Demetris77 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Η Motherboard ειναι intel, το λειτουργικο celeron 2.00 GHz και εχω τρια σλοτακια συνολο,με μεγιστη χωριτηκοτητα, 1GB το καθε σλοτ. Το θεμα ειναι αν βαλω μια 512 sdram 133 pc στις δυο 256, θα την διαβασει σωστα, και ακομα καλυτερα θα μπορεσει να τις συνχρονισει το PC ωστε να αποδωσει για ενα 1GB μνημη συνολο?
pcfan Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 γιατι να μην μπορεί τι είναι h otherboard σου δαιφορετικη απο τις αλλές , μήπως είναι εξωγήινη και δεν το λες?
Mystirios Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Σίγουρα είναι SDRAM οι μνήμες , μήπως είναι DDR? Κατα πρώτον. Κατα δεύτερον οι μνήμες θα δουλεύουν στη ταχύτητα της πιο αργής μνήμης , που σημαίνει οτι αν βάλεις και τη 512 πάνω θα δουλεύουν και οι 3 στα 133 ακόμα κι αν οι 2 οι 256 mb μπορούν να δουλέψουν στα 266.Δηλαδή είναι πιθανό , ναι μεν να χεις 1gb μνήμη αλλα να είναι πιο αργή. Επίσης , αν τυχών βάλεις πάνω τη μνήμη και δε τι βλέπει , δοκίμασε να τους αλλάξεις θέση μεταξύ τους.
Demetris77 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Φιλε Mystirios η εικονα πιο πανω ^ ειναι screenshot σωσμενο απο το SIW (System Information for Windows) και το εβαλα για αυτο ακριβως το λογο. Τωρα για την απόδοσή τοτε πια η ωφελεια να βαλω και την 512 αμα δε μου βγαζει κατι παραπανω απο τις 2χ256 ?
Mystirios Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Η ωφέλεια φυσικά είναι +512 mb μνήμη που σημαίνει οτι το σύστημα θα χρησιμοποιεί λιγότερο page file ~ το σκληρό σα μνήμη χοντρικά επειδή δε του αρκεί η υπάρχουσα ram. Κι αν έχεις φορτωμένα ΧΡ πάνω χρειάζεσαι περισσότερα απο 512 mb μνήμης για να μη κολλάει το pc. Υπάρχει και η περίπτωση οι μνήμες να είναι ηδη στα 133 οπότε ούτως ή άλλως θα λειτουργούν σ αυτή τη ταχύτητα ακόμα κι αν βάλεις τη καινούρια πάνω. Η ένσταση μου περι DDR kai SDRAM είναι επειδή απ οσο θυμάμαι οι Celeron στα 2Ghz παίρνουν DDR χωρίς αν κόβω και το κεφάλι μου όμως.
Demetris77 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Τα XP τρεχω, αν και καποια στιγμη θα παω στο Linux , και ειναι αρκετα βαρυ OS. Η μνημη ειναι σιγουρα SDRAM γιατι ειχα μονο τη μια 256mb και πριν απο 6 μηνες περιπου εβαλα τη δευτερη. (ψαξιμο συμβατοτητας, μοντελου, τιμη κλπ )
tolis_01 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Η ένσταση μου περι DDR kai SDRAM είναι επειδή απ οσο θυμάμαι οι Celeron στα 2Ghz παίρνουν DDR χωρίς αν κόβω και το κεφάλι μου όμως. Οντως, και η μητρικη λεει υποστηριζει μεχρι 1Gb σε καθε dimmακι που ειναι καπως περιεργο για sdram.
Demetris77 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Καλα τωρα θα παιξουμε τη κολοκυθια αν ειναι SDRAM η DDR ? Λοιπον παρτε αυτα, και αμφιβολιες τετοιου τυπου δε συζηταω, αν εχει καποιος να ποσταρει κατι για να βοηθηση καλως, αλλιως να κρατησει τις αμφιβολιες για παρτη του.
merkoutio Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Είναι SDRAM PC133 (133MHz) CL3 168pin. Κοίταξε εδώ και θα βρεις αρκετές πληροφορίες για τις Kingston. Πιστεύω θα δουλέψουν 99%.
tolis_01 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Καλα μην βαρας, σε πιστευουμε Για το αν θα παιξουν, ναι, 99% θα τρεξουν (εγω σε παλιο pc ειχα 2 sdram μια 512 και μια 256). Αν και εχω ακουσει και μικροασυμβατοτητες (να μην συνεργαζονται οι μνημες μεταξυ τους, οποτε δεν λειτουργουν και οι δυο ταυτοχρονα). Αν μπορεσεις και βρεις την ιδια μαρκα με τις αλλες 2 ειναι καλυτερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.