Delirium Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 PCI = 33 kai PCIX = 100 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phovos Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 agp/pci lock το ειπαμε γιατι μιλουσαμε για εποχη agp Τωρα αν μπεις στο bios καπου θα βρεις μια επιλογη που λεει: pci express freq = 100mhz (το 100mhz ειναι σιγουρο το αλλο παιζει αναλογα το κατασκευαστη) Αν εχει κατι τετοιο που λογικα εχει.Τοτε το pci-e κλειδωνει στα 100mhz και δεν εχει προβλημα. Παλιοτερα σε καποια gigabyte νομιζω για να δουλεψει το lock επρεπε να το βαλεις στα 101mhz αλλιως ανεβαινε κανονικα η συχνοτητα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
litle_john Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 ναι πρέπει να έχει, να το βάλω τοτε στο 100 το pci μπορώ να το πηράξω γιατι έχω μια sb 4 και ένα tv tuner που καίει και μπορεί να με κόψουν.Μπορώ να το ρυθμίσω και αυτό? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phovos Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Στο 100 ειναι απο default.Βαζοντας το pci-e 100 κλειδωνει και το pci στο 33 εκτος κι αν εχει ξεχωριστη ρυθμιση ,που δε νομιζω... Ο λογος που υπαρχουν ειναι να κλειδωνουν το pci-e & pci στα 100/33 αντιστοιχα ωστε ανεβαζοντας το fsb να μην επιρεαζονται τα δυο προηγουμενα. Σε αντιθετη περιπτωση αν δεν υπηρχε κλειδωμα καποια στιγμη οι συσκευες που εχεις πανω στους διαυλους θα τα απαιζαν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
desolatorXT Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Και γιατί μπήκατε σε τόσο κόπο, αφού η κάρτα δεν υπήρχε περίπτωση να δει τα 192ΜΒ; Ή θα μου πεις ότι την κάνατε flash με BIOS από μοντέλο των 192ΜΒ... ; :twisted: Όπως είπα χρησιμοποιούνταν η πλακέτα μιας κανονικής Geforce4, που σημαίνει ότι είχε 8 θέσεις πάνω της η πλακέτα για Vram και επίσης το BIOS μιας GF4. Οι SE εκδόσεις (σταμάτησαν νομίζω ποια αυτό το τροπάρι με τις SE απο την nvidia) ήταν παρόμοιες με τις κανονικές απλά είχανε μισή vRam και "σκοτωμένο" πυρήνα, ώστε να πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές... Δηλαδή η πλακέτα, είχε τις δυνατότητες να περαστούν πάνω 8 επί 32Mb chip μνήμης(την έχω μπροστά μου και τα βλέπω αυτή τη φορά ). Αυτή είχε πάνω της 2 των 32 μόνο. Οπότε εμείς προσθέσαμε άλλα 4 των 32, (άπο όμοια κάρτα, δλδ δεν είχε πρόβλημα χρονισμού κτλπ) και έφτασε τα 192. Το Bios ήταν ρυθμισμένο για να φτάνει τα 256 Mb φαντάζομαι, κρίνοντας από τις ελεύθερες θέσεις, οπότε όπως σε ένα pc αν περάσεις σε μια θέση ένα Module Ram το αναγνωρίζει, αλλά έχει ένα όριο π.χ. 4GB, με παρόμοιο τρόπο λειτούργησαν και εδώ τα πράγματα, δεν χρειάστηκε να αλλάξουμε κάτι για να τα αναγνωρίσει... Φαντάζομαι ότι αυτό με την ίδια πλακέτα/BIOS το έκαναν για να διευκοληνθούν οι ίδιοι στην παραγωγή, δηλαδή με μια πλακέτα μπορούσαν να παράγουν διαφορετικά μοντέλα, με διαφορετικό κόστος χωρίς να χρειάζετε η χρήση διαφορετικών chipset κτλπ... Είχανε δλδ πιο τυποποιημένη παραγωγή... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Delirium Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Afto pou les, den to exo ksanakousei: oi GF4-MX, itan kommenes, oxi mono os pros tin posotita mnimis kai tous xronismous :evil: Tous eleipe to infiniteFXII [an ta thimamai kala!] pou vasizetai sto 2plo vertex shader Gi' afto akomi ki otan tis anevazes trela -pou epivevaiono oti ginotan mexri +100%, se orismena temaxia :twisted:- panta itan poly piso, se epidoseis, apo GF4 Titanium 4200/400/600.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
litle_john Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Ευχάριστα νέα παιδιά.Έβαλα απο το Bios το pcie στα 100 και φένετε να ανβαίνει περισσότερο και πολύ πιο σταθερά το fsb του επεξεργαστή. Έχω μερικές απορίες. 1)Κάποιος που έχει το μοβο μου (asus m2n sli deluxe) ας μου πει αν υπάρχει στο βιος επιλογή για να κλειδώσω και το pci 2)Κατέβασα απο το chipset το HT απο το 5 στο 3 γιατί έριξα και τα timings των μνημων μου.Καλά έκανα?Τι κάνει αυτό το ht? 3)Οι δδρ2 μνήμες σε τι τάση λειτουργούν, οι δικές μου λένε 2,1v και εγω απο το βιος επιδή έκανε εππανεκκίνηηση το ανέβασα στο 1,15 και όλα οκ.Μηπως το παραέκανα ή είναι οκ? 4)Στο chipset πότε θα ανεβασω το ρεύμα? edit-5)πείτε μου ένα πρόγραμμα με εκτος 3dmark με το οποίο θα κάνω bench στις μνήμες και την cpu ωστε να καούν και να δούμε αν βγάζουν πρόβλημα απο το overclocking.Είτε free είτε όχι. Όποιος έχει καλή θέληση να βοηθήσει θα το εκτιμήσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
REDBOUL Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Τα χεις μπερδεψει λιγο. Σε τοσο νεα μητρικη λογικα το pci ειναι locked.Βαλτο και 101 ακομα καλυτερα. εγω βαζω και 0,1βολτ+ στην στην pci.Καμια φορα βοηθα και την καρτα γραφικων. Το ΗΤ multi δεν εχει καμια σχεση με μνημες. Το ΗΤ πρεπει να μενει χοντρικα παντα κοντα στην default τιμη. Συνηθως 2000(1800-2100).. Δεν βλεπεις δλδ διαφορα στις επιδοσεις.Η θα είσαι stable η οχι. Υπολογιζεται : ΗΤ multi)5x2xfsb(200)=2000 Με λιγα λογια αν εχεις ανεβασει το fsb σου πρεπει να ριξεις το ht multi. Me am2 δεν εχω δουλεψει ,τουλαχιστον ετσι ηταν στους 939.. Απο default οι ddr se 1,8v .Πολλες μνημες θελουν 2,1 για να παιξουν.Οποτε εισαι οκ.Αν εχεις μνημες με καλα chip(πχ d9micron) και overclockareis ανετα μπορεις να ανεβεις και αλλο.Καλο ειναι παντα να εχουμε ενα ανεμιστηρακι να τις ψυχει.. Στο chipset το ανεβαζεις οταν εχεις ανεβει πολυ σε fsb..Οταν δεν εισαι stable δοκιμαζεις και το ανεβασμα εδω.Εδω θελει καλη παρακολουθηση των θερμοκρασιων του chipset,σε πολλες μιτρικες αλλαζουμε/βαζουμε αλλην ψυχτρα/ανεμιστηρα. Για να τεσταρεις μνημες θα παρεις το μεμτεστ bootable που ψαχνει για λαθη. Bench σε μνημες δοκιμασε το Sisoft Sandra για cpu Super-pi 32mb kai Orthos. Αυτα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
litle_john Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 δηλαδή τώρα που έχω ανεβάσει αρκετάτ ο fsb και τις μνήμες και έχω δοσει και αρκετό ρεύμα στις μνήμες το ht να το αφίσω όπως είναι στο 5 ή καλα το έβαλα στο 3? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phovos Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 litle_john Ξεκινας o/c χωρις να εχεις καταλαβει πως δουλευει ο υπολογιστής και χωρις να ξερεις πως επιρεαζει η αυξηση του FSB(HTT για AMD) τα υπολοιπα κομματια του pc. Αυτα που λεει ο redbull ειναι σωστα αλλά κανε ενα search στο google ωστε να μπορεις να καταλαβαινεις τι ειναι το καθενα και να μπορεις να αντιμετοπισεις το οποιοδηποτε προβλημα σου παρουσιαστεί. EDIT Για να λεμε οτι καλο ειναι να ειναι κοντα στη default τιμη του το HT εσυ τι λες? Κανε τον πολλαπλασιασμο να δεις αν εκανες καλα που το εβαλες στο 3x Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
litle_john Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Παιδιά έχω κάνει πολλά seasrch απλά ρωτάω κάτι συγκεκριμένο για το ht όποιος μπορεί και ξέρει ας με βοηθήσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phovos Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Και σου απανταω ρε john πολυ απλα HT = FSB x multi (και αυτο πρεπει να ειναι κοντα στο 1000 αντε 1050) Αφου δε λες ουτε τι HTT(fsb) εχεις βαλει που να ξερουμε τι HT εχεις? Επίσης ελπίζω να εχεις desable το cool n Quiet και disable το cpu spectrum απο το bios.... Γιατι αν δεν τα εχεις τοτε μαλλον διαβαζες αρλουμπες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
litle_john Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 ναι τα έχω disable, το fsb το έχω πάει απο τα 200 στα 230 (εδω πείτε μου τι voltage να δώσω απο το bios γιατι γίνεται χαμός) Το ht το οποίο εςίναι στην καρτέλα του chipset το έχω πάει απο το5 στο 3. Το cpu multi μόνο κατεβαίνει αλλα δεν το έχω πειράξει.Να το πειράξω? υγ Έχω δώσει αρκετό ρεύμα στις μνήμες και τις έχω ρίξει αρκετά τα τιμινγκς... ...Αλλα δεν μπορώ να παίξω κανενα game μόλις το τρέξω πριν καλα καλα αρχίσω να παίζω με βγάζει στο desktop.Τι να κάνω? Σας παρακαλώ απαν΄τηστε μου σε αυτές τις συγκεκριμένες ερωτίσεις, θα με βοηθήσετε πάρα πολύ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phovos Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 υγ Έχω δώσει αρκετό ρεύμα στις μνήμες και τις έχω ρίξει αρκετά τα τιμινγκς... Χμ...εριξες τα timings?εννοεις οτι μειωσες τις τιμες τους απο το bios?γιατι οταν κλοκαρουμε χαλαρωνουμε τα timings δε τα σφιγγουμε.... Για το HT βαλτο x4 (4x230=920) Αν εισαι με αερα στον επεξεργαστη μπορεις να ριξες εως 1,5V χωρις φοβο(μη πας και καρφωσεις 1,5 κατευθειαν...με μικρα βηματα αυξανουμε το vcore και μονο αν δεν ειναι σταθερο το συστημα) αλλα εννοειται παντα παρακολουθεις τις θερμοκρασιες σου. Το htt δεν ειναι ψηλα για να δοσεις ρευμα καπου αλλου οποτε τη ζημια στη κανουν ειτε οι μνημες ειτε ο επεξεργαστης. Αν και δε ξερω ποια διαδικασια ακολουθησες για τα 12χ230 Βρηκες το max htt του επεξεργαστη? Βρηκες το max FSB στις μνημες σου? Βρηκες το max FSB της μητρικής σου? υποθετω οτι με μια αυξηση στο Vcore και αν ριξεις τις μνημες σου (σε χρονισμο και πιο χαλαρα timings) θα τον σταθεροποιήσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
litle_john Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Λοιπόν έκανα αυτά που μου έίπες και μέχρι στγιμής όλα πάνε τέλεια.Και στα παιχνίδια ακόμα δεν έχω κανένα προβλήμα. Επίσης έχω την έσθηση οτι οτ pc πάει πιο γρήγορα. Σ'ευχαριστώ πολυ΄και εσένα και όσους με βοήθησαν. Αν ξανα αντιμετωπίσω πρόβλημα... ...εδω είσαστε:mrgreen: Ευχαριστώ και πάλι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.