radiobuzzer Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Καλησπέρα. Έχω φάει ένα διωράκι να αναζητώ δέκτη FM με RDS που να μπορώ να συνδέσω στο λαπτοπ. Μέχρι στιγμής έχω βρει τη σχετική δυνατότητα σε κάποια (κυρίως παλιά) μοντέλα σε PCI κάρτες. Μάλιστα, είδα ότι πολλές από αυτές τις PCI κάρτες χρησιμοποιούν τα τσιπάκια SAA 7134 και 6752 της Philips. Αλλά οι αντίστοιχες PCMCIA κάρτες με το ίδιο τσιπάκι δεν αναφέρουν πουθενά τη δυνατότητα RDS. Ίσως θα με βοηθούσε επίσης κάποιος κανονικός tuner μπαταρίας που να έχει RDS και σύνδεση με υπολογιστή.
Gibs Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Terratec Cinergy 600 TV Radio Sinfwna me to PC World,einai to monadiko tuner me RDS kai distixws einai PCI.Prepei oposdipote na exei RDS? An den se endiaferei to RDS iparxei kai auto Avermedia USB Radio.To eixakapote kai egw kai me eixe volepsei!
radiobuzzer Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Σύμφωνα με το περιοδικό είναι η "μόνη της δοκιμής που έχει RDS" αν θυμάμαι καλά. Οι υπόλοιπες PCI με το ίδιο ή παρόμοιο τσιπάκι που βρήκα σε ξένα site (δε σημαίνει ότι κατ' ανάγκη βγαίνουν στην ελληνική αγορά, αλλά υπάρχει το ίντερνετ) είναι: Anubis Typhoon TV KNC1.com Beholder 607 AverStudio509 ενώ υποστηρίζεται από το software AverTV 6.2 της Avermedia. Οι αντίστοιχες λύσεις των ίδιων εταιριών (ιδίως της Terratec και της Avermedia) που είναι συμβατές για λάπτοπ (USB ή PCMCIA) δεν αναφέρουν τη συγκεκριμένη δυνατότητα πουθενά. Μπορεί όμως να υπάρχει η δυνατότητα και να μην το γράφουνε, γιατί δεν θεωρείται και τόσο σημαντικό. Ιδίως η AverMedia που το έχει στο λογισμικό της μπορεί να το υποστηρίζει για τα μοντέλα με το συγκεκριμένο τσιπάκι. Γι' αυτό θα ήθελα αν κάποιος έχει κάποια σχετική κάρτα TV/radio tuner σε USB/PCMCIA κλπ και έχει RDS, ας το πει.
radiobuzzer Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Νομίζω κάτι βρήκα... αλλά το φοβάμαι, θέλει επιβεβαίωση Είναι ένα USB στικάκι σαν αυτό που μου έστειλες, αλλά από τη Silicon... http://www.silabs.com/tgwWebApp/public/web_content/products/Microcontrollers/en/USBFMRadio.htm Αν και δεν το γράφει στα χαρακτηριστικά, φαίνεται στο manual του software (βεβαίως το RDS δε φαίνεται είναι εντυπωσιακό, δεν έχει AF, ΕΟΝ κλπ). Θα ήθελα feedback από όποιον-α έχει δουλέψει το συγκεκριμένο ή παρόμοιο tuner.
Gibs Δημοσ. 20 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2007 Koita,merikes fores exw dei kai etairies pou vgazoun to idio manual gia mia seira apo kapoia proionta.Apo ekei kai pera den mporw na voithisw mias kai den eimai o pleon sxetikos.
radiobuzzer Δημοσ. 20 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2007 No problem. Βρήκα review για το συγκεκριμένο κομμάτι στα γερμανικά και τα ρώσικα, θα ζητήσω από φίλους να το μεταφράσουν. Αυτό που με ανησύχησε είναι ότι αν ακολουθήσετε το λινκ που έστειλα και πάτε στην αγορά προϊόντος, και μετά ζητήσεις το PDF με τα specifications, το αναφέρει σαν developers' kit και στη φωτογραφία δίπλα στη λίστα με όλα τa development kits δείχνει μια πατέντα που κουμπώνεις πάνω το τσιπάκι, το βάζεις και στην πρίζα και φυσικά δεν μοιάζει καθόλου με στικάκι. Αλλά όσοι το πουλάνε δίνουν φωτογραφία με στικάκι. Πάντως η τιμή δεν είναι ακριβή, πάει στα 35$ δλδ καμιά 25αριά ευρώ (συγκριτικά πάμφθηνη είναι, αυτό με ανησυχεί!). Θα περιμένω λίγο ακόμη και δεν πάρω καλύτερο feedback για καμιά άλλη κάρτα θα τη χτυπήσω. Έχει κανείς Avermedia σε usb να μου πει αν υπάρχουν δυνατότητες RDS; A, και παρεμπιπτόντως ξέρει κανένα διεθνές φόρουμ που να ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα, μπας και μάθω τίποτα από εκει;
radiobuzzer Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Το στικάκι σύντομα θα μπει στη συσκευασία του και θα προσγειωθεί στο γραμματοκιβώτιό μου, οπότε θα μπορέσω να σας ενημερώσω για τα τεχνικά. Συνεχίζω να απαντάω στο θρεντ, παρότι δεν συζητάνε υπόλοιποι, καθότι σχετικά θρεντς έχουν ανοίξει και στο παρελθόν χωρίς ευτυχή κατάληξη. Μέχρι στιγμής για τη συγκεκριμένη κάρτα, το καλύτερο review έχει γίνει εδώ. http://www.mp3car.com/vbulletin/road-runner/85721-guino-usb-radio-fm-rds-silabs-2.html έχει 10 σελίδες εξηγήσεις και οι τύποι δίνουν ópen τον κώδικα της συσκευής, φαίνεται να έχουν υλοποιήσει και τις πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες RDS. Να και μια ωραία φωτογραφία, προσοχή το σόφτγουερ με τα γραφήματα πρέπει να είναι λίγο άσχετο με τη συσκευή http://www.mp3car.com/vbulletin/centrafuse/65254-usb-fm-radio-silicon-laboratories-source-code.html#10
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.