Επισκέπτης Δημοσ. 18 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2007 Ξέθαψα πριν καιρό ένα πολύ παλιό motherboard, το Gigabyte GA-5AX (http://www.fujitsu-siemens.co.uk/rl/servicesupport/techsupport/Boards/Motherboards/GigaByte/GA5AX/GA-5AX.html) και το τοποθέτησα σε ένα tower. Η συγκεκριμένη μητρική είναι ATX, super-socket7 και δέχεται κάρτα γραφικών AGP. Έτσι έβαλα πάνω έναν Pentium MMX στα 233 και διάφορες παλιές μνήμες SDRAM 100 και 133 Mhz, έναν σκληρό δίσκο ATA66 13Gb και μιά κάρτα γραφικών PCI S3 Virge. Με χαρά είδα το σύστημα να ξεκινάει και να μπουτάρει σε windows. Μόλις άρχισε να φορτώνει τα windows, σταματάει και δείχνει τον κέρσορα να αναβοσβήνει, τίποτε άλλο... Λέω οκ θα φταίει που τα windows ήταν προεγκατεστημένα στο δίσκο. Έτσι του πετάω ένα cd με linux (slackel) να δω πώς θα τα πάει... Άρχισε να φορτώνει τις συσκευές μα αμέσως μετά το floppy, παγώνουν τα πάντα. Βάζω το HirenBoot cd για τεστ, όλα καλά, δε βρίσκει τίποτα. Αλλάζω μνήμες μεταξύ τους, σε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς, πάλι τίποτα. Βγάζω την PCI κάρτα γραφικών και βάζω μια AGP, πριτς μου λέει πάλι...Μπάινω BIOS, Απενεργοποιώ οτιδήποτε περιττό, μέχρι και τις USB θύρες, πάλι τίποτα... Ξέρω πως ένα τέτοιο PC δεν αξίζει τόσο κόπο, αλλά είναι το γαμώτο...Θα ήθελα να το δώ να ζεί πάλι και να το ξεζουμίσω... Υπάρχει κανείς που μπορεί να βοηθήσει; Ευχαριστώ!
petros1815 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2007 1. Μπορείς να κοιτάξεις το motherboard και να δεις ποια έκδοση του έχεις; (π.χ. PCB 5.2). 2. Έχεις την τελευταία έκδοση του BIOS (είναι η F4); 3. Φόρτωσε τα BIOS optimal default settings. 4. Ποιά έκδοση των Windows προσπαθείς να εγκαταστήσεις; 5. Δοκίμασε μόνο έναν τύπο μνημών (μόνο SDRAM 100 ή μόνο SDRAM 133). 6. Έχεις στις σωστές θέσεις όλα τα jumperάκια; (συμβουλέψου το manual της μητρικής)
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2007 1. Rev.3.1 2. Ναι 3. Το έκανα, καμοία αλλαγή 4. Windows FLP (http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Fundamentals_for_Legacy_PCs) 5. Δοκίμασα όλους τους πιθανούς συνδυασμούς, κι αυτόν που αναφέρεις Παίζει να είναι κάποιο πνεύμα???
petros1815 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2007 Ο συγκεκριμένος σκληρός έχει ξαναδουλέψει με το motherboard αυτό;
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2007 Όχι φίλε μου, αλλά δοκίμασα και χωρίς το σκληρό κι έκανα boot σε linux slackel από το cdrom (το δίσκο τον είχα βγάλει εντελώς), και πάλι χωρίς αποτέλεσμα.
petros1815 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2007 Το μόνο άλλο πράγμα που μου περνάει από το μυαλό είναι να το αφήσεις μόνο με CPU, ένα stick μνήμης SDRAM 100, την PCI VGA και το CDROM και να "παίξεις" με τα CPU Internal Cache και External Cache στο BIOS.
Delirium Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Dokimazeis ki afta: 1] Clear Cmos 2] Load setup defaults 3] Aposyndeeis floppy 4] Alli sdram
parsifal Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Εγώ λέω να προσπαθήσεις και με ένα άλλο LiveCD όπως Damn Small Linux ή Puppy Linux...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.