comfuzio Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Θέλω να κάνω μια παρατήρηση/ερώτηση σε όποιον ξέρει. Έχω ένα φορητό HP NX9420. Πρόσφατα του έβαλα ένα 80άρι δίσκο στις 7200 στροφές και 4 GB μνήμη. Έκανα εγκατάσταση τα Vista Ultimate edition x64 (64 bit). Στο Bios του υπολογιστή βλέπει κανονικά 4096 MB Ram που σημαίνει 4 GB. Στα Windows γιατί μου αναφέρει ότι βλέπει μόνο τα 3455 MB???? Εάν ξέρει κανείς θα ήταν πολύ καλό να μου απαντήσει... mipos einai shared me tin vga?
Digital-Entity Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 mipos einai shared me tin vga? Αποκλείεται διότι έχει πάνω μια ATI Mobility X1600 256 MB Ram PCI-X
shodan Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 κατ' αρχήν σε παρακαλώ πρόσεξε λίγο το πως εκφράζεσαι, ούτε σε ξέρω ούτε φίλος μου είσαι. και ο λόγος που τα πήρα πριν ήταν ότι από μια σελίδα απαντήσεις βρήκες να κάνεις quote το δικό μου post χωρίς καν να ξέρεις τι pc έχω και το πόσο γρήγορα ή όχι πάει τα Vista.και στο θέμα μας τώρα αν είναι να απενεργοποιήσω τα εφφέ των Vista για να πάει γρήγορα το pc τότε καλύτερα να βάλω XP που δεν θα χρειάζεται να απενεργοποιήσω τίποτα. και καλύτερα να γυρίσω στον Athlon 2000+ που είχα πριν 5 χρόνια γιατί δεν θα χρειάζομαι τον 6000+ για να τρέχω XP. και πολλά ακόμα που μπορώ να σου αναφέρω... το θέμα όμως είναι πως να ελαφρύνουμαι λίγο το pc από εργασίες που κάνει στο "παρασκύνιο" χωρίς να επηρεάσουμε ούτε την απόδοσή του, ούτε την εικόνα που απολαμβάνουμε έχοντας εγκαταστήσει τα Vista. Ανδρέας. Αγαπητέ Ανδρέα, για να λήξει αυτή η σαπουνόπερα (και επειδή δε γουστάρω τα μελοδραματικά) θα απαντήσω για τελευταία φορά. Σε πείραξε που έκανα quote το μνμ σου αλλά δεν κατάλαβα το γιατί.. Ας μην απαντούσες καθόλου στο τοπικ αν δεν σου αρέσει να χρησιμοποιούν δικά σου μνμτ για μια απλή και χρήσιμη κατά άλλους υπόδειξη. Το θέμα μας άλλωστε όπως είπες δεν είναι τι μηχανημα έχεις (για το οποίο αδιαφορώ) αλλά θεώρησα πως θα μπορούσε να ενδιαφέρει κάποιον άλλο λιγότερο σχετικό από ότι εσύ, ο οποίος θέλει να δει τις νέες χάρες των vista (οι οποίες όπως φυσικά θα ξέρεις δεν περιορίζονται στα φρου-φρου και αρώματα και ας μην γελιόμαστε) αλλά δεν έχει το δικό σου σύστημα το οποίο μάλλον μας τα ρίχνει άγρια. Φιλικά, shodan/
HexStatic Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Apla na anaferw oti ta vista einai outo si alos pio grigora apo ta xp efoson to pc einai katalhlo gia vista. Thnx gia to tip. proswpika akoma den eida kamia eksofreniki diafora sta vista, to mono kalo einai oti den tha ponokefaliazw apo edw kai pera apo to gourgourisma twn sklhrwn diskwn tou pc mou. Mou eixe kanei entipwsi to gegonos oti oi sklhroi douleuane sinexeia alla den gnwriza gia pio logo . Pisteua oti ofeilotane sto windows defender alla telika ftaiei to superfech. Mia erwtisi. Se osous proseksane ta vista se sxesi me ta xp exoune apisteua boliko kai grigoro search. Mipws an apenergopoihsoume to superfech tha meiwthoun oi epidwseis tou search? Btw mipws gnwrizei kaneis kanena site na tweakaroume ta vista? antoistoixo tou http://www.tweakxp.com?
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Πάντως απενεργοποιώντας τον superfetch ανάσανε ο υπολογιστής ρε παιδί μου!!!!Πολύ γκάζι.... Και πως το κανουμε αυτο εμεις οι ασχετοι ρε παιδια ????
HexStatic Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Ετσι λοιπόν κάνουμε τα εξής:Start - run και γράφουμε services.msc Οταν ανοίξει επιλέγουμε superfetch και απτο τις ιδιότητες τον απενεργοποιούμε βάζοντας στον τύπο εκκίνησης την επιλογή απενεργοποιημένο.Κάνουμε επανεκκίνηση και πιστέψτε με....θα ανασάνει ο σκληρός.Μέχρι και το login είναι κατά πολύ ταχύτερο απ των XP.Η όλη απόκριση του λειτουργικού είναι πολύ καλύτερη απο πρίν(Καμμία σχέση)
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Ετσι λοιπόν κάνουμε τα εξής:Start - run και γράφουμε services.mscΟταν ανοίξει επιλέγουμε superfetch και απτο τις ιδιότητες τον απενεργοποιούμε βάζοντας στον τύπο εκκίνησης την επιλογή απενεργοποιημένο.Κάνουμε επανεκκίνηση και πιστέψτε με....θα ανασάνει ο σκληρός.Μέχρι και το login είναι κατά πολύ ταχύτερο απ των XP.Η όλη απόκριση του λειτουργικού είναι πολύ καλύτερη απο πρίν(Καμμία σχέση) Ευχαριστω πολυ.
Innersense Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Ετσι λοιπόν κάνουμε τα εξής:Start - run και γράφουμε services.mscΟταν ανοίξει επιλέγουμε superfetch και απτο τις ιδιότητες τον απενεργοποιούμε βάζοντας στον τύπο εκκίνησης την επιλογή απενεργοποιημένο.Κάνουμε επανεκκίνηση και πιστέψτε με....θα ανασάνει ο σκληρός.Μέχρι και το login είναι κατά πολύ ταχύτερο απ των XP.Η όλη απόκριση του λειτουργικού είναι πολύ καλύτερη απο πρίν(Καμμία σχέση) και εγώ ευχαριστώ, τόση ώρα που το λέτε δεν κατάλαβα ότι είναι στα services πάντως το SP1 official αργει...
tritonas00 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Χαίρομαι που βοήθησε το tip.Οσον αφορά στο SP1 αν κρίνω από την beta θα δούμε μεγάλη διαφορά.To έχουν πάρει το μήνυμα στην microsoft και αν δεν τα κάνουν όπως πρέπει θα τους φάει το Leopard!!Πιστέυω πως ξέρουν τι κάνουν. Πάντως στο pc μου(pentium 4 sta 3.6,1 gb ram,sata σκληρούς και nvidia 6800 ultra 254 pcie) μόλις ξύλωσα superfetch ξαφνικά τα πάντα και εννοώ τα παντα ακόμα και παιχνίδια)εκτελούνται πιο γρήγορα απτα xp(υπολογιστης 2,5 χρόνων!), Ενδεικτικά αναφέρω ότι το login στα XP πέρνει περίπου 40 sec να φορτώσει ενώ στα vista τώρα σε 15 sec είμαι έτοιμος για χρήση!!
amartolos Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 sorry για το άκυρο πόστ αλλά το προβλ. δεν είναι τόσο σοβαρό για να το πετάξω και καινούριο θέμα. το προβλ. είναι ότι το mswin32.exe δεν ξεκινάει κατα την εκκίνηση των vista. Ξέρει κανείς τί παίζει????
Xorxhs! Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Bγάλτε και το UAC για να μη σας σπάει τα νεύρα με ερωτησεις κάθε λίγο και λιγάκι, απαιτώντας να γίνεται "administrator" του PC σας για να κάνετε το παραμικρό... πως γινεται αυτο?
Γιάννης Platano Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 πως γινεται αυτο? Στο εναρξη υπαρχει επανω δεξια οπως ανοιγει ενα εικονιδιο .Πατα επανω πηγαινε στην τελευταια επιλογη και ξεκλικαρε.
Γιάννης Platano Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 sorry για το άκυρο πόστ αλλά το προβλ. δεν είναι τόσο σοβαρό για να το πετάξω και καινούριο θέμα.το προβλ. είναι ότι το mswin32.exe δεν ξεκινάει κατα την εκκίνηση των vista. Ξέρει κανείς τί παίζει???? Στο εκτελεση γραψε msconfig πατα enter και στην καρτελα που λεει για εκκινηση στοιχειων κλικαρε τον και κανε επανεκκινηση.
makis89 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Δηλαδή σε ένα σύστημα με 1GB μνήμη αξίζει να τα βάλεις ; Ή στα παιχνίδια θα δεσμεύει τόση μνήμη όση και με το superfetch ?
Xorxhs! Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Στο εναρξη υπαρχει επανω δεξια οπως ανοιγει ενα εικονιδιο .Πατα επανω πηγαινε στην τελευταια επιλογη και ξεκλικαρε. ακομα δεν το επιασα...κλικαρω εναρξη αλλα δεν βρισκω αυτο που λες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.