Προς το περιεχόμενο

DiRT: PS3 vs Xbox 360 Graphics Comparison

privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εννοω πως ειναι ''τεχνικα'' αρτιοτερο και πιο σωστα κατασκευασμενο στο Xbox, αλλα με βαση τα δικα μου υποκειμενικα κριτηρια το προτιμω στο PS3.Το πιο ομορφο δεν ειναι απαραιτητα και το πιο καλοκατασκευασμενο, αν καταλαβαινεις τι εννοω.

Και εχω PS3, χαχαχα.

Δεν μας λες και τα υποκειμενικά σου κριτήρια μπας και καταλάβουμε τι εννοείς;

Εγώ πάντως μπερδεύτηκα.

• Απαντ. 101
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

2. Δηλαδή όσο πιο πολλά δέντρα και ταμπελίτσες έχει ένα Rally τόσο καλύτερο παιχνίδι είναι ε? Φοβερά συμπεράσματα και σήμερα!! Great Job!

Και τώρα η ερώτηση της ημέρας... Προτιμούμε ένα Rally με λίγο λιγότερες λεπτομέριες και καλύτερο framerate ή ένα με περισσότερες λεπτομέρεις και σπασίματα που κ που? Για μένα καλύτερη επιλογή είναι το δεύτερο ανεξάρτητα αν αυτό είναι στο PS3 ή στο 360 ή στο PC ή στο Amiga! Anyway...

:confused::confused::confused:

Δημοσ.

Παιδιά έτσι όπως το είδα το Colin, νομίζω ότι καλύτερο είναι στο X-BOX.

Μου θυμίζει περισσότερο τα γραφικά που έχω όταν το παίζω στο PC μου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τα φτάνει. Πολλές φορές πατάω να βλέπω πίσω για να βλέπω το τρομερά ρεαλιστικό καπό.

Μπορεί το X-BOX να είναι πιο δυνατό σε Hardware για ακόμα μια φορά, όπως και το πρώτο σε σχέση με το PS2. Φυσικά όμως το PS2 βγήκε πάλι νικητής.

Τέλος πρέπει να πω ότι όποιος άρχισε από PSX και συνέχισε με PS2 (όπως και εγώ), καταλαβαίνει ότι γενικά το playstation έχει κάτι καλύτερο.

Το χειριστήριο είναι αυτό? (νομίζω πλέον έχει γίνει κάτι standard), οι τίτλοι είναι αυτοί? (ΆΚουσα ότι το pro δεν θα βγει και τα έχω παίξει), δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι...

Νομίζω ότι το PS3 είναι μακράν Η κονσόλα.

Σίγουρα όταν πέσουν οι τιμές θα χτυπήσω μία...

Δημοσ.
Παιδιά έτσι όπως το είδα το Colin, νομίζω ότι καλύτερο είναι στο X-BOX.

Μου θυμίζει περισσότερο τα γραφικά που έχω όταν το παίζω στο PC μου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τα φτάνει. Πολλές φορές πατάω να βλέπω πίσω για να βλέπω το τρομερά ρεαλιστικό καπό.

Μπορεί το X-BOX να είναι πιο δυνατό σε Hardware για ακόμα μια φορά, όπως και το πρώτο σε σχέση με το PS2. Φυσικά όμως το PS2 βγήκε πάλι νικητής.

Τέλος πρέπει να πω ότι όποιος άρχισε από PSX και συνέχισε με PS2 (όπως και εγώ), καταλαβαίνει ότι γενικά το playstation έχει κάτι καλύτερο.

Το χειριστήριο είναι αυτό? (νομίζω πλέον έχει γίνει κάτι standard), οι τίτλοι είναι αυτοί? (ΆΚουσα ότι το pro δεν θα βγει και τα έχω παίξει), δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι...

Νομίζω ότι το PS3 είναι μακράν Η κονσόλα.

Σίγουρα όταν πέσουν οι τιμές θα χτυπήσω μία...

tl;dr : fanboy pou den exei tin konsola alla pistevei oti einai i kaliteri

Δημοσ.

τουφας ειδες τι γινεται αμα εισαι ανηλικος και εχεις μεγαλωσει με μια μαρκα? ;)

παμε παρακατω... the hits keep on coming για τους playstationακηδες που φωναζανε και για <<superior version>> (τρομαρα τους)

παμε reflections:

1187369343665.jpg

:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

τελικα με τοσα πραγματα που εχει λιγοτερα στο ps3, επρεπε να τρεχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στα 120fps και με 4D, και οχι στο ιδιο framerate με το 360. :mrgreen:

και η πλακα ειναι οτι εχει και tearing :mrgreen::mrgreen:

Δημοσ.
αχχχ και βαχχχ.... Ωραίες συγκρίσεις, έγκυρες, αξιόπιστες...

Όποιος έχει και PS3 και 360 τον προκαλώ να παίξει και τα 2 demos το ένα μετά το άλλο... Το PS3 έχει: Καλύτερο χειρισμό, καλύτερο framerate (60fps), καλύτερο lighting...

Εξάλλου βγήκαν και το είπαν οι ίδιοι οι δημιουργοί ότι το Dirt θα είναι καλύτερο στο PS3. Όλοι ψεύτες όλοι... Μόνο τα "έμπιστα" site και το neogaf με τις τρομερής ποιότητας συγκρίσης έχουν αξία... αχχχ και βαχχχ....

ΥΓ: Αυτός ο τύπος θεωρεί downgrade το εξής: 360 30fps και αρκετά framedrops -> PS3 60fps ;) Αξιοπιστία :D

Εγώ προτιμώ τα γραφικά στο xbox πάντως, μου φαίνονται αρκετά καλύτερα... Αν και για μένα τα γραφικά είναι το λιγότερο σημαντικό στοιχείο σε ένα Game... Αν έχει ωραίο gameplay το DIRT τότε δεν με νοιάζει πως κουνιούνται τα χόρτα στον άνεμο, ούτε αν η σκιά είναι πιο ρεαλιστική, ούτε αν έχει reflections το μπαμπρίζ, ούτε...

Αυτός είναι φυσικά και ο λόγος που προτίμησα να πάρω ένα Nintendo Wii ;)

Επίσης βέβαια να αναφέρω πως απο τα 25 frames/second και πέρα, ο ανθρώπινος εγκέφαλος αντιλάμβάνετε μια σειρά από εικόνες ως full motion video... Δηλαδή είτε τρέχει στα 60 ένα game είτε στα 30 frames/second, οπτικά δεν θα έχει μεγάλη διαφορά, ίσως και καμία... Το μόνο που εξασφαλίζει κανείς με αυτό το πράγμα είναι ομαλότερα collisions, και γενικώς περισσότερο έλεγχο από την cpu σε όλα τα αντικείμενα... Δλδ στα 60 fps η cpu ελέγχει 60 φορές το δευτερόλεπτο την κίνηση ενός αντικειμένου π.χ., οπότε εξασφαλίζετε έτσι ομαλότερη λειτουργία του Game, πράγμα όμως που εσένα σαν Gamer δεν σε ενδιαφέρει και ιδιαίτερα, και δεν έχει καμία οπτική διαφορά, και αυτά τα λέω έχοντας μια Α εμπειρία (μικρή η μεγάλη, δεν έχει σημασία) στο game programming.

Δημοσ.

Αυτός είναι φυσικά και ο λόγος που προτίμησα να πάρω ένα Nintendo Wii ;)

Επίσης βέβαια να αναφέρω πως απο τα 25 frames/second και πέρα, ο ανθρώπινος εγκέφαλος αντιλάμβάνετε μια σειρά από εικόνες ως full motion video... Δηλαδή είτε τρέχει στα 60 ένα game είτε στα 30 frames/second, οπτικά δεν θα έχει μεγάλη διαφορά, ίσως και καμία... Το μόνο που εξασφαλίζει κανείς με αυτό το πράγμα είναι ομαλότερα collisions, και γενικώς περισσότερο έλεγχο από την cpu σε όλα τα αντικείμενα... Δλδ στα 60 fps η cpu ελέγχει 60 φορές το δευτερόλεπτο την κίνηση ενός αντικειμένου π.χ., οπότε εξασφαλίζετε έτσι ομαλότερη λειτουργία του Game, πράγμα όμως που εσένα σαν Gamer δεν σε ενδιαφέρει και ιδιαίτερα, και δεν έχει καμία οπτική διαφορά, και αυτά τα λέω έχοντας μια Α εμπειρία (μικρή η μεγάλη, δεν έχει σημασία) στο game programming.

αγαπητε φιλε, ειδικα στα racers ειναι πολυ μεγαλη διαφορα το 30 απο το 60.

και οπτικα αλλα και μηχανικα.

δεν ξερω τι game programming εμπειρια εχεις, αλλα αυτο ειναι ας πουμε αλφα-βητα, δηλ. βασικη αρχη. ;)

Δημοσ.
αγαπητε φιλε, ειδικα στα racers ειναι πολυ μεγαλη διαφορα το 30 απο το 60.

και οπτικα αλλα και μηχανικα.

δεν ξερω τι game programming εμπειρια εχεις, αλλα αυτο ειναι ας πουμε αλφα-βητα, δηλ. βασικη αρχη. ;)

στα racer ίσως να έχεις δίκιο, γενικώς πάντως αν σε ένα game έχεις Objects που κινούνται με μεγάλες ταχύτητες (Pixels/sec) τότε θές μεγάλο framerate. Δεν νομίζω όμως ότι στα racer και γενικώς στα περισσότερα Games ότι έχουμε τέτοια πράγματα... Στα μόνα παιχνίδια που χρείαζετε μεγάλο framerate είναι τα fps, επειδή οι σφαίρες είναι αντικείμενα που κίνουνται με υπερβολικά μεγάλες ταχύτητες(σε σχέση πάντα με τα υπόλοιπα Objects)

Δημοσ.

desolatorXT είσαι λάθος όσον αφορά τα fps. Έχει γίνει τρελή ανάλυση και στο παρελθόν. Τα μάτια μας δεν βλέπουν ανά frames,βλέπουν μια συνεχόμενη ροή εικόνας. Οι games engines υπολογίζουν ΜΟΝΑΧΑ frames (ένα κάθε φορά. Άρα the more,the better). Επίσης μην μπερδεύετε τις ταινίες που έχουν "ενσωματωμένο motion blur" και φαίνονται ομαλές στα 25 καρέ (που προκύπτει από τον υπολογίσμό του επόμενου καρέ από το προηγούμενο). Το motion blur των παιχνιδιών είναι απλώς ένα εφέ,δεν είναι ενσωματωμένο στο rendering των frames. Έτσι όσο motion blur εφέ και να έχεις στις σημερινές games engines,στα 30fps θα βλέπεις σπάσιμο της κίνησης.

Για more info στο θέμα FPS => http://amo.net/NT/02-21-01FPS.html

PS: Υπάρχουν κι άλλα πολλά sites που αναφέρονται σε αυτό το θέμα. Google it ;)

Δημοσ.
desolatorXT είσαι λάθος όσον αφορά τα fps. Έχει γίνει τρελή ανάλυση και στο παρελθόν. Τα μάτια μας δεν βλέπουν ανά frames,βλέπουν μια συνεχόμενη ροή εικόνας. Οι games engines υπολογίζουν ΜΟΝΑΧΑ frames. Επίσης μην μπερδεύετε τις ταινίες που έχουν ενσωματωμένο motion blur και φαίνονται ομαλές στα 25 καρέ. Το motion blur των παιχνιδιών είναι απλώς ένα εφέ,δεν είναι ενσωματωμένο στο rendering των frames. Έτσι όσο motion blur και να έχεις στις σημερινές games engines,στα 30fps θα βλέπεις σπάσιμο της κίνησης (εκτός κι αν δεν έχεις παίξει ποτέ σε 50-60fps).

Για more info στο θέμα FPS => http://amo.net/NT/02-21-01FPS.html

PS: Υπάρχουν κι άλλα πολλά sites που αναφέρονται σε αυτό το θέμα. Google it ;)

νομίζω απάντησα σε αυτό στο πάνω ποστ μου... Σπάσιμο στην κίνηση στα 30fps βλέπεις αν ένα αντικείμενο κινείται με ταχύτητα μεγαλύτερη απο 30pixels/sec... Δηλαδη, αν για παράδειγμα ένα αντικείμενο μετακινείτε κατά 45χ σε ένα δευτερόλεπτο, τότε τα 30fps θα είναι λίγα για να απεικονήσουν αυτήν την κίνηση... Σε λίγες περιπτώσεις όμως έχουμε τέτοιες κινήσεις...

Δημοσ.

Σε ραλάκια και γενικώς σε όσα παιχνίδια ελέγχεις την κάμερα (ακόμα και στα third person όπως στο Overlord) τα 30fps χτυπάνε και πάρα πολύ στο μάτι. Hell,ακόμα και στο Fifa ή στο C&C3 όταν κινείται η κάμερα φαίνεται ότι δεν είναι απόλυτα smooth. Η διαφορά σε όλα τα παιχνίδια είναι μεγάλη ;)

Δημοσ.
στα racer ίσως να έχεις δίκιο, γενικώς πάντως αν σε ένα game έχεις Objects που κινούνται με μεγάλες ταχύτητες (Pixels/sec) τότε θές μεγάλο framerate. Δεν νομίζω όμως ότι στα racer και γενικώς στα περισσότερα Games ότι έχουμε τέτοια πράγματα... Στα μόνα παιχνίδια που χρείαζετε μεγάλο framerate είναι τα fps, επειδή οι σφαίρες είναι αντικείμενα που κίνουνται με υπερβολικά μεγάλες ταχύτητες(σε σχέση πάντα με τα υπόλοιπα Objects)

στις σφαιρες? διαφωνω.

η σφαιρα εχει μια τροχια, δεν αλλαζει κατι στην πορεια.

ευκολο να υπολογιστει ακομα και με λιγοτερα απο 30 καρε.

απο την αλλη εστω οτι εχουμε ενα οχημα που κινειται με 250χλμ/ωρα.

αυτο σημαινει καμια 70αρια μετρα το δευτερολεπτο, κατα οποια εχεις τον απολυτο ελεγχο εσυ, για πιστα αλλα και αντιπαλους.

με 30 καρε ο ελεγχος θα υπαρχει ανα 2.κατι μετρα σαν ελαχιστο σημειο αναφορας, οπως και η ανανεωση για τα ματακια σου.

οχι και πολυ καλα, δεν νομιζεις?

το forza2 πχ που για μενα ειναι σημειο αναφορας, εχει 60 καρε/δευτερολεπτο για τα ματακια σου και 360 καρε/δευτερολεπτο για τα physics. ;)

Δημοσ.
Δεν μας λες και τα υποκειμενικά σου κριτήρια μπας και καταλάβουμε τι εννοείς;

Εγώ πάντως μπερδεύτηκα.

Ειναι πιο ευχαριστο στα δικα μου ματια, ποσο πιο ξεκαθαρα να το πω?Εχω παιξει την pc version και στην αντιστοιχη πιστα που μοιαζει πολυ με το Xbox σε αποδοση, ηταν τοσο φωτεινα τα γραφικα που με κουραζαν.Αντιστοιχα τα πιο darj του PS τα προτιμω.

Δημοσ.

εννοεις οτι μιας και πηρες ps3, ειναι καλυτερο για σενα στο ps3 (ασχετως που αντικειμενικα ειναι χειροτερο)

ας μην αμπελοφιλοσοφουμε. ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...