Προς το περιεχόμενο

Tips για Vista...(μπορεiτε να τα κάνετε ταχύτερα απτα xp!)

tritonas00

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνοντας από δω και από κει ανακάλυψα τα εξής:

1.Απενεργοποιήστε το superfetch.Αυτή η ανανεωμένη έκδοση του prefetcher των XP είναι αυτο που κάνει τον σκληρό δίσκο να δουλέυει ασταμάτητα προσπαθώντας να κάνει τον υπολογιστή σας γρηγορότερο με το πέρασμα του χρόνου.Ουσιαστικά καταγράφει στον σκληρό ότι κίνηση κάνουμε και καλά οταν την ξανακάνουμε να εκτελεστεί πιο γρήγορα.Αλλα το μόνο που καταφέρνει είναι να φορτώνει τον δίσκο και την μνήμη άσκοπα έτσι ώστε να δουλεύει ο σκληρός κάθε τρεις και λίγο και και να γίνεται συνέχεια fragmented.Αν δεν διορθωθεί είναι τελείως άχρηστο.Ετσι λοιπόν κάνουμε τα εξής:Start - run και γράφουμε services.msc

Οταν ανοίξει επιλέγουμε superfetch και απτο τις ιδιότητες τον απενεργοποιούμε βάζοντας στον τύπο εκκίνησης την επιλογή απενεργοποιημένο.Κάνουμε επανεκκίνηση και πιστέψτε με....θα ανασάνει ο σκληρός.Μέχρι και το login είναι κατά πολύ ταχύτερο απ των XP.Η όλη απόκριση του λειτουργικού είναι πολύ καλύτερη απο πρίν(Καμμία σχέση)

2.Κάντε defrag με το OO Defrag 10 Professional.Είναι κορυφή στα Vista.

3.Κάτι τελευτάιο(το κάνετε με δική σας ευθύνη) είναι να εγκαταστήσετε το SP1 preview που είναι ένα σύνολο απο updates που θα υπάρχουν και στο τελικό Servise Pack.H διαφορά στην απόδοση και στην ταχύτητα των Vista είναι πολυ καλύτερη και άμεσα αισθητή.

Τέλος μήν ξεχνάτε να ενημερώνετε τους drivers(μεγάλη δουλειά!!!!)

Επισης Tips by doc1000

TOP 10:

Top 10 Windows Vista Speed Tweaks

http://mostlysavingmoney.com/category/vista-tweaks/

1. Turn off Windows Search Indexing

Windows Vista search indexing is constantly reviewing files on your system to make their contents available for quick searching. This is handy, but can severely impact system performance.

To disable constant indexing:

Click Start then Computer

Right Click the C: Drive

On General Tab, Uncheck Index this drive for faster searching

On the subsequent dialog box, Select Include subfolders and files

2. Turn off Remote Differential Compression

Remote Differential Compression measures the changes in files over a network to transfer them with minimal bandwidth rather than transferring an entire file that has previously been moved. By constantly checking for file changes, this service can hinder system performance.

To disable this service:

Open Control Panel

Switch to Classic View

Select Program Features

Choose Turn Windows features on and off

Scroll down and uncheck Remote Differential Compression

3. Turn off Automatic Windows Defender Operation

Windows Defender real-time protection against malware continues to run despite having Automatic operation disabled.

To disable this feature:

Open Control Panel

Select Windows Defender

Choose Tools from the top menu

Select Options

Uncheck Auto Start at the bottom of the window

4. Turn off Automatic Disk Defragmentation

Windows Vista and its always-on defragment feature isnʼt really that necessary and can cause system slow down. Just remember to run a defrag manually every week or so.

To disable this:

Right Click the C: Drive

Select the Tools Tab

Uncheck Run on a schedule

5. Add a 2GB or higher USB Flash drive to take advantage of Windows Ready Boost (Additional Memory Cache)

Ready Boost is Microsoftʼs name for using a USB thumb/flash drive to provide some quick access memory the operating system can use as extra RAM. The Ready Boost system can significantly improve system performance.

To set this up:

Insert a USB Flash Drive

Right Click the USB Drive in My Computer

Select the Ready Boost Tab

Choose Use this device

Select as much space as you can free up for RAM usage vs. Storage

6. Turn off Windows Hibernation

Windows hibernation background services can use a large amount of system resources. If you donʼt use the Hibernate feature on a regular basis you may want to disable it to give Vista a performance boost.

To disable Hibernation:

Select the Control Panel then Power Options

Click Change Plan Settings

Click on Change Advanced Power Settings

Expand the Sleep selection

Expand the Hibernate After selection

Crank the selector down to zero

Click Apply

7. Turn off System Restore

Analysis and restore point creation by Windows Vista can eat a fair amount of system resources. Disabling this service will obviously mean the system restore feature in Vista will not be available in the event of a system crash. Change this at your own risk.

To disable this service:

Control Panel>System

Click System Protection on the left panel

Uncheck the main system drive

Agree to the confirmation

8. Disable User Access Control (UAC)

This much-loathed new Vista feature attempts to protect your system from malware infection by making you manually confirm a whole host of everyday user operations. While it doesnʼt directly impact performance, it can be annoying and might be more hassle than good.

To disable User Access Control:

Click Start then Control Panel

Select User Accounts

Select Turn User Account Control on or off

Uncheck User Account Control Box

Restart as recommended

9. Disable excess Windows Services that Auto-Launch at Startup

Just like Windows XP, Vista ships with all kinds of services enabled that load at startup and may never be used by most users.

To see what loads at startup and disable the ones you likely wonʼt be needing (they can always be started manually later):

Click Start then Control Panel

Select Administrative Tools

Choose System Configuration

Click the Services Tab

You can safely deselect:

Offline Files (unless youʼre using Offline File Sync)

Tablet PC Input Service (unless you have a tablet PC)

Terminal Services

Windows Search (If you have already disabled indexing)

Fax (unless youʼre using a fax modem)

10. Disable Excess Windows Features

Windows ships with other features that are listed separately in the Vista operating system from the startup services.

You can view and disable these features by:

Clicking Start then Control Panel

Select Program Features

On the left panel, select Turn Windows Features on or off

You can safely deselect:

Indexing Service

Remote Differential Compression

Tablet PC Optional Components

Windows DFS Replication Service

Windows Fax & Scan (unless you use a modem for faxing)

Windows Meeting Space (unless you use the Live Meeting Service)

Περιμένω γνώμες:-D:-D

• Απαντ. 239
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλυτερα να περιμενουμε σε λιγες ημερες το επισημο sp1 για τα Βιστα, παντως ειναι γεγονος οτι χρειαζονται βελτιωση, σε οτι αφορα την Ανασυγκροτηση υπαρχει δωρεαν εργαλειο απο την ΜΣ με το τιτλο Power defrag μετα την εξαγορα της sysiternal...

Δημοσ.

και εγώ μόλις έβαλα τα Vista....

Ρε παιδια τι απάτη marketing έχουν κάνει, ότι θέλει τέρας μηχάνημα και τέτοια.

Πάνω σε ενα Π4 3,0 με 512 Ram το έχω ρίξει και το μόνο πού θέλει είναι μια 512 ακομα και θα φυσάει....Τι ασυμβατότητες hw και λαλακιες λένε.

μόνο με τη κάρτα ήχού δεν δουλεύει ο ένας δορυφορός αλλά όλα τα άλλα κομπλέ.

Και το Aero Μια χαρά παίζει για την 9600 XT πού έχει.

Θα δοκιμάσω και το fetching ....

Και μην πιστέυετε οτι ακούτε

Δημοσ.

παίδες το δοκίμασα κι εγώ, το pc στην κυριολεξία πετάει. να σκεφτείτε ότι είχε ανοίξει το pc κι εγώ από συνήθεια που περίμενα να ανοίξει δεν το κατάλαβα. λες κι έκανα ανάνυψη από stand by ήταν.

άντε να βγεί και το sp1 να δούμε τι θα γίνει.

Δημοσ.

Bγάλτε και το UAC για να μη σας σπάει τα νεύρα με ερωτησεις κάθε λίγο και λιγάκι, απαιτώντας να γίνεται "administrator" του PC σας για να κάνετε το παραμικρό...

Δημοσ.

Εγώ πάντως πήγα να κάνω εγκατάσταση Vista σε έναν υπολογιστή με 256MB RAM και μου χτύπησε στο installation λέγοντάς μου ότι τα 512 είναι required. ΟΚ του κοτσάρω προσωρινά ένα ακόμα 256, γίνεται κανονικά η εγκατάσταση και μετά το ξαναβγάζω.

Voila! Restart και τα vista παίζανε κανονικά και με 256...

Δημοσ.

Το "κανονικά" είναι σχετικό matrox...

Όταν θέλουν καμια 800αρια MBytes μνήμης με το καλημέρα καταλαβαινεις τί swap τρως...

Εδώ και τα winXP σέρνονται με 256MBytes

Χαρά στην υπομονή σου...

(*) Μήπως του έχεις ακόμα και καμια κάρτα γραφικών Matrox Mystique?

(**) Έχω εγκαταστήσει winXP σε σύστημα με 64MBytes ram. To πώς έτρεχαν είμαι σίγουρος ότι δε θα ήθελες να το δεις...

Δημοσ.

(**) Έχω εγκαταστήσει winXP σε σύστημα με 64MBytes ram. To πώς έτρεχαν είμαι σίγουρος ότι δε θα ήθελες να το δεις...

Το έχεις δοκιμάσει με 64μβ σε Π2 350 με 4αρη σκληρό δίσκο?έχω και SP2 πάνω.... εμπειρία ζωής

Δημοσ.

Παιδιά εγώ με 1gb ram DDR2 ,pentium 4 στα 3.6 ghz 800 FSB και nvidia 6800 ultra μόλις ξύλωσα superfetch και έβαλα τα updates φυσάαααααανε λεμε!!!!Καλά όταν θα βγει το sp1 θα γίνει χαμός....

Δημοσ.

Ξεθάψαμε τη σύγχρονη ιστορία των υπολογιστών τελικά σ' αυτό το thread! Σε καλό μας! λολ

(*) Έχω και έναν 286 με 1ΜΒ ram (ναι ΜΒ και όχι GB) 17ετίας! Λέτε να τα παίρνει τα vista με αυτό το tip?

Δημοσ.
παίδες το δοκίμασα κι εγώ, το pc στην κυριολεξία πετάει. να σκεφτείτε ότι είχε ανοίξει το pc κι εγώ από συνήθεια που περίμενα να ανοίξει δεν το κατάλαβα. λες κι έκανα ανάνυψη από stand by ήταν.

άντε να βγεί και το sp1 να δούμε τι θα γίνει.

Αν βγάλεις και τα δεκαπέντε πρώτα εφφέ από την καρτέλα visual effects (δεξί κλικ στο computer > properties > advanced system settings > performance > settings) τότε να δείς πως θα πετάει..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...