tarantules Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Έχω ένα HP nx8220 centrino με Pentium M στα 1.73MHz εδώ και ένα χρόνο.Το πρόβλημα είναι οτι η μπαταρία του έχει πέσει σε απόδοση και εκεί που κρατούσε 2,5-3 ώρες έπεσε στη 1 ώρα και λιγότερο.Παρατήρησα όμως οτι ο ανεμιστήρας του δουλεύει πλέον όλη την ώρα χωρίς να σταματά ακόμα και όταν ο επεξεργαστής είναι idle ενώ πρώτα η ψύξη ήταν επαρκής και σταμάταγε ο ανεμιστήρας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.Τώρα παρατηρώ αυξημένη θερμοκρασία στο κάτω μέρος του laptop.Έβαλα το sysoft sandra να δω θερμοκρασίες και του επεξεργαστή φτάνει μέχρι 60 βαθμούς ενώ της μητρικής 55-56.Στη θερμοκρασία του επεξεργαστή δεν έχει προειδοποιητικό οτι έχει φτάσει σε υψηλή θερμοκρασία αλλά για τη θερμοκρασία της mobo έχει προειδοποιητικό οτι είναι ψηλά.Το πρόβλημα είναι οτι πριν παρουσιαστεί το πρόβλημα δεν είχα μετρήσει τα επίπεδα θερμοκρασίας για να μπορώ τώρα να συγκρίνω. Το πρόβλημα το έχω εντοπίσει στη μπαταρία.Επειδή τα έχει παίξει , όταν το έχω στο ρεύμα υπερφορτώνει το laptop και ανεβάζει θερμοκρασία.Όταν το βάζω μόνο με τη μπαταρία να δουλέψει πέφτει η θερμοκρασία σε 48 ο επεξεργαστής και 50 η mobo.Το θέμα είναι οτι ακόμα και όταν έβγαλα την μπαταρία τελείως και το είχα στο ρεύμα πάλι μου ζεσταινόταν.Υπόψιν οτι με την μπαταρία δεν μπορώ να δουλέψω για πολύ.O σκληρός είναι 42,μια χαρά δηλαδή. Το ερώτημα είναι αν αυτές οι θερμοκρασίες είναι ανεκτές και σε λογικά επίπεδα μέχρι να πάρω μια νέα μπαταρία.Επίσης αν ξέρει κανείς κανένα e-shop ή άλλο μαγαζί να έχει μπαταρίες για το συγκεκριμένο μοντέλο καθότι έψαξα και δεν βρήκα κάποιο
21century Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Καλυτερα να κανεις ενα καθαρισμα εξωτερικα με πεπιεσμενο αερα η΄πανω παο το πληκτρολογιο...σε οτι αφορα μπαταριες ριξε μια ματια στο Γουγλη...
tarantules Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Το άνοιξα και το καθάρισα χτές.Και τον ανεμιστήρα και τα heat pipes και το πληκτρολόγιο.Όσο για το google έψαξα αλλά δεν βρήκα.Αν ήταν δεν θα ρώταγα.Άλλωστε δεν είναι πρόβλημα βρωμιάς αφού όταν το έχω με τη μπαταρία μόνο πέφτει αρκετά η θερμοκρασία.Το πιθανότερο είναι να έχει χαλάσει το κύκλωμα της μπαταρίας και να στέλνει το ρεύμα μέσα στη μητρική και να ζεσταίνεται.Το θέμα είναι οτι αυτές οι θερμοκρασίες είναι ανεκτές ή θα το κάψω το μηχάνημα;Υπόψην παιχνίδια δεν παίζω ούτε τώρα ούτε πριν για να μην το ζορίζω εννοείτε
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Πρώτα από όλα φίλε μου αν θες πες μου το spare number που έχει η μπαταρία σου. Αν την βγάλεις το γράφει επάνω, θα σου πω τιμή που την πουλαει η hp αλλα θα πρέπει να βάλεις και το ποσοστό κέρδους του μεταπωλητή. Σχετικά με το ότι δουλεύει το fan συνεχια είναι γιατί υπάρχει μενού μέσα στο bios που το ενεργοποιείς να δουλεύει συνεχεια αν είναι στην μπριζα, εμείς το βάζουμε έτσι στο service. Τώρα σχετικά με το καθαρισμα προφανώς έβγαλες όλη την ψήκτρα την καθάρισες και άλλαξες και παστα στον επεξεργαστή ??? να ξέρεις ότι αυτή είναι η σωστή διαδικασία γιατί με αυτές τις ζεστες φετος τα εχουν φτύσει όλα τα μηχανήματα. Η μπαταρια σου πρεπει να ειναι αυτη στην photo???
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Για να δεις αν ειναι προβλημα μπαταριας βγαλε την μπαταρια και αστο με το μετασχηματιστη για να δεις αν θα εχεις τις ιδιες θερμοκρασιες.
tarantules Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Ναι αυτή είναι η μπαταρία.Έχει spare number : 398876-001 Li-Ion 8 cell. Το έκανα αυτό που λές με την μπαταρία.Έβγαλα τη μπαταρία και το έχω με το μετασχηματιστή και ανεβάζει θερμοκρασία : 55 mobo 60 CPU.Tα ίδια και όταν είναι με τη μπαταρία αλλά συνδεδεμένη να φορτίζει.Η μόνη περίπτωση που πέφτει στα φυσιολογικά : 49 mobo, 47 CPU είναι όταν δουλεύει μόνο με τη μπαταρία πάνω χωρίς το ρεύμα.Αλλά δεν μου κρατάει πάνω από 45 λεπτά (και πολλά λέω).Έτσι αναγκάζομαι να το βάζω πάλι να φορτίσει όσο μπορεί και μετά πάλι δουλεύω με τη μπαταρία για να κατεβάσω τη θερμοκρασία.Όσο για το καθάρσμα που του έκανα,όχι δεν έβγαλα τo plater και τα heatpipes,απλά έβγαλα το πληκτρολόγιο και καθάρισα τον ανεμιστήρα και την πάνω πλευρά των heatpipes.Προσπάθησα να ανοίξω το plater αλλά θέλει να βγεί το καλώδιο του ανεμιστήρα και δεν βολεύει να το ποιάσω εκεί που είναι και θέλει ζόρι και φοβάμαι μην το χαλάσω και δεν έχω και ανεμιστήρα μετά
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Oταν το εχεις στην πριζα τοτε δουλευει κανονικα το notebook και ειναι λογικο να εχει μεγαλυτερες θερμοκρασιες. Δεν ειναι μεγαλες παντος να ξερεις. Πιστευω οτι με παστα στον επεξεργαστη θα εβλεπες βελτιωση στην θερμοκρασια. Η μπαταρια σου απλα τα εχει φτυσει. Αν θες πες μου το serial και το product number που γραφει απο κατω να δω αν ειναι σε εγγυηση. Για την μπατρια θα σου πω αργοτερα γιατι το site της hp εχει προβλημα.
tarantules Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Είχα 1 χρόνο εγγύηση.Μάλον θα έχει λήξει
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Σε εχω κανει add, κανε με και εσυ αν θες.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Tιμη 89,93 ? βαλε και το ποσοστο στο περιπου + φπα 19% = 140 ? τελικη τιμη.
kirimis Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 εναλλακτικα μπορει να παρει την μπαταρια απο ebay σε τιμη χωμα... original παντα, οπως εκανα και εγω με την extended μου. Οσον αφορα την μπαταρια παντως, μηπως την ειχες συνεχεια καρφωμενη πανω του και συγχρονως στο ρευμα? Γιατι μου φαινεται λιγακι απιθανο που χαλασε τοσο συντομα. Εμενα κλεισαν χρονο και διαφορα δεν βλεπω... κρατανε οσο κρατουσαν αρχικα.
tarantules Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Ναι την είχα συνήθως στο ρεύμα αλλά και την αποφόρτιζα.Μάλον την έσκισα.Από ebay δεν θέλει πιστωτική;Με τα μεταφορικά θα μου έρθει το ίδιο από το να την πάρω από Ελλάδα ή όχι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.