Gaou Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 έκανα λαλακία. Πήγα σήμερα γεμάτος χαρά να αγοράσω μία καινούργια ψύκτρα για τον Opteron. Ενώ καιρό τώρα είχα μπανίσει την xp 120 ultra μπυ προτάθηκε μία άλλη . Η scythe Ninja plus. Να σημειώσω ότι προηγούμενη εμπειρία απο ψύκτρες μικρή ( μία thermaltake πάνω σε έναν παλιό Athlon, και μία xp 90 πάνω σε έναν mobile 64 .... όπου αυτός εδώ που τα λέμε και χωρίς ψύκτρα μία χαρά πήγαινε.) Πάω mall σήμερα λοιπόν βγάζει ο πωλητής την ακατανόμαστη παθαίνω ένα σοκ με το μέγεθος. Τον ρωτάω τον τυπά " - παίζει να φύγει όλο το mobo κάτω με αυτήν εδώ - όχι υπάρχουν και πιο βαριές . - μήπως θα σκάσει όλο το κουτί κάτω ? με κοιτούσε καλα καλά . Εν πάσι περιπτώση έρχομαι σπίτι τελειώνω την δουλειά και κατα τις 11:30 ( της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά ) ξεκινάει η επιχείρηση. Αφαίρεση της μαμάς ψύκτρας απο τον opteron καθάρισμα του opteron, πάστα στον opteron arctic silver 5 ( κανένα κιλό απο αυτήν την γκρί ) και πρόχειρη δοκιμή για την τοποθέτηση της ακατανόμαστης . Όλα τέλεια . Τοποθέτηση του Opteron και 1η προσπάθεια τοποθέτησης της ακατανόμαστης. Ουπς κάπου βρίσκει . Α τι είναι αυτό το κυλινδρικό πραγματακι δίπλα στο socket Και γιατί είναι εκεί . Θα το κόψω, δεν θα το κόψω ?, θα το κόψω δεν θα το κόψω ? και γιατί να κόψω αυτό και να μην κόψω αυτούς του μεταλικούς πλαϊνούς σωλήνες της ακατανόμαστης ? Μετα απο πολλά αποφασίζω να μην κόψω τίποτα αλλά να στραβώσω αυτό το μικρό κυλινδρικό πραγματάκι. Ουτως ή άλλως ο μόνος στραβομένως θα είμαι στο δωμάτιο ? Μετα την επέμβαση, 2η προσπάθεια τοποθέτησης . Αυτή την φορά τα ακούει η scythe . Τι λαλακία ψεύτικο κουμπωμα είναι αυτό που έχουν για το 939. Μπαίνει και αυτό . Η σειρά του ανεμιστήρα. Απο ποιά πλευρά ? έλα μου ντε . ( παίρνεις τέσσερις για να μήν μείνει καμία πλευρά δυσαρεστημένη και τελειώνεις ) Απο κάτω να φυσάει προς τα πάνω ( στο τροφοδοτικό το οποίο φυσάει προς τα κάτω ) Κοινώς ο μπάχαλος. Παίρνει ζωή το σύστημα ανοιγει και τι να δώ ??? Περίπου ίδιες θερμοκρασίες με την μαμα. ( -1c έως -2c ) 41c/54c Συμπέρασμα 1ο . ¨Οτι πληρώνει παίρνεις, επιβεβαιώνεται για μία φορά ακόμα. Συμπέρασμα 2ο . σε dual sata2 όποιος πάει να βάλει αυτήν την ψύκτρα θα καλοπεράσει. Συμπέρασμα 3ο. οι άνθρωποι που προτείνουν διάφορα πράγματα εδω μέσα ΜΑΛΛΟΝ δεν τα έχουν δοκιμάσει . Τι περίμενα ? να πέσει 3-4 όπως με την xp90 στον Mobile τον 64 . γιατί δεν κοίταξα ? πήγα στο anandtech όπου την είχαν δεύτερη ( προσοχή όμως ) με άλλον ανεμιστήρα . στενωχωρήθηκα λίγο . ¨Οχι τόσο για τα λεφτά που έκανε η ακατανόμαστη ( scythe ninja plus rev 2 ) όσο για την ταλαιπωρία την άκαρπη. Θερμή παράκληση. Να σεβόμαστε τις τσέπες, την καλή διάθεση και την άγνοια του κόσμου. το thread είναι καλοπροαίρετο και δεν έχει την διάθεση να θίξει καμία εταιρία και κανένα πρόσωπο . Να είστε καλά και εσείς και οι επεξεργαστές σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Delirium Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Mipos, kai logo varous, den pataei kala? Mporeis na deis etsi diafora, mexri 10C... Tin epistrefeis (stin syskevasia tis) entos 10 imeron kai tin allazeis me opoia alli psyxtra theleis -kai nai i XP120 einai sosti epilogi Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phovos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 ...κανένα κιλό απο αυτήν την γκρί Ελπίζω να μην εβαλες πραγματικα ενα κιλο γιατι τοτε πιθανοτατα να εχεις προβλημα.Βαζουμε ενα πολυ λεπτο στρωμα παστας , η μεγαλη ποσοτητα εχει αντιθετα αποτελεσματα. Η AS5 θελει 200 ωρες λειτουργιας για να αποδοσει Τσεκαρε αν παταει καλα η ψυκτρα σου. Αυτα τα κυλινδρικα που ειπες ειναι πυκνωτες και δοξα το θεο που δεν εκοψες τπτ... Τα αλλα απο τη ψυκτρα ειναι heatpipes επίσης παλι καλα που δεν εκοψες τπτ... Η συγκεκριμενη ψυκτρα ειναι οντως πολυ καλη(οχι κορυφη αλλά καλη) Συμπέρασμα 3ο. οι άνθρωποι που προτείνουν διάφορα πράγματα εδω μέσα ΜΑΛΛΟΝ δεν τα έχουν δοκιμάσει . αυτο ειναι σιγουρο αλλά γι αυτο υπαρχουν τα reviews στο ιντερνετ για να μας διαφωτιζουν πριν ακουσουμε και τις γνωμες των αλλων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gaou Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Ελπίζω να μην εβαλες πραγματικα ενα κιλο γιατι τοτε πιθανοτατα να εχεις προβλημα.Βαζουμε ενα πολυ λεπτο στρωμα παστας , η μεγαλη ποσοτητα εχει αντιθετα αποτελεσματα. Έβαλα ένα στρώμα. αλλά στο site της πάστας οι τυπάδες δεν βάζουν ούτε τόσο .... Αυτα τα κυλινδρικα που ειπες ειναι πυκνωτες και δοξα το θεο που δεν εκοψες τπτ... Τα αλλα απο τη ψυκτρα ειναι heatpipes επίσης παλι καλα που δεν εκοψες τπτ... Το ξέρω .... Πλάκα έκανα . Απλά υπερστράβωσα τον πυκνωτη και ψιλοφοβήθηκα. Και τώρα που το σκέφτομαι δεν θα πείραζε πολύ άν έκοβα απο τα 6 Heatpipes το ένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Delirium Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Min talaiporesai kai min talaiporeis to systima sou: otidipote, an den sou kanei, epestrepse/allaxe to Se kathe periptosi, an vlepeis idies thermokrasies me ti stock tote kati den paei kala kai antikatestise tin Genika, aftous tous "pyrgiskous-psyxtres", exei fovithei to mati mou: p.x. se Socket A, sxedon kanenas, den koumponei efarmosta :evil: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phovos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Το ξέρω .... Πλάκα έκανα . Απλά υπερστράβωσα τον πυκνωτη και ψιλοφοβήθηκα. thank god... Τσεκαρε αλλη μια φορα οτι παταει καλα η ψυκτρα σου και αν δεις οτι εχεις παλι τα ιδια βαλτη στο κουτακι της και στειλε την για αλλαγη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gaou Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 βρε παιδιά μου να την στείλω για αλλαγή και να πάρω ποιά ? η xp120 κάνει 20? περισσότερα. Εννοείτε ότι μπορεί να είναι ελατωματική ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phovos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Δε θα τη στειλεις για RMA ρε συ. Αν εχεις το κουτακι της και η συσκευασια της δεν εχει σκιστει.Τη καθαρίζεις ,τη βαζεις μεσα και τη πας στο καταστημα για αλλαγη(Εχεις 14 μερες απο την ημερομηνια αγορας για να το κανεις αυτο) Εμενα προσωπικά παντα μου αρεσαν οι thermalright οποτε σε οτι εχει να κανει με αερα την εμπιστευομαι απιστευτα...Παντα πιστευα οτι αξιζουν τα λεφτα τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gaou Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 εγώ φοβάμαι μην πάρω την thermalright και έχω την ίδια απογοήτευση . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
litle_john Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Μπράβο φίλε που έκανες αυτό το ποστ για να ξυπνήσουμε γιατί πολλά άτομα πιστεύω πως βασίζοντε σε αυτα που διαβάζουν σε ξένα φορουμς.Τεσπα, κι εγω που άλλαξα την μαμίσια ψύκτρα με μια thermaltake 40e και έβαλα και δυο 12άριδες ανεμηστίρες η θερμοκρασία έμεινε ίδια.Μπας και μας δουλεουν οι εταιρίες?Κανένας που να έβαλε extra ψύκτρα και να είδε πραγματικα αποτελέσματα (γιατι μπορεί απο την χαρά του όλα καλα να τα έβλεπε)?? Εν πασι περιπτωση καλη τύχη σε ότι κάνεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gaou Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Λοιπόν αποτελέσματα .... Το πλαίσιο δεν έχει την ultra 120 πουθενά και η extreme δεν μου κάνει . Τώρα έχω πάρει τον 12 και έναν 8 και τους γυρνάω γύρω γύρω μπάς και ζαλιστεί ο opteron Και μου δείξει κανένα 20c Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Judas Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Παίρνει ζωή το σύστημα ανοιγει και τι να δώ ??? Περίπου ίδιες θερμοκρασίες με την μαμα. ( -1c έως -2c ) 41c/54c Καλά μην περιμένεις και τεράστιες διαφορές στην ψύξη της CPU μόνο και μόνο από την ψύκτρα... ειδικά αν η CPU δεν έχει πρόβλημα θερμοκρασιών. Τα ειδικά site πάντα υπερβάλλουν σε αυτόν τον τομέα. Αν έχεις μια CPU που ανεβάζει 40C max μην περιμένεις να στην ρίξει στους 30, δηλαδή κάτω και από την θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Αυτό θα ήταν δύσκολο χωρίς υδρόψυξη. Εγώ πάλι είχα αγοράσει μια θερμοαγώγιμη πάστα επειδή είχα ακούσει πως θα ρίξει την θερμοκρασία κατά 5-6 βαθμούς C Τελικά η διαφορά ήταν ελάχιστη σε σχέση με την στοκ πάστα. Η ψύξη του PC είναι ένας συνδυασμός καλού-ευρύχωρου κουτιού, ψύκτρας, πάστας και άλλων παραγόντων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Delirium Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Einai toso akrivi, i 120ara Thermaltake? http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650556'>http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650556 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650556 Exo dei simantikes diafores, me diaforetikes psyxtres, opos episis diafores mexri 20C [:evil:] me tin idia psyxtra, an den pataei sosta /efaptetai apolyta! Kai milame gia diafora xiliostou mono.... Gia tis typou "kastra kai poliorkites" [] psyxtres, oses exo dokimasei, nai apodidoun! Pantos einai kalytero na yparxei backplate, sto opoio na vidonoun, giati teinoun na "xalaronoun".... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
shoco Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Εγώ πάντως με την zalman 9700 led είδα διαφορα σε βαθμούς. Περίπου 6-7 βαθμους με και χωρις φορτιο από του αντίστοιχους πριν με την μαμισια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostelo Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 +1 Απο μενα στην BigTyphoon που αναφερθηκε πιο πανω. Την εχω κανα μηνα και σε Prescot 630 στα 3,6 εχει idle στους 33-34 βαθμους και full load στους 44-45 max (και σε μερες με νταλα ζεστη μαλιστα). Στην προτεινω αν και δε ξερω αν θα χει καλυτερη αποδοση σε σενα απ' οτι η Scythe :S. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.