Προς το περιεχόμενο

Λαμπες Νεον για χρήση εκτός pc

hophop

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καταρχην καλησπερα σας. ειναι το πρωτο post μου και συγχωρεστε με εαν δεν βρισκομαι στο καταλληλο section.

εχω στο μυαλο μου μια κατασκευη και χρειαζομαι καποιες λαμπες νεον. οπως ειπα δεν θα τις χρησιμοποιησω στο pc μου. Θα ηθελα να μου πει καποιος αν μπορω με εναν μετασχηματιστη να τις κανω να δουλεψουν. Απο μια γρηγορη ματια σε λαμπες νεον ειδα οτι δουλευουν με 12V. Λογικα ενας μετασχηματιστης 12V θα κανει δουλεια.

πιο αναλυτικά. 2xNeon συνδεδεμενες παραλληλα, ανοιγουν με εναν διακοπτη και οι δυο. 1xNeon μονη της ανοιγει και αυτη με εναν διακοπτη ξεχωριστα απ τις υπολοιπες.

1 μετασχηματιστης θα χρησιμοποιηθει.

αυτο που με προβληματιζει περισσοτερο, ειναι πως θα συνδεσω τον μετασχημετιστη με τις λαμπες. Δεν γνωριζω τι συνδεση εχουν οι λαμπες. μηπως χρειαζοντε καποιο ειδικο καλωδιο..?

παρακαλω αν ξερει καποιος και θελει ας με βοηθησει.

ευχαριστω

Δημοσ.

καταρχην καλως ηρθες.κατα δευτερον πρεπει να εχεις υπομονη στα φορουμς γιατι διαφορετικα γινεσαι γραφικος.

γιατι δεν κανεις την κατασκευη που λες με αυτες τις λαμπες??

Δημοσ.

καταρχην σε ευχαριστω.

αυτα κοιτουσα σημερα το πρωι, αλλα ειδα οτι εχουν συνδεσεις 4πιν κτλ και δεν γνωριζω πως θα τις συνδεσω με τον μετασχηματιστη.

αν εχει καποιος καμια ιδεα

ευχαριστω

Δημοσ.

μα ειπα οτι το project που εχω στο μυαλο μου, δεν εχει καμια απολύτως σχεση με το pc. αρα δεν με βολευει αυτο.

Δημοσ.

ωραια.με τις λαμπες νεον εχεις 2 επιλογες.

1-Αγοραζεις ετοιμες λαμπες του μισου μετρου η του 1,5 που απ'οσο ξερω ειναι τα 2 κλασσικα μεγεθη.αυτες οι λαμπες,πηγαινουν ασορτι με μια "θηκη" η οποια εχει καταλληλες υποδοχες στην ακρη της για την λαμπα,τον starter καθως και ενα απλο φις που το βαζεις στην πριζα και με ενα διακοπτακι ανοιγεις/κλεινεις τη λαμπα

2-Πηγαινεις σε ενα εργαστηριο που φτιαχνει φωτεινες επιγραφες και κανεις παραγγελια στο μαστορα να σου φτιαξει οποιο σχεδιο θελεις οποιο χρωμα και μηκος επιθυμεις και το τοποθετεις οπου θελεις.και αυτη η κατασκευη θα καταληγει σε ενα απλο φισακι με διακοπτη στην πριζα σου

Δημοσ.

μαλλον το πρωτο θα κανω,αν και ηλπιζα πως με νεον για pc θα εκανα δουλεια,διοτι το 1 μετρο ειναι υπερβολικα μεγαλο για αυτο που θελω

thanks

Δημοσ.

Για να λειτουργήσεις λάμπες υπολογιστή με εξωτερική τροφοδοσία θα πρέπει να αυτοσχεδιάσεις.

Αγόρασε τις λάμπες της αρεσκείας σου και ένα μικρό τροφοδοτικό 12Volt DC 1Α+ πχ αυτό

Κόψε και σύνδεσε τα καλώδια μεταξύ τους και θα είσαι εντάξει. Αν δεν έχεις εμπειρία από τέτοια εδώ είμαστε.

Δημοσ.

φιλε Kx5 αυτο ακριβως ηθελα να κανω, απλα δεν γνωριζα εαν ηταν εφικτο

μολις το φτιαξω θα σας δειξω τι ειχα στο μυαλο μου...και ειμαι σιγουρος θα με πειτε τρελο

ερωτηση2 : το τροφοδοτικο δινει εξω 1000mA.. οι λαμπες ειναι μεχρι 120~150.. μηπως να εβαζα και καμια ασφαλεια για καλο και για κακο? λολ

Δημοσ.

το σκεφτηκα και αυτο αλλα το κουτι που θα τις βαλω εχει παχος ~7cm κ το τροφοδοτικο δεν ειναι καλη λυση

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...