phovos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2007 darkdr3amer Γι αυτο εχει εγγυηση george_o/c Ο δικος μου ειναι LBBLE 0517 BPEW καλο stepping αλλα οχι top on air με hyper6 ηταν στα 2,8ghz με 1,48V prime95 stable(15 ωρες) Μεχρι τα 2850 ηταν prime stable με νερακι και bench stable στα 2940 αλλά απο κει και πανω και μεχρι τα 3000 ισα που εκανε log στα windows...ασχετα απο τη ταση του εδινα. http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=47639 τωρα τα εχω βγαλει τα νερα(τα χαρισα σε ενα φιλο)οποτε ειμαι με τη stock ψυκτρα και δεν επιτρεπει μεγαλο ανοιγμα στο voltage...
george_o/c Δημοσ. 20 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2007 Γιατί το έκανες αυτό ? :???: Οϊμέ, 2940MHz δεν είναι και λίγα ...
desolatorXT Δημοσ. 20 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2007 Χαχαχαχαχα , κοίταξε όπως λέει και ένα παιδί κάτω ίσως πράγματι ο DesolatorXT να το έπαθε αυτό. Απλά ας μην προτρέπει τον άλλο να μην κάνει o/c, δίνοντάς του λανθασμένες εντυπώσεις ... :wink: Μην ανυσηχείς δεν παρεξηγούμαι... Που να το έβρισκα το o/c guide εν έτη 2000, όταν το να έχεις pstn συνδεση ήταν σπάνιο... Εγώ πάντως του είπα να μην κάνει overclocking γιατί δεν βλέπω λόγο να το κάνει... Γιατί να μπεί στην όλη διαδικασία για να κερδίσει ψίχουλα σε απόδοση ή να ανεβεί π.χ. 100 σκορ σε ενα benchmark? Επίσης αν αρχίσει να πιάνεται με overclocking κτλπ, τον βλέπω σε λίγο να κολάει, και να αρχίσει τις τακτικές αναβαθμίσεις, πραγμα κακό, τουλάχιστον για την τσέπη του... Ένας 3800+ x2 είναι μια χαρά, θα τρέξει τα περισσότερα games χωρίς πρόβλημα, και δεν θα αντιμετωπίσει σε καμιά εφαρμογή ιδιαίτερο πρόβλημα, γιατί να το κάνει λοιπόν? Όσων αφορά την Geforce4, πήγε στα 850Mhz, αλλά όπως είπα είχε προβλήματα, και μάλιστα μπόλικα...Για την ψύξη χρησιμοποιήσαμε διάφορα μπακάλικα (σιγά μην αγόραζα νέα ψύκτρα) όπως παγάκια, και ότι άλλη μλκία μπορείς να φανταστείς... Και φυσικά πήγε με τον κλασικό τρόπο που ανέφερα, το ανέβασμα λίγων Mghz ανά 15ήμερο...Εγώ αυτό τον τρόπο ακολουθώ, χαζός ή όχι, αποδίδει πάντως ... Το κάναμε φυσικά αυτό γιατί προμηθευτίκαμε 3 ίδια pc, P4 1,7Ghz όλα με Gforce4, κάψαμε τα 2 και υσηχάσαμε... Υ.Γ. πάντως εγώ μιλάω με γεγονότα...δεν τα είπα αυτά για κακό, soz Υ.Γ.2. ξανάφτιαξα το παλιό μου pc, εναν AMD64 3000+, με μια X1600XT... Θα φάει τρελό overclocking μόλις το πάρω σε ~5 μέρες, θα σας φέρω και τα αποτελέσματα...
phovos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2007 Γιατί το έκανες αυτό ? :???: Οϊμέ, 2940MHz δεν είναι και λίγα ... 2940 δεν ειναι λιγα γι'αυτο το chip αλλά δεν ειναι και πολλα 27ος ειμαι στο hwbot...Μετα απο τους venice ειχαν βγει κατι opteron 939 Που ανεβαιναν ακομα καλυτερα, στο τσακ ημουν να τον αλλαξω αλλά αντεξα στο πειρασμο Γιατι εβγαλα τα νερά? 1)Πηγα φανταρος 2)Πήγα το pc στο σαλόνι ως Entertainment pc(οκ...το kandalf ειναι λιγο γουρουνι αλλα σιγα μην αλλαζα case) 3)Δε χωρουσαν τα νερα στο σαλονι γιατι ηταν ιδιοκατασκευη 4)Μου ειχε φυγει η κ@υλά με το o/c Το μονο προβλημα τωρα ειναι οτι μου ξαναηρθε η κ@υλα με το o/c και μολις παρω τα parts που θελω θα ξυνομαι ασχημα για H2o Υ.Γ.2. ξανάφτιαξα το παλιό μου pc, εναν AMD64 3000+, με μια X1600XT... Θα φάει τρελό overclocking μόλις το πάρω σε ~5 μέρες, θα σας φέρω και τα αποτελέσματα... Αφου κανατε 6 μηνες για τον p4 πως θα μας φερεις αποτελεσματα σε 5 μερες???? no offence mate αστειο ηταν
desolatorXT Δημοσ. 20 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2007 Αφου κανατε 6 μηνες για τον p4 πως θα μας φερεις αποτελεσματα σε 5 μερες???? no offence mate αστειο ηταν Σε εκείνα τα pc είχαμε πει "πάμε για extreme overclocking" Σε αυτό το pc λέμε (το ίδιο team με τότε ) "πάμε για το κάψουμε" 8) Υ.Γ. σε 5 μέρες θα πάρω το pc στα χέρια μου...
george_o/c Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Όσων αφορά την Geforce4, πήγε στα 850Mhz, αλλά όπως είπα είχε προβλήματα, και μάλιστα μπόλικα...Για την ψύξη χρησιμοποιήσαμε διάφορα μπακάλικα (σιγά μην αγόραζα νέα ψύκτρα) όπως παγάκια, και ότι άλλη μλκία μπορείς να φανταστείς... Και φυσικά πήγε με τον κλασικό τρόπο που ανέφερα, το ανέβασμα λίγων Mghz ανά 15ήμερο...Εγώ αυτό τον τρόπο ακολουθώ, χαζός ή όχι, αποδίδει πάντως ... Κοίταξε, όλα τα υπόλοιπα καταννοητά ... Αλλά με αυτό το 850, και πάλι διαφωνώ ... Εδώ είναι οι μεγαλύτεροι χρονισμοί για GeForce 4 που μπήκαν στο hwbot.org :razz: Όπως θα διαπιστώσεις είναι 343/307 με Vmod και το Vf700 της Zalman να την φυσάει ! Τώρα πώς εσείς φτάσατε τα 850MHz, ένας θεός μόνο το ξέρει ... :razz: Α, και για να ξέρεις, όταν είπα ξηρό πάγο (DI), εννούσα : Ξηρός πάγος (dry ice) = παγωμένο διοξείδιο του άνθρακα (CO2) και θερμοκρασίες ~ -80 βαθμοί κελσίου ... Κανονικά παγάκια (ice cubes ) = παγωμένο νεράκι του θεού (H2O) και θερμοκρασίες 0 βαθμοί κελσίου ... όπου όμως δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο κάνιστρο, παρά μόνο στην υδρόψυξη ... (χούμορ, χούμορ :razz:) ! Απορώ λοιπόν, ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ? :razz: Μάλλον golden sample κομμάτι θα σας έτυχε ! Πες με Άπιστο Θωμά, έτσι έχουν τα πράγματα όμως ...
Delirium Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Den itan idies oles oi GF4MX, katholou malista... Orismena temaxia, anevainan trela = 100% :twisted: Eidika sto Core Clock, o panikos: theoritika, mporouses na tous doseis poly megales times, vevaios oi MX den itan katholou statheres X2, toso epano = artifactaran [sic!] synexeia...
desolatorXT Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Κοίταξε, όλα τα υπόλοιπα καταννοητά ... Αλλά με αυτό το 850, και πάλι διαφωνώ ... Εδώ είναι οι μεγαλύτεροι χρονισμοί για GeForce 4 που μπήκαν στο hwbot.org :razz: Όπως θα διαπιστώσεις είναι 343/307 με Vmod και το Vf700 της Zalman να την φυσάει ! Τώρα πώς εσείς φτάσατε τα 850MHz, ένας θεός μόνο το ξέρει ... :razz: Α, και για να ξέρεις, όταν είπα ξηρό πάγο (DI), εννούσα : Ξηρός πάγος (dry ice) = παγωμένο διοξείδιο του άνθρακα (CO2) και θερμοκρασίες ~ -80 βαθμοί κελσίου ... Κανονικά παγάκια (ice cubes ) = παγωμένο νεράκι του θεού (H2O) και θερμοκρασίες 0 βαθμοί κελσίου ... όπου όμως δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο κάνιστρο, παρά μόνο στην υδρόψυξη ... (χούμορ, χούμορ :razz:) ! Απορώ λοιπόν, ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ? :razz: Μάλλον golden sample κομμάτι θα σας έτυχε ! Πες με Άπιστο Θωμά, έτσι έχουν τα πράγματα όμως ... ξέρω την διαφορά ξηρού και "κανονικού" πάγου... ... Εμεις βάζαμε κανονικό πάγο σε σακουλάκι. Όταν λες το Max 343/307Mhz εννοείς το max με φυσιολογική λειτουργία της κάρτας? Γιατί η δικια μας από τα 500 και πέρα άρχισε να έχει artifacts αλλα συνεχίσαμε να ανεβάζουμε, τα benchmark ολοκληρωνόταν παρά τα artifacts, και έπαιρνες κανονικό σκορ... Βέβαια να πώ όπως είπε κ πιο πάνω κάποιος ότι Gf4, με Gf4 έχει διαφορά... Άλλη είναι κατασκευασμένη π.χ. απο την Asus, άλλη από την gygabyte κ μάλιστα έχουν διαφορετικά χαρακτηριστηκά... Εμείς είχαμε 3 Geforce4 MX440 και μάλιστα ήταν SE... Όσων αφορά τον κατασκευαστή, το μόνο που γράφουν πάνω είναι ένα "Point of View"... Για να πάει στα 850, ανεβάζαμε σιγά σιγά όπως είπα ανά 15 μέρες, (μπορεί όντως να μην έχει σημασία, αλλά έτσι κάναμε εμείς), επίσης, είχαμε κόψει κάποιες αντιστάσεις απο το ανεμηστηράκι της ψύκτρας και τις αντικαταστασήσαμε με καλώδια χαλκού, για να γυρίζει πιο γρήγορα. Και φυσικα τα πάντα στο σύστημα είχανε Overclocking, ακόμα και τις ταχύτητες των PCI και AGP είχαμε ανεβάσει... Τα drivers ήταν τα Omega drivers, και όχι τα επίσημα της nvidia, και το BIOS ήταν ρυθμισμένο έτσι (έχει σημασία αν χρησιμοποείς Omega drivers, αυτά είναι βέβαια για την νέα έκδοση των drivers, ππαλιά είχε και άλλες ρυθμίσεις): >Fast Gate A20 Option : ENABLED Video BIOS shadowing : DISABLED Video BIOS cacheable : DISABLED xxxxx - xxxxx Shadow : ALL DISABLED IDE prefetch mode : ENABLED Init Display First : AGP or PCI (SELECT YOUR CARD TYPE) IDE HDD Block Mode : ENABLED IDE 32-bit transfer mode : ENABLED Assign IRQ for USB : DISABLED (UNLESS YOU USE USB DEVICES) Assign IRQ for VGA : ENABLED PCI/VGA palette snoop : DISABLED PNP OS Installed : ENABLED (WINDOWS XP CAN HANDLE PNP BETTER THAN BIOS) Resource Controlled By : AUTO (UNLESS YOU WANT TO MANUALLY ASSIGN IRQs AND DMAs) AGP aperture size : 256 (USE LOWER VALUE IF YOU HAVE TEXTURE PROBLEMS) AGP master 1 WS write : DISABLED *** AGP master 1 WS read : DISABLED*** Bank 0/1, 2/3 DRAM timing : TURBO *** CPU to PCI write buffer : ENABLED Delayed Transaction : DISABLED **** DRAM speculative leadoff : ENABLED *** DRAM Data Integrity Mode : NON-ECC (UNLESS YOU HAVE ECC MEMORY) Delay DRAM read latch : (THE LOWER, THE FASTER) *** Fast Writes : DISABLED (ENABLED FOR RADEON 9600 OR ATHLON64 SYSTEMS) Memory parity/ECC check : DISABLED *** Passive Release : DISABLED PCI Concurrency : ENABLED PCI master 0 WS write : ENABLED *** RAS active time : (THE LOWER, THE FASTER) *** RAS to CAS delay : (THE LOWER, THE FASTER) ** Read around write : ENABLED SDRAM Bank Interleave : 4-bank/way SDRAM CAS Latency Time : 2 ** SDRAM cycle length : 2 ** SDRAM Precharge control : ENABLED Spread spectrum (modulation): DISABLED System BIOS cacheable : DISABLED Video RAM cacheable : DISABLED 8 bit I/O Recovery Time : 1 16 bit I/O Recovery Time : 1 Turbo frequency : ENABLED Επίσης δεν ξέρω αν το θυμάσαι, αλλα οι SE εκδόσεις, είχανε 64Mb μνήμη, αλλά επειδή χρησιμοποιούσαν την ίδια πλακέτα με τις κανονικές GF4 για να τισ φτιάξουν, υπήρχαν κενές υποδοχές πάνω τους για Vram(2 κενές θέσεις αν θυμάμαι καλά). Οπότε βγάλαμε μνήμες από παρόμοια κάρτα, και βάλαμε πάνω της άλλα 128Mb(δουλειά που φυσικά έγινε από τεχνικό που τσιπάρει Playstation, με τα αντίστοιχα εργαλεία). Οπότε η Gf4 είχε 196Mb Ram πάνω της. Για να φτάνει το ρεύμα και να λειτουργεί το pc, είχαμε 2 τροφοδοτικά(230Watt το καθένα), το ένα έδινε ρευμα στην μητρική, και το άλλο σε όλες τις περιφεριακές συσκευές (CD-drive/δισκέτες/σκληροί κτλπ) και κάναμε και Overvoltage στην Cpu και τις AGP/PCI θύρες. Μην φανταστείς βέβαια ότι το σύστημα είχε και τρομερό χρόνο ζωής... Έχω πάντως ακόμη την "ηρωική" αυτή Geforce 4 καθώς και την cpu, μητρικές κτλπ... Μπορώ να τα ανεβάσω photo αν θέλετε αν και δεν είναι βαλμένα σε κουτί...
george_o/c Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Οk, nice ! ... I am impressed btw ... :wink:
Vatos_locos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 sorry που θα το θα το παίξω άπιστος θωμάς αλλα πως καταφέρατε να κάνετε την κάρτα να δει την έξτρα μνήμη γιατί έχω κολλήσει και εγώ τσιπάκια και παίζουν πολλά μετά timmings χρονισμοί και αλλα το overclocking το αφήνω μιας και εγώ έχω καταφέρει την δικη μουν 7900 να τελειώσει bench με συχνότητα πυρήνα 800 και μνήμες 1500Mhz όχι efective αλλα η οθόνη δεν βλεπόταν με τίποτα
george_o/c Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Έλα μου ντε ! Και εμένα με προβλημάτισε αυτό με την extra Vram ... :???:
parsifal Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Οπότε βγάλαμε μνήμες από παρόμοια κάρτα, και βάλαμε πάνω της άλλα 128Mb(δουλειά που φυσικά έγινε από τεχνικό που τσιπάρει Playstation, με τα αντίστοιχα εργαλεία). Οπότε η Gf4 είχε 196Mb Ram πάνω της. Και γιατί μπήκατε σε τόσο κόπο, αφού η κάρτα δεν υπήρχε περίπτωση να δει τα 192ΜΒ; Ή θα μου πεις ότι την κάνατε flash με BIOS από μοντέλο των 192ΜΒ... ; :twisted:
litle_john Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Παιδιά μιας και μιλάμε για overclcoking και ειδικά για 3800+ που έχω κ εγώ, μπορείτε να μου πείτε κάτι? Έχω για μοβο το asus m2n sli deluxe 570 chipset, το οποίο πριν αγοράσω έψαξα και έμαθα οτι είναι πολύ καλο για oc.Συμφωνώ έλα όμως που δεν έχει pci/pci-e lock.Μηπως υπάρχει κάπως αλλιώς στο bios.Τι πρέπει να κάνω?
george_o/c Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Ψάξε ... Ίσως το βρεις, pci/agp lock, λογικά θα έχει το συγκεκριμένο mobo :neutral: Εναλλακτικά δοκίμασε και το ClockGen :wink:
litle_john Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 μα η μοβο μου δεν έχει agp έχει pci-e αμ2 έχω! Κάποιος μου είπε οτι εγω πάω στο pci και pci-e και τα βάζω σε συγκεκριμένες συχνότητες.Ισχύει?Αν ναι πως θα βρω αυτες τις επιλογές?Και σε ποιες συχνότητες παιδιά θα θέσω το pci και σε ποιά το pci-express?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.