Προς το περιεχόμενο

nea gpu apo tin ATI

joker99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Eγώ θα σου φέρω για παράδειγμα την 512άρα 2900XT ...

Οι SPs της είναι 320, με χρονισμό στα 745MHz (εννοώ χρονισμό και core και shader domain :wink:) και η μνήμη στα 1650MHz με εύρος 512bit. Θεωρητικά το memory bandwidth λοιπόν, μπορεί να φτάσει τα 106GB/s πράγμα που θα σήμαινε εύκολη νίκη της 2900XT (αφού αν δεν κάνω λάθος το memory bandwidth της 8800GTX είναι 86,4GB/s :wink:) ...

Αλλά οι κύριοι στην Ati, μάλλον δεν ήθελαν η 2900ΧΤ να δείξει πραγματικά τα δόντια της ... Οι 320 SPs είναι χωρισμένοι σε 5 ομάδες των 64άρων, όπου κάθε μία συνδέεται με το δικό της texture unit, ενώ όλες μοιράζονται την cache και το shader export unit :wink:. Όμως ο αριθμός των SPs δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές του δυνατότητες, αφού διαιρείται σε αυτές τις 5 μικρότερες ομάδες, από τις οποίες μόνο μία μπορεί να εκτελεί τις, ας το πούμε, πολύπλοκες λειτουργίες και πράξεις, ενώ οι υπόλοιπες 4 δεν ασχολούνται αποκλειστικά με πράξεις ακεραίων. Και σαν να μην έφτανε αυτό κάθε ομάδα μπορεί να εκτελεί μόνο ένα είδος thread κάθε στιγμή (vertex, pixel) άρα έχουμε μόλις 64 threads max ανά κάθε κύκλο ρολογιού (την ώρα που ο G80 εκτελεί 128 threads max) :shock:. Αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα κάποιοι SPs να "κάθονται" και η αποδοτικότητα του πυρήνα να πέφτει, και συνεπώς να μειονεκτεί σε σχέση με τον G80 :wink: Επίσης παρόλη την αναβάθμιση του Z/Stencil Hardware το fill rate είναι μικρότερο από του G80 ... Nα δύο λόγοι για τους οποίους η 2900XT είναι χειρότερη από την 8800GTX ... Φαντάσου τώρα ότι τα ίδια ισχύουν ΚΑΙ στην 1G έκδοση ...

den mporo na kripso oti itan analisi gia master auti.

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Κοιταξε να δεις με την γλωσσα που χρισιμοποιουν μερικα ατομα δεν ειμαι συμφωνος και προσωπικα την καταδικαζω.Απλα σου τονισαν λεγοντας σου πολλες φορες στο ερωτημα που θετεις οτι η καρτα αυτη σιγουρα δεν ειναι μουφα(αν ειναι δυνατον να την πει καποιος μουφα!) απλα ειναι λιγοτερο ανταγωνιστικη απο προιοντα που ηδη κυκλοφορουν εδω και αρκετους μηνες.Οσο αφορα το κολλημα (οχι μονο δικο σου)πολλων που πιστευουν οτι το μεγεθος της μνημης εχει τη παραμικρη σχεση με τις επιδοσεις το αφηνω ασχολιαστο.Π.χ εχουν βγει εκδοσεις της 6200le με 512mb μνημης.Δοκιμασε αυτη τη καρτα να την συγκρινεις με μια 9700pro με 128mb μνημης.Καμμια επαφη μεταξυ τους οι 2 καρτες.Να σε παω ακομα πιο μπροστα.1950xtx,512mb τατυτατης ddr4 μνημης.Δοκιμασε να την συγκρινεις με μια 8800gts 320.Παλι καμμια σχεση.Το μεγεθος και η ταχυτητα της μνημης δεν λεει κατι απο μονο του αν ο επεξεργαστης της ιδιας της καρτας δεν αποδιδει τα αναμενομενα.

auto me ta mb ta exo mathi apo pathimata pio palia.

eixa mia 5700LE 256mb kai sernotane,meta pira mia 6600GT 128mb kai eitane sfera..

Δημοσ.

Kι όμως να 'ξερες τί χαρά που είχε ένας γνωστός μου, όταν μου είπε κοίτα πήρα Q6600 (ακόμα stock είναι, και τον πήρε μία εβδομάδα πριν τη μείωση των τιμών ενώ του το είπα :mrgreen:), 2G μνήμης (no-name μνήμη χρονισμένη στα 533MHz :mrgreen:), 512MB κάρτα γραφικών (Asus 8500 passive cooled που του την έκατσαν 95ε :mrgreen:), 500G δίσκο (no-name, ειλικρινά σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ την μάρκα, αλλά δεν μπορώ ... :mrgreen:) ... Αλλά ας μην συνεχίσω, γιατί θα κλάψω από τα γέλια που έκανα, όταν του περιέγραψα συνοπτικά την μ@λ@κί@ που έκανε και είδα το ύφος του ... :lol:

Δημοσ.

eixa mia 5700LE 256mb kai sernotane,meta pira mia 6600GT 128mb kai eitane sfera..

Λογικο,σα πυρηνες δεν εχουν καμμια σχεση η 5700 με την 6600.Τωρα θεωρητικα ακομα και 2gb μνημης να εβαζες στην 5700 οι επιδοσεις της και παλι δε θα αλλαζαν ουτε στο 0,0000001%.

Δημοσ.
an thelete exi edo kapies plirofories gia ta dio chip R600 VS G80

http://www.incrysis.com/forums/viewtopic.php?id=727

Σας παρακαλώ, όχι άλλο κάψιμο ... :razz:

Παραθέτω ορισμένα :shock: πραγματάκια :shock: από το "σοβαρό" site που απλόχερα μας έδωσες ... :mrgreen:

R600: "Tuesday June 14, 2005"

G80: "October 7, 2005"

"Shoot, I have always hated ATi but now everyone is saying ATi. My bro betted me that I would buy an ATi card but I said I would never buy another ATi card in my life... well I guess he wins. Though we can't say anything until benchmarks. I am gonna wait for the G90. IF its good."

"Well said, i never go y they swithed from AGP to pci-e." :mrgreen:

"R600 is my choice #1 among upcoming DX10 cards... because of USA...and because I like ATI (AMD) smile"

VagosM, το googlarisma δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, αφού μας μεταφέρεις πίσω στο 2006 ... :mrgreen:

Respectfully, George_o/c ...

Δημοσ.
Kι όμως να 'ξερες τί χαρά που είχε ένας γνωστός μου, όταν μου είπε κοίτα πήρα Q6600 (ακόμα stock είναι, και τον πήρε μία εβδομάδα πριν τη μείωση των τιμών ενώ του το είπα :mrgreen:), 2G μνήμης (no-name μνήμη χρονισμένη στα 533MHz :mrgreen:), 512MB κάρτα γραφικών (Asus 8500 passive cooled που του την έκατσαν 95ε :mrgreen:), 500G δίσκο (no-name, ειλικρινά σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ την μάρκα, αλλά δεν μπορώ ... :mrgreen:) ... Αλλά ας μην συνεχίσω, γιατί θα κλάψω από τα γέλια που έκανα, όταν του περιέγραψα συνοπτικά την μ@λ@κί@ που έκανε και είδα το ύφος του ... :lol:

Φιλε george_o/c πολλες φορες πριν καν προλαβω να απαντησω με καλυπτεις απολυτα με τις απαντησεις σου απλα τωρα εχω μερικες ενστασεις :P (κουβεντουλα να γινεται δλδ ^^) δεν υπαρχουν noname μνημες.Οι (ενεργοι) κατασκευαστες chip μνημων ειναι 4 η 5 αν θυμαμαι καλα.Πχ μπορεις να μου δωσεις teamXkaragouna μνημες με D9GKX chipakia?Το οτι η κουβερτα τους γραφει επανω teamXkaragouna δεν με απασχολει καθολου.Απλα στην προκειμενη περιπτωση του φιλου σου αγορασε μνημες οι οποιες δεν εχουν σοβαρα chipaκια μνημης επανω με αποτελεσμα να παει για βρουβες το clockαρισμα του Q.Οσο αφορα τους σκληρους ειμαι πραγματικα περιεργος να μαθω τι μαρκα σκληρο αγορασε στην Ελληνικη παντα αγορα εκτος απο hitachi,maxtor,western digital,ibm,seagate,samsung.:P

Τελος για να κλεισω με ατομα τα οποια δε γνωριζουν καλο θα ειναι να μη γινομαστε επιθετικοι(δεν υπαρχει καποιος λογος να τρωγομαστε για την ati η την nvidia και να ανοιγουμε το στομα μας και να μιλαμε λες και βρισκομαστε μεσα σε στανη).Κανεις δεν ηξερε στην αρχη καποια στιγμη ψαχτηκαμε και μαθαμε καποιοα πραγματα και μαλιστα για κανεναν λογο κανεις μας εδω μεσα δε τα ξερει ολα,απεναντιας οσο περναει ο καιρος μαθαινουμε.Εχω κανει απειρες μαλακιες μεχρι να μαθω καποια πραγματα(οχι ολα!Ολα τα ξερει ο Θεος).Εχω καψει μητρικες,cpu,vga εχω κανει ελλεεινους και τρισαθλιους συνδιασμους hardware οταν ξεκινησα την ενασχοληση μου με τους υπολογιστες,Απλα εμαθα με τον καιρο.

Φιλικα προς ολους Νικος.

Δημοσ.

@nikosblade: Μες στην εβδομάδα θα πάω σπίτι του να διαπιστώσω τί στο καλό hardware έχει το pc του ... Μέχρι τότε, για τσέκαρε την προσφορά :lol: που αγόρασε ... Δεν τον κατέκρινα, απλά του είπα χίλιες φορές θα σου φτιάξω εγώ ένα pcάκι από Plaisio ή e-shop, με τα ίδια χρήματα, το οποίο θα είναι a thousand times better ... Αυτό με εκνεύρισε πιο πολύ από όλα... Η αμάθεια ήταν κάτι από το οποίο πάντα πάσχουμε, αφού κανείς σε αυτήν τη ζωή δεν τα ξέρει όλα :wink: Δεν ενοχλήθηκα από το τελευταίο, αλλά με όλα τα υπόλοιπα :wink:

Yours sincerely

George_o/c

Δημοσ.
@nikosblade: Μες στην εβδομάδα θα πάω σπίτι του να διαπιστώσω τί στο καλό hardware έχει το pc του ... Μέχρι τότε, για τσέκαρε την προσφορά :lol: που αγόρασε ... Δεν τον κατέκρινα, απλά του είπα χίλιες φορές θα σου φτιάξω εγώ ένα pcάκι από Plaisio ή e-shop, με τα ίδια χρήματα, το οποίο θα είναι a thousand times better ... Αυτό με εκνεύρισε πιο πολύ από όλα... Η αμάθεια ήταν κάτι από το οποίο πάντα πάσχουμε, αφού κανείς σε αυτήν τη ζωή δεν τα ξέρει όλα :wink: Δεν ενοχλήθηκα από το τελευταίο, αλλά με όλα τα υπόλοιπα :wink:

Yours sincerely

George_o/c

Μερικες προσφορες ειναι απλα ελεος.LOL

Κριμα..Στην ιδια θεση εχω βρεθει και εγω με φιλαρακια τα οποια μου ζητησαν να φτιαξουμε μαζι pc και ξαφνικα με παιρνουν τηλ και μενω κοκκαλο απο αυτα που πηραν γιατι τους γυαλισε στο ματι το ο τιτλος gaming pc σε μηχανημα του 2007 με nvidia 7200 c2d 6700(κριμα στη cpu) 1!gb μνημης στα 533....

Δημοσ.
Μερικες προσφορες ειναι απλα ελεος.LOL

Κριμα..Στην ιδια θεση εχω βρεθει και εγω με φιλαρακια τα οποια μου ζητησαν να φτιαξουμε μαζι pc και ξαφνικα με παιρνουν τηλ και μενω κοκκαλο απο αυτα που πηραν γιατι τους γυαλισε στο ματι το ο τιτλος gaming pc σε μηχανημα του 2007 με nvidia 7200 c2d 6700(κριμα στη cpu) 1!gb μνημης στα 533....

Το άλλο το είδες ?

Plaisio Turbo-X με μόλις 512MB RAM, και γράφουνε και στα σχόλια:

Ιδανικό για Vista ( είναι και Vista Ultimate Certified λέει :D )...

yeah, have fun :D

Δημοσ.

Η απόδοση δεν καθορίζετε μόνο από τα Megahertz... Εν τω μεταξύ κάθονται πολλοί και λένε στα αρχικά ποστ, "όχι δεν είναι πιο γρήγορη απο την 8800 ultra", κάτσε ρε φίλε, και που ακριβώς το στηρίζεις αυτό? βγαίνει ο καθένας λέει το μακρύ του κ το κοντό του, και επηρεάζει γνώμες χωρίς να έχει στοιχεία... Μεγάλο ρόλο στις επιδόσεις μιας κάρτας παίζουν ο cpu, και η όλη αρχιτεκτονική, όχι μόνο τα "νούμερα" της κάρτας...

Εμένα αν δεν μου φέρεις αποτελέσματα σε excel απο 3D Mark 2006, και των 2 καρτών, πάνω στο ίδιο ακριβώς σύστημα, δεν ακούω τίποτα...

Πάντως είμαι 99% βέβαιως ότι είναι πολύ καλύτερη απο την nvidia...

Και επίσης να πω ότι έμεινα οικτρά απογοητευμένος, από τις επιδόσεις τις 8600GT 512Mb... Ένας φίλος αγόρασε αυτό το σύστημα http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912162 και στο 3D Mark 2005, η κάρτα μαζί με τον quad core intel, απέδωσε μόλις 9614 3D Marks... Σκεπτόμενος ότι μια ATI Radeon x1600XT 256Μβ που κυκλοφορεί εδώ και 2 περίπου χρόνια, με έναν μονοπύρηνο AMD 64 3000+, αποδίδει 6102 3D Marks στο ίδιο Benchmark, κατάλαβα ότι αυτή η σειρά της Nvidia είναι απλά μια μούφα...

ATI FTW!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...