Moderators Praetorian Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2007 Moderators Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2007 Μα αυτο ήταν το ολο Point. Η ταινια μαγκες ΔΕΝ ειναι αστυνομικη περιπετεια ΔΕΝ εχει σκοπο να βρεις το δολοφονο, ειναι μια παρουσιαση γεγονοτων και εποχων μεσα απο τις εμμονες και τις συνεπειες αυτων στους ανθρωπους που εμπλεξαν λιγοτερο ή περισσοτερο με την υποθεση. Και η εμμονη δεν εχει τελικο αποτελεσμα γιαυτο ακριβως ειναι εμμονη Καταλαβαίνω πως μπορεί να το βλέπεις έτσι. Ένα μεγάλο μέρο της ταινίας ήταν η "εμμονή" του πρωταγωνιστή. Και μπορώ να δω πως θα μπορούσε να βγει μια ταινία που θα έδειχνε αυτό ακριβώς - εμμονές και οι συνέπειες στις ζωές των ανθρώπων που ασχολούνται με μια δυσεπίλητη υπόθεση κλπ κλπ. (θα είχε νομίζω άλλο τίτλο και αρκετά διαφοροποιημένο περιεχόμενο/μεγαλύτερη έμφαση στις συνέπειες/πιο κοινωνική παρά αστυνομική -θα ήταν άλλη ταινία). Εγω σίγουρα πάντως μετά απο 2μιση ώρες περίμενα να δω ένα πιο solid φινάλε. Ή τουλάχιστο μια "λύτρωση" στην υπόθεση. Γιατί εδώ τελικά έχουμε αρχή μέση και κόλλημα στην άρρωστη κατάσταση. Λείπει η λύτρωση...
KaizerSoze Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2007 Τετοια ταινια εχει βγει πριν 30 χρονια το All the Presidents Men και συμφωνω οτι ισως το ειδος της πλατφορμας που επελεξε ο Φιντσερ να μην ηταν οσο προσφορο οσο το πολιτικο σινεμα (και τοχω ξαναγραψει αυτο) αλλα απο την αλλη θα προτιμουσες αλλο ενα αστυνομικο?Στην καλυτερη ενα 14?(Seven No2 that is...)
eleos-pia Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2007 paidia h tainia htan athlia.nai einai ekthesi kapoiwn gegonotwn alla oute atmosfaira oute ermhneies tipota.proswpikh mou apopsh panta
Harkon Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2007 εμένα μου άρεσε τελικά και ας έλειπε η τελική "λύτρωση" όπως αναφέρθηκε παραπάνω
KaizerSoze Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2007 alla oute atmosfaira oute ermhneies Care to justify that?
antreas18 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2007 Teleia i tainia..treli atmosfaira,treli skinothesia kai eytuxws kati diaforetiko...
nektarios Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2007 πολύ καλή σκηνοθεσία καλές ερμηνείες πολύ καλή αναπαράσταση της εποχής αλλά αυτό που νομίζω ότι έλειπε περισσότερο ήταν η σεναριακή κορύφωση που κάνει μια ταινία αξέχαστη όπως ας πούμε στο Se7en που εμφανίζεται μόνος του χωρίς να το περιμένεις ο δολοφόνος και εν τω μεταξύ έχει σκοτώσει τη γυναίκα του πρωταγωνιστή σε σχέση με άλλες ταινίες του ίδιου σκηνοθέτη θα έλεγα ότι ήταν μέτρια
Voodooman Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2007 Ούτε εγώ ήθελα λύτρωση στο τέλος, ούτε κορύφωση, ούτε αστυνομική ταινία. Ίσως και για αυτούς τους λόγους να κέρδισε στη συνείδησή μου μερικούς πόντους ακόμη. Με το θέμα που διάλεξε, δεν μπορούσε να προσφέρει καλύτερη ταινία. Ο Fincher δεν χρησιμοποίησε την υπόθεση με τον zodiac για να περιγράψει κάτι μεγαλύτερο, ας πούμε να δείξει το τέλος της αθωότητας και την οριστική πτώση του Αμερικάνικου Ονείρου. Στα χρόνια του zodiac έγιναν μεγάλες αλλαγές, τό τέλος του Βιετνάμ, Watergate, η Ενεργειακή Κρίση και άλλα. Αλλά όχι , ο Fincher δεν έπεσε σε αυτήν την παγίδα. Δεν ήθελε να κάνει μία τοιχογραφία εποχής, ήθελε να περιγράψει μία μικρή( και "άχαρη" ιστορία. Δεν μου άρεσε η υπόθεση, με κούρασε η δαιδαλώδης πλοκή, αλλά θα την ξαναέβλεπα ευχαρίστως για τις τρεις-τέσσερεις σκηνές που με άφησαν άφωνο και για να χαζέψω ακόμη καλύτερα την ανάπλαση της εποχής.
Founes Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2007 εγώ πάλι μετάνιωσα που πήγα και ξόδεψα 2,5 ώρες για να την δω... η καλύτερη σκηνή ο πρώτος πυροβολισμος... απο εκει και πέρα μεγάλη βαρεμάρα...
KaizerSoze Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2007 πολύ καλή σκηνοθεσίακαλές ερμηνείες πολύ καλή αναπαράσταση της εποχής αλλά αυτό που νομίζω ότι έλειπε περισσότερο ήταν η σεναριακή κορύφωση που κάνει μια ταινία αξέχαστη όπως ας πούμε στο Se7en που εμφανίζεται μόνος του χωρίς να το περιμένεις ο δολοφόνος και εν τω μεταξύ έχει σκοτώσει τη γυναίκα του πρωταγωνιστή σε σχέση με άλλες ταινίες του ίδιου σκηνοθέτη θα έλεγα ότι ήταν μέτρια Mα πως θα μπορουσε απο την στιγμη που το ενα ειναι πραγματικη ιστορια και το αλλο φανταστικο σεναριο?
fireflies Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2007 Γενικώς συμφωνώ με την άποψη του Κάιζερ για την ταινία. Δεν χρειαζόταν -ούτε ήθελε να είναι κάτι άλλο από αυτό που είναι. Το μόνο μείον, το οποίο ΙΜΟ δεν υπάρχει στο All the President's Men (μια και την ανέφερες και εγώ την θεωρώ άψογη ταινία) ήταν ένα μικρό προβληματάκι ρυθμού. Δηλ εκεί που προετοιμάζεσαι για μια κορύφωση ας πούμε, στην ουσία ξεκινά μια δεύτερη ταινία, και δεν εννοώ μόνο από την άποψη της διάρκειας. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν ήταν εσκεμμένο. Περισσότερο μου φάνηκε σαν αδυναμία, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Παρόλα αυτά, ατελείωτο respect για Μαρκ Ράφαλο. Κανείς άλλος ηθοποιός δεν παίζει έτσι σήμερα.
vintage's_lover Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2007 Η ταινια ηταν τουλαχιστον τρομερη...Ειχα κανει μια σχετικη ερευνα πριν παω να την δω,για τον πραγματικο Zodiac και ετσι μου φανηκε ακομη πιο ενδιαφερουσα... Φυσικα δεν θα μπορουσε να υπαρξει η τελικη λυτρωση(πχ. να επιαναν το δολοφονο ή κατι τετοιο),αφου η υποθεση ακομη κ σημερα ειναι ανοιχτη.Ναι,καλα διαβασατε.Στο εργο μπορει να λεει οτι η υποθεση εκλεισε το 2004,αλλα τελικα,ξαναανοιξε το Μαιο του 2007.(Φυσικα αυτο δεν καταφεραν να το προσθεσουν στην ταινια αφου γυριστηκε το 2006).
fireflies Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2007 Εντάξει, βάλε όμως και κανένα σπόιλερ. Μπορεί να μην είναι whodunnit το σενάριο, αλλά δεν είναι ανάγκη να λέμε και ακριβώς πώς εξελίσσεται. Προσωπικά πάντως, παρόλο που δεν είχα ασχοληθεί ούτε με την ιστορία ούτε με το hype της ταινίας, πάλι ενδιαφέρουσα την βρήκα.
KaizerSoze Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2007 Μα οποιοδηποτε περιοδικο, αρθρο να διαβασεις το λεει, τον Zodiac δεν τον πιασανε ποτε ΜΗΝ ΣΟΥ ΠΩ οτι καλυτερα που στο ξεφουρνισε διοτι τωρα ξερεις οτι δεν βρησκουν τον δολοφονο και θα απολαυσεις την ταινια γιαυτο που ειναι και οχι για ενα αστυνομικο επιπεδου Star 10:00 βραδυ Τεταρτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.