Προς το περιεχόμενο

Euro 2008

mandate

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά σε γενικές γραμμές όλοι συμφωνούμε.Κατά βάθος κανείς δεν περίμενε να επαναλάβουμε το θρίαμβο της Πορτογαλίας.

Πικράθηκε όμως ο κόσμος από τις άθλιες εμφανίσεις της Εθνικής πού δεν υποστήριξε επάξια τον τίτλο της.

Η εφημερίδα Marca της Ισπανίας έγραψε ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη γιά την πιό φτωχή πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ιστορία των euro πού λεμεινε έξω από τη συνέχεια τού τουρνουά.

Ε λοιπόν εμένα αυτός ο χαρακτηρισμός με ενοχλεί.Μακάρι οι δικοί μας να δείξουν ένα εγωϊσμό καί να νικήσουν τούς Ισπανούς γιά να δούμε τι θα πούνε πού έχασαν από την πιό φτωχή πρωταθλήτρια Ευρώπης.Δύσκολο αλλά όσο ζω ελπίζω.

• Απαντ. 993
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Η εφημερίδα Marca της Ισπανίας έγραψε ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη γιά την πιό φτωχή πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ιστορία των euro πού λεμεινε έξω από τη συνέχεια τού τουρνουά.

@konnak καταλαβες λοιπον τι εννοω;;; βγαινει ο ισπανος και λεει οτι αποδοθηκε δικαιοσυνη...η μηπως το 2004 ηταν καλυτερη η ισπανια και αδικηθηκε και τωρα αποδοθηκε η δικαιοσυνη;;; για αυτο σου λεω υπαρχουν πολλοι που τους ετσουξε...

Δημοσ.

Ναι, αλλά αυτές οι εμφανίσεις έτσουξαν περισσότερο εμάς τώρα. Μεταξύ μας, περίμενα μετά την καλή πορεία στα προκριματικά λίγο πιο σοβαρή εμφάνιση. Πιο συνειδητοποιημένη.

Τελικά αυτό που είδα μου θύμισε πολύ το "αξέχαστο" Confederations Cup" πριν τρία χρόνια. Σαν να μην έχει περάσει μήνας από τότε.

Δημοσ.
πλακα κανεις τωρα;;; καταρχιν δε μιλησα για ολους...και στη τελικη ειδες να γινεται ιδια κριτικη σε αλλες καλυτερες ομαδες απο μας που δε πανε καλα; ειδες κανεναν να λεει στην Ιταλια να επιστρεψει το παγκοσμιο κυπελλο μετα το 4-1 απο την ολλανδια;;; πολλους τους ετσουξε πιστεψε με και πολλοι ηταν αυτοι που θελανε να αποδειχθει οτι το 2004 ηταν απλα μια συμπτωση....οσο για το 2010, προτιμω να ειμαι κοντα στην εθνικη μου ομαδα ακομα κι οταν τα κανει σκ@τα και με στενοχωρει κι οχι να ειμαι στη μπροστινη σειρα των πανηγυρισμων αλλα μονο στις νικες...

Πίστεψέ με, στις μεγαλύτερες ομάδες (Ιταλία, Γαλλία, κτλ.) γίνεται πολύ πιο σκληρή κριτική όταν δεν πάνε καλά. Όσο για την Ιταλία, στο 3-0 (και όχι 4-1) από την Ολλανδία, σε όλους έκανε εντύπωση το ότι η ομάδα δεν κατέρρευσε και ενώ έχανε με 2-0 είχε κλείσει τους Ολλανδούς στο μισό γήπεδο. Το ίδιο για την Γαλλία που πριν χάσει 4-1, στο 1-0 είχε 5 κλασικές ευκαιρίες για γκολ (ο Φαν ντε Σαρ έπιανε τα πάντα). Πολλοί ήτανε αυτοί που πιστεύανε ότι το 2004 ήταν μια σύμπτωση, και δικαιώθηκαν. Και έτσι είναι! Μια σύμπτωση. Έτυχε να έχουμε μια αξιόλογη ομάδα, παίκτες στην καλύτερή τους καμπή, και κυρίως πολλή μα πάρα πολλή τύχη. Αν το αρνείσαι αυτό ξαναδές μία τους αγώνες με Ισπανία, Τσεχία κυρίως, αλλά και Πορτογαλία στον τελικό.

Τέλος, μην φανατίζεστε με την Εθνική. Μην φανατίζεστε γενικά. Δείτε λίγο τα πράγματα πιο σφαιρικά.

Πάμε παρακάτω. Τσεχία - Τουρκία σήμερα, ματς τελικός. Κουλό αυτό με τα πέναλτι: αν λήξει ισοπαλία δεν παίζουν παράταση, αλλά πάνε απευθείας πέναλτι. Δεν μου αρέσει σαν κανονισμός και γενικά δεν είμαι υπέρ του να κρίνουν τα πέναλτι έναν αγώνα. Αλλά εφόσον τα βάζουν μέσα, θα έπρεπε να είναι το τελευταίο κριτήριο, οπότε θα έπρεπε να παίζουν πρώτα παράταση. Πιστεύω θα νικήσουν οι Τσέχοι (και το ελπίζω, θα συνεχίσει ένα νικηφόρο σερί στο στοίχημα - αν είχε βάλει και εκείνο το πέναλτι ο Μούτου...). Αλλά φοβάμαι αυτό το κακό που έχουν με τους νέους κανονισμούς: μία σε εκείνο τον τελικό με το Μπίρχοφ και το χρυσό γκολ, μία με μας και το αργυρό, ε, τους φοβάμαι λίγο απόψε :-).

Δημοσ.
@konnak καταλαβες λοιπον τι εννοω;;; βγαινει ο ισπανος και λεει οτι αποδοθηκε δικαιοσυνη...η μηπως το 2004 ηταν καλυτερη η ισπανια και αδικηθηκε και τωρα αποδοθηκε η δικαιοσυνη;;; για αυτο σου λεω υπαρχουν πολλοι που τους ετσουξε...

Ναι, και πολύ καλά κάνει ο Ισπανός, γιατί το 2004 ήταν καλύτερη από εμάς η Ισπανία. Δες το μεταξύ μας παιχνίδι (που βγήκε ο Νικολαΐδης στο τέλος και είπε "ας μην γελιόμαστε, ήταν πολύ καλύτεροι οι Ισπανοί, αλλά στο ποδόσφαιρο παίζει ρόλο και η τύχη"), και θυμήσου ότι αποκλείστηκε στην ισοβαθμία με μας λόγω της διαφοράς τερμάτων. Και εσύ τα ίδια θα έλεγες αν ήσουν στη θέση τους - και χειρότερα. Αυτή η αλαζονεία μας έφαγε, άκου αν ήταν καλύτερη η Ισπανία από εμάς, σαν χτες θυμάμαι τον Χοακίν να μας κάνει πουτάνα και ο Ρεχάγκελ να έχει βάλει δεύτερο (!) αριστερό μπακ (παίζαμε και με Φύσσα και με Βενετίδη για ένα διάστημα).

Δημοσ.

Κι οι Τσέχοι δεν έχουν καμία σχέση με την ομαδάρα του 2004 ( 96-2004).

Αλλά το παλεύουν όσο μπορούν, ελπίζω να δούμε ωραίο ματσάκι.

Δημοσ.

@konnak ενταξει δε φανατιζομαστε ρε συ (εχεις δικιο στο σκορ, εγω μπερδευτηκα)...τεσπα...

το θεμα με τα απευθειας πεναλτι, αν και εγω δε συμφωνω, νομιζω ξεκιναει απο αλλου...ισως στο οτι οι περισσοτερες ομαδες ειναι "ψοφιες" απο κουραση και προσπαθουν να κοψουν χρονο παιχνιδιου απο οπου μπορουν (μη ξεχνατε την αποφαση σε περιπτωση τραυματισμου να πληρωνουν οι ομοσπονδιες αποζημιωσεις στις ομαδες...)

Δημοσ.

να ζητανε πριμ ομως ηξεραν...αντι να λενε ευχαριστω, π μετα απο ευρο ανεβασαν το κασε του σε τιμες, που μονο ονειρευοντουσαν.

ισχυει οτι για καθε φαση που περναγαν στο euro,διναν λεφτα στην ομοσπονδια απο την διοργανωση?

Δημοσ.
Ο γκέκας είναι γκέκας δεν διαφωνώ, αλλά και εμείς ελλάδα είμαστε.. Ειδικά στην επίθεση δεν έχουμε καλύτερους τι να κάνουμε.

Ωπα, δεν διαφωνω, αλλο λεω...Οτι τα ΜΜΕ οταν ειναι για Ελληνες παικτες τα φουσκωνουν πατωντας και μεγιστοποιοντας τα καλα και εξαφανιζοντας τα κακα με αποτελεσμα να νομιζει ο κοσμος οτι ο Γκεκας ειναι λιγο καλυτερος του Τεβεζ και ο Κατσοθρ ανετα θελει 2 Μακελελε

Δημοσ.

φυσικά. ανθυμάμαι καλά η ομάδα που θα το πάρει θα εισπράξει από την uefa περί τα 20 μύρια σύνολο.. Άμα ψάξεις στο contra είχαν γράψει τα ποσά πριν καμιά βδομάδα...

Δημοσ.

Ενα αρθρο μπασκετικου που με βρισκει απολυτα συμφωνο:

http://www.superbasket.gr/filosofos/?p=15

Με το ποδόσφαιρο δεν έχω ιδιαίτερες σχέσεις. Μου αρέσει όμως να βλέπω παιχνίδια και κυρίως όταν παίζει η Εθνική ομάδα. Δεν υπήρχε λοιπόν περίπτωση να χάσω τις προσπάθειες του Ότο Ρεχάγκελ και των παικτών του στο Euro. Πριν ξεκινήσουν τα παιχνίδια είχα διαβάσει μια δήλωση του Γερμανού που έλεγε ότι θέλει να αγαπούν αυτόν και την ομάδα και μετά τις ήττες.

Κάτι είχες καταλάβει Ότο μου, αλλά όχι τα πάντα. Δεν ήξερες ρε Ότο, δε ρώταγες; Στην Ελλάδα είσαι. Στη χώρα που τη μια μέρα είσαι βασιλιάς και την άλλη ο αποδιοπομπαίος τράγος. Στη χώρα που έχουν όλοι ασθενή μνήμη, που έχουν όλοι κρίση και γνώμη, που όλοι ξέρουν τα πάντα.

Άσε ρε Ότο που ξέρεις εσύ από μπάλα και πως θα παίζει η Εθνική ομάδα. Εμείς θα σου πούμε τι έκανε λάθος. Εμείς θα σου μάθουμε πως να κάνεις προπόνηση και πως να μιλάς στους παίκτες σου. Τι έχεις κάνει δηλαδή που μας το παίζεις κι έξυπνος; Επειδή πήρε ένα ευρωπαϊκό πριν από τέσσερα χρόνια. Σίγα τα ωά.

Είναι απίστευτα τα όσα έχω ακούσει αυτές τις μέρες. Κυριολεκτικά με κάνουν να εξοργίζομαι. Βγαίνουν επώνυμοι και ανώνυμοι και κριτικάρουν κακοπροαίρετα τον Γερμανό και τους παίκτες της Εθνικής. Αυτούς που πριν από τέσσερα χρόνια σήκωσαν στα χέρια και για χάρη τους ετοιμάζονταν να… γκρεμίσουν τα τείχη της Αθήνας όπως έκαναν στην αρχαία Ελλάδα.

Και τι δεν έχω ακούσει; Έπρεπε να είχε βάλει τον τάδε παίκτη, να αλλάξει τακτική, να παίξει εκείνο το σύστημα, να μιλήσει διαφορετικά στους παίκτες του. Και τι είστε εσείς ρε μάγκες; Κάποιοι πανεπιστήμονες που είχε πει και κάποτε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Που τη μάθατε την προπονητική; Από την εξέδρα; Από τον καναπέ; Επειδή παίξατε σε μια αλάνα ή γήπεδο 5Χ5 για να πάμε με τη μόδα της εποχής;

Και δεν είναι μόνο οι φίλαθλοι που ζητούν 60 δευτερόλεπτα δημοσιότητας και βγαίνουν σε εκπομπές και κατηγορούν τους πάντες ή στέλνουν επιστολές στις εφημερίδες. Το δυσάρεστο είναι ότι τα ίδια σε μεγάλο βαθμό κάνουν και οι άνθρωποι που επιλέγουμε να μας ενημερώσουν για τα τεκταινόμενα στον αθλητισμό και κατʼ επέκταση τη δεδομένη στιγμή στην εθνική ομάδα.

Και το ακόμα χειρότερο είναι ότι όταν έχουν μπροστά τους τον Γερμανό και τον κάθε Γερμανό δεν μπαίνουν καν στον κόπο να κάνουν δυο σωστές ερωτήσεις για να μάθουν τι είχε στο μυαλό του. Δυο αγωνιστικές ερωτήσεις για να τους αναλύσει τι ήθελε να κάνει, τι είχε σχεδιάσει και τι τελικά έγινε. Για να το πω όμως καλύτερα δεν είναι ότι δεν μπαίνουν στον κόπο, αλλά είναι ότι δεν μπορούν γιατί απλά δεν ξέρουν.

Πριν το παιχνίδι της Εθνικής με τη Ρωσία, ξενύχτησα παρακολουθώντας τον τέταρτο τελικό του ΝΒΑ ανάμεσα στους Λέικερς και τους Σέλτικς. Μόλις τέλειωσε το τρίτο δεκάλεπτο και η ομάδα της Βοστώνης είχε φέρει τα πάνω, κάτω στο παιχνίδι μια από τις δημοσιογράφους του καναλιού που έχει τα δικαιώματα των αγώνων στις ΗΠΑ ρώτησε τον Φιλ Τζάκσον: «Τι έγινε και χάθηκε η διαφορά;». Η απάντηση του τεχνικού των Λέικερς ήταν τόσο απλοϊκή και τόσο μεγαλοφυής: «Δεν ξέρω. Απλά χάθηκε».

Τι να κάνει δηλαδή ο προπονητής; Να μπει και να παίξει. Η μπάλα είναι μεγάλη πόρνη είχε πει κάποτε ο Ίβιτσα Όσιμ και είχε πολύ δίκιο. Μόνο που ξέχασε να προσθέσει ότι και οι… πιστοί της μπάλας, αυτοί που τη λατρεύουν, είναι μεγάλοι… νταβατζήδες.

Γιʼ αυτό σου λεω Ότο μου. Μην εκνευρίζεσαι και μη χαλάς τη ζαχαρένια σου. Πάρε την Μπεάτα σου και πήγαινε να χαρείς τη ζωή σου μακριά από την κακομοιριά τούτης εδώ της χώρας. Αυτοί που πραγματικά αξίζει, θα σʼ έχουν για πάντα στην καρδιά τους και θα σε ευχαριστούν γιʼ αυτό που πρόσφερες στην Ελλάδα μας. Που μας έκανες να νιώσουμε τόσο υπερήφανοι όσο λίγες στιγμές στη ζωή μας.

Δημοσ.
Α ρε Ελληνα...κλασσικοι προπονητες ολοι μας.Διαβαζω ολα τα ποστ που ολοι τα χωνουν σε παικτες,ρεχαγκελ κλπ...δεν εχουμε παικτες...ο ενας δεν κανει...ο αλλος δεν μπορει να στριψει...μα καλα δλδ ποιους αλλους εχουμε για να καταλαβω??
Μα δεν κανουμε τους προπονητες. Ειναι σαν να μου λες οτι δεν πας να ψηφισεις επειδη δεν εισαι πολιτικος

Δοξα τω Θεω, μια κριτικη για το τοπι μπορω να κανω. Ο λογος που εγω, εσυ, ο διπλα δεν ημαστε προπονητες ειναι γιατι τελειωνουμε εκει, γιατι κανουμε μια κριτικη αλλα να βρουμε αμεσα λυσεις, να σκεφτουμε συστηματα, να κανουμε καθημερινη προπονηση στους παικτες δεν ξερουμε. Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορουμε να κρινουμε αν αυτο που κανει ο προπονητης πετυχαινει η οχι

Τοσες σελιδες κραξιμο...και η μοναδικη προταση που ακουγεται ειναι οτι επρεπε να παρει τον Νινη,το παιδι σπουδαιο ταλεντο, αλλα αυτη ειναι αρκετη λυση για μια εθνικη ομαδα?ειμαστε σοβαροι?

Οχι, δεν ειναι Η λυση, ειναι καποια λυση, ειναι κατι καινουριο, ειναι κατι που λειπει. Στην Εθνικη ποδοσφαιρου δυστυχως δεν υπαρχει διαθεση για ποικιλια. Εκανε τον Χαριστεα Βρυζα και τον Κατσουρανη Ζαγορακη. Δεν δοκιμαζει αλλα πραγματα.

Μου φαινεται τα ισοπεδωνουμε ολα ως συνηθως και δεν παρατηρουμε το προφανες

Το προφανες ειναι οτι αυτη τη φορα ειχαν τεραστιο βαρος στις πλατες τους,ηταν οι πρωταθλητες,ολοι τους προσεχαν και ειχαν απαιτησεις και τελικα τετοιο βαρος δεν μπορουμε να το σηκωσουμε,αυτο ειναι το συμπερασμα

Δεν ισοπεδωνουμε τιποτα. Ισοπεδωση θα ηταν αμα τους κραζαμε ξεχνωντας το 2004. Αλλα δεν γινεται να το κανουμε ΕΛΟΤ που εδω και 2,000 χρονια το μονο που δειχνει η Ελλαδα ειναι ο Παρθενωνας και οι παραλιες. ΑΝ θελουν ετσι να το πουνε, οτι κλεισαμε σαν ποδοσφαιρο και αποδω και περα θα παιζουμε για πλακα

Υ.Γ. Ουτε εμενα μου αρεσουν πολλοι παικτες αλλα ελεος ποια μιλαμε λες και εχουμε εναλλακτικες λυσεις πολλες η ειμαστε καμια Ολλανδια και το πιο σημαντικο ειναι οτι αν σας εφταιγαν οι παικτες και δεν αξιζουν ας καναμε αυτη τη κριτικη πριν ξεκινησει το Euro

Νομιζω οτι το 90% της κριτικης δεν ειναι τοσο για το ποιους θα επερνε αλλα για την αβαντα σε παικτες και προπονητη, για υπερτιμηση ικανοτητων συγκεκριμενων ατομων

Δημοσ.

Ο Rehaggel δεν εχει το αλαθητο. Σωστα δεχεται κριτικη. Μεγαλος προπονητης μεν, αλλα. Πιστευω θα επρεπε να ειναι πιο καυστικη να πω την αληθεια. Στη Γερμανια τρωει πολυ κραξιμο. Ασχετα μ'αυτο πιστευω πως ειναι ο μεγαλυτερος προπονητης που εχει περασει απο Ελλαδα αναμφιβολα. Αυτα που με ενοχλησαν στο γερμανο δεν ηταν τοσο οι επιλογες του πολλες απο τις οποιες μου φαινονται παραλογες,πιο πολυ με ενοχλησαν οι δηλωσεις για την 5αρα(αδειασε τους παιχτες του στεγνα) και στο παιχνιδι με τη Ρωσια που καθοταν κι εδινε αυτογραφα μεσα στο παιχνιδι και χαζογελουσε. Παρ αυτα θελω να μεινει μεχρι το 2010. Κι επειδη το σοβαρεψαμε πολυ ενα ενδιαφερον link για το Euro. http://euro2008girls.com/

Δημοσ.

Εμένα με τσαντίζει που ορισμένοι το παίζουν άγιοι και ότι δεν πρέπει να κριτικάρουμε την ομάδα και τον προπονητή κλπ

Ρε βλέπαμε άλλο ματς?? Το ότι δεν ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ τα παλικάρια το είδατε? Φεύγανε οι μπάλες πλάγια και άουτ αντί να πάνε σε παίκτες? Το ότι περπάταγαν αντί να τρέχουν δεν το είδατε?

Δε θα πούμε στον Ότο ότι έκανε λάθος? Αφού τα γ@μησε.

Δηλαδή για να καταλάβω, δεν μπορώ να κάνω κριτική στην ομάδα μου που ήταν η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ της διοργάνωσης? Όχι?

Ωραία λοιπόν, ας γυρίσουμε στη Σουπερλίγκουε και μόνο ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε και ξερό ψωμί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...