Προς το περιεχόμενο

Vista - αργή εκκίνηση & φορτωμένη μνήμη...

xpapias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά. Έχω ένα λάπτοπ hp 6710b 893 core 2 duo T7500, 2GB Ram, 160gb δίσκο, WSXGA+ 128standard (up to 356) 1680x1050. Δεν έχω εγκαταστήσει κανένα πρόγραμμα από τη στιγμή που τον αγόρασα πέρα από αυτά που εγκαταστάθηκαν by default από το λειτουργικό (δηλ. τα εργαλεία της ΗP, Norton, Roxio) και το MS Office 2007 που το εγκατέστησα ο ίδιος.

Αυτά που έχω παρατηρήσει είναι τα εξής:

1-O υπολογιστής κάνει 1'40'' περίπου για να μπει στα windows. Γιατί αυτό, από τη στιγμή που είναι από τα πιο σύγχρονα από άποψη hardware μηχανήματα;

2-H μνήμη βάσει ενός gadget των windows ειναι στο 59% συνεχώς. Δηλ. πόση θα χρειαζόμουν για να κάνω κανονικά τη δουλειά μου.

Έχετε καμία ιδέα γιατί συμβαίνουν όλα αυτά - από την 1η κίολας μέρα λειτουργίας του; Υπάρχει περίπτωση να φταίει η ανάλυση; Να πω ότι κατα τ'αλλα το μηχάνημα πάει πολύ καλά πχ. φορτώνει Word / Excel σε 3-5'' και δουλεύει μια χαρά.

(Διάβασα τη συζήτηση για το prefetching αλλά δε θέλω να καταφύγω σε τέτοιες λύσεις από τώρα..)

Δημοσ.

Δεν νομίζω να φταίνε τα vista, γιατί στον δικό μου, που είναι παλιότερης τεχνολογίας (Pentium M), πάνε μια χαρά και με 1 GB RAM και το έχω παραφορτώσει με διάφορα προγράμματα. Κάτι άλλο θα φταίει, βγάλε καταρχήν το norton και βάλε κάποιο άλλο security suite και βγάλε και το roxio και βάλε άλλο αντιγραφικό πρόγραμμα. Μόνο αυτά τα δύο προγράμματα σου τρώνε πολύ μνήμη.

Και βγάλε και το superprefetch δεν θα έχεις πρόβλημα, το ξαναβάζεις όποτε θελήσεις.

Δημοσ.

H αλήθεια είναι ότι έχω κάποιες φορητές εφαρμογές σε ένα usb stick αλλά δε νομίζω να με καθυστερεί αυτό τόσο πολύ. Θα το δοκιμάσω πάντως και χωρίς το στικ.

Για να ξηλώνω προγράμματα και να εγκαθιστώ άλλα το βλέπω λίγο χλωμό - προσπαθώ να κρατήσω το σύστημα όσο πιο minimal γίνεται. Δε θα ήθελα να το βλέπω να φορτώνει σε 4-5 λεπτά (!).

Απο εκεί και πέρα, σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι θέμα δίσκου - 5400 rpm. Τουλάχιστον αυτό θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά σε σχέση με ένα desktop pc.

Η ανάλυση είναι εγγενώς 1680χ1050 - έχω διαβάσει ότι δεν είναι και το πιο υπσοτηριζόμενο πρότυπο γενικά. Αυτό αποκλείεται να φταίει; Kατά την εγκατάσταση των windows (5ωρο μαζί με τα recovery discs) χρησιμοποιούνταν μόνο το μεσαίο κομμάτι της οθόνης.

Δημοσ.

Φιλε μου 1ον το Norton και το οφις 2007 ειναι σχετικα βαρια προγραμματα κατα τη γνωμη μου. Μαλιστα το Νορτονα το αφαιρω οταν αγοραζω φορητο, το ιδιο κανουν και οι φιλοι μου αφου ευθυνεται σε μεγαλο βαθμο για την επιβαρυνση του συστηματος.

2ον Ειναι πολυ δυνατο συστημα με μπολικη μνημη αλλα η καρτα γραφικων στοιχημα οτι ειναιο shared οποτε θα προτεινα αναλυσεις κοντα στο τυπικο 1280Χ800 που ειναι μια χαρα για ολους τους φορητους.

Δημοσ.

einai polu aplo....ta ksilwneis kai vazeis mia ekdosi tis prokopis...min ebistevese pote sistima pou vazoun oi asxetoi sta pc shops...to laptop sou einai mia xara...de fteei to laptop sou oute ta vista genika...fteei i moufa egatastasi pou sou kanane.,..

Δημοσ.

Αυτό με το prefetch το είδα. Από εκεί και πέρα, το λειτουργικό ήταν ΟΕΜ οπότε άνοιξα τον υπολογιστη, με ρώτησε τι έκδοση ήθελα (έβαλα την Χ64 τρομάρα μου) και μετά έγινε μόνη της η εγκατάσταση...

Δημοσ.

99% φταίει ο Norton, κι ακόμα κι αν τον βγάλεις πάλι θα πηγαίνει πιο αργά απ' ότι θα έπρεπε (δεν κάνει σωστό uninstall). Ξανακάνε εγκατάσταση αλλά μην βάλεις τον Norton.

Δημοσ.

το norton kai to office βαρια ;

Ρε παιδια τι λεμε τωρα ;

Δηλ. πριν καποια χρονια πισω που παιζαμε με Pentium 2 δεν ηταν βαρια ;

γιατι τοτε επαιζαν και τωρα θεωρουνται βαρια ;

Ειναι δυνατον να ειμαστε 4-5 γεννιες μπροστα σε τεχνολογια επεξεργαστων/δισκων/μνημης κλπ κια ακομα να λεμε ειναι βαρια τα προγραμματα ;

Οσο βαρυ και να ειναι ενα προγραμμα αυτος ο μαμημενος ο core2duo οφειλει να το σηκωνει και να μη μασαει.

Αν μασαει κατι δεν παει καλα, και δεν φταιει το προγραμμα

Καποτε σηκωναμε autocad σε 486 και τωρα ειναι βαρυ το office ???

ΕΛΕΟΣ

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι δεν υπήρχε επιλογή αν θέλω / όχι να τον εγαταστήσω. Και το recovery disc που εφτιαξα με την εγκατάσταση των vista έχει σίγουρα και norton.

Δημοσ.
το norton kai to office βαρια ;

Ρε παιδια τι λεμε τωρα ;

Δηλ. πριν καποια χρονια πισω που παιζαμε με Pentium 2 δεν ηταν βαρια ;

γιατι τοτε επαιζαν και τωρα θεωρουνται βαρια ;

Ειναι δυνατον να ειμαστε 4-5 γεννιες μπροστα σε τεχνολογια επεξεργαστων/δισκων/μνημης κλπ κια ακομα να λεμε ειναι βαρια τα προγραμματα ;

Οσο βαρυ και να ειναι ενα προγραμμα αυτος ο μαμημενος ο core2duo οφειλει να το σηκωνει και να μη μασαει.

Αν μασαει κατι δεν παει καλα, και δεν φταιει το προγραμμα

Καποτε σηκωναμε autocad σε 486 και τωρα ειναι βαρυ το office ???

ΕΛΕΟΣ

Δεν είναι θέμα τόσο επεξεργαστή όσο είναι θέμα δίσκου.

Κάποτε ο Norton είχε τα καλύτερα προγράμματα. Τώρα οι σουίτες και τα αντιιικά του έχουν καταντήσει υπερβολικά βαριά.

Δεν παίζει ρόλο πόσο γρήγοροι γίνονται οι Η/Υ, πάντα μπορεί κάποιος να βγάλει ένα πρόγραμμα αρκετά βαρύ ώστε να τους κάνει να σέρνονται. Το Office 95 δεν υποστήριζε καν Unicode, το 2007 υποστηρίζει sharepoint, voice recognition κτλ κτλ. Είναι και θέμα marketing, αν το Office 2007 και τα Vista έπαιζαν σε 486 τότε σε ποιον θα πουλούσαν τους core 2 duo;

Πάντα τα προγράμματα θα λανσάρονται ώστε να τρέχουν σε σχετικά πρόσφατο υλικό, και πάντα θα υπάρχουν βαριά προγράμματα που δεν θα τρέχουν καλά ούτε στον καλύτερο Η/Υ.

Για να βγάλεις τον Norton εκτός από το uninstall τρέξε και το norton removal tool: http://service1.symantec.com/SUPPORT/tsgeninfo.nsf/docid/2005033108162039

Δυστυχώς ακόμα και μετά από αυτό, αφήνει services, καταχωρήσεις στο μητρώο και αρχεία, αλλά δεν μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο αν δεν ξέρεις να τα εντοπίσεις "με το χέρι"...

Δημοσ.
Δεν είναι θέμα τόσο επεξεργαστή όσο είναι θέμα δίσκου.

Κάποτε ο Norton είχε τα καλύτερα προγράμματα. Τώρα οι σουίτες και τα αντιιικά του έχουν καταντήσει υπερβολικά βαριά.

...

Για να βγάλεις τον Norton εκτός από το uninstall τρέξε και το norton removal tool: http://service1.symantec.com/SUPPORT/tsgeninfo.nsf/docid/2005033108162039

Δυστυχώς ακόμα και μετά από αυτό, αφήνει services, καταχωρήσεις στο μητρώο και αρχεία, αλλά δεν μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο αν δεν ξέρεις να τα εντοπίσεις "με το χέρι"...

Αυτό θα κάνω - αλλά μάλλον θα περιμένω κανένα μήνα μέχρι να λήξει το νόρτον. Από αντιιικά τι μου προτείνεις επομένως;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...