dalton85 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 Στην πολυκατοικία μας όπως και στην προηγουμένη που ήμασταν δύστυχος είχαμε την τυχερή ατυχία να είμαστε διαχειριστές. Και όπως όλες οι πολυκατοικίες έχουν και από μια ντουζίνα από τρελούς. Ο πατέρας μου σαν άνθρωπος και αυτός πήγε για διακοπές και εγώ επειδή δεν τρελαίνομαι να κάθομαι στο χωριό έμεινα στην άδεια Αθηνά. Έτσι γίνομαι εγώ ουσιαστικά υπεύθυνος άτυπα και πρέπει να έχω μια επιβλέψει και να εξυπηρετώ τους ενοίκους/ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας. Αλλά δεν μπορώ να παίρνω πρωτοβουλίες για μερικά θέματα εφόσον δεν είμαι εγώ διαχειριστής και εφόσον δεν ξέρω όλους όσους μένουν. Σημειώνω ότι σπουδάζω από τότε που μετακόμισα στο σπίτι αυτό εκτός πόλεως οπότε δεν ξέρω τις ιστορίες τις πολυκατοικίας και τι άτομα μένουν. Την προηγουμένη εβδομάδα τη τέταρτη κατά τις μια το μεσημέρι παίρνει ένας τηλέφωνο και ζητάει τον κύριο τάδε(επίθετο μου). Εγώ κοιμόμουν ως γνωστών εκείνη την ώρα μετά από ξενύχτη. Όταν τον άκουσα να λέει κύριο άμεσος μέσα στην θολούρα λέω από μέσα μου ότι θέλει τον αρχηγό της οικογένειας . Λέω δεν είναι εδώ και μου λέει ότι είναι ο τάδε από τον 5 όροφο και θέλει τα κλειδιά της ταράτσας γιατί θα έρθουν το απόγευμα τεχνική για να κάνουν συντήρηση της εξωτερικής συσκευής του air-condition που είναι εκεί. Εγώ λέω εντάξει μιας και δεν τον ήξερα τον άνθρωπο και εφόσον με ζήτησε ως κύριο λέω θα είναι εντάξει άτομο(μου είπε φυσικά ποιος είναι και ήξερα άπλα ότι μένει στην πολυκατοικία). Κατεβαίνει μετά από 5 λεπτά η αλλοδαπή γυναικά που τον φρόντιζε γιατί είναι μεγάλος και τις λέω ότι έχω ένα ζευγάρι κλειδιά. Παίρνει αυτή το ένα και κρατάω το άλλο και μου λέει θα στο δώσω το απογευματάκι για να μην σε ενοχλώ το μεσημέρι και τις λέω εγώ εδώ θα είμαι. Πέρασαν οι μέρες και λέω ότι θα πάω να πάρω το κλειδί μήπως και το ξέχασε ο κόπανος. Ανεβαίνω πάνω και ανοίγει αυτός. Του λέω καλησπέρα με ρωτάει ποιος είσαι εσύ. Του λέω είμαι ο γιος του διαχειριστή και του λέω να μου δώσει το κλειδί γιατί δεν έχω τέτοια ευθύνη. Μου λέει ότι το θέλει για να έρθουν οι τεχνικοί που ακόμα δεν έχουν έρθει. Του λέω ότι εγώ δεν ξέρω τι έχετε συνεννοηθεί με το πατέρα μου και δεν με ενδιαφέρει( που ξέρω αν έλεγε αλήθεια έλεγα από μέσα) δώστε μου το κλειδί και θα πάρω τον πατέρα μου και αν είναι σας το ξανά δίνω. Άρχισε να φωνάζει λέγοντας ότι το κλειδί είναι να το έχουν όλοι και ότι αυτός είναι δέκα χρονιά εδώ και ήταν ο διαχειριστείς( και εγώ που σε ξέρω ρε φίλε στα &^*%^ σε γράφω πρώτη φορά σε βλέπω) και μου λέει φύγε από εδώ και πετάει ένα άι στο διάολο και μου χτυπά τη μούρη κατάμουτρα. Σαστίζω(μου ήρθε πραγματικά να σπάσω τι πόρτα που ήταν από αυτές τις παλιές μια γροθιά και κάτω να τον πετύχω από μέσα) και αρχίζω βρίζοντας από μέσα μου να πηγαίνω στα σκαλιά. Με το που πατάω το πόδι μου στο πρώτο ανοίγει η πόρτα του και σκάει μύτη η αλλοδαποί και τις λέω δεν με είχατε ενημερώσει ότι θα το κρατήσετε μέρες αλλά ένα απόγευμα και θέλω το κλειδί και μπάλα… και έπρεπε να με ενημερώσετε ότι δεν ήρθαν.... Πετάγεται και ο γερός από μέσα και μου έλεγε και αυτός ενα κάρο πράματα και πετάει στο τέλος άντε φύγε από εδώ επανειλημμένα(φωνάζοντας πάντα). Συγκρατιέμαι πάλι και φεύγω κλείνοντας την πόρτα αυτός δυνατά. Θέλω να μου πείτε ποιες είναι οι ευθύνες οι δικές μου και πως μπορεί μια τέτοια περίοδο αυτός να έχει απαίτηση οπότε του καπνίσει να ζητάει τέτοια πράματα από τι στιγμή που δεν είναι κάτι για τη πολυκατοικία και ξέρει ότι ο διαχειριστής λείπει. Ακόμα αν μπορεί κάποιος να μου βρει αν ξέρει βεβαία κανένα νομό ή κάτι τέτοιο που λέει γενικά περί διαχειριστών.
Petza Δημοσ. 17 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2007 Δεν νομίζω να υπάρχει ειδικός νόμος για διαχειριστές, παρά μόνο ο κανονισμός της πολυκατοικίας Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συνεννοηθείς με τον πατέρα σου και να πράξεις τα ανάλογα Προσωπική μου γνώμη: Αν έχω σε κοινόχρηστο χώρο κάτι δικό μου και γίνει φθορά, φυσικά θα ζητήσω εξηγήσεις από τον διαχειριστή την στιγμή που έχει σε αποκλειστική ευθύνη τα κλειδιά.
olatalefta Δημοσ. 17 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2007 εσυ φταις.κ να το κραταγε τι σε ενοιαζε,ηξερες οτι ειναι ενοικος κ οπως καταλαβες οτι ειναι κ γερος με οτι αυτο συνεπαγεται.-καλα εννοειται οτι ηταν μλκς π μιλαγε ετσι αλλα δικαιολογειτε λογω ηλικιας- αν η ταρατσα ειναι κοινοχρηστη κ δεν ανηκει σε καποιον στα συμβολαια πρεπει να εχουν ολοι προσβαση αρα κλειδια. το να τοποθετουν διαφορες μλκς κεραιες,α/c,ηλιακους θερμ. αν του ανηκει η ταρατσα,εχει καλως αλλιως αν καποιος δεν γουσταρει κατι απο τα παραπανω μπορει να ζητησει να τα κατεβασουν. αν κ δεν ειμαι ψυκτικος πως γινεται να χει τοποθετηση το a.c στον πανω οροφο...απ οσο ξερω το εξωτερικο τ a/c πρεπει να ναι πιο κατω απο την συσκευη ωστε να τρεχει το νερο προς τα κατω..
dalton85 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2007 Αποφασησα να μην ασχοληθω αλλο γιατι εμαθα διαφορα για τον ανθρωπο. Τα κλειδια φυσικα και ειναι για ολους αλλα για μενα εφοσον αποφασιστηκε οτι θα εχει ο διαχειρηστης τα κλειδια εγω πρεπει να ξερω τι τα εκανε τα κλειδια και για ποσο ακομα θα τα κρατουσα. Αυτος ειπε για ενα απογευμα και περασαν ποσες μερες χωρις να με εχει ενημερωσει οτι θα το κρατησει για αυτο το λογο ή αμα εφυγε κιολας. Τον ανθρωπο δεν τον ηξερα και δεν εχω καμια εμπιστοσυνει σε ατομα πολυκατοικιας που δεν ξερω καθολου. Εχω δει πολλα στη προηγουμενη πολυκατοικια και δεν εμπιστευομαι γενικα ατομα που δεν κρατουν το λογο τους σε τετοια θεματα. Εχω ξαναδωσει και σε αλλους κλειδια και αυτοι τουλαχιστον μεσα σε 2 μερες τα επεστρεψαν ζητοντας συγνωμη που δεν μου το ειχαν πει. Τυχαινε να τους ξερω κιολας τους αλλους. Απο οτι καταλαβα δεν προκειται να ξαναεμπιστευτο κανενα που δεν ξερω και μονο μετα απο επικοινωνια με τον πατερα μου. Φταιω που περιμενω να ειναι ο αλλος λιγο τυπικος απεναντι σε ατομα που δεν ξερει.
MariaTs. Δημοσ. 17 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2007 Εσύ δεν καταλαβαίνω γιατί θες να κάνεις χρέη διαχειριστή; Αφού ο πατέρας σου ήθελε να πάει διακοπές ας κανόνιζε με κάποιον άλλον ένοικο της πολυκατοικίας να κρατάει προσωρινά την διαχείριση. Στο κάτω-κάτω εσύ -επί της ουσίας- είσαι φιλοξενούμενος του πατέρα σου και δεν φέρεις καμία ευθύνη για το τι σκέφτονται να κάνουν οι υπόλοιποι ένοικοι. Και πες ότι δεν ήσουν εσύ κι έλειπες κι εσύ με την παρέα σου διακοπές, τι θα γινόταν τότε; Ποιος θα φρόντιζε για τα της διαχείρισης;
Alexaig Δημοσ. 17 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2007 Εγω θα άλλαζα κλειδαρια και ας έβαζε ο μπάρμπας μετά το κλειδί εκεί που ξέρει, έτσι για το σπάσιμο.
astrat Δημοσ. 17 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2007 Είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογικό να έχει μόνο ένας τα κλειδιά. Αν πιάσει φωτιά και λείπεις οι υπόλοιποι πως θα ανεβούν στην ταράτσα;
dalton85 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2007 Μαλλον μπορει να γουσταρω να μαλωνω με ξενους. Ετυχε να γινει στραβη και να μην παω τελικα πουθενα και η αδερφη μου που δουλευει. Εχω διαβασμα και δεν βγαινω και πολυ λογο αυτου. Εφοσον εμεινα εγω και μενουν μονο 6 συνολικα οικογενειες μονιμα σχεδον το καλοκαιρι Αθηνα που η 2 νοικαζουν τα κρατησα εγω. Ετυχε αυτες τις μερες να λειπει και ο αλλος ιδιοκτητης που συνηθος τα κραταει αμα λειπουμε. Αυτο ειναι το προβλημα δλδ γιατι εχω εγω τα δυο κλειδια που υπαρχουν λογο του οτι ετσι εχει συμφωνιθει? Δεχθηκα να το κανω γιατι απλα οι υπολοιποι ειναι μεγαλη ανθρωποι. Τι δλδ να πιασει φωτια στι ταρατσα εκτος απο τι συσκευη του aircondition που εχει αυτος? Δεν σου φαινεται λιγο ακραιο να πιασει κατι φωτια στη ταρατσα? Αμα πιασει ολοι εχουν τηλεφωνο το δικο μας του αλλου που τα κραταει. Αλλα και ακομα αν δεν βρουν κανεναν απο τους 3 δεν τους κοβει να παρουν την πυροσβεστικη και τελος. Και προσωπικα που εχω παρακολουθησει και συνελευσεις πολυκατοικιας κανεις δεν θελει ουτε καν προσωρινα τη διαχειρηση ουτε για 2 μηνες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.