Προς το περιεχόμενο

Ηχορύπανση

skiabox

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Car system εννοούσα τα ηχοσυστήματα αυτοκινήτων, συγχωρέστε με αν δε λέγονται έτσι αλλά δεν είμαι ειδικός επ'αυτού.

Φυσικά, ο καθένας έχει άλλες αντοχές/ανοχές στο θόρυβο (εγώ καμία),αλλά συνήθως (κι αποδεδειγμένα) αυτός που λέει ότι δεν ενοχλείται από τίποτε είναι αυτός που προκαλεί ο ίδιος θορύβους....η εμπειρία ζωής μου το έχει αποδείξει.

Επίσης,από τα Ζαγόρια μπορεί να μην ήρθαμε, αυτό όμως δε σημαίνει ότι, πολίτες που αγαπάμε τον τόπο μας, δεν απαιτούμε όπως σεβόμαστε να μας σέβονται κι όπως δεν ενοχλούμε να μη μας ενοχλούν. Είναι τόσο απλό, τελικά!

Πατήματα σε σκυλιά δε βρίσκουμε, εννοείται ότι μας ενοχλούν και οι ηλίθιοι με τα κωλομηχανάκια κι όλοι αυτοί οι κάγκουρες με τις κωλοεξατμίσεις και τα στερεοφωνικά στη διαπασών στα αμάξια και στα σπίτια.

Αν τα βάλεις όλα αυτά μαζί λοιπόν, δες κατά πόσο μπορείς να καθήσεις στο μπαλκόνι σου σαν άνθρωπος (ακόμη-ακόμη και μέσα στο σπίτι σου με ανοικτά παράθυρα) έχοντας δανειστεί και καταχρεωθεί ένα σπίτι για τριάντα χρόνια και τώρα τραβάς τα μαλλιά σου από τη φασαρία που βρήκες εκεί.

Στο κάτω-κάτω την αναίσθητη και φασαριόζικη συμπεριφορά όλων αυτών δε τη δέχομαι και για το λόγο αυτό πέρα της υποβάθμισης της ζωής και της αξιοπρέπειάς μου που μου προκαλούν.

Η λύση επίσης δεν είναι να γίνει φονιάς για να βρεις την ησυχία σου, ούτε βέβαια να κλειστείς στον κόσμο σου και να σου "δολοφονούν" τη ζωή καθημερινά οι "άνθρωποι" ζώα που το μόνο που έχουν μάθει στη ζωή τους είναι να ενοχλούν και τίποτε άλλο.

Η κατάντια της Ελλάδας είναι απόρροια των ηλίθιων, κομπλεξικών , κοιμισμένων, αδιάφορων, βρομιάρηδων και φασαριόζηδων κατοίκων της!

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Επειδή , στο μεταξύ, διάβασα κι άλλα forums (ή fora αν προτιμάτε) και ιδιαίτερα αυτά που οι κάτοχοι σκύλων διαμαρτύρονται!!!!!!!!!! για την, δικαιολογημένα, αγανακτισμένη συμπεριφορά των γειτόνων τους προς αυτούς έχω να πω τα ακόλουθα:

1. Η προσφώνηση "μ _ _ _ κ ε ς" που αποδίδουν στους ανθρώπους που τους ανέχονται (δηλαδή έλεος βγαίνουν κι από πάνω) μάλλον έχει να κάνει με τα εξής: είτε γιατί όντως είμαστε που τους ανεχόμαστε και δεν κάνουμε κάτι ριζικό να τους το βουλώσουμε για πάντα, είτε γιατί δε βλέπουν ότι αυτοί είναι οι μ _ _ _ κ ε ς που ενοχλούν άλλους δέκα ή είκοσι γείτονες που έχουν μάθει να είναι σωστοί και ήσυχοι....αφήστε τους άλλους που δε μιλάνε είναι αυτό που λέγαμε ότι κι αυτοί ενοχλούν γι αυτό δε μιλάνε.

2. Αυτό το πράμα που λένε και οι ίδιοι ότι δεν τα μπορούν μέσα στο σπίτι και γι αυτό τα "παρατάνε" σε αυλές, μπαλκόνια ή ταράτσες, πέρα του ότι είναι παράνομο δείχνει ότι κι αυτοί τα θέλουν για "μόστρα" ή για "όπλα" παρά επειδή τα αγαπάνε.

3. Όπως είπε και η σοφή και αγαπητή Maria Ts. υπάρχει πλέον ασυδοσία στο θέμα σκυλί. Όλοι πια παίρνουν, χωρίς λόγο, σε περιοχές πυκνοκατοικημένες που ήδη ο ανθρώπινος και ο θόρυβος των οχημάτων μας έχουν κάνει την κατάσταση απελπιστικότατη.

4. Υπάρχουν, λίγοι δυστυχώς, άνθρωποι που σκέφτονται και προσπαθούν να διατηρήσουν (όσο είναι εφικτό) μία Αθήνα / Ελλάδα ήσυχη κι εκνευρίζονται και υποβαθμίζονται από τη μάζα που θέλει να ζει σαν καραγυφταριό μόνο και μόνο για να ενοχλεί και να θεωρεί ότι είναι "in" με τον ηλίθιο τρόπο ζωής που ακολουθεί.

5. Είναι γεγονός (αποδεδειγμένο) ότι οι περισσότεροι που έχουν σκύλο-ους στις μεγαλουπόλεις (και ενοχλούν ή και λερώνουν) και όσοι έχουν μηχανάκι ή αυτοκίνητο που κάνει εκκωφαντικό θόρυβο έχουν έναν κάλο στον εγκέφαλο ανυπέρβλητο. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν σώας τας φρένας....

6. Τελικά, η ησυχία είναι ένα πράγμα που δε διαπραγματεύομαι με τίποτε όταν κάποιος μου τη στερεί. Θα ακολουθήσω τα εξής ανθρώπινα στάδια: Θα ενημερώσω ευγενικότατα, θα ξαναδώσω δεύτερη ευκαιρία κι ανάλογα με την αντιμετώπιση που θα συναντήσω (συνήθως αγενέστατη.....δεν το συζητώ) είτε θα του τα "χώσω" αφού πρώτα του κάνει το περιπολικό μια επίσκεψη (όχι για καφέ) και μια εισαγγελική παραγγελία "αγκαλίτσα" για να ξέρει με ποιον έχει να κάνει, είτε θα του το θέσω τελεσίδικα "ή συμμορφώνεσαι ή σε πάω δικαστικώς".

Διότι δικομανής δε θέλω να γίνομαι (και δεν είναι λογικό) αλλά, ρε γμτ, σε αναγκάζουν.

Σώστε την Ελλάδα, επαναφέρτε την ησυχία της...είμαστε άνθρωποι και πάνω απ'όλα Έλληνες, όχι απολίτιστοι!

Δημοσ.

Τέλος, οι ωτοασπίδες είναι όντως λύση για το βράδυ και με κλειστό τζάμι εννοείται, όσο είσαι στο κρεβάτι. Για το μπαλκόνι απογεύματα δε βοηθάει...ακούς τα πάντα. Άλλωστε, εγώ που πρωτοφόρεσα ωτοασπίδες στο στρατό από κει και πέρα έγινα υπερευαίσθητος σε κάθε θόρυβο. Απλά, σου φτιάχνουν έναν άλλο κόσμο και μόλις τις βγάλεις δε μπορείς να προσαρμοστείς στις απάνθρωπες ελληνικές θορυβικές συνθήκες...με τίποτε όμως...ακούστε και μένα....σας μιλώ εκ πείρας!

+1000: Από τότε που τις έβαλα βρήκα την άγια μου τη χαρά!Αλλά η στέρησή τους μου προκαλεί προβλήματα...Ξέρεις, τα κλασικά συμπτώματα εθισμού:-)

Να προσθέσω στις αιτίες όχλησης και τον γείτονα που βάζει τη μουσική στη διαπασών επί ώρες κι όταν διαμαρτύρεσαι σου λέει ότι δεν είναι ώρα κοινής ησυχίας - υπ' όψιν ότι οι τοίχοι στην πολυκατοικία που ζω είναι τσιγαρόχαρτα.

Στο θέμα τώρα... Νομίζω ότι ο σεβασμός στον συνάνθρωπο είναι έννοια που έχει καταλήξει να ορίζεται κατά το δοκούν. Υπάρχουν κάποιες γενικές κατευθύνσεις αλλά όχι όρια, κι εκεί είναι που δυσκολεύουν τα πράγματα και φοράμε τις ωτοασπίδες. Για παράδειγμα, εγώ - όπως και η μητέρα μου, δεν ξέρω αν παίζει κληρονομικότητα όμως - έχω ιδιαίτερη ευαισθησία στον ήχο και το βράδυ ακόμα και τζιτζίκια να ακούγονται δυσκολεύομαι να κοιμηθώ, όπως φυσικά και το μεσημέρι. Επομένως, ακόμα και αν σηκωθεί η απο πάνω κυρία και φορέσει τις παντοφλίτσες της και πάει προς νερού της, εγώ πετάγομαι πάνω από το καζανάκι της, αλλά δεν μπορώ να της πω "μην το τραβάς 3 το χάραμα" γιατί η ευαισθησία είναι δική μου.

Και στον αντίποδα, εχω φωνή καμπάνα κι όταν γυρνάω το απόγευμα σπίτι μου κι ανεβαίνω τις σκάλες πρέπει να με ακούνε ανα δύο ορόφους χαλαρά και να ενοχλώ αλλά δεν μπορεί κανείς να μου πει τίποτα, γιατί ούτε τα ντεσιμπέλ για ηχορρύπανση φτάνω, ούτε είναι ώρα κοινής ησυχίας. Εκεί έγκειται σε μένα το πώς θα φερθώ.

Αυτό στο οποίο θέλω να καταλήξω είναι ότι υπάρχουν ήδη κάποια θεσπισμένα όρια τα οποία - θεωρητικά πάντα - εφόσον παραβιαστούν τιμωρούνται, αλλά από κει και πέρα είναι θέμα παιδείας το ποιο είναι το προσωπικό όριο του καθενός.

Κι επίσης να μην αφήσουμε απ' έξω και το θέμα "συνθήκες". Μια φίλη μου που πρόσφατα πήρε πτυχίο, γυρνώντας από το μπαράκι που κέρασε, είχε τη μουσική δυνατά με τη δικαιολογία του ότι "μια φορά ορκίζομαι ρε γαμώτο" - και όντως η συγκεκριμένη κοπέλα δεν λειτουργεί έτσι στη ζωή της, το αντίθετο μάλιστα. Όμως αυτό που έκανε δεν παύει να είναι άσχημο για όσους κοιμούνταν εκείνη την ώρα. Και αντίστοιχα, όταν είχα πάει διακοπές, κι ήθελα να κοιμάμαι λίγο παραπάνω τα μεσημέρια, οι διπλανοί αμολούσαν το τσούρμο των παιδιών τους που ωρύονταν στην κυριολεξία δίπλα στο αυτί μου από τις 5.30 κι εγώ σηκωνόμουν με πονοκέφαλο. Παρά τα νεύρα μου όμως, δεν αντιδρούσα γιατί τα παιδάκια δεν μπορούσαν να ξέρουν ότι αυτές τις 5 μέρες έχω μόνο για να ξεκουραστώ εγώ, ούτε κι εγώ να τους πω "πιο χαμηλόφωνα" γιατί ξέρω πόσο σπαστικό είναι να είσαι παιδάκι και να μην μπορείς να παίξεις όπως γουστάρεις καλοκαιριάτικο.

Οπότε, νομίζω πως παίζουν ρόλο και οι συνθήκες, και το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγω είναι ωτοασπίδες rule :lol:

Y.Γ. Τόσο καιρό έλειπα κι είπα να απλώσω ένα σεντόνι για το comeback!

Δημοσ.

Καλή σας ημέρα!

Χαίρομαι που, επιτέλους, συναντώ ανθρώπους που θεωρούν το θόρυβο πρόβλημα και δυσανασχετούν εξίσου. Οι περισσότεροι που συναντώ στη ζωή μου, έως τώρα, είτε με αποκαλούν "παράξενο" που ενοχλούμαι, είτε όντως ενοχλούν οι ίδιοι.

Φίλτατε ]nick[ (συγχώρα με αν δε σε έγραψα ορθά) ευχαριστώ που συμφωνείς αλλά στα μισά 5,6 απλά μάλλον διαφωνείς για το μηχανάκι και τα δικαστήρια ίσως....λέω...δεν ξέρω και θα ήθελα μία διευκρίνιση.

Προς Θεού, είναι γνώμη σου και είναι πάντοτε σεβαστή.

Όπως είδες, όμως, τουλάχιστον στο 5. είπα πολλοί, όχι όλοι (σίγουρα δεν είναι όλοι οι μηχανάκηδες).

Απλά, αναρωτιέμαι πόσα λίγα τελικά είναι τα μηχανάκια που δεν τα έχουν πειράξει οι ιδιοκτήτες τους....υπάρχουν άραγε;;;;...κι αν όντως συμβαίνει αυτό μπράβο τους. Φαντάζομαι θα είναι και σωστοί στο δρόμο οι συγκεκριμένοι.

Σχετικά με τα παιδάκια, ας πούμε ότι κάποτε περνάμε όλοι από το στάδιο και του να ήμαστε και του να έχουμε οπότε αν δυσανασχετούμε σίγουρα κάποια στιγμή με τα δικά μας το ίδιο θα γίνει (όπως και με μας όταν ήμαστε μικρά).

Όχι, όμως, ότι δικαιολογώ τους γονείς τους γι αυτό.

Ίσα-ίσα που όπως και στα σκυλιά, έτσι και στα παιδιά φταίνε οι έχοντες την ευθύνη τους και όχι τόσο αυτά.

Όπως τα μάθεις έτσι θα ενοχλούν.

Πολλοί μάλιστα τα χρησιμοποιούν αμφότερα και ως μέσα εκνευρισμού.

Θυμάμαι περίπτωση στην Κύθνο που λέγαμε στην ιδιοκτήτρια για κάποιους ενοχλητικούς γείτονες κι εκείνοι το άκουσαν κι ενοχλούσαν χειρότερα και μας έκαναν και πόλεμο νεύρων κι από πάνω (καθόμασταν στη μεγάλη αυλή και χαζεύαμε τη θάλασσα κι έρχονταν, με τόσο χώρο ,ακριβώς δίπλα μας να ψήσουν τα χταπόδια τους και να πετάνε προς τα πάνω μας την μπάλα του βόλεϊ....επίτηδες δηλαδή).

Άλλη μία περίπτωση, όταν είχαμε βρει μία θέση σε καφέ που είχε δίπλα μία κούνια, μας έφεραν τα μικρά τους και φώναζαν τόσο εκκωφαντικά για να μας διώξουν για να κάτσουν εκείνοι στη θέση μας.

Γενικά, την αλητεία την έχει μέσα του ο Έλληνας και το κυριότερο; Εμείς, οι νόμιμοι και συνετοί, υπαναχωρούμε, ανεχόμαστε και δε μιλάμε κι αυτό είναι κακό, άσε που κι ένας να μιλήσει είναι δυστυχώς μόνος και δε θα βρει συμπαράσταση, αντιθέτως θα βγει και "παράξενος".

Τελειώνοντας, θόρυβος είναι όλα αυτά που αναφέρετε και προκαλούνται από το διπλανό, τον από κάτω , τον από πάνω κλπ. Δυστυχώς, οι πολυκατοικίες στην Ελλάδα ήταν καταστροφή απ'όλες τις απόψεις.

Με συγχωρείτε που μακρηγορώ σε κάθε διατύπωση αλλά θέλω να γίνομαι πιο αναλυτικός και δη πιο κατανοητός.

Ότι παραθέτω, άλλωστε, αποτελούν επανειλημμένα προσωπικά βιώματα και υποκειμενικές ψυχολογήσεις αυτής της μάζας ανθρώπων που φέρονται κατ' αυτόν τον άθλιο τρόπο.

Σίγουρα, όλοι ενοχλούμε, είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι, απλά καλό είναι σαν άνθρωποι να μιλάμε και να καταλαβαίνουμε τα λάθη μας και να τα διορθώνουμε άμεσα.

Σας ευχαριστώ για την αμέριστη συμπαράσταση

Υ.Γ. 1 Φιλολογίνα, καλή μου, σε κατανοώ απόλυτα. Το θέμα είναι εφόσον έχουμε δικαιώματα γιατί δε βρίσκουμε δίκιο;

Υ.Γ. 2 Θα ήθελα να βγάλω τις ωτοασπίδες και να αισθανθώ τον ήχο του αέρα και των φύλλων των δέντρων μόνο. Μπορώ; Το έχω καημό.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 07:57 ----------

Πες τα ρε φίλε!

Lucifer, έχεις κάποια σχέση με Κοπεγχάγη διότι τη Δανία τη λατρεύω ιδαίτερα σα χώρα.

Δημοσ.
Lucifer, έχεις κάποια σχέση με Κοπεγχάγη διότι τη Δανία τη λατρεύω ιδαίτερα σα χώρα.

Εμ δε σε κατάλαβα εγώ...

Μένω εδώ προσωρινά. Αν και η Κοπεγχάγη είναι όντως ωραία, ιδιαίτερα σα πόλη.

Δημοσ.

Παιδία, στο topic 'Μηχανάκια και τρύπιες εξατμίσεις' έχουν μαζευτεί όλοι οι μηχανάκηδες που ενοχλούν τους υπόλοιπους, ήρεμους και συνετούς, από εμάς.

Δείτε το και τα συμπεράσματα δικά σας.

Εγώ απλά να πω ότι τους νοιάζει μόνο η φράση "το 99% από τα μηχανάκια είναι πειραγμένα",

Αν είναι λιγότερο δηλαδή θα είχα δίκιο, ενώ έτσι θίχτηκαν, παρεξηγήθηκαν και κήρυξαν τον πόλεμο....αυτά είναι που προβληματίζουν τους Νεοέλληνες λοιπόν: να μην τους πεις για το μηχανάκι τους....παράνοια σκέτη.

Οκ,λοιπόν δεν είναι 99% έχετε δίκιο. Αλλά η φασαρία που προκαλείτε είναι 100% για "ιπτάμενο" μπουγέλο και θα χαρώ κάποια μέρα να το φάτε και να το δω.

Να το θέσω έτσι απλά.

Άντε γιατί με τσάντισαν.

Δεν αξίζει να ασχοληθώ με αυτούς,

Τώρα καταλαβαίνω γιατί η Ελλάδα έχει γεμίσει θόρυβο με κάτι τέτοιους ανεγκέφαλους και άρρωστους που κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

Αχ,πού είναι η Αστυνομία να τους μαζώξει να ησυχάσουμε από δαύτους;

Δημοσ.
nubebilly έχεις δίκιο, δυστυχώς η αστυνομία είναι ανύπαρκτη για τέτοιου είδους θέματα.

Έχουν σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούν,όπως:

Τηλεόραση στο τμήμα με σαπουνόπερα, ΚΙΝΟ στο τελετεξτ της τηλεόρασης, Πετρούλα,γελοιοποίηση κρατουμένων.

Α και αν θυμηθούν κάνουν κ κάτι σωστό! Γράφουν κλήση σε κάποιον που παρκάρησε σε ερημικό πεζοδρόμιο στα άκρα της πόλης κ έχει χώρο κ 10 νταλίκες να περνάνε,ενώ στο κέντρο τα πεζοδρόμια είναι καβαλημένα που ούτε μύγα δε περνάει.

Πάντως σε επαρχία τα τμήματα είναι ακόμα πιο απαράδεκτα.Αν τους πάρεις σου μιλάνε κ μια μαγκιά λες και έχουν πιάσει τον παπά απ τα @@. Καλά κάνουν και τους καθαρίζουν μετά :P

Δημοσ.
Καλά το πήγαινες, γιατί μου το χαλάς στο τέλος. :fear:

Γιατί έβαλα emoticon στο τέλος.Δε το εννούσα φυσικά.Λέγεται Black Humor.Ας μην αρχίσουμε τα κλασσικά:"Και αν ήταν δικός σου άνθρωπος και και και" Αυτά είναι αυτονόητα.

Δημοσ.

Απλά να πω ότι δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί έτσι.

Οι έχοντες το εκτελεστικό / περιπολικό έργο, προφανώς από ανωτέρους δέχονται εντολές οι οποίοι τελικά θεωρούν άλλα θέματα σημαντικότερα.

Εγώ αν έχω παράπονο είναι από την ιεράρχηση, του θορύβου και της μη τήρησης της τάξης από τους πολίτες, στην τελευταία κλίμακα (από τους ανώτερους της αστυνομίας).

Κατά τ'άλλα, και οι αστυνομικοί, σίγουρα, πικραμένοι μισθολογικά άνθρωποι είναι κι εν μέρει τους κατανοώ.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ευχόμαστε ότι πρέπει να "καθαριστούν"...είναι απαράδεκτο μόνο σα σκέψη και δεν έχει να κάνει με το Νεοελληνικό εγωιστικό "είναι συγγενής μου, άρα δεν έπρεπε να πεθάνει".

Εδώ κυκλοφορούν άρρωστα κακοποιά στοιχεία που όντως χρειάζεται να τους στείλουμε από την Ελλάδα μία και καλή κι από πάνω κάποιοι τους κάνουν και ήρωες...έλεος δηλαδή αυτή η βλακεία που έχει κυριεύσει το Νεοέλληνα!!!!

Όπως όλοι οι συμπολίτες μας δεν είναι ζώα, όπως κάποιοι ιδιοκτήτες σκύλων είναι τυπικοί, όπως κάποιοι κάτοχοι δικύκλων δεν ενοχλούν και είναι συνετοί οδηγοί (το ίδιο και οδηγοί αυτοκινήτων για να μη μεροληπτώ), έτσι και κάποιοι αστυνομικοί είναι επαγγελματίες.

Ας μη μιλήσουμε, όμως, για ποσοστά γιατί θα παρεξηγηθώ πάλι....χιχι...πάντως είναι μικρά απ'όλες τις κατηγορίες γι αυτό πάμε εντελώς κατά διαόλου στην Ελλάδα.

Όσο για τα πεζοδρόμια, μεμπτή είναι η κατάληψή τους είτε είσαι σε απομακρυσμένο πεζοδρόμιο του Γέρακα (τυχαία το είπα), είτε στην Πλάκα και θα έπρεπε να τιμωρείται εξίσου αλλά και ο ίδιος ο πολίτης να καταλαβαίνει πως δεν είναι σωστό για έναν πεζό μία τέτοια αντιμετώπιση. Το ίδιο ισχύει και για τις διαβάσεις πεζών και ΑΜΕΑ.

Στην τελική, αν δεν κοιτάξουμε οι ίδιοι οι κάτοικοι της χώρας αυτής να προσπαθήσουμε για το καλύτερο, θα πηγαίνουμε (με το πέρασμα των ετών) από το κακό στο χειρότερο (που εγώ τη βλέπω τη δουλειά με τέτοια μυαλά που κουβαλούν οι περισσότεροι).

Ευχαριστώ και για τη συμπαράστασή σας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...