phovos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2007 Φιλε μου μαλλον κατι δεν εγραψα σωστα ή κατι καταλαβες λαθος. Σαφως και πρεπει να ανεβαζεις σταδιακα, απλα το σταδιακα οριζεται ως βηματα των 5mhz στη συνεχεια stress tests και αν ειναι error free ανεβαζεις αλλα 5mhz. Επειτα σαφως και μπορει να δημιουργηθει προβλημα στο hardware με αποτομη αυξηση του fsb και ειδικα αν δεν υπαρχει agp/pci lock(για την εποχη που μιλας.) οποτε το Χ προβλημα προεκυψε απο την αποτομη αλλαγή στο fsb.Αν ειχε γινει το o/c σωστα δεν θα ειχες κανενα προβλημα, και θα μπορουσες να εχεις τη cpu/vga στα default οποια στιγμη ηθελες. Επίσης οταν κλοκαρεις τη vga και βλεπεις artifacts(τα σπασμενα γραφικα που ειπες πριν) αυτο ειναι ενα δειγμα που σου λεει οτι εφτασες στα ορια και λιγο παραπανω.Εκει πρεπει να βελτιωσεις τη ψυξη ή να δωσεις ρευμα.Αν δε κανεις τπτ απο τα δυο και προχωρησεις τοτε πιθανοτατα να κανεις ζημια. για τον topic starter: Θερμοκρασιες εως 55 βαθμους σε full load αν και υψηλες ειναι αποδεκτες. Το ποσο ψηλα θα παει εχει να κανει με το ποσο καλο κοματι εχεις οποτε κανεις δε μπορει να σου πει με σιγουρια οτι θα φτασει "τοσα" mhz αλλά λογικα θα φτασεις τα 10χ240 χωρις κανενα προβλημα με default ταση απο κει και πανω ειναι θεμα επεξεργαση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pcos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2007 proteino na ton doseis kai na pareis ton x2 3600(brisbane)... i nixta me tin mera. Eixa ton x2 3800 kai den katafera na ton pao oso i8ela, eno o brisbane einai prota8litis sto OC... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
george_o/c Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 DesolatorXT: Nα αρχίσω καλύτερα από το τέλος προς την αρχή ... Ο καθένας κλοκάρει για όποιο λόγο θέλει, σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και όταν δεν υπάρχει άμεση χρησιμότητα (λες ο Northy μου να έτρεχε 100 φορές πιο γρήγορα τα διάφορα προγράμματα στα 3.4GHz ? :razz: , στα διάφορα όμως test η διαφορά φάνηκε ...) H default frequency μιας MX440 είναι 270/400 (2 x 200) MHz για Core και Memory αντίστοιχα. Χωρίς pencil mod (Vatos ! :twisted:), άντε να την είχατε ανεβάσει στα 300/450, πράγμα βέβαια εξαιρετικά δύσκολο, μιας και crashάρει, οπότε πρέπει να ρίξεις τη μνήμη στα ~420MHz (πάντα βέβαια μιλάμε για air cooling). Αλλά ακόμα και LN2 να χρησιμοποιούσες, δεν φτάνεις με καμία μα καμία Παναγία τα 850MHz ... Τί νομίζεις πως είναι οι πυρήνες και ανεβαίνουν έτσι ? Εκτός και αν σου έκατσε κανένα golden sample κομμάτι , που δεν έκατσε σε εμάς ... Τέλος κάτι για το o/c στις CPUs ... Δικαίωμά σου είναι να βγάζεις A,B,Γ,Δ και ότι άλλα συμπεράσματα θέλεις, όμως : 1) ΠΟΤΕ δεν ανεβάζουμε έτσι απλά +600MHz εκτός και αν θες να το καταστρέψεις το κακόμοιρο ... Πάντα ανεβαίνουμε με σταδιακά βήματα των 5 - 10MHz, μπαίνουμε Windows δοκιμάζουμε ένα Prime95, Orthos και ξανά τα ίδια. Όταν δούμε μικροαστάθειες, όταν δεν postάρει καν το μηχάνημα δίνουμε λίγο παραπάνω ρεύμα και ξαναπροσπαθούμε. Στην αντίθετη περίπτωση ξεκινάμε να κατεβάζουμε το FSB ... Όσο για το "κατέβασμα", σε πληροφορώ ότι έχω κατέβει αμέτρητες φορές από τα 3450MHz στα 2992MHz χωρίς κανένα πρόβλημα ! Βέβαια για να το πετύχουμε αυτό κατεβαίνουμε όπως ανεβήκαμε, δλδ σιγά-σιγά, και όχι με βήματα των 300σίων MHz ... Φυσιολογικό είναι να έμεινε ασταθές το μηχάνημα, μιας και νόμιζες ότι έχεις κανένα Octane Booster στο μηχάνημα και ανεβοκατέβαζες τα MHz αβέρτα ! Αυτό πάλι για τα +34MHz/15 μέρες ΠΟΥ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΣ ? Σαν συνταγή γιατρού μου ακούγεται ... Ένα κουταλάκι σιρόπι πρωί βράδυ ! LOL ! Mercy, ας διαβάζουμε και κανένα o/c guide δεν βλάπτει ... Αλλά όπως χαρακτηριστικά λες : δεν χρησιμοποίησαμε κανένα guide για να κάνουμε Overclocking . Aναρωτήθηκες ποτέ μήπως για αυτό το λόγο, έγινε ασταθές το μηχάνημα ? Δεν έγραψα τα παραπάνω για να σε αποπάρω, ούτε να σε εκθέσω ( παρόλο που ήδη το πέτυχες με τα λεγόμενά σου ! ), απλά για να σε κάνω να καταλάβεις ότι : καλή και σεβαστή η γνώμη σου, αλλά ας μην λέμε αρλούμπες στον κάθε άπειρο χρήστη που προσπαθεί να κλοκάρει ! Εκτός και αν θες να παραμείνεις ονειροπόλος και αιθεροβάμων, γράφοντας εις βάρος των άλλων ... :evil: Φιλικά, George_o/c ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phovos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 ....αιθεροβάμων χρονια ειχα να την ακουσω αυτη τη λεξη.... Μαλλον ο topic starter τρομαξε μ'αυτα που ακουσε και τα παρατησε... p.s αρχισα να ανεβαζω παλι τη cpu μου...λετε να μη μπορω να τη παω ξανα στα default? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
darkdr3amer Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 καλησπερα αν και δεν ξερω πολλα απo overclocking θα μπορουσα με την cpu μου που ειναι η:intel® core2cpu 4400 2,00ghz ποσο θα μπορουσα να το παω?εχω την ψυχτρα zalman 9700 2χ1 gb μνημη...τι θα μπορουσα να κανω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 μητρική και μνήμες τι έχεις ? αν όλα είναι αξιόλογα κομμάτια 1ghz παραπάνω το έχεις άνετα και χωρίς ρεύματα αν είναι καλο κομμάτι ο cpu σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phovos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Διαβασε μερικα απο τα χιλιαδες guides που υπάρχουν στο net για core2duo κανε ενα search στο forum και αν σου δημιουργηθουν αποριες εδω ειμαστε να σε βοηθήσουμε. δεν οφελει πουθενα να λεμε τα ιδια και τα ιδια σε καθε ενα ξεχωριστά εχει μαλλιασει η γλωσσα μερικων εδω περα... Πρωτα ψαχνουμε,διαβαζουμε, και αν εχουμε προβλημα ή δε καταλαβαινουμε κατι ρωταμε Αυτά και welcome ps αν οι μνημες σου και η μητρική σου βοηθουν μπορεις να ανεβεις καλα παντως... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poihths Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 p.s αρχισα να ανεβαζω παλι τη cpu μου...λετε να μη μπορω να τη παω ξανα στα default? επειδη είπε μια εμπειρια το παιδι δε χρειαζεται να τον πάρουμε με τις κουπες.. αλλωστε για να το λεει αληθεια θα είναι εκτός και αν εχει γεμίσει παραμυθάδες το φορουμ κατι αλλο που θελω να προσθέσω εγώ στο θέμα ειναι: να παρεις backup τα παντα απο τους σκληρους σου ακομα κ τα windows γιατι εγω την επαθα μια φορα με τους σατα και ξανα εκανα φορματ.. ειχαν προβληματα οι μνήμες και βγαλανε corrupted δεδομενα.. με αποτελεσμα στν επομενη εκκίνηση να μην μπαινει windows.. και μόλις τα ξαναπερασα εκανε σύνεχεια checkdisk σους αλλους σκληρούς για να διορθώσει προβληματι κα αρχεία.. εκ των οποίων έχασα κ μερικα.Μετα το παρατήσα το αθλημα βέβαια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
george_o/c Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 χρονια ειχα να την ακουσω αυτη τη λεξη.... Μαλλον ο topic starter τρομαξε μ'αυτα που ακουσε και τα παρατησε... p.s αρχισα να ανεβαζω παλι τη cpu μου...λετε να μη μπορω να τη παω ξανα στα default? Χαχαχαχαχα , κοίταξε όπως λέει και ένα παιδί κάτω ίσως πράγματι ο DesolatorXT να το έπαθε αυτό. Απλά ας μην προτρέπει τον άλλο να μην κάνει o/c, δίνοντάς του λανθασμένες εντυπώσεις ... :wink: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phovos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Dont worry mate...Δε τον παω για max post. Ενα γρηγορο O/C στα 2,6-2,7Ghz για 24/7 με default Vcore on air θα παει Ετσι κι αλλιως και max να τον παω δε προκειται να φτασει τους σημερινους core2 duo & Quad edit Για να το λεει το παιδι τοτε λογικα θα το επαθε.Απλά αυτο εγινε για διαφορετικους λογους απο αυτους που νομιζε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
REDBOUL Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Egw allo sugkrathsa,den yphrxe internet thn epoxh toy p4 1700?lol?!? Ax thee moy Neolaia:) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
george_o/c Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Dont worry mate...Δε τον παω για max post. Ενα γρηγορο O/C στα 2,6-2,7Ghz για 24/7 με default Vcore on air θα παει Ετσι κι αλλιως και max να τον παω δε προκειται να φτασει τους σημερινους core2 duo & Quad Phovos, αφού απ' ότι βλέπω γνωρίζεις την τέχνη, γιατί δεν τσιμπάς λίγο παραπάνω Vcore ? Τί αερόψυξη έχεις ? Άντε, άντε να ανεβεί κι άλλο η H.O.T :wink: edit: Εδώ ανέβασαν τη cpu σου " με το καλημέρα " στα 2.8GHz ... Δυσκολεύομαι να το πιστέψω, ειδικά με stock cooling ... :???: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
darkdr3amer Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 ναι απλα το ψιλοφοβαμαι μην τρεχω αλλα απο την αλλη το σκεφτομαι να το κανω αλλα δεν ξερω και καλα απο overclocking:/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
george_o/c Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 ναι απλα το ψιλοφοβαμαι μην τρεχω αλλα απο την αλλη το σκεφτομαι να το κανω αλλα δεν ξερω και καλα απο overclocking:/ Γιατί ποιος ήξερε αρχικά ... ? :wink: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
darkdr3amer Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 ε να αλλα προσφατα πηρα καινουργιο pc και εχω κανει και λιγο modding κουτια neon και ανεμιστηρες αλλα δεν θελω να καψω κατι ακομα δεν το πηρα μην τ στειλω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.