage DRAM Voltage FSB Termination Voltage North Bridge Voltage North Bridge Voltage Reference South Bridge Voltage Δώσε μου αυτά να δω τι κάνεις, και έπειτα θα σου πω τα δικά μου, καθώς και τι να βάλεις για να maxάρεις το FSB που παίρνει το δικό σου σύνολο ( CPU+Mobo ) Ααα, επίσης ποιές μνήμες έχεις P.S. @ ThReSh δεν έχει ενσωματωμένη μνήμη η P5K Premium man. Αλλά και πάλι, το πρόβλημα με το RAID που έχει η P5K Deluxe το έχει και αυτή. Η μόνη P35 + DDR2 της Asus που δεν έχει το SATA RAID problem είναι η Blitz...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Super Moderators Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 ainte...mlkia...leei gia support...gmst sorry alexchat la8os mou
george_o/c Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Έλα alexchat να βλέπουμε ρυθμίσεις ... :razz:
alexchat_gr1 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 ainte...mlkia...leei gia support...gmst sorry alexchat la8os mou np! Επειδη το εχω το mobo για αυτο σου ειπα, για οτι μιλαω το εχω τεσταρει. @billpeppas, αρκετα sites επιασαν 450FSB με το P5K3 Deluxe, αλλα και πιο πανω (στα 500~510). Ειπαμε οτι αυτο εξαρταται απο τον συνδυασμο CPU+Mobo. Εγω εχοντας δοκιμασει 2 διαφορετικους εντελως επεξεργαστες κατεληξα στο ιδιο συμπερασμα για 450FSB. Ακομα και το 0703 Bios δε βοηθησε (δεν εχει κυκλοφορησει ακομα δημοσια). Settings, λιγο αργοτερα αφου ξανα-μονταρω το PC.
alexchat_gr1 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Έλα και μας καίει το θέμα... επειδη φιλε godslayerxp βλεπω οτι εχεις παρομοιο setup, ποσο FSB εχεις καταφερει να πας?
godslayerxp Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Τώρα είμαι 450x8 με 1.43v. Έφτασα και 475x8 και ήταν σταθερό στα 1.54v Δεν έχω καμιά εμπειρία με overclock γι'αυτό περιμένω πως και πως να δω ρυθμίσεις. Μέχρι τα 450 τα ρεύματα ήταν όλα στο auto. Multi δεν κατέβασα ακόμα για να δω τι παίζει. Έκανα boot και με 500x8 αλλά ήταν ασταθές με όσο voltage και να έδινα λόγω ψύξης. Και για τις μνήμες.... οι δικές μου είναι 1333 7-7-7-20 1.8v και το πιο σταθερό που κατάφερα να τις φτάσω είναι 8-8-8-20 στα 1450. Φαντάζομαι ότι μπορούν και παραπάνω αλλά δεν ξέρω πολλά πράγματα ...αυτές τις μέρες άρχισα να διαβάζω.
alexchat_gr1 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 Καταρχην σορυ για την ελαφρως αργοπορημενη απαντηση, αλλα ειχαμε "θετικες" εξελιξεις μετα απο το feedback που εδωσα στην Asus. Το αποτελεσμα ειναι 2 νεα Bios για το P5K3 Deluxe (0703 + 0801), με το 0801 να βγηκε πριν 3 μερες, και απο τα πρωτα αποτελεσματα που ειχα, να ειναι, παρα πολυ καλο, ιδιαιτερα στα Auto settings. Με το συστημα μου (Ιntel E6600) πηγα ανετα, πλεον, 490FSB, υποθετω με διαφορετικους επεξεργαστες οτι μπορει να παει ακομα πιο πανω... Μερικα ακομα δωρα απο μενα για αλλους χρηστες Αsus - Asus P5K Deluxe 0504 Bios - Asus P5K Premium 0303 Bios Και τα δυο 07/09/2007 dated και δεν κυκλοφορουν στην πιατσα:twisted: Oποιος μπορει και θελει ας τα δοκιμασει, αλλαξε "πολιτικη" η Asus πλεον και στα νεα "Bios" τα "Auto" settings θα ειναι σαφεστατα πιο "aggressive" ως προς την λογικη του overclocker! Ολα Αυτο λοιπον και ανεβαστε αφοβα MHz
alexchat_gr1 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 Έλα alexchat να βλέπουμε ρυθμίσεις ... :razz: Πλεον δε χρειαζονται ρυθμισεις, ολα Auto και παμε γερα
godslayerxp Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 τι λες τώρα.... μας έκανες ζημιά μέσα στην εξεταστική, alexchat θα σου γράψω τα αποτελέσματά μου εντός των ημερών.
21century Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Καλυτερα μια μητρικη με δυνατοτητα DDR3 ωστε να μην τρεχεις παλι αργοτερα για αναβαθμισεις...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 kai pou lefta gia ddr3? pou kanoun 500 euro panw katw ta 2gb... (mhn peis gia hybrid mhtrikes ddr2+ddr3 giati kata thn apopsh mou den a3izoun...)
alexchat_gr1 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Οι SuperTalent DDR3-1600CL7 "πεσανε" στα 450$, στην Αμερικη. Πραγμα που σημαινει οτι ειναι απλως θεμα χρονου πριν πεσουν και Ευρωπη... Προς το παρον δεν συμφερει, ασε που ηδη ανακοινωθηκαν νεες DDR3 με enchaned profile για υποστηριξη του Χ38 chipset της Intel.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.