Προς το περιεχόμενο

syndesi pc me kithara ilektriki kithara

giannis12584

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

kalispera sas...eimai kainourios se ola auta...exo ilektriki kithara alla distixos oxi akoma kai enisxiti..opote skeftika mipos meso tou pc tha mporousa na akouo enan ilektriko ixo..oxi ebeba analogo enos enisxiti alla toulaxiston oxi sketes tis xordes...mipos mporei na moupei kapios pos mporei na gini?mipos prepei na exo kai analogo programma?

Δημοσ.

Hello and welcome!

Την κιθάρα θα τη βάλεις στο line in της κάρτας ήχου κ θα βάλεις το pc σου να "ακούει" σε αυτό. Είναι το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου.

Όσο για πρόγραμμα, το Guitar Rig είναι αυτό που χρειάζεσαι. Κάνει πολύ καλή δουλειά, ωστόσο οι παραμορφώσεις του, ειδικά αν θέλεις να βγάλεις ογκώδη Heavy Metal ήχο ίσως να μη σε ικανοποιήσουν πλήρως. Θα χρειαστείς ωστόσο μια κάρτα ήχου που να υποστηρίζει ASIO drivers γιατί αλλιώς το latency δε θα σε αφήσει να παίξεις. Λέγοντας αυτό εννοώ ότι αν έχεις μεγάλο latency θα χτυπάς μια νότα κ θα την ακούς με καθυστέρηση όσο αυτή γίνεται Processed στο pc. Ένα Latency γύρω στα 7 είναι μια χαρά.

Ελπίζω να βοήθησα. Καλό shredding!!

Δημοσ.

Mporeis na pareis ena kalwdio "karfi" (to kanoniko tis kitharas dld) kai apo tin alli meria na exei minijack visma (dld auto pou exoun ta acoustika pou akous mousikoula sto mp3 sou).Auto tha to vreis logika se kana magazi me ilektronika (dld egw otan to anazitisa koitaksa se 2-3 magazia me kithares alla tzifos).Apo ekei kai pera sindeeis to minijack stin eisodo tou microfonou tis kartas sou ixou kai meta psakse gia diafora programmata ixografiseis kai effe (eiparxoun para polla - google is your best friend).Elpizw na se voithisa.Kalo jammin :P

Mexri na to grapsw apantise o filos Vole Maulder!#$! :)

Δημοσ.

εχει βγαλει η behringer ενα μηχανηματακι ειδικα για αυτο τον σκοπο. ειναι και φθηνο μαλιστα. και αλλες εταιριες εχουν απλα αυτο που σου λεω ειναι φθηνο

Δημοσ.
Ένα Latency γύρω στα 7 είναι μια χαρά.

latency 7 είναι καλό;!

Τί 7? sec? ms? ns?

ωστόσο οι παραμορφώσεις του, ειδικά αν θέλεις να βγάλεις ογκώδη Heavy Metal ήχο ίσως να μη σε ικανοποιήσουν πλήρως.

Δε θα το'λεγα... Από ποιά ηχεία ακούς το Guitar Rig 2? Μήπως δε μπορούν τα ηχεία να αποδώσουν με πιστότητα μπάσες συχνότητες; Αν δεν είναι θέμα ηχείων,τότε είναι θέμα ρυθμίσεων του GR2.

Η Behringer νομίζω έχει το V-Amp το οποίο απλά εξομοιώνει κάποιους ενισχυτές και έχει και κάποια εφφέ. Δεν είναι καθόλου κακό αλλά δεν είναι και επαγγελματικό.Σου λυνει τα χέρια (σε κάποια lives ας πούμε) αλλά δεν είναι για ηχογραφήσεις.

Όσον αφορά κάρτες ήχου με χαμηλό latency για την συγκεκριμένη δουλειά η πιο φτηνή που μπορείς να πάρεις(γύρω στα 100?) και μπορώ τώρα να σκεφτώ είναι η M-Audio Studiophile 24/96 .

Δημοσ.

Πάντως φίλε giannis12584 η γνώμη μου είναι να πάρεις ένα μικρό λαμπάτο ενισχυτή (15-20W) και να μάθεις επάνω σε αυτόν.

Άσε το pc και τους τσιπάτους ενισχυτές.

Αργότερα που θα μάθεις να παίζεις κιθάρα,χρησιμοποίησε ό,τι θες.

Αλλά θα δεις που πάντα θα γυρνάς στον λαμπάτο σου.

Δημοσ.

Oops, κάτι ξέχασα να γράψω απ' ότι φαίνεται. 7 ms εννοούσα, μια χαρά είναι πιστεύω.

Οι παραμορφώσεις του είναι αρκετά καλές, ωστόσο πάντα νιώθω πως κάτι λείπει από τον ήχο μου. Ο κολλητός μου έχει ένα Ibanez πεταλάκι που συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε στις ηχογραφήσεις σε συνδυασμό με το Guitar Rig κ το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Πάντα σε συνδυασμό όμως.

Πάντως, ό,τι κ να λέμε, η "γκρίνια" μου για αυτό το θέμα είναι εντελώς επιφανειακή. Έχουμε κάνει "θαύματα" με αυτό το πρόγραμμα κ όχι μόνο σε κιθάρες.

Πάντως είναι σημαντικό να μην αμελήσεις τον ήχο σου όταν κάνεις τα πρώτα σου βήματα. Γιατί αν ξεκινήσεις να μάθεις κιθάρα με κακό ήχο, αν δεν αποθαρρυνθείς, τουλάχιστον θα επιδράσει αρνητικά στην όλη διαδικασία το γεγονός. - Είχα πάρει ένα πορτοκαλί πετάλι της boss θυμάμαι όταν ήμουν μικρός κ αν το βάλω τώρα να παίξω μου βαραίνει την καρδιά! Λυπάμαι την κιθάρα μου.... Αν κ η κιθάρα που είχα τότε ήταν μάλλον για λύπηση κ αυτή οπότε ταίριαζαν in a somewhat twisted way.

Ωστόσο, το να έχεις πολλά καλούδια στη διάθεσή σου είναι λίγο δίκοπο μαχαίρι, ειδικά αν δεν έχεις ξεκάθαρο όραμα του τι θέλεις να κάνεις.

Δημοσ.

giannis12584 Και εγώ ήθελα να το κάνω αυτό παλιά αλλά μου είπαν ότι πρέπει να έχεις γερή κάρτα και να συνδέσεις πάνω το καλώδιο και μπλα μπλα μπλα... και απογοητεύτηκα. Αν το πετύχεις τελικά γράψε εδώ τι ακριβώς έκανες...

Δημοσ.

Χαχα έλεος, δεν περίμενα να δω ποτέ "ενισχυτή/πολυεφέ" που να μοιάζει με usb modem της crypto!!!

Σεβασμός στη Boss για άλλα προϊόντα. Για το DS-1 όχι! :P

Μόνο για να παίζεις σαν πρώιμοι Sodom κάνει! :D

Δημοσ.

7ms τα θεωρώ ακατάλληλα για recording session.

Για practice είναι μια χαρά.

Για να πεις πως θα κάνεις σωστή δουλειά σε ηχογράφηση το ανώτατο όριο είναι τα 5ms.

Δημοσ.
7ms - 5ms

Αν 'νιώθεις' την διαφορα 2ms νομίζω έχεις καταφέρει να φτάσεις σε εξυψωμένο στάδιο συνείδησης, zen nirvana.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...