Προς το περιεχόμενο

Δεύτερο τροφοδοτικό σε PC...πως?

pappous_soulis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρες,έχω ένα PC στο οποίο θα ήθελα να βάλω δεύτερο τροφοδοτικό.

Πως μπορώ να το κάνω αυτό? Π.χ.,όταν πατάω το power στο κουτί,πως θα ανοίγουν και τα δυο PSUs?

Έχει δοκιμάσει κανείς κάτι τέτοιο?

Όποιος έχει συμβουλές ας τις ρίξει. 8)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

giati 8eleis 2 psu

την ιδια απορια εχω κι εγω....

γινεται.για να ξεκινησουν τα τραοφοδοτικα βραχυκυκλωνονται 2 καλωδια.ειναι εφικτο,με ενα κολλητηρι και εναν κοφτη εισαι μαγκας,αλλα δεν ξερω αν το αποτελεσμα θα ειναι ομορφο

Γιατί είναι noname και τα δυο που έχω,και θα ήθελα το ένα να τροφοδοτεί ανεμηστήρες,drives και σκληρούς,και το άλλο να δίνει στην μητρική,κτλ.

Και γενικώς,επειδή έχω ακούσει οτι γίνεται,μου'χει μείνει η απορία. :roll:

τα πα και με τον αδερφό σου εχτές... δεν αξίζει 2ο τροφοδοτικό...τι να λέει μωρέ..δεν βρίσκω κάποιο νόημα αφού τα σηκώνει με άνεση όλα..

Πως μπορώ να το κάνω αυτό? Π.χ.,όταν πατάω το power στο κουτί,πως θα ανοίγουν και τα δυο PSUs?

Ginetai kai afto, alla to efkolotero einai na ta anoigeis kai ta 2 [to ena meta to allo]

Synithestero: Apo to ena psu dineis stin vga kai apo to allo sto ypoloipo systima 8)

Alla den to vrisko praktiko ivoliko, kyrios giati to 2o psu einai exoteriko tou tower....

• 3 εβδομάδες αργότερα...
green wire me black wire ego xero.

αν το κανεις έτσι όπως λέω εγώ όταν πατάς το κουμπί από το case σου για να ανοίξει το pc ανοίγουν και τα 2 psu ταυτόχρονα έτσι όπως λες εσύ το ένα θα είναι μόνιμος ανοιχτό ;)

Θα συνδέσεις το δευτερο τροφοδοτικό σε ένα κατεβαστήρι(παλιό, για πέταμα pc). Από το δεύτερο τροφοδοτικο, θα δίνεις ρευμα σε πρόσθετες συσκευες του pc που θες να εχει 2 τροφοδοτικά (δλδ σκληροί δίσκοι, cd/dvd κτλπ) ενώ στο άλλο pc θα συνδέσεις απλά ρεύμα στις βασικές λειτουργίες, όχι π.χ. στον σκληρό, αλλα στην μητρική κτλπ, απλά για να ανοίγει ... Όταν θες να ανοι3εις το κεντρικο pc< θα ανοίγεις και το δευτερο, έτσι θα πάρουν ρευμα και οι συσκευές που δίνεις ρεύμα απ το 2ο τροφοδοτικό... Ένας μπακάλικος, αλλά δοκιμασμένος, τρόπος είναι αυτός...**

Αν ξέρεις από ηλεκτρολογικά, μπορείς να συνδέσεις καλώδια από τα 2 τροφοδοτικά, ώστε να συμπεριφέρονται σαν ένα τροφοδοτικό, δεν γνωρίζω βέβαια πως γίνεται αυτό, αλλα ξέρω ότι είναι πραγματοποιήσιμο...

**EDIT(με κατανοητή σύνταξη :P): Θα πάρεις 2 tower. Το ένα θα είναι το κανονικό σου pc, και το δεύτερο ένα παλιό Pc< ότι να'ναι, δεν έχει σημασία, και θα βάλεις δίπλα-δίπλα... Το παλιό pc θα έχει μέσα μόνο, μια μητρική έναν cpu και RAM, τπτ παραπάνω. Θα συνδέσεις λοιπόν στο ρεύμα του παλιού pc αυτα τα στοιχεία του. Απο τα καλώδια του τροφοδοτικού που περισσευούν θα δώσεις ρεύμα, σε συσκευές του "κεντρικου" pc που θές να έχει 2 τροφοδοτικά,όπως σκληροί δίσκοι, cd/dvd κτλπ...(δεν σου συνιστώ να συνδέσεις ρεύμα από το δεύτερο τροφοδοτικό σε άλλα μέρη, παρά μόνο IDE/SATA συσκεύες, και ανεμηστήρες)

Όταν λοιπόν θες να ανοίξεις το pc σου, θα ανοίγεις και τα 2 tower, και από το παλιό pc θα έρχετε ρεύμα σε συσκευές του καινούργιου...

Αυτό το σύστημα είναι πολύ χρήσιμο, γιατί μπορείς π.χ. στο κανονικό τροφοδοτικό να έχεις συνδεδεμένο μόνο τον σκληρό που έχει τα windows, έτσι όταν θες π.χ. να τον αφήσεις ανοιχτό όλο το βράδυ για να κατεβάσεις κάτι, απλά δεν ανοίγεις το δεύτερο tower, με αποτέλεσμα να μην παίρνουν ρεύμα οι μη-χρησιμοποιούμενες συσκευές, και να κάνεις εξικονόμηση ενέργειας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...