Προς το περιεχόμενο

5 GHz Project!

overclockerd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόνο που είναι από τους πιο noobάδες του hardware aka TomsHardware.

Όταν αυτοί πηγαίνανε post @ 5GHz οι ιάπωνες ήταν στα 5,6 ήδη...

Άσε που το phase change στο northbridge είναι πολύ lol!

p.s. Pentium 4 WR now is at 8.11GHz

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 εβδομάδες αργότερα...

η χρήση υγρού αζώτου για overclocking πιστεύω ότι είναι υπερβολή πάντως... Δεν παράγεται τόσο μεγάλη θερμοκρασία, και ούτε χρειάζετε η cpu να λειτουργεί στους -180C... Και με μια κανονική ψύκτρα (λίγο πειραγμένη) ίσως και λίγο πάγο, θα έχεις μια πολύ νορμάλ θερμοκρασία λειτουργίας, χωρίς να χρειάζετε να βάζεις υγρό σε ένα σωλήνα κάθε 10 λεπτά...

Το θέμα είναι να κάνεις extreme overclocking σε ένα σύστημα, αλλα να είναι το σύστημα αυτό αργότερο και "χρησιμοποιήσιμο"... Τι να τον κάνω εγώ έναν υπολογιστή στα 8GHz όταν κάθε 10 λεπτά θα πρέπει να σηκώνομαι και να του βάζω ψυκτικο?

Ρε desolatorXT αυτα ειναι για benchmarks και W.R

οχι για να μπαινεις στο internet...

Εσυ και με τη stock hs εισαι μια χαρα ο Hipro δεν ειναι γιατι κυνηγαει τα WR

Οπως βολευει τον καθενα ;)

Αν θυμάμαι καλά από το σχολείο, όσο πέφτει η θερμοκρασία τόσο μειώνενται και οι αντιστάσεις για την κυκλοφορεία την ηλεκτρονίων (κοινώς του ρεύματος). Κάποια μέταλα σε αρκατά μικρές θερμοκρασίες φέρουν 0 αντίσταση. Οπότε οι μικρές θερμοκρασίες δεν είναι μόνο για να μην καεί η cpu....

Αν θυμάμαι καλά από το σχολείο, όσο πέφτει η θερμοκρασία τόσο μειώνενται και οι αντιστάσεις για την κυκλοφορεία την ηλεκτρονίων (κοινώς του ρεύματος). Κάποια μέταλα σε αρκατά μικρές θερμοκρασίες φέρουν 0 αντίσταση. Οπότε οι μικρές θερμοκρασίες δεν είναι μόνο για να μην καεί η cpu....

εγώ νομίζω ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο...

1ον) γιατί σε μικρές θερμοκρασίες, έχουμε συρρίκνωση των αντικειμένων(δεν θυμάμαι ακριβώς τον όρο), οπότε τα πρωτόνια/νετρόνια/πυρήνες κτλπ, έρχονται πιο κοντα το ένα στο άλλο, πράγμα που ως αποτέλεσμα έχει να αυξάνονται οι συγκρούσεις των ηλεκτρονίων με αυτά, αφού υπάρχει λιγότερος κενός χώρος, δηλαδή αυξάνεται η αντίστασή τους.

2ον) εδώ μιλάμε για ημιαγωγούς (πυρίτιο κτλπ) και όχι για μέταλλα οπότε δεν ξέρω τι ισχύει ακριβώς με την συμπεριφορά τους... Αλλά αυτό που είπα παραπάνω, φαντάζομαι ότι ισχύει για όλα τα υλικά...

Υ.Γ. επαναλαμβάνω πως έτσι νομίζω, μπορεί να κάνω κ λάθος...

εγώ νομίζω ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο...

1ον) γιατί σε μικρές θερμοκρασίες, έχουμε συρρίκνωση των αντικειμένων(δεν θυμάμαι ακριβώς τον όρο), οπότε τα πρωτόνια/νετρόνια/πυρήνες κτλπ, έρχονται πιο κοντα το ένα στο άλλο, πράγμα που ως αποτέλεσμα έχει να αυξάνονται οι συγκρούσεις των ηλεκτρονίων με αυτά, αφού υπάρχει λιγότερος κενός χώρος, δηλαδή αυξάνεται η αντίστασή τους.

2ον) εδώ μιλάμε για ημιαγωγούς (πυρίτιο κτλπ) και όχι για μέταλλα οπότε δεν ξέρω τι ισχύει ακριβώς με την συμπεριφορά τους... Αλλά αυτό που είπα παραπάνω, φαντάζομαι ότι ισχύει για όλα τα υλικά...

Υ.Γ. επαναλαμβάνω πως έτσι νομίζω, μπορεί να κάνω κ λάθος...

αυτο το οτι τα πρωτόνια/νετρόνια/πυρήνες δεν ερχονται πιο κοντα αλλα δεν κουνιουνται τοσο πολυ οπως πριν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...