Προς το περιεχόμενο

Azureus: Speed up download

capitan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μήπως ο "θείος" σας την έχει ακούσει και έρχεται όποτε γουστάρει? Καιρός να του δείξετε ποιος είναι το αφεντικό. Αυτές οι απλές ρυθμίσεις (για το Azureus, για τα άλλα δεν ξέρω αν υπάρχουν) μπορεί να επιταχύνουν το download σας (σε εμένα τσίμπησε μερικά kb/s) έτσι ώστε να κάνουν το περίμενε ενός αρχείου 11gb :evil: πιο υποφερτό.

Βήμα 1ο:

Βεβαιωθείτε ότι έχετε καλές ρυθμίσεις από εδώ και κατεβάστε την τελευταία έκδοση (το vuze ή την 2.5.0.4, τα ίδια είναι το GUI αλλάζει).

Βήμα 2ο:

Βάλτε τον upload κόφτη στο 80% περίπου της ταχύτητας αποστολής σας (π.χ εγώ που έχω 768DL/192UL το βάζω στα 17 kb/s).

Βήμα 3ο

Απ'τον Plugin Installation Wizard κατεβάστε το plugin Οno. Ο προγραμματιστής του ισχυρίζεται ότι επιταχύνει τα downloads επιλέγοντας peers που βρίσκονται γεωγραφικά πλησιέστερά σας και μάλιστα δείχνει και ένα Harvard Paper για να μας πείσει. Τι να πω εγώ σημαντικές διαφορές δεν είδα σ'αυτόν τον λίγο χρόνο που το χρησιμοποιώ αλλά μπορεί να φταίει και το torrent. Χειρότερα από πριν πάντος δεν είναι.

Βήμα 4ο

Για την επιτάχυνση ενός torrent: Εάν seedαρετε κάτι βάλτε του ένα κόφτη (δεξί click στο τορρεντ>advanced>set up speed>manual και βάλτε του ένα 5άρι-6άρι-7άρι-8άρι κτλ ανάλογα με τη σύνδεση σας και τον ολικό up κόφτη σας).

Εγώ επειδή δεν έχω μεγάλη ταχύτητα έχω πάντα ένα να κατεβαίνει και ένα να ανεβαίνει, δηλαδή μέχρι 2 ταυτόχρονα.

Αφείνουμε αυτό που κατεβάζουμε χωρίς up κόφτη. Το σκεπτικό είναι να εκμεταλλευτούμε το μεγαλύτερο up bandwith που μας απομένει στο να ανταποδίδουμε τα peers που μας στέλνουν. Το bit torrent protocol είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να ανταμείβει καλύτερα εκείνα τα peers που στέλνουν περισσότερη πληροφορία. Έτσι τα peers τα οποία εμείς οφελούμε, μας οφελούν και αυτά δίνοντας μας υψηλότερες ταχύτητες.

Σε εμένα οι διαφορές ήταν αισθητές καθώς εκεί που κατέβαζα με γύρω στα 20kb/s και σπάνια ανέβαινα στα 40kb/s με 768/192 σύνδεση τώρα κατεβάζω γύρω στα 25kb/s και ανεβαίνω αρκετά συχνά 30 και 40 kb/s σε torrent με 28 seeders και 200+ leechers. Μπορεί να μην φαίνονται πολλά αλλά άμα κατεβάζεις μεγάλα αρχεία μπορεί να σου γλιτώσει και μία μέρα :razz:.

ΥΓ: Α και να πω ότι το ολικό ratio σας δεν επιρρεάζεται (εκτός και αν είσαστε σε private tracker) καθώς πάλι ανεβάζετε αλλά απλά τα ακουμπάτε αλλού.

Δημοσ.
megale oi taxitites sou einai aksiothrinites ego katebazw panta me 90-100 apo dimosio alla kai apo private tracker kai xrisimopoiw utorrent kai exw sindesi 1 mbit

Otenet+768+bad torrent+tracker που επιταχύνει μετά από μέρες (τώρα το προσεξα αυτό)+usb modem...Εχείς καμιά ιδέα πως να τη βελτιώσω? (και μη πεις ν'αλλάξεις σύνδεση...)

Δημοσ.

Mια χαρά είναι και ο azureus απλά λίγο βαρύς.

Οι ρυθμίσεις που λες είναι οι σωστές και αν υπάρχουν αρκετοί seeders με αυτές θα πιάσεις το maximum download speed σου. Εμένα τουλάχιστον έτσι συμβαίνει.

Τώρα άμα έχει ένα torrent 200 seeders και 3.000 leechers τι να σου κάνουν οι ρυθμίσεις...

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ξερει κανεις οδηγο ρυθμισης το azureus η του bitcomet? θα ρωταγα και utorrent αλλα απο αυτα που εχω ακουσει καλυτερα μακρια... Και λογω vista μονο απο 1.7.5 και μετα καλυπτομαι.

Κατι ακομα. Το vuze πως λειτουργει? Παταω play και αυτο λεει πως δεν εχω την τελευταια εκδοση αν και την εχω. Θελει εγγραφη?

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...