Προς το περιεχόμενο

Zodiac

Voodooman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολυαναμενόμενη, αλλά δεν βλέπω να τα πηγαίνει και πολύ καλά από κριτικές...

Πότε βγαίνει Ελλάδα;

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μετρια ταινια οντως,προσωπικα σε καποια σημεια με κουρασε,προς το τελος ομως ηταν τα καλυτερα σημεια της.

Δημοσ.
kathe xrono bgenei apo ena zodiac?

Το φετινό είναι το σωστό, αυτό που γύρισε ο Fincher.

Πέρυσι πρέπει να βγήκε μια β' διαλογής ταινία με παρόμοιο θέμα.

Σε λίγες ώρες θα την δω και εγώ και τα λέμε ξανά.

Δημοσ.

Ενδιαφέρον. Όχι ιδιαίτερα κουραστικό. Το τελευταίο 10λεπτο γοργά, πολύ περισσότερο από όσο χρειάστηκε και πλακωμένο. Καλή σκηνοθεσία, έξοχες οι τρεις βασικές ερμηνείες. Γενικώς, από ρυθμό ψιλοέπασχε μετά το πρώτο μισό. Αν το έγραφα αυτό το ποστ στο thread των κριτικών, θα έβαζα στην ταινία του Φίντσερ 6/10.

Δημοσ.

Ταινία επίτευγμα κατά την γνώμη μου.

Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος, αλλά για πρώτη φορά με έπεισαν τόσο πολύ τα σκηνικά και το στήσιμο της ατμόσφαιρας μίας ταινίας. Ένοιωθα πραγματικά ότι είναι οι αρχές των 70's, απίστευτη ανάπλαση εποχής. Ιδίως αν σκεφετεί κανείς ότι οι εποχή που περιγράφει το φιλμ είναι μία από τις πιο άχαρες περιόδους του αιώνα. Τα σκηνικά ήταν απόλυτα πειστικά χωρίς ούτε μία στιγμή να φωνάξουν "ε,κοιτάτε πόσο τέλεια αναπαριστώ την εποχή!" Οι ερμηνείες δεν μου είπαν και πολλά, εκτός από του Ruffalo. Πολύ πειστικός και εκφραστικός,περισσότερα έλεγε με το βλέμμα του παρά με τα λόγια. Εξαιρετικός.

Παρόλα αυτά, δεν με έπεισε συνολικά σαν ταινία. Υπερβολικά αργή, υπερβολικά δαιδαλώδης υπόθεση, ένα θέμα χωρίς πραγματικό ενδιαφέρον.

Αυτό που θα έλεγα είναι ότι ο Fincher έκανε ΑΨΟΓΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. Κάθερ καρέ, κάθε σκηνικό, κάθε βλέμμα των ηθοποιών έχει κάποιο νόημα και δείχνει ότι αυτό ακριβώς που ζητούσε ο σκηνοθέτης, αυτό έπαιρνε. Τώρα αν το θέμα δεν είναι τόσο ενδιαφέρον ή αν η ταινία είναι αντισυμβατική και δεν αρέσει, αυτό μάλλον λίγο αφορά τον Fincher.

Το θέμα για εμένα είναι ότι η ταινία έχει άποψη, έχεις τρεις-τέσσερεις σκηνές που θα μείνουν, αλλά δεν είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα σαν ταινία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σχολές σκηνοθεσίας ως υπόδειγμα, αλλά δύσκολα θα τραβήξει κόσμο στον κινηματογράφο.

Δημοσ.

ήθελε κάτι για να θυμάσαι.σε κούραζε σαν βιβλίο του τόλκιν που έχεις διαβάσει μόνο τις πρώτες 50 σελίδες και αδυνατείς να συγκρατήσεις τα ονόματα.Θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη.

Δημοσ.

Δεν φταίνε τα πολλά ονόματα και η μπλεγμένη υπόθεση για το ότι χανόμασταν παιδιά. 18 χρονών ήμουν όταν είδα το JFK, αλλά είχα καταλάβει τα πάντα και θυμόμουν όλα τα ονόματα από την πρώτη φορά.

Απλώς ο Fincher δεν ήθελε να φτιάξει κάτι εύπεπτο και εφετζίδικο, σαν το JFK. Φυσικά, δεν είναι εύκολο να πει κανείς ποιός δρόμος είναι ο "σωστός" και ποιός ο "λάθος", αλλά το zodiac ήταν σαφώς πιο εχθρικό στον θεατή.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Moderators
Δημοσ.

H ταινεία με κούρασε αρκετά. Ωραίες παρουσίες και ερμηνείες, αξιοπρεπής σκηνοθεσία, καλή μεταφορά του κλίματος και της ατμόσφαιρας... αλλά....

Αλλά δεν υπήρχε τελειωμός, και πολλές φορές μπαίναμε σε ίδιους κύκλους. Και όταν δόθηκε το φινάλε ήταν μάλλον γιατί εκεί τελειώνε και το βιβλίο όπου βασίστηκε. Επίσης στο τέλος μου έμεινε

μια εντελώς "ήξεις αφίξεις ουκ" γεύση

Στο σενάριο (το οποίο υποθέτω ότι έμεινε πιστό στο βιβλίο) παρουσιάζεται

μια εκδοχή της υπόθεσης (και του ενόχου) έντονα ως η πλέον πιθανή-αυτή που πιστεύει ο συγγραφέας/ήρωας της ταινίας, ενώ προσπαθεί βέβαια να παρουσιάσει και τις υπόλοιπες πιθανές εκδοχές για...ιστορικούς λόγους ή ξέρω-γω για να κρατηθούν ίσες αποστάσεις -με μια εμφανή αποδοκιμασία - που όμως δεν τη δικαιολογεί το φινάλε- ή στην καλύτερη περίπτωση με ένα τρόπο που θυμίζει υποσενάριο που κόλλησε σαν μπάλωμα στην ταινία. Στο οποίο φινάλε βέβαια σου πετάει και ένα απόφθευμα το οποίο με άλλα λόγια λέει "αυτός μάλλον ήταν, αλλά όχι μονο αυτό δεν αποδείχθηκε ποτέ, αλλά υπήρχε και άλλοθι και... και... και...".

Ε ναι ωράια, αλλά αν είναι να καταλήξεις εκεί μη κάνεις τρίωρη ταινία- κάνε ένα μίνι φιλμ να γλιτώσουμε και εμείς το τζάμπα καθισιό τόσες ώρες.

Δημοσ.

Αλλά δεν υπήρχε τελειωμός, και πολλές φορές μπαίναμε σε ίδιους κύκλους. Και όταν δόθηκε το φινάλε ήταν μάλλον γιατί εκεί τελειώνε και το βιβλίο όπου βασίστηκε. Επίσης στο τέλος μου έμεινε

μια εντελώς "ήξεις αφίξεις ουκ" γεύση

Μα αυτο ήταν το ολο Point. Η ταινια μαγκες ΔΕΝ ειναι αστυνομικη περιπετεια ΔΕΝ εχει σκοπο να βρεις το δολοφονο, ειναι μια παρουσιαση γεγονοτων και εποχων μεσα απο τις εμμονες και τις συνεπειες αυτων στους ανθρωπους που εμπλεξαν λιγοτερο ή περισσοτερο με την υποθεση. Και η εμμονη δεν εχει τελικο αποτελεσμα γιαυτο ακριβως ειναι εμμονη

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...