Προς το περιεχόμενο

SDRAM 2x256 (εχω) + 1x512 θα τις διαβασει?

Demetris77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Motherboard ειναι intel, το λειτουργικο celeron 2.00 GHz

και εχω τρια σλοτακια συνολο,με μεγιστη χωριτηκοτητα, 1GB το καθε σλοτ.

Το θεμα ειναι αν βαλω μια 512 sdram 133 pc στις δυο 256, θα την διαβασει

σωστα, και ακομα καλυτερα θα μπορεσει να τις συνχρονισει το PC ωστε να

αποδωσει για ενα 1GB μνημη συνολο?

post-54475-129062950189_thumb.jpg

Δημοσ.

γιατι να μην μπορεί τι είναι h otherboard σου δαιφορετικη απο τις αλλές , μήπως είναι εξωγήινη και δεν το λες?

Δημοσ.

Σίγουρα είναι SDRAM οι μνήμες , μήπως είναι DDR? Κατα πρώτον.

Κατα δεύτερον οι μνήμες θα δουλεύουν στη ταχύτητα της πιο αργής μνήμης , που σημαίνει οτι αν βάλεις και τη 512 πάνω θα δουλεύουν και οι 3 στα 133 ακόμα κι αν οι 2 οι 256 mb μπορούν να δουλέψουν στα 266.Δηλαδή είναι πιθανό , ναι μεν να χεις 1gb μνήμη αλλα να είναι πιο αργή.

Επίσης , αν τυχών βάλεις πάνω τη μνήμη και δε τι βλέπει , δοκίμασε να τους αλλάξεις θέση μεταξύ τους.

Δημοσ.

Φιλε Mystirios η εικονα πιο πανω ^ ειναι screenshot σωσμενο απο το SIW

(System Information for Windows) και το εβαλα για αυτο ακριβως το λογο.

Τωρα για την απόδοσή τοτε πια η ωφελεια να βαλω και την 512 αμα δε

μου βγαζει κατι παραπανω απο τις 2χ256 ?

Δημοσ.

Η ωφέλεια φυσικά είναι +512 mb μνήμη που σημαίνει οτι το σύστημα θα χρησιμοποιεί λιγότερο page file ~ το σκληρό σα μνήμη χοντρικά επειδή δε του αρκεί η υπάρχουσα ram. Κι αν έχεις φορτωμένα ΧΡ πάνω χρειάζεσαι περισσότερα απο 512 mb μνήμης για να μη κολλάει το pc.

Υπάρχει και η περίπτωση οι μνήμες να είναι ηδη στα 133 οπότε ούτως ή άλλως θα λειτουργούν σ αυτή τη ταχύτητα ακόμα κι αν βάλεις τη καινούρια πάνω.

Η ένσταση μου περι DDR kai SDRAM είναι επειδή απ οσο θυμάμαι οι Celeron στα 2Ghz παίρνουν DDR χωρίς αν κόβω και το κεφάλι μου όμως. :)

Δημοσ.

Τα XP τρεχω, αν και καποια στιγμη θα παω στο Linux , και ειναι αρκετα βαρυ OS.

Η μνημη ειναι σιγουρα SDRAM γιατι ειχα μονο τη μια 256mb και πριν απο 6 μηνες περιπου εβαλα τη δευτερη. (ψαξιμο συμβατοτητας, μοντελου, τιμη κλπ )

Δημοσ.

Η ένσταση μου περι DDR kai SDRAM είναι επειδή απ οσο θυμάμαι οι Celeron στα 2Ghz παίρνουν DDR χωρίς αν κόβω και το κεφάλι μου όμως. :)

Οντως, και η μητρικη λεει υποστηριζει μεχρι 1Gb σε καθε dimmακι που ειναι καπως περιεργο για sdram.

Δημοσ.

Καλα τωρα θα παιξουμε τη κολοκυθια αν ειναι SDRAM η DDR ?

Λοιπον παρτε αυτα, και αμφιβολιες τετοιου τυπου δε συζηταω, αν εχει καποιος

να ποσταρει κατι για να βοηθηση καλως, αλλιως να κρατησει τις αμφιβολιες

για παρτη του. :)

post-54475-129062950192_thumb.jpg

post-54475-129062950196_thumb.jpg

Δημοσ.

Καλα μην βαρας, σε πιστευουμε :mrgreen:

Για το αν θα παιξουν, ναι, 99% θα τρεξουν (εγω σε παλιο pc ειχα 2 sdram μια 512 και μια 256). Αν και εχω ακουσει και μικροασυμβατοτητες (να μην συνεργαζονται οι μνημες μεταξυ τους, οποτε δεν λειτουργουν και οι δυο ταυτοχρονα). Αν μπορεσεις και βρεις την ιδια μαρκα με τις αλλες 2 ειναι καλυτερα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...