Προς το περιεχόμενο

Ptisi me aeroplano!

arruabarena

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρεπιπτόντως το συζητούσα με φιλικό μου πρόσωπο και μου ανέφερε το εξής προ ενός μήνα θα ταξίδευε για Ηνωμένο Βασίλειο για ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο και έπρεπε να γράψει κάποια mail ώστε να τα αποστείλει με το που θα έφτανε στο αεροδρόμιο. Έχει μια Βlackberry συσκευή σαφώς πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο ενημέρωσε ότι θα πρέπει να το έχει σε λειτουργία (flight mode) για να αποθηκεύσει τα κείμενα που θα στείλει αργότερα.

Στο αεροδρόμιο από την υπάλληλο της εταιρείας του ανέφεραν πως θα το ελέγξουν οι αεροσυνοδοί για την ασφάλεια αν έχει όντως τοποθετηθεί στο Flight Mode για την ασφάλεια όλων και στην συνέχεια φυσικά θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει.

Μόλις επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο και είδαν οι αεροσυνοδοί ότι έχει ανοικτό το κινητό, τους έπιασε πανικός και ζητούσαν επίμονα να το κλείσει αμέσως καταλαβαίνετε φυσικά μετά τι επακολούθησε του είπαν μπλα μπλα και δεν γίνεται και λοιπα. Όλα αυτά συνέβησαν φυσικά πριν ακόμα απογειωθεί το αεροπλάνο.

Στο τέλος, με τα πολλά του ανέφεραν ότι σε περίπτωση που δεν απενεργοποιήσει το κινητό άμεσα θα αναγκαστούν να τον διώξουν από το αεροπλάνο.

Όταν μου το έλεγε δεν το πίστευα ότι έφτασαν σε αυτό το σημείο, να τον απειλούν κιόλας! Εμ εκεί φτάσαμε...

Δημοσ.

Μπουρδες και με την βουλα ειναι τα περι ευαισθησιας στα διαφορα gadgetry ειτε με πομπους ειτε χωρις (πλεον εν ετη 200χ). Η ιστορια ειναι πολυ παλια και δεν ειχε να κανει τοσο με το flight safety αλλα με τα γκαφρα της ραδιοτηλεφωνιας που επαιζαν καποτε στην αλλη πλευρα του Ατλαντικου... και οι οποιοι κανονισμοι απλα ηρθαν ως εχουν και στον υπολοιπο πλανητη, no questions asked.

Ειδικα στο κομματι της κινητης, εχουν γινει απο το 2000 ακομα δοκιμες απο FAA.... και το αποτελεσμα ηταν πως κανενα προβλημα δεν υπαρχει. Βεβαια ακομα το ζαλιζουν το ζητημα... αλλα αν κριθει σκοπιμο θα αρθει η οποια απαγορευση. Και μεταξυ μας τωρα... ειδικα στις πτησεις της αεροπλοιας που ειναι σε χαμηλη πτηση και εχουν σημα κινητης, η χρηση τους ειναι δεδομενη (εχω βρεθει αλλωστε σε ATR72 που ο ενας πιλοτος, ειχε καποια συντομη κουβεντα, οπως αλλωστε και εγω εχω πιασει κουβεντα σε προσεγγιση προς το Makedonia Airport(και ναι δεν πεσαμε, lol))

Ως τοτε... απλα υπακουστε στις διαταγες των φροντιστων... η απλα φροντιστε να μην δουνε τα gadgets σας και το οτι τα κανετε χρηση.

Δημοσ.

Με τα κινητα το καταλαβαινω (ας πουμε) αλλα επειδη εχεις ανοιχτο ipod θα πεσει το αεροπλανο... Ποσο αρουγκανος πρεπει να ειναι καποιος για να πιστεψει κατι τετοιο???

Δημοσ.

Se mia ptisi to 1999 apo Ko gia Athina (oute 15-20 lepta), mou irthe i bimbo kai mou eipe kleiste ti syskeyi sas. Den eixa kinito! Eixa ena Sony Mini-Disc! Tis eipa pos den einai kinito, kai pos akouo mousiki. Mou eipe na to sviso. Tin rotisa auto to bysma stin karekla ti einai kai mou eipe einai gia mousiki gia tous epibates, tis zitisa akoustika kai pos tote tha kleiso to minidisc, auti mou eipe pos den douleuei, opote kai ego tis eipa pos otan to ftiaxoun tha to kleiso, den to ekleisa pote, den pesame ;p

Δημοσ.

Πέρα από την ασφάλεια της πτήσης (ούτε οι πιλότοι έχουν ανοιχτά τα κινητά τους κατά την διάρκεια της πτήσης), στο κάτω-κάτω είναι και θέμα υπακοής στους κανονισμούς. Κάθε φορά που ο καθένας μας πετάει, υπογράφει ένα συμβόλαιο, στο οποίο δεν έχει μόνο δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις. Οι κανονισμοί-παράλογοι ή όχι- δεν είναι διαπραγματεύσιμοι και η κάθε εταιρία ασφαλώς και έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την επιβίβαση σε οποιονδήποτε επιβάτη δεν τηρεί τους κανονισμούς.

Εμείς πάλι, αν δεν συμφωνούμε με τους κανονισμούς, έχουμε πάντα την επιλογή να μην πετάξουμε με αυτήν την εταιρία που δεν μας ικανοποιεί.

Όλα τα άλλα είναι λόγια.

Δημοσ.

Σωστός ο Voodooman

Εγώ πάντως όποτε ταξιδεύω κοτσάρω το λάπτοπ πάνω στο δισκάκι για το φαγητό, χώνω dvd, παίζω aoe και κανείς μέχρι τώρα δεν μου έχει πει τίποτα. Αν προσέξετε λένε οι ηλεκτρονικές συσκευές να είναι κλειστές κατα την απογείωση και προσγείωση. Κατα τη διάρκεια της πτήσης μπορείς να τα έχεις ανοιχτά (εκτός απο κινητό.. )

Δημοσ.
Βέβαια αν πετάς με Aegean θα σου ζητήσουν να το απενεργοποιήσεις τελείως. Εμένα έτσι μου κάνανε με το PPC Phone που έχω (έβλεπα ταινία)!! Της λέω της bimbo αεροσυνοδού πως δεν είναι τηλέφωνο (για να μη μπώ στη διαδικασία του τί είναι flight mode και τέτοια) και επέμενε να το σβήσω.. Της εξήγησα ότι δεν είναι κινητό και δεν εκπέμπει τίποτα και συνέχιζε να επιμένει! Εγώ δεν το έσβησα φυσικά κι αυτή ξαναήρθε, ε ζήτησα να μου εξηγήσει για πιό λόγο να το σβήσω αλλά απλά επέμενε εκεί στην καραμέλα.. Ε στο τέλος βαρέθηκα να την έχω πάνω από το κεφάλι μου και το παράτησα στην τσέπη αναμένο..

1. Η αεροσυνοδός της Aegean (και κάθε άλλης αεροπορικής) έχει σαφείς οδηγίες σχετικά με τα κινητά και την ασφάλεια των επιβατών. Δε νομίζω ότι θεωρείς πως μια αεροσυνοδός οφείλει να γνωρίζει λεπτομέρειες σχετικά με κάθε gadget που κουβαλάμε κατά τη διάρκεια της πτήσης.

2. Μου αρέσει η σιγουριά σου: "δεν εκπέμπει τίποτα". Αν ήταν κάποιος συγγενής σου μέσα σε αεροσκάφος που έχει πέσει, ήθελα να 'ξερα τι λέει η σιγουριά σου.

3. Καλό είναι να αποφεύγεις τις εκφράσεις τύπου "bimbo" διότι δεν μπορείς να φανταστείς πόσο εύκολο είναι να σε εντοπίσει η "bimbo" (ναι, το παραδέχομαι ίσως με την προτροπή κάποιων) και να σου κάνει μία ωραιοτάτη και "bimbo" μηνυσούλα...

4. Εν τέλει, το ερώτημα "θέλεις να φτάσεις στον προορισμό σου και να χρησιμοποιείς εκεί άνετα και χαλαρά το τηλεφωνάκι σου;" το έχεις απαντήσεις μέσα σου ή ονειρεύεσαι μια καριέρα κομπάρσου στο νέο κύκλο επεισοδίων της γνωστής τηλεοπτικής σειράς "Lost";

Δημοσ.
Παρεπιπτόντως το συζητούσα με φιλικό μου πρόσωπο και μου ανέφερε το εξής προ ενός μήνα θα ταξίδευε για Ηνωμένο Βασίλειο για ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο και έπρεπε να γράψει κάποια mail ώστε να τα αποστείλει με το που θα έφτανε στο αεροδρόμιο. Έχει μια Βlackberry συσκευή σαφώς πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο ενημέρωσε ότι θα πρέπει να το έχει σε λειτουργία (flight mode) για να αποθηκεύσει τα κείμενα που θα στείλει αργότερα.

Στο αεροδρόμιο από την υπάλληλο της εταιρείας του ανέφεραν πως θα το ελέγξουν οι αεροσυνοδοί για την ασφάλεια αν έχει όντως τοποθετηθεί στο Flight Mode για την ασφάλεια όλων και στην συνέχεια φυσικά θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει.

Μόλις επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο και είδαν οι αεροσυνοδοί ότι έχει ανοικτό το κινητό, τους έπιασε πανικός και ζητούσαν επίμονα να το κλείσει αμέσως καταλαβαίνετε φυσικά μετά τι επακολούθησε του είπαν μπλα μπλα και δεν γίνεται και λοιπα. Όλα αυτά συνέβησαν φυσικά πριν ακόμα απογειωθεί το αεροπλάνο.

Στο τέλος, με τα πολλά του ανέφεραν ότι σε περίπτωση που δεν απενεργοποιήσει το κινητό άμεσα θα αναγκαστούν να τον διώξουν από το αεροπλάνο.

Όταν μου το έλεγε δεν το πίστευα ότι έφτασαν σε αυτό το σημείο, να τον απειλούν κιόλας! Εμ εκεί φτάσαμε...

Βεβαίως, ο κυβερνήτης του αεροπλάνου έχει δικαίωμα να βγάλει τον οποιοδήποτε μουρμουρίζει και διαμαρτύρεται από το αεροσκάφος. Έχει τον απόλυτο έλεγχο σε ό,τι γίνεται μέσα στην καμπίνα επιβατών και είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει τους ΔΙΕΘΝΕΙΣ κανόνες σχετικά με την ασφάλεια των επιβατών. Η καμπίνα δεν είναι τσιφλίκι του καθενός ξιπασμένου που νομίζει ότι επειδή πλήρωσε εισιτήριο αεροπορικό μπορεί να ζητά και ένα αράπη να του κάνει αέρα... Είναι πάμπολλες οι περιπτώσεις στις οποίες ο κυβερνήτης έχει ζητήσει τη συνδρομή των αρχών του τόπου προορισμού με αποτέλεσμα ο απαιτητικός επιβάτης να καταλήγει με ωραία ασημένια βραχιολάκια εμπρός στο αυτόφορο... 'Εχει πολλή πλάκα πάντως...

Επίσης, για δοκιμάστε να κάνετε μαγκιές σε καμιά πτήση από Αγγλία ή ακόμα καλύτερα από ΗΠΑ... Θα περάσετε καλά...

Δημοσ.

Οπως σωστα ειπωθηκε... οι κανονες ειναι κανονες, απλα καποια πραγματα τα εχουν μπλεξει με τους κανονισμους τους. Δεν μπορει επι τοσα χρονια να πεταμε με φορητους και walkman αναμενα... και ξαφνικα... να απαγορευουν την χρηση τους in flight (δεν μιλαμε τελος παντων για απογειωση/προσγειωση) επικαλουμενοι ΤΙ? Ασφαλεια???? οταν την ιδια στιγμη παρα πολλες αεροπορικες εταιριες προσφερουν ιντερνετ εν πτηση μεσω Wifi.

Αλλωστε στα πιλοτηρια πλεον, μεγαλο μερος πιλοτων χρησιμοποιει laptops για να αποκτα προσβαση στα approach plates των αεροδρομιων και οχι μονο... (ψαχνω καπου μια φωτο που εχω με ενα κυβερνητη να παιζει MSFS during flight)

http://www.airliners.gr/community/album_pic.php?pic_id=8121

Αυτο ποιο πολυ κριτικαρουμε... παρα θεμα υπακοης η μη στους κανονισμους.

Δημοσ.
Πέρα από την ασφάλεια της πτήσης (ούτε οι πιλότοι έχουν ανοιχτά τα κινητά τους κατά την διάρκεια της πτήσης), στο κάτω-κάτω είναι και θέμα υπακοής στους κανονισμούς. Κάθε φορά που ο καθένας μας πετάει, υπογράφει ένα συμβόλαιο, στο οποίο δεν έχει μόνο δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις. Οι κανονισμοί-παράλογοι ή όχι- δεν είναι διαπραγματεύσιμοι και η κάθε εταιρία ασφαλώς και έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την επιβίβαση σε οποιονδήποτε επιβάτη δεν τηρεί τους κανονισμούς.

Εμείς πάλι, αν δεν συμφωνούμε με τους κανονισμούς, έχουμε πάντα την επιλογή να μην πετάξουμε με αυτήν την εταιρία που δεν μας ικανοποιεί.

Όλα τα άλλα είναι λόγια.

Φυσικά και πρέπει να σεβόμαστε τους κανονισμούς, και όποιος δεν το κάνει είναι κτακριτέος!! Όμως όταν μιλάμε για μια συσκευή που κοστίζει ?500-900 και έχει flight mode, μάλλον το έχει για να το χρησιμοποιείς. Κατ' επέκταση μια/ένας αεροσυνοδός είναι αδαής όταν δεν γνωρίζει τί είναι το flight mode, γιατί δημιουργήθηκε για να εφαρμόζεται στον χώρο εργασίας του!!

1. Η αεροσυνοδός της Aegean (και κάθε άλλης αεροπορικής) έχει σαφείς οδηγίες σχετικά με τα κινητά και την ασφάλεια των επιβατών. Δε νομίζω ότι θεωρείς πως μια αεροσυνοδός οφείλει να γνωρίζει λεπτομέρειες σχετικά με κάθε gadget που κουβαλάμε κατά τη διάρκεια της πτήσης.

2. Μου αρέσει η σιγουριά σου: "δεν εκπέμπει τίποτα". Αν ήταν κάποιος συγγενής σου μέσα σε αεροσκάφος που έχει πέσει, ήθελα να 'ξερα τι λέει η σιγουριά σου.

3. Καλό είναι να αποφεύγεις τις εκφράσεις τύπου "bimbo" διότι δεν μπορείς να φανταστείς πόσο εύκολο είναι να σε εντοπίσει η "bimbo" (ναι, το παραδέχομαι ίσως με την προτροπή κάποιων) και να σου κάνει μία ωραιοτάτη και "bimbo" μηνυσούλα...

4. Εν τέλει, το ερώτημα "θέλεις να φτάσεις στον προορισμό σου και να χρησιμοποιείς εκεί άνετα και χαλαρά το τηλεφωνάκι σου;" το έχεις απαντήσεις μέσα σου ή ονειρεύεσαι μια καριέρα κομπάρσου στο νέο κύκλο επεισοδίων της γνωστής τηλεοπτικής σειράς "Lost";

1. Δεν οφείλει να γνωρίζει κάθε λεπτομέρια, προς θεού. Αυτό που οφείλει είναι να έχει τις γνώσεις για το τι είναι flight mode, και να μπορεί επιβεβαιώσει αν μια συσκευή βρίσκεται σ' αυτή τη κατάσταση.

2. Δεν εκπέμπει τίποτα. Τι θα καταλάβαινα αν ήταν συγγενής μου σε αεροσκάφος που έπεσε?

3. Ας με εντοπίσει η bimbo λοιπόν, και ήθελα τόσο πολύ να τη ξαναδώ..

4. Ε! Προσγειώσου. Ξέρω τους κανονισμούς και δεν συμβιβάζομαι με τη στραβομάρα του καθενού, δικαιούμαι να έχω τη συσκευή μου όταν πετάω!

Δημοσ.
Φυσικά και πρέπει να σεβόμαστε τους κανονισμούς, και όποιος δεν το κάνει είναι κατακριτέος!! Όμως όταν μιλάμε για μια συσκευή που κοστίζει 500-900 και έχει flight mode, μάλλον το έχει για να το χρησιμοποιείς. Κατ' επέκταση μια/ένας αεροσυνοδός είναι αδαής όταν δεν γνωρίζει τί είναι το flight mode, γιατί δημιουργήθηκε για να εφαρμόζεται στον χώρο εργασίας του!!

Αί γεια σου ρε φίλε...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...