Προς το περιεχόμενο

LG L245WPM-BN: Ποιά η γνώμη σας;

Kostas75

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια χαρά στην Zero1 έχουν διακοπές λέει ...

Μάλλον δεν έχουν ανάγκη απο χρήματα και τό κλεισαν το μαγαζάκι :)

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Οπότε τη προτείνετε ανεπιφύλακτα τη συγκεκριμένη οθόνη;; Υπάρχει κάποια άλλη στη κατηγορία της (24") που θα μου λέγατε να προτιμήσω αντί για αυτή;

Ευχαριστώ και πάλι.

Δημοσ.
Εχει μεγαλυτερο bandwidth,υποστηριζει αναλυσεις μεγαλυτερες του 1920x1200,εχει μεγαλυτερη υποστηριξη απο dvd-players ή blueray

και φυσικα εισαι σιγουρος οτι το θα μπορεσει να μεταφερει σημα 1080p (και δε θα το γινει 720p) σε αντιθεση με το dvi που εχουν υλοποιημενο αρκετες οθονες (πχ dell 20" και dell 24") που δεν μπορουν μεσω dvi να παιξουν παντα 1080p (πχ απο το playstation ή το blueray player).

Ολα αυτα τα προβληματα δεν υπαρχουν με το hdmi(αν υποστηριζει hdcp).

Σαν κερασακι στην τουρτα ερχεται και η μεταφορα του ηχου απο το ιδιο καλωδιο.

Ok αφού το λες εσύ, μάλλον αυτοί εδώ κι εδώ δεν ξέρουν τι τους γίνετε...

Τώρα είσαι πιο πλήρης στην αναφορά σου από πριν για το τί θεωρείς εσύ καλύτερο, όχι όμως σε σχέση με αυτό που ρωτάει το παιδί! Δλδ αν θα πάρει monitor που ΔΕΝ υποστηρίζει DVI...

Τα περί συνδεσιμότητας περισσοτέρων συσκευών είναι υπερ του HDMI αλλά δεν είναι και καταλυτικός παράγοντας π.χ. όπως το HDMI 1.3.

Δημοσ.

Αρχικα να σου πω οτι δεν εχω καμμια διαθεση αντιδικιας.

Eπαναλαμβανω λοιπον "τι καλύτερο έχει η σύνδεση αυτή (HDMI) σε σύγκριση με την DVI, εκτός από την μεταφορά ήχου":

Tο hdmi εχει μεγαλυτερο bandwidth απο το απλο dvi.

Tο hdmi υποστηριζει μεγαλυτερες αναλυσεις απο το απλο dvi.

Tο hdmi εχει μεγαλυτερη υποστηριξη απο εξωτερικες συσκευες.

Kαι φυσικα το μεγαλο πλεονεκτημα του hdmi ειναι η σιγουρη υποστηριξη 1080p απο εξωτερικη συσκευη (blue-ray ή ps3 και οχι pc)

σε αντιθεση με το dvi που δεν εισαι σιγουρος* (μπορει να παιζει,μπορει να μην παιζει 1080p ή 1080i) αν θα υποστηριζει 1080p.

Σαν κερασακι στην τουρτα ερχεται και η μεταφορα του ηχου απο το ιδιο καλωδιο.Aν και αυτο ειναι το τελευταιο που μας ενδιαφερει.

Οποτε το hdmi ειναι προτιμοτερο και καλυτερο ειδικα οταν προκειται για full hd οθονες .

Και ναι η οθονη δεν υποστηριζει dvi,αλλα hdmi. Αυτο ειναι πλεονεκτημα (εξηγηθηκε γιατι το hdmi υπερτερει) και η "ελλειψη" υποστηριξης απευθειας dvi λυνεται με εναν απλο μετατροπεα,γιατι πολυ απλα το hdmi ειναι backward compatible με το dvi.

Ολες οι οθονες full hd για να τις εκμεταλλευτουμε πληρως, καλο ειναι να εχουν εισοδο hdmi εναντι του υποδεεστερου dvi.

*Tρανο παραδειγμα οι πρωτες οθονες της dell 24" που δεν μπορουσαν να παιξουν παντα(μερικες φορες τα καταφερνουν) 1080p ή 1080i απο blue-ray μεσω dvi.

...

Even though the 2407WFP is HDCP compliant, it will not allow a 1080i signal through its DVI port.

....

So in a nutshell:

Can I watch 1080i HDTV or movies with DVI? No

Can I watch 720p HDTV or movies with DVI? Yes

Can I watch 1080p movies with DVI? Yes*

*Only if you can get passed the EDID (which is a problem with the player, not your monitor)

ή και εδω:

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=753231

I called Dell support, they said this monitors will not do 1080p with BluRay.
Δημοσ.

egw tha tin parw giati einai ola ta $$$ me osa exw diavasei sto forum genikotera. polla ta 616 (skoftomoun gia ps3) alla as perimenei kana mina.. imoun metaksy lg k samsung alla telika tha parw LG logw panet kyriws... giati to NT tis samsung den einai k oti kalytero stin apodwsi xrwmatwn (me oti exw diavasei pada...) ;)

Δημοσ.

Με την ευκαιρία και μιας και πάλι το βλέπω να αναφέρεται και εδώ, κάποιες λιγάκι άσχετες (αλλά και σχετικές) ερωτήσεις που θέλω καιρό να κάνω:

α) Πόσα και ποια είναι τα panels οθονών LCD;;

β) Τι διαφορές γενικά έχουν τα Panels μεταξύ τους;;

γ) Ποιο είναι το προτιμότερο για να παίζεις άνετα games αλλά ταυτόχρονα να έχει τη καλύτερη δυνατή χρωματική απόδοση (για φωτογραφίες, photoshop) αλλά και video playback;;

Ευχαριστώ και ελπίζω να μην είναι πολύ χρονοβόρες οι απαντήσεις γαι εσάς.

:)

Δημοσ.

haHa: Πήρα μια γενική εικόνα από το Link που μου έδωσες και σε ευχαριστώ πολύ. Είναι όμως λίγο μπερδεμένα τα πράγματα. Υπάρχουν από τη μία βελτιωμένα ΤΝ panels με νέες τεχνολογίες που αποδίδουν και πολύ αλλά και καλό χρώμα, τα οποία όμως δε ξέρουμε ποιες οθόνες ακριβώς τα "φοράνε", ποιες είναι δηλαδή οι καλές ΤΝ οθόνες.

Από την άλλη μεριά έχουμε και PVA, S-PVA, MVA panels με πιστή απόδοση χρωμάτων και επίσης με καινούριες τεχνολογίες, με τις οποίες κταφέρνουν και έχουν και καλή απόκριση, οπότε ίσως μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για παιχνίδια. Παρομοίως, και σε αυτή τη κατηγορία, δε ξέρουμε ποιες οθόνες ακριβώς είναι οι "καλές" αντιπροσωπευτικές του είδους.

Εντέλει τι είναι καλύτερο να διαλέξουμε;; ΤΝ ή PVA/MVA;;; Ποιες οθόνες είναι οι καλές αντιπροσωπευτικές των ειδλων αυτών;; Απ'οτι κατάλαβα, απ'όσα λέτε στο topic, η LG L245WPM-BN είναι TN panel, που σημαίνει όχι το καλύτερο δυνατόν για φωτογραφίες, image processing, αλλά ίσως λίγο καλύτερη για παιχνίδια.

Γενικά απ'όσο διάβασα, οι PVA/S-PVA/MVA "ακούγονται" καλύτερες χρωματικά και σαν εικόνα. Αλλά δε ξέρω αν ανταποκρίνονται οι τελευταίες βελτιωμένες PVA/MVA όντως καλά στα games.

Πέστε μου την γνώμη σας λοιπόν και διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας.

Δημοσ.

Δηλαδή η 24-άρα είναι το μικρό "θαύμα" της LG;;;;

Άλλο ένα άσχετο (αλλά δεν μπορούσα να μη το αναφέρω καθώς είμαι συναισθηματικά φορτισμένος): Ελπίζω να σβήσουν το συντομότερο οι φωτιές που έχουν καταστρέψει τη χώρα μας ήδη σε μεγάλο βαθμό και να βρεθούν οπωσδήποτε οι πραγματικοί ένοχοι όλων αυτών των εμπρησμών και της καταστροφής. Το θέμα πλέον έχει γίνει τρομοκρατία, δε πάει άλλο.. Ανεξάρτητα από κόμματα και πολιτικές πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι είναι στην οργάνωση αυτού του εγκλήματος.

Αυτά και συγνώμη που ξέφυγα από το topic και το forum γενικότερα. Αλλά προσωπικά είμαι πολύ στεναχωρημένος και οργισμένος ταυτόχρονα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...