Προς το περιεχόμενο

Tips για Vista...(μπορεiτε να τα κάνετε ταχύτερα απτα xp!)

tritonas00

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αν βγάλεις και τα δεκαπέντε πρώτα εφφέ από την καρτέλα visual effects (δεξί κλικ στο computer > properties > advanced system settings > performance > settings) τότε να δείς πως θα πετάει..

Εγώ μίλησα για τον superfetch που έχει να κάνει καθαρά με την απόδοση του σκληρού δίσκου.Τα visual εφφέ έχουν να κάνουν κυρίως με την κάρτα γραφικών και τον επεξεργαστή.Επίσης δεν επιβαρύνει το AERO το σύστημα τόσο όσο οι background services....:):)

• Απαντ. 239
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το δοκίμασα και εγώ (Windows VISTA Ultimate GREEK edition), έχω AMD στα 3.2 και RAM στα 512 και το PC μια χαρά τα κατάφερνε, το μονο prob που είχα ήταν με τι μνήμη RAM, πάνω από 1 GB συνισταται να εξής και το PC μια χαρά τα πάει, και το AERO που δοκίμασα μια χαρά ήταν

Δημοσ.

σωστός ο tritonas, είπα πετάει το pc δεν είπα είναι για πέταμα για να ξηλώσω όλα τα εφέ. απλά εκεί που έκανε γύρω στα 30 δεύτερα να μπουτάρει τώρα κάνει κάτω από 20.

αλλά το ξαναλέω δεν είναι για πέταμα το pc για να σέρνεται.

έλεος δλδ μην πετάμε ότι μας έρχεται στο κεφάλι...

Δημοσ.

sa3rdna κάνε και defrag με το πρόγραμμα που σύστησα,θα δεις και άλλη διαφορά!(Μην ξεχνάμε οτι ο superfetch καταλαμβάνει μεγάλο μερος του σκληρού(γίγα και πάνω) και το χρησιμοποιεί στην ουσία σαν swap(για ότι τρέχει ο χρήστης παντα).Και μιλάμε για SWAP!Πολυυυυ βαρύυυυ swap!!!!

Δημοσ.

diskeeper εχω στα xp αλλα το ΟΟ Defrag ειναι πιο γρήγορο στα vista και φτιαγμλενο για αυτά!!!Πάντως χαίρομαι που βοήθησε το tip!!!

Δημοσ.

βγήκε πρόσφατα κι έκδοση για τα Vista. βασικά ο μόνος λόγος που το προτιμώ είναι γιατί κάνει αυτόματο defrag.

ειδικά όταν το pc είναι αναμμένο απλά για να κατεβάζει.

Δημοσ.

sa3rdna εδώ είπαμε να γλιτώσουμε απ' το γουργούρισμα του δίσκου απ' το superfetch.

Αμα αρχίσουμε τα ίδια με το αυτόματο defrag όλη την ώρα, θα πας να παίξεις ένα παιχνίδι ή μια ταινία και ο δίσκος θα αρχίσει να κάνει defrag...

Είχα δοκιμάσει παλιά το diskeeper και το πέταξα γιατί όλη την ώρα έκανε defrag ώστε να έχει υποτίθεται καλύτερες επιδόσεις.

Δημοσ.
σωστός ο tritonas, είπα πετάει το pc δεν είπα είναι για πέταμα για να ξηλώσω όλα τα εφέ. απλά εκεί που έκανε γύρω στα 30 δεύτερα να μπουτάρει τώρα κάνει κάτω από 20.

αλλά το ξαναλέω δεν είναι για πέταμα το pc για να σέρνεται.

έλεος δλδ μην πετάμε ότι μας έρχεται στο κεφάλι...

...βγάλε alarm και πάρκαρε στην άκρη...

σου είπε κανείς ότι είναι για πέταμα ο υπολογιστής σου??? εεε? Το τόπικ έχει θέμα (αν δεν κάνω λάθος "Tips για Vista...(μπορεiτε να τα κάνετε ταχύτερα απτα xp!)"

προς πληροφόρησή σου (σε περίπτωση που δεν το ξέρεις) στη συγκεκριμενη καρτέλα υπάρχουν αρκετά ακόμη εφέ από τα πρώτα 13-15 που είπα εγώ. απλα δε νομίζω να πάθεις και τίποτα αν δεν έχεις σκιές στα παράθυρα ή animated μενού.

ευχαριστώ, shodan/

Δημοσ.

exo ta vista ultimate se enan 2600+ me 1GB 333DDR1 kai tin agp 9800xt. Exo disabled to Aero. Ebgala to superfetch kai tora i bara otan baineis sta vista mou pernaei mono 2.5 fores! Bebaia sto desktop mexri na "fortosei" psilokollaei pali.

Me to O&O poio proteinete os kalytero defrag? Stealth? Space? Complete/Name?

Pantos ekei pou eida diafora einai otan ekana auto pou eipe o shodan. Pragmatika paei sfaira!! :D

Δημοσ.
sa3rdna εδώ είπαμε να γλιτώσουμε απ' το γουργούρισμα του δίσκου απ' το superfetch.

Αμα αρχίσουμε τα ίδια με το αυτόματο defrag όλη την ώρα, θα πας να παίξεις ένα παιχνίδι ή μια ταινία και ο δίσκος θα αρχίσει να κάνει defrag...

Είχα δοκιμάσει παλιά το diskeeper και το πέταξα γιατί όλη την ώρα έκανε defrag ώστε να έχει υποτίθεται καλύτερες επιδόσεις.

έχεις δίκιο σ' αυτό που λες αλλά το αυτόματο το έχω ενεργό μόνο όταν λείπω από το pc οπότε δε με ενοχλεί και το βρίσκω κι έτοιμο.

Δημοσ.
...βγάλε alarm και πάρκαρε στην άκρη...

σου είπε κανείς ότι είναι για πέταμα ο υπολογιστής σου??? εεε? Το τόπικ έχει θέμα (αν δεν κάνω λάθος "Tips για Vista...(μπορεiτε να τα κάνετε ταχύτερα απτα xp!)"

προς πληροφόρησή σου (σε περίπτωση που δεν το ξέρεις) στη συγκεκριμενη καρτέλα υπάρχουν αρκετά ακόμη εφέ από τα πρώτα 13-15 που είπα εγώ. απλα δε νομίζω να πάθεις και τίποτα αν δεν έχεις σκιές στα παράθυρα ή animated μενού.

ευχαριστώ, shodan/

κατ' αρχήν σε παρακαλώ πρόσεξε λίγο το πως εκφράζεσαι, ούτε σε ξέρω ούτε φίλος μου είσαι. και ο λόγος που τα πήρα πριν ήταν ότι από μια σελίδα απαντήσεις βρήκες να κάνεις quote το δικό μου post χωρίς καν να ξέρεις τι pc έχω και το πόσο γρήγορα ή όχι πάει τα Vista.

και στο θέμα μας τώρα αν είναι να απενεργοποιήσω τα εφφέ των Vista για να πάει γρήγορα το pc τότε καλύτερα να βάλω XP που δεν θα χρειάζεται να απενεργοποιήσω τίποτα. και καλύτερα να γυρίσω στον Athlon 2000+ που είχα πριν 5 χρόνια γιατί δεν θα χρειάζομαι τον 6000+ για να τρέχω XP. και πολλά ακόμα που μπορώ να σου αναφέρω...

το θέμα όμως είναι πως να ελαφρύνουμαι λίγο το pc από εργασίες που κάνει στο "παρασκύνιο" χωρίς να επηρεάσουμε ούτε την απόδοσή του, ούτε την εικόνα που απολαμβάνουμε έχοντας εγκαταστήσει τα Vista.

Ανδρέας.

Δημοσ.

Εχω παρατηρησει 2 πραγματα στα βιστα.

Με 5600+,2gb ram,8800gtx

Στα xp το 3dmark βγαζει 400 βαθμους παραπανω απο οτι στα βιστα.

Στα xp το test drive με 1280χ1024,oλα φουλ με τορρεντ στο background

πηγαινε σφαιρα

στα βιστα κανει καρε καθε 5 δεπτερολεπτα(εχω απενεργοποιησει ολα τα εφε,superfetch,uac) ακριβως με τις ιδιες ρυθμισεις.

Ναι μεν καλο λειτουργικο αλλα δεν εχω δει τρελες διαφορες πλην των εφφε(ποτε δε με ενδιεφεραν 3d backgrounds,shadows etc) που εχει με τα xp.

Aν δεν ηταν mcrae και τα αναμενομενα games για dx10 δεν θα τα εβαζα.

Περι ταχυτητας απο xp προσωπικη αποψη παντα,δε νομιζω να γινονται πιο γρηγορα.

Περιπου στα ιδια ειναι,τωρα αν 1-3 sec το θεωρουμε "μεγαλη διαφορα" στα φορτωματα τι να πω..

Ευχομαι με το sp να δουμε καμια διαφορα ως προς τις επιδοσεις γιατι μεχρι τωρα για 1-2 παιχνιδια ταχω βρει χρησιμα.

Δημοσ.

Θέλω να κάνω μια παρατήρηση/ερώτηση σε όποιον ξέρει. Έχω ένα φορητό HP NX9420. Πρόσφατα του έβαλα ένα 80άρι δίσκο στις 7200 στροφές και 4 GB μνήμη. Έκανα εγκατάσταση τα Vista Ultimate edition x64 (64 bit). Στο Bios του υπολογιστή βλέπει κανονικά 4096 MB Ram που σημαίνει 4 GB. Στα Windows γιατί μου αναφέρει ότι βλέπει μόνο τα 3455 MB???? Εάν ξέρει κανείς θα ήταν πολύ καλό να μου απαντήσει... :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...