Captain_Darling Δημοσ. 11 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2007 Σκέφτομαι για αγορά νέου υπολογιστή kαι είμαι αρκετά (confused) 1)Αν μπορεί κάποιος να μου προτείνει ενα mobo για intel με 2 pci-e SLI για κάρτες nvidia που να υποστηρίζει και απο τις 2 θήρες πλήρες bandwidth x16 και όχι με μια θύρα χ16 και την άλλη χ4. Αυτό τι λέει? http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1033&product=917435 2)Επίσης θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικά με μνήμες. Αν πάρω mobo που να υποστηρίζει μεχρι 1066MHz θα δω διαφορά σε σχέση με πιο χαμηλές συχνότητες στις μνημες? Δεν θα είναι καλύτερες για oc αν τρέχουν στα 1066? Η δεν αξίζει μια τέτοια αγορά? Εχω δει αυτές που έιναι και φθηνές : http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=981435&tab=specs Καλές είναι? (φυσικά δεν με ενδιαφέρουν οι DDR3 εφόσον είναι απλησίαστες) 3)Από επεξεργαστή είδα στο πλαίσιο αυτόν (που μάλλον θα πάρω) http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1037&product=978523 αλλά μετά είδα ότι αυτός έχει την ίδια τιμη αν και πιο αργός http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1037&product=954861&tab=specs πρόκειται για λάθος? :? Τα σύγχρονα παιχνίδια υποστηρίζουν τεχνολογία για επεξεργαστές Core 2 Quad? (δεν ξέρω βέβαια αν υποστηρίζουν κ για 2duo) 4)Τι τροφοδοτικό θα χρειαστώ για ένα σύγχρονο σύστημα με προοπτική 2 καρτών ας πούμε 8800 gts στα 640mb (για αρχή μάλλον θα πάρω μια 8800gts) 5)Από ότι είδα ή 8800gts είναι πιο γρήγορες απο τα καινούργια μοντέλα της ATI. Είναι όντως λίγο πιο γρήγορες? Αυτά για αρχή! :oops: Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!
billpeppas Δημοσ. 11 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2007 Όλα αυτά έχουν χιλιοαπαντηθεί. Use the search function.
Captain_Darling Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Δεν αμφιβάλω ότι έχουν απαντηθεί αλλά αν βάλω στην αναζήτηση πχ Pci-e θα μου βγάλει μερικές εκατοντάδες πόστ.... για αυτό λοιπον θα ήθελα μια μικρή βοήθεια... Ευχαριστώ
overclockerd Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Δέν είμαι σίγουρος όμως η 8800 GTS είναι πάνω κάτω τα ίδια με την HD 2900...Α και κάτι άλλο η 8800 έχει 384 Bit ενώ η HD 2900 512!
billpeppas Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Δέν είμαι σίγουρος όμως η 8800 GTS είναι πάνω κάτω τα ίδια με την HD 2900...Α και κάτι άλλο η 8800 έχει 384 Bit ενώ η HD 2900 512! Δεν παίζει ρόλο εδώ το εύρος διαύλου επικοινωνίας με τις μνήμες, αφού στην ουσία η HD 2900XT λόγω αδυναμιών στα texture units & στο ΑΑ resolve δεν τις εκμεταλλεύεται καθόλου. Και 1024BIT να ήταν πάλι @@
pcfan Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=893188 για μνήμη http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1038&product=978558 και αυτο για επεξεργαστή http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=916&product=923273 και αν σου φαίνεται μικρο το τροφοδοτικο (που δεν φανταζομαι να έχει πρόβλημα) τότε πάρε αυτο http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=916&product=975095 αυτα για αρχη .
george_o/c Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Το συγκεκριμένο kitάκι της Supertalent εγκρίνεται, αφού φοράει D9GMH chips και έχει δυνατότητες να χιλιαρίσει :wink: Ο επεξεργαστής που του προτείνεις, είναι ασχολίαστος ... Πόσες φορές έχει ειπωθεί, ότι πλέον δεν αξίζει η AMD ... (όχι ότι γενικά δεν αξίζει, αλλά σε σχέση με τους C2D, ομολογουμένως δεν τα πάει και πολύ καλά ...) Με λίγα παραπάνω χρήματα, παίρνει ένα C2D E6750 ο οποίος με μια καλή ψυκτρούλα ανεβαίνει full stable στα ~3.5 - 3.6 GHz, έχοντας την ίδια στιγμή λιγότερη κατανάλωση και εκλύοντας πολύ λιγότερη θερμότητα από τον X2 6000 ... :razz: Ακόμα και με μια ταπεινή Zalman 7700 τα 3.6GHz είναι εφικτά ... :wink: Τώρα για καλύτερη ούτε συζήτηση, χτυπάει μια Scythe Ninja Plus Rev.B και καθαρίζει ... Αν πάλι σου φαίνεται ακριβή λύση ο Ε6750, ας πάρει έναν Ε6550 o oποίος πάλι πάει άνετα στα 3.5GHz ... Σε κάθε περίπτωση ας αποφύγει τον X2 6000+ :wink: To ΟCZ ModXtream είναι καλό psu ? Αχαχαχαχαχαχαχα, το ξέρεις ότι έχει ασχολίαστα ripple results ? Άσε που 170ε για 780W OCZ είναι ιεροσυλία, τη στιγμή που με 150ε παίρνει το Etasis 850W που είναι αρτιότερο και αποδοτικότερο σαν τροφοδοτικό (search ---> jonny :wink:) Αυτά για αρχή ... :razz:
Captain_Darling Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Οπως είπα και παραπάνω θέλω μια μητρική για intel επεξεργαστές οπότε απορρίπτονται οι ΑMD για τους λόγους που ανέφερε ο george_o/c Η πρόταση για το Etasis 850W με καλύπτει. Τώρα όσον αφορά για μητρική με full sli pci-e στα 16x και στα δυο slots και όχι 8χ + 8χ, υπάρχει τίποτα? Δεν ξέρω αν υπάρχει καμία ή αν υπάρχουν πολλές επιλογές. Προτείνετε μου κάποια παρακαλώ!!!! :oops: Για τις μνήμες δεν είναι προτιμότερες αυτές - Ram 2GB Kit DDR2 1066MHz Dark (που ανέφερα παραπάνω) - εφόσον είναι 1066MHz 5-5-5-15 george_o/c έιναι καλύτερες οι Supertalent ? Για κάρτα γραφικών περίμενα και γω να δω το θαύμα με της ΑΤΙ αλλά τώρα που τις είδα, δεν το νομίζω.... Τέλος να ρωτήσω και κάτι τελευταίο Οι quad core clockaronte τόσο πολύ όσο και οι core 2 duo? Μήπως και πάω στον Q6600.... (μήπως) Εκτός και αν δεν πρόκειται να δω κάποια αξιοσημείωτη διαφορά στα παιχνίδια! Ευχαριστώ όλους όσους ασχοληθούν λιγο κ μαζί μου!
george_o/c Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Koίταξε θα με συγχωρέσεις, αλλά επειδή ποτέ δεν βρήκα το SLI δελεαστικό ---> δεν ασχολήθηκα και με μητρικές που υποστηρίζουν SLI :wink: Τώρα οι συγκεκριμένες Supertalent, φοράνε όπως είπα τα D9GMH chips της micron πράγμα που σημαίνει ότι ανεβαίνουν στα 1000 - ~1066MHz ... Αντιθέτως η dark series της Teamgroup φοράει ProMos, πράγμα που σημαίνει ότι το o/c είναι περιορισμένο. Πρακτικά και αν ενδιαφέρεσαι για o/c, είναι πολύ καλύτερες οι Supertalent αφού με 20ε λιγότερα έχεις σχεδόν την ίδια ταχ/τα (1000MHz o/ced). Αν πάλι δεν ενδιαφέρεσαι για o/c, παίρνεις τις Teamgroup οι οποίες ανεβαίνουν το πολύ στα 1100MHz αφού εκτός από τα ProMos, έχουν και χαλαρά timings ... Άρα, και για να καταλήξεις κάπου, αν ενδιαφέρεσαι για ο/c πάρε τις Supertalent, οι οποίες 1000αρίζουν και ουσιαστικά δεν έχουν ιδιαίτερη διαφορά από τα +66MHz των Teamgroup, αλλιώς πάρε τις τελευταίες ok? Ναι οι quad κλοκάρονται το ίδιο καλά με τους duo, αφού έτσι και αλλιώς είναι και στις δύο περιπτώσεις Kentsfield :wink: Ο Q6600 με καλή αερόψυξη, ανεβαίνει στα ~3.4GHz :wink:. Αυτά, ελπίζω να σε βοήθησα :grin:
pcfan Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 πάντως απο παλια η θερμικη και καταναλωτικη συμπεριφορά της Amd ήταν πολυ καλύτερη απο της Ιντελ . Αυτο θα το έβγαλες απο το μιαλό σου γιατι κάτι τέτοιο δεν ισχύει..
billpeppas Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 πάντως απο παλια η θερμικη και καταναλωτικη συμπεριφορά της Amd ήταν πολυ καλύτερη απο της Ιντελ .Αυτο θα το έβγαλες απο το μιαλό σου γιατι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.. Λάθος....΄΄΄΄....΄΄΄΄
pcfan Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 εμ τι λάθος ρε παιδια οι Athlon οι μονοπύρινει ήταν πάρα πολυ κρύοι ενω οι P4 70 βαθμούς έπιαναν .Και τώρα οι Χ2 είναι πάρα πολυ μικροί απο απαιτήσεις (τροφοδοσίας ψύχτρας)
billpeppas Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 εμ τι λάθος ρε παιδια οι Athlon οι μονοπύρινει ήταν πάρα πολυ κρύοι ενω οι P4 70 βαθμούς έπιαναν .Και τώρα οι Χ2 είναι πάρα πολυ μικροί απο απαιτήσεις (τροφοδοσίας ψύχτρας) Duron 700MHz >> Pentium 3 667MHz Athlon XP >> Pentium 4 Northwood Athlon 64 >> Pentium 4 Northwood & Pentium 4 Prescott Core 2 Duo > Athlon 64 x2 / Opteron Και τώρα οι Intel είναι καλύτεροι ακόμα και σε power req.
george_o/c Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 πάντως απο παλια η θερμικη και καταναλωτικη συμπεριφορά της Amd ήταν πολυ καλύτερη απο της Ιντελ .Αυτο θα το έβγαλες απο το μιαλό σου γιατι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.. Ναι έχεις δίκιο ... Μία cpu με τεχνολογία κατασκευής στα 65nm (Intel C2D) εκλύει πολύ περισσότερη θερμότητα από μία cpu με τεχνολογία κατασκευής στα 90nm (AMD X2) ... Eπίσης ~120W κατανάλωσης (Amd Athlon X2 6000+) << ~80W κατανάλωσης (Intel C2D X6800) ... @Pcfan: Χωρίς να έχω κάτι προσωπικό μαζί σου, ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω ορισμένα άτομα που βγαίνουν και αμφισβητούν κάποιους που ξέρουν κάτι παραπάνω, ενώ δεν ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ για το τί συμβαίνει γύρω τους ... Εκτός από τα παραπάνω, κάνε τον κόπο να ρίξεις μια ματιά σε όλες τις σελίδες του συγκριτικού από x-bit labs που σου παραθέτω : http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/athlon64-x2-6000_3.html Νομίζω η νίκη του Ε6600 (ναι πράγματι, ενός Intel επεξεργαστή που έχει 20% λιτότερη optimal speed από εκείνη του X2 6000+ - για όποιον δεν κατάλαβε :razz: 2.4GHz αντί για τα 3GHz του AMD) είναι εμφανέστατη, πόσο μάλλον του Ε6700, πόσο μάλλον των νέων Ε6550, Ε6750 που έχουν ακόμα λιγότερη κατανάλωση, και κλοκάρονται περισσότερο από τα μικρότερα αδερφάκια τους ... Ας μην μιλήσω για το horrible o/c potential του 6000+ που με το ζόρι ανεβαίνει στα 3200MHz έχοντας ασφυκτικά μεγάλες θερμοκρασίες, τη στιγμή που ένας Ε6550 ανεβαίνει στα 3.2GHz με stock cooler, και - 15 βαθμούς Κελσίου από τον 6000+ ... Δεν νομίζεις και εσύ τώρα, ότι καλύτερα είναι να ΜΗΝ μιλάμε όταν ΔΕΝ ξέρουμε ? :razz:
george_o/c Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 εμ τι λάθος ρε παιδια οι Athlon οι μονοπύρινει ήταν πάρα πολυ κρύοι ενω οι P4 70 βαθμούς έπιαναν .Και τώρα οι Χ2 είναι πάρα πολυ μικροί απο απαιτήσεις (τροφοδοσίας ψύχτρας) Mάλλον πρέπει να μπω και στον κόπο να σου θυμίσω ότι σήμερα έχουμε 12/08/2007, πάνε οι εποχές που οι Athlon XP, και Athlon 64 ήταν καλύτεροι σε θέμα θερμοκρασίας και κατανάλωσης ... :razz:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.