Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με live cd στο ubuntu 7.04...(ATI?)


soturin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Bootαρω το live cd και αφού περάσω το αρχικό μενού (start or install ubuntu, ακόμα και safe mode) φορτώνει κανονικά και πάνω που είναι να ξεκινήσει η οθόνη μαυρίζει με το cd να σπινιάρι ακόμα (όσο κι αν το αφήσω) πραγμά που κατά τη γνώμη μου δείχνει πρόβλημα ή κάρτας (η αγαπητη ATI X1900XTX 512mb) ή οθόνης. Εντόπισα σε forum το ίδιο πρόβλημα, ίδια κάρτα και το ζήτημα φαίνεται να εξηγείται:

http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-382140.html

 

Η λύση πίστεύω είναι η παρακάτω

"hyper_ch

March 13th, 2007, 10:47 AM

yes, on that site look for: Alternate install CD

 

The problems is the graphic drivers...ATI is badly supported and with the alternate install cd you will have a "text-based" install (it's also simple...) but it does not require the full graphics driver and it will use vesa...

Then once it's installed you can go ahead and get the ATI card to run properly... there are a few howtos with regard to ATI... you'll have to search the forums for it."

αλλά μια επιβεβαίωση η επισήμανση σε κάτι που δεν πρόσεξε θα ήταν χρήσιμη.

Βασικά ρωτάω γιατι δεν έχω τη δυνατότητα να δοκιμάσω και να πειραματιστώ όπως θα πρεπε οπότε θα εκτιμούσα λίγη βοήθεια:confused:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτός είναι ο καλήτερος τρόπος για εγκατάσταση.Θα την κάνεις με το alternate cd και μετά την εγκατάσταση θα πρέπει να ρυθμίσεις τους driver της κάρτας σου να έιναι οι vesa.Mετά όταν μπεις στο λειτουργικό θα πρέπει να εγκαταστήσεις τους official driver σύμφωνα με τις οδηγίες εδώ

http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Feisty_Installation_Guide

δοκίμασε πάντως και καμία άλλη διανομή να δεις αν δεν έχεις πρόβλημα σε αυτές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γίνεται μήπως να μου διευκρινήσεις κάτι παραπάνω όσον αφορά στο vesa? (Υπ'όψη είμαι τελείως noob)

Έκαψα το alternate cd εκανα κανονικά εγκατάσταση κι όταν bootάρει καταλήγει σε περιβάλλον dos (ή σαν dos) όπου έχει root@"username" και τον κέρσορα δίπλα. Εγώ το βάφτισα τερματική κονσόλα αυτο :confused: και μην ξέρωντας τι να κάνω εδωσα εντολή reboot την οποία και εκτέλεσε. Δεν δοκίμασα κάτι άλλο.

Πιστεύω πάντως πως εδώ είναι το σημειο που έρχονται οι vesa drivers. Ψαχνοντας λίγο στο internet το μόνο που κατάφερα ήταν να μπερδευτώ περισσότερο

 

Υ.Γ. Μιλάμε πάντα για dual booting με windows xp αλλα σε διαφορετικούς δίσκους

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το V.E.S.A. είναι ένα στάνταρ που έφτιαξαν κάποτε οι εταιρίες που κατασκεύαζαν κάρτες γραφικών. Έτσι όλες οι κάρτες με τον οδηγό vesa θα μπορούν να παίξουν σε ανάλυση 800x600 χωρίς να χρειάζονται άλλους οδηγούς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μπες ξανά σε αυτό το τερματικό και δώσε

sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg

εκεί θα σου εμφανιστεί ένας wizard όπου δεν θα αλάξεις τίποτα την μόνη αλλάγη που θα κάνεις είναι να επιλέξεις στους driver το vesa.Mετά δώσε exit και λογικά θα έχεις γραφικό περιβάλλων.Μετά θα κάνεις εγκατάσταση σύμφωνα με το guide που σου έδωσα.

Μετά την εγκατάσταση για να δεις ότι έχεις βάλει τους driver σωστά δώσε σε κονσόλα

fglrxinfo

αν σου δώσει ati τότε είσαι οκ.Αν σου δώσει mesa ξαναδίνεις σε κονσόλα την εντολή για ρύθμιση του xserver και αυτή την φορά επιλέγεις fglrx driver.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...