Προς το περιεχόμενο

Απόψεις για το www.pixmania.com

tspiros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά, είμαι καινούργιος στο forum και ο λογος που έγινα μέλος αρχικά είναι η αντιπαράθεση για το Pixmania και άλλα διαδυκτιακά καταστήματα. Πρώτα από όλα να σας πω ότι είμαι Έλληνας του εξωτερικού. Τα τελευταία 2 χρόνια ζω στην Σουηδία και πριν ζούσα στην Αγγλία όπου και θα επιστρέψω μόλις τελειώσουν εδώ οι υποχρεώσεις μου. Έκανα και ένα φεγάρι Ελλάδα αλλά όπου φύγει φύγει.

Στο θεμα μας τώρα. Προσωπικά πιστεύω ότι το πρόβλημα ειναι η χώρα, η Ελλάδα δηλαδή. Είχα παρατηρήσει ότι εταιρειες του εξωτερικού που ηξερα πολύ καλά, στην Ελλάδα λειτουργούσαν διαφορετικα. Κατα κάποιο τροπο προσαρμοζόντουσαν στον τρόπο λειτουργίας ολων των πραγμάτων εκεί. Αυτό συμβαίνει και με την εν λόγω εταιρεία. Η Pixmania είναι μεν Γαλλική εταιρεία έγινε δε διεθνής εδώ και πολύ καιρό. Το κύρος της ως εταιρεία ειναι απο τα υψηλότερα. Όμως σε κάθε κράτος λειτουργεί σχεδόν ξεχωριστά, ανάλογα με τα ειθεστε του κρατους όπου αποστέλει τις παραγγελίες. Πχ, στην Σουηδία μπορείς να παραγγείλεις το προΪόν που θέλεις και να μην το πληρώσεις. Αυτό θα έρθει μεσα σε 24 ώρες και αν είσαι ευχαριστημένος απο την ποιότητα ή/και την κατάσταση που το παρέλαβες τοτε έχεις 14 ημέρες έως και 1 μήνα να αποπληρώσεις το εμπόρευμα που αποφάσισες να κρατήσεις.

Εγώ πρόσφατα παρήγγειλα ένα εξωτερικό σκληρό δισκο, ήταν φθηνώτερος από οπουδήποτε, μου ήρθε σε λιγοτερο απο 24 ώρες κι τον πλήρωσα αφ'ότου τον παρέλαβα, άνοιξα το κουτί, τον συνέδεσα και χρησιμοποίησα για μια εβδομάδα. Εγώ κάτω απο αυτές τις συνθήκες παραγγελίας, δοκιμής και πληρωμής είμαι υπερευχαριστημένος και θα ξαναπαραγγείλω απο την εν λογω εταιρεία.

Γι'αυτό σας λέω τα πάντα ειναι σχετικά, αυτά που τηρούντε στην Ευρώπη δυστυχώς δεν τηρουντε στην Ελλάδα για ευνόητους λόγους. Για φανταστείτε μόνο να στέλνανε το εμπόρευμα τους στον πελάτη τους στη Ελλάδα χωρίς πληρωμή και για να εκτιμηθεί για 14 μέρες. Νομίζω ότι καταλαβαινόμαστε. :)

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

δεν συμφερει καθολου στη pixmania ομως να δεχεται πισω αυτα τα μεταχειρισμενα προιοντα τα οποια δεν ικανοποιησαν τον αγοραστη...γιατι το κανει τοτε?

Εδω δεν προκειται να γινει...ΠΟΤΕ :P

Δημοσ.

Την συμφέρει φίλε μου, γιατί οι επιστροφές των προϊόντων είναι ελάχιστες όσον αφορά το "δεν μου αρέσει αυτό θέλω άλλο". Συνήθως πρόκειται για επιστροφές προϊόντων που είναι ελατωματικά και υπάρχει η σχετική ασφάλεια γι'αυτό. Έτσι δεν χάνουν. Στο τελος της χρονιάς που γίνεται ο ισολογισμός διαπιστώνουν κέρδος και μεγάλο μάλιστα. :)

Είναι καθαρά λόγοι marketing, η κίνηση αυτή, και φαινόμενο συνηθισμένο εδώ κι χρόνια σε όλα τα σοβαρά καταστήματα.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια να ρωτησω, η Pixmania τι χρονους παραδοσης εχει? Λεω να φερω ενα τροφοδοτικο, επειδη απο Ελλαδι δεν βλεπω προκοπι. Μεσα σε βδομαδα παιζει να το χω?

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Θέλω να προσθέσω και εγώ τη (θετική) εμπειρία μου από την πρόσφατη αγορά της νέας μου βιντεοκάμερας (Panasonic TM300) από το κατάστημα. Αναζήτησα τιμές στο skroutz (όπως κάνω για κάθε αγορά) και διαπίστωσα ότι η τιμή του pixmania ήταν με διαφορά η φθηνότερη σε σχέση με τα υπόλοιπα ελληνικά καταστήματα. Παράλληλα έψαξα και στην ευρωπαϊκή αγορά (για αμερικάνικη δεν το συζητάμε αφού πληρώνεις δασμούς κλπ) και βρήκα μία πολύ δελεαστική τιμή στο Simply Electrοnics (Αγγλία) αλλά από την έρευνα που έκανα σε αρκετά fora διαπίστωσα ότι αφενός είναι εταιρεία στο Hong Kong με αποθήκη στην Αγγλία κλπ και το απέκλεισα. Αναζήτησα στοιχεία και για το pixmania και διαπίστωσα ότι ανάμεσα στα αρνητικά (που είναι φυσικό να υπάρχουν) δεν βρήκα στοιχεία που να με αποτρέψουν για την αγορά.

Παρήγγειλα τη βιντεοκάμερα και μία θήκη, λοιπόν, το Σάββατο και πλήρωσα μέσω κάρτας (το PayPal δεν λειτουργούσε στην περίπτωσή μου). Μετά τα αυτόματα απαντητικά μηνύματα, τη Δευτέρα μου ζήτησαν με μήνυμα (πάντα στα ελληνικά) να στείλω φωτοτυπία της ταυτότητας και λογαριασμού ΔΕΗ για τη διεύθυνση παράδοσης (!!!). Όπως είναι φυσικό, αντέδρασα και υπέδειξαν ευγενικά τους όρους που αναγράφεται η αποστολή αυτών των στοιχείων για την εξασφάλιση της συναλλαγής. Προ της ταλαιπωρίας να ακυρώσω την παραγγελία αποφάσισα να τα στείλω και στη συνέχεια μου είπαν ότι η βιντεοκάμερα δεν ήταν διαθέσιμη αλλά θα είναι την Παρασκευή. Παράλληλα, (ίσως λόγω των διαμαρτυριών μου?) μου έστειλαν τη θήκη και το link της UPS για να παρακολουθήσω την παράδοση. Πραγματικά, την επομένη (Τετάρτη) το μεσημέρι ήρθε ο courier και παρέδωσε τη θήκη.

Περίμενα υπομονετικά την Παρασκευή και ανοίγοντας τον υπολογιστή διαπίστωσα ότι ανανέωσαν την παράδοση για την επόμενη Τρίτη. Απαγοήτευση και σκέψεις ...

Το απόγευμα, όμως, διαπίστωσα ότι είχαν παραλάβει τη βιντεοκάμερα και την είχαν αποστείλει. Λόγω του ΣΑ-ΚΥ, η UPS δεν αναγράφει στοιχεία διακίνησης του εμπορεύματος και τα μόνα στοιχεία που είχα όλο το ΣΑ-ΚΥ ήταν ότι το πακέτο έφτασε στην Κολωνία !!! Ήταν κιαυτό κάτι. Πρέπει να σημειώσω ότι μέχρι και την Παρασκευή δεν είχε χρεωθεί η κάρτα μου ούτε καν για τη θήκη που είχα παραλάβει. Τη Δευτέρα το πρωί είχε προστεθεί η πληροφορία ότι θα παραδοθεί αυθημερόν. Πράγματι, το μεσημέρι παρέλαβα τη βιντεοκάμερα και είμαι διπλά ευχαριστημένος όχι μόνο γι'αυτήν αλλά και για τη διαδικασία αγοράς της.

Το μόνο αρνητικό στην ιστορία είναι ότι το manual είναι στα γαλλικά (αναμενόμενο μεν αλλά ήλπιζα ότι θα είχε τουλάχιστον και τα αγγλικά). Κατέβασα, βέβαια, από την Panasonic την αγγλική έκδοση αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει ελληνική γιατί η αντιπροσωπεία δεν έχει φέρει ακόμη αυτό το νέο μοντέλο.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καλησπερα!!

παρηγγειλα απο pixmania

μια βιντεοκαμερα...sanyo hd1010(μαυρη)

τελος παντων σημερα την παρελαβα

και 1.δεν βρηκα αποδειξη και 2.

αντι για μαυρη μου ηρθε dark gray(το ελεγε και το κουτι)

παλι καλα που μου αρεσε το χρωμα και δεν ειχα προβλημα,

αλλα αποδειξη γιοκ..πουθενα.

Δημοσ.
καλησπερα!!

παρηγγειλα απο pixmania

μια βιντεοκαμερα...sanyo hd1010(μαυρη)

τελος παντων σημερα την παρελαβα

και 1.δεν βρηκα αποδειξη και 2.

αντι για μαυρη μου ηρθε dark gray(το ελεγε και το κουτι)

παλι καλα που μου αρεσε το χρωμα και δεν ειχα προβλημα,

αλλα αποδειξη γιοκ..πουθενα.

αν θυμάμαι καλά την απόδειξη σου δίνουν link για να την κατεβάσεις σε pdf απο το site τους μέσα στις παραγγελίες σου κοίταξε θα την βρεις εκεί !

Δημοσ.

το σκεφτηκα μηπως εγινε κατι τετοιο

θα ρωτησω το φιλο μου γιατι μου την παρηγγειλε

αυτος μεσο paypal.ελπιζω να τα εχει κρατησει τα email.

ευχαριστω πολυ!!

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

συγγνωμη που ξεθαβω αυτο το θεμα αλλα.!

μετα απο μια παραπομπη εκανε ο kpatsi στο πιξμανια για το macbook με εβαλε σε σκεψεις για αγορα απο εκει..

αν το κανω θα χρησιμοποιησω τραπεζικο εμβασμα σαν μεθοδο συναλλαγης (δεν διαθετω αλλο τροπο)..τι γνωμη εχετε?απο αποψη εμπιστοσυνης κυριως..

Δημοσ.
συγγνωμη που ξεθαβω αυτο το θεμα αλλα.!

μετα απο μια παραπομπη εκανε ο kpatsi στο πιξμανια για το macbook με εβαλε σε σκεψεις για αγορα απο εκει..

αν το κανω θα χρησιμοποιησω τραπεζικο εμβασμα σαν μεθοδο συναλλαγης (δεν διαθετω αλλο τροπο)..τι γνωμη εχετε?απο αποψη εμπιστοσυνης κυριως..

Άμα είναι να αγοράσεις macbook γιατί δεν κοιτάς και το amazon.co.uk (το αγγλικό) ; Καλές τιμές και παράδοση στην Ελλάδα.

Αυτό το τραπεζικό έμβασμα θα σου κοστίσει παραπάνω γιατί έχει έξοδα ανάλογα με την τράπεζα (6-30 ευρώ)

Δημοσ.

εχω ξανα αγορασει μεσω εμβασματος.εξοδα δεν εχει πολλα καθως το κανω μεσω e-banking..

πιστωτικη δεν εχω και δεν θελω να αποκτησω ακομη..ουτε καν προπληρωμενη.

δεν πιστευω οτι ειναι προβλημα οι +3-4 μερε που θα περιμενω..

αλλη ειναι η απορια..

κατα ποσο ειναι αξιοπιστο το συγκεκριμενο καταστημα..

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Η εταιρια ειναι εξολοκληρου στην Γαλλια? Η ελληνικη ιστοσελιδα και ελληνικη τηελφωνικη εξυπηρετηση πελατων τι ρολο παιζει?

Τελικα ποσος χρονος χρειαζεται για να παραλαβεις προιον και με τι μεταφορικη στο στελνουν γνωριζει κανεις?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...