Προς το περιεχόμενο

Μελλοντικός MAC User!

Gaijin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ισως καποιοι ξεχνουν οτι για μερικους δεν κανουν οι glossy οθονες λογω του χωρου και του φωτισμου που δουλευουν.

Αλλωστε ειπαμε οτι ο καινουριος 24" αξιζει τα επιπλεον χρηματα που ζητα:

Για 24", ο καινουριος ειναι μια χαρα!Πιο γρηγορος(και η cpu και η gpu) και ελαχιστα πιο ακριβος.

Οθονη εχει παρομοια με τον προηγουμενο (σχεδον κορυφαιο pva panel) με ανανεωμενα specs.

Απλα ειναι glossy η οθονη.Εσυ θα πρεπει να αποφασισεις αν σε ενοχλει ή οχι η glossy οθονη..

Αν σκεφτεσαι για 20", παρε τον παλιο.Πιο γρηγορος ,με καλυτερη οθονη(pva panel και οχι tn panel), στα ιδια λεφτα!

Τωρα για τους 20" ειναι επιλογη του καθενος:

Παιρνεις με ιδια χρηματα τον παλιο 20" που εχει καλυτερη οθονη και ειναι και πιο γρηγορος.

Μερικοι βεβαια μπορει να προτιμησουν το καινουριο στα ιδια χρηματα με χειροτερες επιδοσεις και χειροτερη οθονη.

Οι καινούργιες κάρτες γραφικών έχουν hardware HD acceleration, κάτι που σίγουρα θα σου χρειαστεί τώρα πια.

Σωστο!

Αν είχαν πρόβλημα, τότε στο 24" που φοράει pva panel, η Apple θα έδινε και επιλογή για mat panel(αφού όπως λένε κάποιοι, έβαλε glossy γιατί το tn panel δεν έχει καλό μαύρο).

Παντως στον macbook pro δινει αυτην την επιλογη,επειδη προφανως για καποιους υπαρχει προβλημα.Επισης οι apple cinema display δεν βγαινουν glossy.

Τελος οι περισσοτερες οθονες desktop υπολογιστων δε βγαινουν glossy.

Καλο λοιπον θα ηταν να εδιναν την επιλογη. Γιατι οπως βλεπουμε υπαρχουν προβληματα με τις glossy οθονες,που ακομα και η ιδια η apple τα αναγνωριζει,βαζωντας στον macbook pro την επιλογη για glossy ή μη-glossy οθονη.

Kαι για να καταληξουμε επειδη οι glossy οθονες ειναι λιγο περιεργες το σωστο ειναι να σκεφτουμε σε τι χωρο και φωτισμο θα δουλεψουμε τον iMac.

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αστα να πάνε.. έχω κάνει και συνεχίζω να βρω τι έχει.. :(

μάλλον έτσι όπως μου τα λέτε τώρα για την καινούρια θα πάω..

..άσε που αυτό περίμενα γιατί είχα ακούσει για τα καινούρια iMac..

Δημοσ.
Ισως καποιοι ξεχνουν οτι για μερικους δεν κανουν οι glossy οθονες λογω του χωρου και του φωτισμου που δουλευουν.

Αυτό είπα κι εγώ. Αν τον βάλεις κόντρα στον ήλιο τότε σίγουρα θα έχεις πρόβλημα :-D

Δημοσ.
Αυτό είπα κι εγώ. Αν τον βάλεις κόντρα στον ήλιο τότε σίγουρα θα έχεις πρόβλημα :-D

Oχι ομως μονο κοντρα στον ηλιο..

Γιατι οι glossy οθονες,σε χωρους με εντονο τεχνητο φωτισμο ή σε χωρους με παραθυρο πλαγια ή πισω(οπου μπαινει σχετικα εντονος φυσικος φωτισμος), εχουν καμμια φορα προβλημα.

Για αυτο αλλωστε και η ιδια η apple στον macbook pro εβαλε επιλογη για glossy ή μη-glossy οθονη.

Αλλα τελος παντων μια ιδεα(μεχρι να δεις τον καινουριο iMac απο κοντα) μπορεις να παρεις αν πας σε ενα μαγαζι υπολογιστων και δεις τους φορητους που εχουν ανοιχτους και εχουν glossy οθονες.

Εκει θα δεις αν σε ενοχλει.

Σκεψου και σε τι χωρο θα εχεις τον iMac και με τι φωτισμο.

Η προτιμηση σε glossy ή μη-glossy οθονη ειναι τελειως υποκειμενικη και εξαρταται απο τον χωρο και τον φωτισμο που θα λειτουργει κατα κυριο λογο ο υπολογιστης.

Αλιμονο αν βολευαν ολους οι glossy οθονες (τοτε ολες θα εβγαιναν ετσι) ή βολευαν ολους οι μη-glossy οθονες.

Εξαρταται απο τα γουστα και τις συνθηκες (χωρος και φωτισμος) που θα λειτουργει ο υπολογιστης.

Για αυτο καλο θα ηταν να υπηρχε η επιλογη.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν βολεύουν οι νέες οθόνες ή όχι, αλλά επειδή και εγώ σκοπεύω να πάρω iMac, θα πάρω το νέο μοντέλο όπως και οτιδήποτε άλλο να αγόραζα -εκτός και αν υπήρχε τρελή προσφορά- θα έπαιρνα το πιο πρόσφατο μοντέλο.

Για να στο πω και λίγο διαφορετικά, θα έπαιρνες ποτέ καινούργιο αυτοκίνητο αλλά το παλιό μοντέλο;

Δημοσ.

έχεις απόλυτο δίκιο έτσι όπως το τοποθετείς.. και θα μου πεις δεν είναι δα και 500ε παραπάνω.. αλλά όπως είπα.. και ακούω και γνώμες.. αυτό το glossy θα μας φάει... οποτε θα το δούμε από κοντά πως είναι κ βλέπουμε..

Δημοσ.
αυτό το glossy θα μας φάει... οποτε θα το δούμε από κοντά πως είναι κ βλέπουμε..

+1.

Αν εχεις ενδοιασμους για την glossy οθονη,αξιζει να δεις απο κοντα μια και να αποφασισεις.

Αλλα κατι μου λεει πως αν τον δεις απο κοντα τον καινουριο iMac δε θα μπορεσεις να αντισταθεις λογω design και αλουμινιου..

Δημοσ.

ρε παιδια, μια απορια: Έχω τον "παλιο" iMac 17" (ευτυχώς ή δυστηχώς) κ ειχα μια απορια: Έχει PVA Panel? Ρωτω επειδή καποιος εδω μέσα ανεφερε οτι εχει ο 20".Ευχαριστω προαιρετικά!

Δημοσ.

Νομιζω πως οχι...Μαλλον εχει tn panel.Αλλωστε ηταν και φθηνο.

Mπορεις ευκολα να το καταλαβεις απο τις μετριες γωνιες θεασης,ειδικα αν εισαι πιο χαμηλα.

Δες και αυτην την γκρι εικονα

Θα καταλαβεις οτι εχεις tn panel αν οταν την κοιτας:

Απο πανω φαινεται ασπρη αντι για γκρι

Απο κατω φαινεται μαυρη αντι για γκρι.

Τα ακριβα,πιο ποιοτικα pva , m-pva ή ips panel (οπως του παλιου 20" και του παλιου και καινουριου 24") εχουν πολυ καλυτερες γωνιες θεασης και ελαχιστη παραποιηση χρωματων υπο γωνια.

Δημοσ.

κάτι άλλο... γενικά με τον τρόπο χειρισμού.. και το interface.. κάποιος που χειρίζεται ( εγώ ) :P μόνο PC 8 χρόνια περίπου... πως θα τα πάει με το ΜΑC?? συνηθίζεται εύκολα? χερισμός/ interface κλπ κλπ....

Δημοσ.

Μην ανησυχείς καθόλου, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Δεν θα δεις κάτι ξένο, πάλι παραθυρικό είναι το περιβάλλον. Μόνο που είναι πιο απλό-άρα και πιο εύκολο ;)

Δημοσ.

Υποψήφιος iΜαc user και εγώ, περιμένω να το δω απο κοντά για να αποφασίσω. Το θέλω κυρίως για φωτογραφία και βίντεο.

Όμως υπάρχει κάτι στο applestore που μου κάνει τρομερή εντύπωση και έχει σχέση με την τοποθέτηση επιπλέον μνήμης. Συγκεκριμένα:

2Gb: 124,60 ?

4Gb: 716,84 ?

Είναι δυνατόν; 716 ? για επιπλέον 2Gb μνήμης; Απο τι είναι αυτές οι μνήμες; Απο χρυσάφι; Γιατί κοστίζουν τόσο πολύ;

Δημοσ.

Γιατί το dimm των 2GB είναι πολύ ακριβότερο από αυτό του 1GB. Όχι βέβαια ότι δικαιολογείται η τόσο μεγάλη τιμή. Γι αυτό πάρ' το με τη standard μνήμη και βάλε εσύ μόνος σου από το http://www.crucial.com π.χ. που και φτηνό είναι και αξιόπιστο.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Oριστε κ ενα video (αρκετα μεγαλο ...60min)...στο οποιο ομως παρουσιαζεται μια ενδιαφερουσα συζητηση στην οποια συμετεχουν χρηστες και απο τις δυο "παραταξεις"....

Αν ενδιαφερεστε να αγορασετε Mac κ δεν εχετε τιποτα καλυτερο να κανετε αξιζει να του ρξετε μια ματια...

http://www.podtech.net/home/2004/the-non-hostile-apple-osx-vs-windows-vista-os-debate-part-i

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...