Προς το περιεχόμενο

nea gpu apo tin ATI

joker99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Η απόδοση δεν καθορίζετε μόνο από τα Megahertz... Εν τω μεταξύ κάθονται πολλοί και λένε στα αρχικά ποστ, "όχι δεν είναι πιο γρήγορη απο την 8800 ultra", κάτσε ρε φίλε, και που ακριβώς το στηρίζεις αυτό? βγαίνει ο καθένας λέει το μακρύ του κ το κοντό του, και επηρεάζει γνώμες χωρίς να έχει στοιχεία... Μεγάλο ρόλο στις επιδόσεις μιας κάρτας παίζουν ο cpu, και η όλη αρχιτεκτονική, όχι μόνο τα "νούμερα" της κάρτας...

eleos re paidia...tosa reviews toswn hardware sites exoun vgei edw kai 1-2 mhnes gia th 2900XT 1gb version...giati den pate na deite poia einai kalyterh? :(

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Η απόδοση δεν καθορίζετε μόνο από τα Megahertz... Εν τω μεταξύ κάθονται πολλοί και λένε στα αρχικά ποστ, "όχι δεν είναι πιο γρήγορη απο την 8800 ultra", κάτσε ρε φίλε, και που ακριβώς το στηρίζεις αυτό? βγαίνει ο καθένας λέει το μακρύ του κ το κοντό του, και επηρεάζει γνώμες χωρίς να έχει στοιχεία... Μεγάλο ρόλο στις επιδόσεις μιας κάρτας παίζουν ο cpu, και η όλη αρχιτεκτονική, όχι μόνο τα "νούμερα" της κάρτας...

Εμένα αν δεν μου φέρεις αποτελέσματα σε excel απο 3D Mark 2006, και των 2 καρτών, πάνω στο ίδιο σύστημα, δεν ακούω τίποτα...

Πάντως είμαι 99% βέβαιως ότι είναι πολύ καλύτερη απο την nvidia...

Και επίσης να πω ότι έμεινα οικτρά απογοητευμένος, από τις επιδόσεις τις 8600GT 512Mb... Ένας φίλος αγόρασε αυτό το σύστημα http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912162 και στο 3D Mark 2005, η κάρτα μαζί με τον quad core intel, απέδωσε μόλις 9614 3D Marks... Σκεπτόμενος ότι μια ATI Radeon x1600XT 256Μβ που κυκλοφορεί εδώ και 2 περίπου χρόνια, με έναν μονοπύρηνο AMD 64 3000+, αποδίδει 6102 3D Marks στο ίδιο Benchmark, κατάλαβα ότι αυτή η σειρά της Nvidia είναι απλά μια μούφα...

ATI FTW!

Πιτσιρικάς είσαι, θα μάθεις σιγά σιγά.

Αλλά αυτή την στιγμή κάνεις μεγάλο λάθος, και εσύ είσαι αυτός που μιλάει με αβάσιμα στοιχεία και δίχως επιχειρήματα ( και όποια απόπειρα επιχειρήματος πήγες να κάνεις είναι άκυρη και λανθασμένη δυστυχώς ).

Επίσης σε normal gaming καταστάσεις ( δηλαδή ανάλυση τουλάχιστον 1280x1024 και τουλάχιστον 2xAA 4xAF ) η CPU παίζει ρόλο...θεατή και όχι κάτι άλλο, όπως νομίζεις ότι παίζει.

Επίσης αν κρίνεις τις κάρτες γραφικών για το πως αποδίδουν σε αυτό που χρησιμοποιούνται ( στα games δηλαδή ) κρίνοντας από το 3D Mark06...τότε good laugh for us, bad for you.

[ btw, και πάλι, η 8800 είναι record holder στο 3D Mark06 που παίζεις ]

[b']Σκεπτόμενος ότι μια ATI Radeon x1600XT 256Μβ που κυκλοφορεί εδώ και 2 περίπου χρόνια, με έναν μονοπύρηνο AMD 64 3000+, αποδίδει 6102 3D Marks στο ίδιο Benchmark[/b]

Edit: Oops, sorry νόμιζα ότι είδα 3D Mark06, όχι 3D Mark05 που είπες.

Αλλά παρα ταύτα η σύγκρισή σου είναι πάλι άκυρη όπως και να το κάνουμε.

Πόσο βγάζει η X1600XT στο 3D Mark06 ? 6102 ?

Που καλέ ? Σε ανάλυση 800x400 ?

Γιατί είσαι εντελώς λάθος και εδώ, με overclocking στην κορυφαία της τότε σειράς X, δηλαδή την X1950XTX έβγαζες 7000 points ( πιο πάνω θες πολύ ψηλά την CPU και την VGA με phase change τουλάχιστον ).

Η X1600XT δεν πιάνει 6102 στο 3D Mark06 ούτε για πλάκα.

Το μεγαλύτερο score στο 3D Mark06 με μια X1600XT και extreme overclocking είναι 3750 points...

Nice try ;)

Δημοσ.
Eγώ θα σου φέρω για παράδειγμα την 512άρα 2900XT ...

Οι SPs της είναι 320, με χρονισμό στα 745MHz (εννοώ χρονισμό και core και shader domain :wink:) και η μνήμη στα 1650MHz με εύρος 512bit. Θεωρητικά το memory bandwidth λοιπόν, μπορεί να φτάσει τα 106GB/s πράγμα που θα σήμαινε εύκολη νίκη της 2900XT (αφού αν δεν κάνω λάθος το memory bandwidth της 8800GTX είναι 86,4GB/s :wink:) ...

Αλλά οι κύριοι στην Ati, μάλλον δεν ήθελαν η 2900ΧΤ να δείξει πραγματικά τα δόντια της ... Οι 320 SPs είναι χωρισμένοι σε 5 ομάδες των 64άρων, όπου κάθε μία συνδέεται με το δικό της texture unit, ενώ όλες μοιράζονται την cache και το shader export unit :wink:. Όμως ο αριθμός των SPs δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές του δυνατότητες, αφού διαιρείται σε αυτές τις 5 μικρότερες ομάδες, από τις οποίες μόνο μία μπορεί να εκτελεί τις, ας το πούμε, πολύπλοκες λειτουργίες και πράξεις, ενώ οι υπόλοιπες 4 δεν ασχολούνται αποκλειστικά με πράξεις ακεραίων. Και σαν να μην έφτανε αυτό κάθε ομάδα μπορεί να εκτελεί μόνο ένα είδος thread κάθε στιγμή (vertex, pixel) άρα έχουμε μόλις 64 threads max ανά κάθε κύκλο ρολογιού (την ώρα που ο G80 εκτελεί 128 threads max) :shock:. Αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα κάποιοι SPs να "κάθονται" και η αποδοτικότητα του πυρήνα να πέφτει, και συνεπώς να μειονεκτεί σε σχέση με τον G80 :wink: Επίσης παρόλη την αναβάθμιση του Z/Stencil Hardware το fill rate είναι μικρότερο από του G80 ... Nα δύο λόγοι για τους οποίους η 2900XT είναι χειρότερη από την 8800GTX ... Φαντάσου τώρα ότι τα ίδια ισχύουν ΚΑΙ στην 1G έκδοση ...

Εμένα παντως φιλε desolatorXT (που ξερω λιγα πραγματα σχετικα) η απαντηση αυτη μου φανηκε αρκετα εμπεριστατωμένη. Νομιχω οτι τα παιδια εδω κατι ξερουν και επιμενουν τοσο πολυ.

Δημοσ.

H αλήθεια είναι ότι αυτές οι γνώσεις τις οποίες διαθέτεται και τις οποίες σίγουρα κουραστήκατε να αποκτήσετε είναι πολύ χρήσιμες(george_o/c&billpeppas).

Αν θα μπορούσατε να μας παραθέσεται και άλλες σελίδες εκ των οποίων θα μπορούσαμε να μορφωθούμε σε βάθος όσοι θέλουμε θα ήμασταν ευγνώμονες.

Όχι ότι είναι δύσκολο το googlάρισμα,αλλά από θέμα αξιοπιστίας με νοιάζει περισσότερο...

Δημοσ.
Πιτσιρικάς είσαι, θα μάθεις σιγά σιγά.

Αλλά αυτή την στιγμή κάνεις μεγάλο λάθος, και εσύ είσαι αυτός που μιλάει με αβάσιμα στοιχεία και δίχως επιχειρήματα ( και όποια απόπειρα επιχειρήματος πήγες να κάνεις είναι άκυρη και λανθασμένη δυστυχώς ).

Επίσης σε normal gaming καταστάσεις ( δηλαδή ανάλυση τουλάχιστον 1280x1024 και τουλάχιστον 2xAA 4xAF ) η CPU παίζει ρόλο...θεατή και όχι κάτι άλλο, όπως νομίζεις ότι παίζει.

Επίσης αν κρίνεις τις κάρτες γραφικών για το πως αποδίδουν σε αυτό που χρησιμοποιούνται ( στα games δηλαδή ) κρίνοντας από το 3D Mark06...τότε good laugh for us, bad for you.

[ btw, και πάλι, η 8800 είναι record holder στο 3D Mark06 που παίζεις ]

Πόσο βγάζει η X1600XT στο 3D Mark06 ? 6102 ?

Που καλέ ? Σε ανάλυση 800x400 ?

Γιατί είσαι εντελώς λάθος και εδώ, με overclocking στην κορυφαία της τότε σειράς X, δηλαδή την X1950XTX έβγαζες 7000 points ( πιο πάνω θες πολύ ψηλά την CPU και την VGA με phase change τουλάχιστον ).

Η X1600XT δεν πιάνει 6102 στο 3D Mark06 ούτε για πλάκα.

Το μεγαλύτερο score στο 3D Mark06 με μια X1600XT και extreme overclocking είναι 3750 points...

Nice try ;)

Μιλάω για 3d Mark 2005 στο δεύτερο σημείο του πόστ!!! ;)

Επίσης έχοντας 3D Mark 06 ώς μέσο σύγκρισης έχεις ένα πλεονέκτημα, έχεις ένα συγκεκριμένο τρόπο σύγκρισης... Ως γνωστόν, η engine του κάθε παιχνιδιού αποδίδει διαφορετικά με άλλη GPU, π.χ. στο ένα Game βλέπουμε χαλαρή επικράτηση ATI, ενώ σε ένα άλλο επικράτηση nvidia, οπότε έχεις μια συγκεκριμένη βάση χρησιμοποιώντας το 3D mark.

Όσον αφορά τον ρόλο της cpu... Πολύ απλά είναι πολύ μεγάλος... Παραδείγματος χάρην, ATI Radeon 9200, framerate στο Doom 3, με έναν P4 sta 1,7 GHZ, περίπου 12, με έναν AMD 64 3000+, ~22... Επίσης στο Aquamark 3, με τον P4, σκορ 22452, με τον ΑΜΔ64 σκόρ 41589... (δυστιχώς δεν μπορώ να σου έχω screenshot αυτήν την στιγμή, γιατί αυτό έγινε πριν μερικά χρονάκια...)

Δημοσ.
H αλήθεια είναι ότι αυτές οι γνώσεις τις οποίες διαθέτεται και τις οποίες σίγουρα κουραστήκατε να αποκτήσετε είναι πολύ χρήσιμες(george_o/c&billpeppas).

Αν θα μπορούσατε να μας παραθέσεται και άλλες σελίδες εκ των οποίων θα μπορούσαμε να μορφωθούμε σε βάθος όσοι θέλουμε θα ήμασταν ευγνώμονες.

Όχι ότι είναι δύσκολο το googlάρισμα,αλλά από θέμα αξιοπιστίας με νοιάζει περισσότερο...

Koίταξε, είμαι 17 χρονών ωραία ?

Ποια είναι η δουλειά μου? Μα φυσικά το να είμαι μαθητής, συνεπώς να διαβάζω (πώς αλλιώς θα περάσω σε ένα χρόνο που δίνω, Μηχανικός Η/Υ ... ?)

Τί κάνω στον ελεύθερό μου χρόνο? Πίνω κάνα καφεδάκι με τα παιδιά, ακούω μουσική, κάνα γκομενάκι :wink: τα κλασικά. Εκτός όμως από αυτά, μπαίνω και λίγο στο insomnia, jonnyguru.com, hardwaresecrets.com, xtremesystems.org,

anandtech.com :wink:

Θα μου πεις και τί κάνεις ρε βλαμμένο όλη μέρα σήμερα στο insomnia ? Θα σου πω εγώ, χθες σηκώθηκα 6 η ώρα το πρωί και διάβαζα μέχρι το μεσημέρι ... Επίσης το βράδυ κατά τις 10 ξεκίνησα πάλι το διάβασμα μέχρι τις 2 (μετά τα μεσάνυχτα :razz:) ... E να μην πάρω ρεπό σήμερα ? :wink:

Δημοσ.
Πολύ απλά είναι πολύ μεγάλος...

Να σου αποδείξω πόσο λάθος είσαι ?

Πάμε!

Παραδείγματος χάρην, ATI Radeon 9200, framerate στο Doom 3, με έναν P4 sta 1,7 GHZ, περίπου 12, με έναν AMD 64 3000+, ~22...

Ναι, αν έπαιζες στα 1024x768 δίχως Anti-Aliasing ( aka AA ) και χωρίς Anisotropic Filtering ( aka AF ) ναι...αλλά ποιός δίνει λεφτά για καλή VGA ( δεν αναφέρομαι στην R9200 προφανώς ) για να παίζει δίχως AA/AF ?

Επίσης στο Aquamark 3, με τον P4, σκορ 22452, με τον ΑΜΔ64 σκόρ 41589...

Hello dear Marketing Victim,

το AquaMark 3 είναι CPU Limited λόγω ανάλυσης, έλλειψης Anti-Aliasing αλλά και του όλου περιβάλλοντος.

Από την άλλη...πιάσε και ρίξε διάβασμα...να δείς πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η CPU:

Εδώ συγκρίνουνε διάφορους core 2 duo ( και έναν high overclocked ) έχοντας την ίδια VGA στο ίδιο σύστημα...για δείξε μας τον μεγάλο ρόλο της CPU...

Δημοσ.
Εμένα παντως φιλε desolatorXT (που ξερω λιγα πραγματα σχετικα) η απαντηση αυτη μου φανηκε αρκετα εμπεριστατωμένη. Νομιχω οτι τα παιδια εδω κατι ξερουν και επιμενουν τοσο πολυ.

sorry, αλλά δεν διάβασα όλα τα ποστ πριν απαντήσω, είδα μόνο μερικά στην αρχή...

Προσωπικά βέβαια, θα περίμενα την έλευση ενος quad core AMD πριν βάλω σε τεστ την ΑΤΙ.

Βασικά μιλώντας πρακτικά πάντα, ποτέ δεν θα αγόραζα μια κάρτα απο μια εταιρία έχοντας υπόψην μου, το ποιά από τις 2 "ναυαρχίδες" των εταιρίων είναι καλύτερη. Το ότι π.χ. η 8800GT είναι καλύτερη (όπως λέτε) απο την 2900XT, δεν αλλάζει το γεγονός ότι, π.χ. η X1900XT είναι μια καλή κάρτα... Επίσης κάθε ορθολογικός καταναλωτής, δεν θα αγόραζε ποτέ ένα προιόν μόλις κυκλοφόρησε, πολύ απλά γιατί θα το χρυσοπληρώσει χωρίς να αξίζει... Πάντα διαλέγεις ένα μεσαίο προιόν, που καλύπτει σε ικανοποιητικό βαθμό της ανάγκες σου...

• Super Moderators
Δημοσ.
sorry, αλλά δεν διάβασα όλα τα ποστ πριν απαντήσω, είδα μόνο μερικά στην αρχή...

Προσωπικά βέβαια, θα περίμενα την έλευση ενος quad core AMD πριν βάλω σε τεστ την ΑΤΙ.

Βασικά μιλώντας πρακτικά πάντα, ποτέ δεν θα αγόραζα μια κάρτα απο μια εταιρία έχοντας υπόψην μου, το ποιά από τις 2 "ναυαρχίδες" των εταιρίων είναι καλύτερη. Το ότι π.χ. η 8800GT είναι καλύτερη (όπως λέτε) απο την 2900XT, δεν αλλάζει το γεγονός ότι, π.χ. η X1900XT είναι μια καλή κάρτα... Επίσης κάθε ορθολογικός καταναλωτής, δεν θα αγόραζε ποτέ ένα προιόν μόλις κυκλοφόρησε, πολύ απλά γιατί θα το χρυσοπληρώσει χωρίς να αξίζει... Πάντα διαλέγεις ένα μεσαίο προιόν, που καλύπτει σε ικανοποιητικό βαθμό της ανάγκες σου...

mono pou h HD2900XT 1GB exei kykloforhsei nwritera apo thn mera pou ekane to topic o Joker99...paizei 1-2 mhnes...kai yparxoun arketa reviews gia na vgalei kapoios symperasma an einai kalyterh apo thn Ultra h estw apo thn GTX...parola auta arketoi lene oti "emena mou fainetai oti einai kalyterh h ATI" (me to mati etsi... piase 2 kila patates...) e ti na poume?

Δημοσ.
Να σου αποδείξω πόσο λάθος είσαι ?

Πάμε!

Ναι, αν έπαιζες στα 1024x768 δίχως Anti-Aliasing ( aka AA ) και χωρίς Anisotropic Filtering ( aka AF ) ναι...αλλά ποιός δίνει λεφτά για καλή VGA ( δεν αναφέρομαι στην R9200 προφανώς ) για να παίζει δίχως AA/AF ?

Hello dear Marketing Victim,

το AquaMark 3 είναι CPU Limited λόγω ανάλυσης, έλλειψης Anti-Aliasing αλλά και του όλου περιβάλλοντος.

[/url]

Προφανώς δεν γνωρίζεις τι είναι το Aquamark 3 και τι περιλαμβάνει, γιατί πολύ απλά το Aquamark (δεν λειτουργεί με PCI express καρτες, μην το κατεβάσεις άδικα) δουλεύει σε 1280χ960, 4χ ΑΑ, με trilinear φίλτρο...

Επίσης μιλάμε για κάτι πριν αρκετά χρόνια (4+), σίγουρα είναι κάπως μακρινά απο τα σημερινά δεδομένα, αλλά παίζοντας ένα game μην ξεχνάς, ότι συμπεριλαμβάνονται διάφορες άλλες λειτουργίες εκτός γραφικών που μειώνουν το framerate, γιατί τους υπολογισμούς περί AI κτλπ, τις κάνει ο cpu.

Επίσης ο cpu είναι ο ρυθμιστής του συστήματος, οπότε αν είναι απασχολημένος με κάτι, μπορεί να "κρεμάσει" την VGA μέχρι να τελειώσει, δηλαδή ακόμη και αν έχει τις δυνατότητες για μια Χ επίδοση η VGA ο cpu Μπορεί να την καθυστερεί.

mono pou h HD2900XT 1GB exei kykloforhsei nwritera apo thn mera pou ekane to topic o Joker99...paizei 1-2 mhnes...kai yparxoun arketa reviews gia na vgalei kapoios symperasma an einai kalyterh apo thn Ultra h estw apo thn GTX...parola auta arketoi lene oti "emena mou fainetai oti einai kalyterh h ATI" (me to mati etsi... piase 2 kila patates...) e ti na poume?

Γενικά μιλάω, και επίσης 1-2 μήνες δεν είναι αρκετός καιρός απο την κυκλοφορία ενός προιόντος...

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι;

Υπάρχει περίπτωση να χάνω μεγάλο αριθμό fps σε παιχνίδια εξαιτίας μιας φτηνής motherboard?

Έχω την εντύπωση ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει στο σύστημα μου.Το chip της μητρικής πόσο μεγάλο ρόλο παίζει στα παιχνίδια;;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Ρε συ joker ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το στυλάκι σου... Με το που κάποιος σε κρίνει και δε σου αρέσει η απάντηση του απαντάς με @@@@ Το κορυφαίο είναι ότι σε αυτά που σου λένε στο 90% έχουν δίκιο και αν σου απαντούν με κάποιο υφάκι αυτό το έχεις προκαλέσει εσύ... Δεν μπορώ να καταλάβω τις παρωπίδες που φοράνε κάποιοι. Δε γνωρίζω την ηλικία σου αλλά ώρες ώρες απαντάς σαν 15χρονο. Coolάρετε μερικοί μερικοί εδώ μέσα και όταν κάποιος σας αποδεικνύει εμπεριστατωμένα ότι κάνετε λάθος αποδεχτή τε το χωρίς γρίνιες και παλιμπαιδισμούς... Η πληροφορική είναι τεράστιο κομμάτι και δεν υπάρχει κάποιος που να τα ξέρει όλα ή να έχει σωστή άποψη για όλα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...