Προς το περιεχόμενο

Μελλοντικός MAC User!

Gaijin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν καλημέρα σε όλους... θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα για τα Mac!

Το pc μου το'χω χρόνια και πλέον είμαι για καινούριο... αλλά... το σκέφτομαι πΑρα πολύ να πάρω MAC και όχι PC ( για τέταρτη φορα )

και θέλω να κάνω μερικές ερωτήσεις που με βασανίζουν..

Είδα τα καινούρια κ αυτό το glossy-thing στις οθόνες δεν μαρέσει..

θα μου προτείνατε να πάρω μια απτα προηγούμενα iMac (την 24άρα ) ή να τα ξεχάσω και τα καινούρια είναι σαφώς καλύτερα?

Στα Mac μπορώ να συνδέσω τους εξωτερικούς σκληρούς που έχω? είναι "ΜyBook" γιατί κάπου άκουσα ότι δεν είναι συμβατα. ( ξέρω ότι έχουν usb αλλά κάποιος γνωστός μου με MacBook μου είπε δν νομίζει να είναι συμβατά ).

Είναι αλήθεια ότι δεν τίθεται θέμα ιών, error, trojans klp klp????

Θα μπορώ να βάλω το δικό μου keyboard & ποντίκι???

Από προγράμματα βίντεο και μουσικής συνηθίζεις εύκολα? θα μου λείψει το BS Player??

Θα μπορώ να δουλέψω προγράμματα Photoshop/Corel/Illustrator/Quark Xpress (διότι είναι η δουλειά μου κ όχι μόνο χόμπι )

Μένω Θεσσαλονίκη... θα μου προτείνατε να το πάρω από τα applestore ή από Multirama????

Δουλεύουν προγράμματα όπως το MyPhoneExplorer για Ericsson ή αυτό που δίνουν μαζί με το κινιτό για να περνάω αρχεία απτο τηλ. στο Mac???

Αυτά προς το παρόν... :P Ευχαριστώ!!!

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

απαντήσεις χωρίς ανάλυση

-τα καινούρια είναι καλύτερα χωρίς τραγικές διαφορές στις επιδόσεις

-ναι

-ναι αλήθεια είναι

-ναι

-όχι δε θα σου λέιψει! (itunes για μουσική, vlc για video, quicktime με plug ins...)

-αυτά τα προγράματα είχε βγει πρώτα για mac!!!

-έχω πάρει απο multirama έιμαι γενικά ευχαριστημένος

-το mac os x έχει το isync που σνεργάζεται σχεδόν με όλα τα κινητά αλλά δε ξέρω πόσο δυνατό είναι...άρα δεν έχω ιδέα!

Δημοσ.

Είδα τα καινούρια κ αυτό το glossy-thing στις οθόνες δεν μαρέσει..

θα μου προτείνατε να πάρω μια απτα προηγούμενα iMac (την 24άρα ) ή να τα ξεχάσω και τα καινούρια είναι σαφώς καλύτερα?

Εγω πιστευω πως μεγαλη ευκαιρια ειναι ο παλιος iMac 20" με 1266 ευρω.

Ειναι στην ιδια τιμη με το καινουριο - αλουμινενιο φθηνο iMac 20" αλλα εχει:

α) ταχυτερο επεξεργαστη (intel core 2 duo 2.16 εναντι 2.0ghz , αν και santa rosa o δευτερος αλλα δε καλυπτει τη διαφορα στα MHz),

β) ταχυτερη καρτα γραφικων (παλια ati mobility 1600 πιο γρηγορη σε σχεση με καινουρια ati mobility 2400 xt)

γ) πολυ καλυτερη οθονη με ποιοτικο pva panel και οχι φθηνο tn panel. (το ιδιο πανελ με τον καινουριο - αλουμινενιο iMac 20" φοραει αυτη η LG 20'' L204WT που κοστιζει 230 ευρω)

δ) μη-glossy οθονη(μερικοι βεβαια μπορει να την προτιμησουν)

Υστερει μονο σε εμφανιση και στην ελλειψη του καινουριου iLife08.

Α, και οτι εχει 2 τσιπ - dimm μνημης ο παλιος (2x512=1024MB) ενω ο καινουριος εχει ενα τσιπ-dimm (1x1024=1024MB) και ετσι ο καινουριος ειναι πιο ευκολα αναβαθμησιμος.

Ειναι παντως καλη ευκαιρια με 1260 ευρω(ιδια χρηματα με το καινουριο φθηνο iMac 20"),γιατι παιρνεις πιο γρηγορο μηχανημα και με μακραν καλυτερη οθονη!(σε σχεση με το καινουριο φθηνο iMac 20")

Οσον αφορα τους 24αριδες, ο καινουριος εχει ιδιο τυπο πανελ με τον παλιο (σχεδον κορυφαιο pva) απλα νεοτερο και ανανεωμενο με καλτερα specs.

Αλλα εχει υποχρεωτικα glossy οθονη..:(

Εχει ταχυτερο επεξεργαστη,

λιγο ταχυτερη gpu (10-30%), (αν τελικως εχει την ati mobility 2600xt θα ειναι ακομα πιο γρηγορος)

ειναι λεπτοτερος,

πιο ευκολα αναβαθμισιμη η ram γιατι εχει μονο ενα τσιπ πιασμενο (1x1024),

iLife08.

Οι τιμες ειναι οι εξης:

καινουριος - αλουμινενιος, iMac 24" : 1840 ευρω

παλιος iMac 24" : 1700 ευρω

Τα αξιζει τα επιπλεον λεφτα του ο καινουριος iMac 24". Το προβλημα ειναι η glossy οθονη(οποιον βεβαια ενοχλει),γιατι ακουγεται μαλιστα οτι ειναι υπερ του δεοντος glossy.

Αν ομως δεν καιγεσαι για τον 24",τοτε παρε τον παλιο 20" που ειναι πιο γρηγορος,χωρις glossy οθονη και με καλυτερη οθονη.

Και ερχεται στην ιδια τιμη με το πιο αργο καινουριο iMac 20"!

Από προγράμματα βίντεο και μουσικής συνηθίζεις εύκολα? θα μου λείψει το BS Player??

Λιγο στο video θα εχεις μερικα προβληματα,γιατι ο ενσωματωμενος quicktime δεν εχει πολλες δυνατοτητες (και μερικα προβληματα με μερικα αρχεια video ) αλλα κυκλοφορει για mac os x και ο vlc.

Το μονο προβλημα του ειναι οτι ειναι λιγο buggy και κολλαει που και που.

Με λιγο υπομονη,ψαξιμο και συνηθεια θα βολευτεις.

Δουλεύουν προγράμματα όπως το MyPhoneExplorer για Ericsson ή αυτό που δίνουν μαζί με το κινιτό για να περνάω αρχεία απτο τηλ. στο Mac???

Oχι.Αλλα υπαρχει το iSync που εχει μικροτερες δυνατοτητες απο τα native προγραμματα των εταιρειων των κινητων.

Με λιγο ψαξιμο ισως βρεις και αλλα προγραμματα που να σε βολεψουν.

Για τις υπολοιπες ερωτησεις σου οι απαντησεις ειναι ναι,οπως σου ειπαν και πιο πανω.

Δημοσ.

-1 στο glossy panel.Εχει το laptop μου και μερικές φορές είναι εκνευιστικό.

Την lg L204WT την έχω και είναι πολύ καλή για tn.Εχω μείνει ευχαριστημένος.Ισως η apple να έπρεπε να βάλει pva πάνελ, αλλά μιας και έβαλε tn η επιλογή του συγκεκριμένου πιστεύω είναι αρκετά καλή.

Κατα τα άλλα ο haHa ήταν αναλυτικότατατος.Με μια μικρή ένσταση για την cpu που δε γνωρίζω αν όντως ο santarosa είναι πιο αργός.

Δημοσ.

Και εγω μπηκα στον ιδιο προβληματισμο , αλλα δεν βρηκα ακρη ακομη καθ'οτι ερχεται και το Leopard και ισως οι απαιτησεις του απο την καρτα γραφικων ειναι αυξημενες και σιγουρα η HD2600 pro ειναι ΠΟΛΥ καλυτερη απο την

X1600 ή την 7300....

Και αυτα τα "καταραμενα" τα νεα macbook pro φορητα (που ειναι κ ετοιμοπαραδοτα) ειναι Πανακριβα !!!

Απο Ευρωπη που μπορουμε να παραγγειλουμε αξιοπιστα και με γρηγορη :-) παραδοση?

Δημοσ.

Να απαντήσω και εγώ σε ένα ερώτημα μιάς που νομίζω ότι δεν απαντήθηκε λεπτομερώς...

Στα Mac μπορώ να συνδέσω τους εξωτερικούς σκληρούς που έχω? είναι "ΜyBook" γιατί κάπου άκουσα ότι δεν είναι συμβατα. ( ξέρω ότι έχουν usb αλλά κάποιος γνωστός μου με MacBook μου είπε δν νομίζει να είναι συμβατά ).

Η απάντηση είναι ότι ο δίσκος αυτός (όπως και όλοι οι δίσκοι) είναι συμβατός, αρκεί να τον φορμάρεις, φυσικά με απώλεια δεδομένων, σε NFS. Αν ο δίσκος είναι φορμαρισμένος σε NTFS δεν θα υπάρξει καθόλου αναγνώριση, ενώ εάν είναι σε FAT32 θα υπάρξει αναγνώριση αλλά υπό προυποθέσεις και με προβλήματα αξιοπιστίας. Τα παραπάνω ισχύουν υπό λειτουργικό σύστημα MACOSX. Yπό Windows δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα και θα λειτουργούν άψογα και το NTFS και το FAT32...

Δημοσ.
Αν ο δίσκος είναι φορμαρισμένος σε NTFS δεν θα υπάρξει καθόλου αναγνώριση,

Yparxei anagnorisi kai anagnosi dedomenon alla den mporis na grapsis... auto einai kai to provlima mou:(

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

Δύο MyBook συνέδεσα πρόσφατα στον iMac μου, μια χαρά παίζουν. Όποιος σου είπε ότι δεν είναι συμβατοί είναι άσχετος για να μην πω επικίνδυνος (η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας).

Δεν έχω βρει μέχρι τώρα εξωτερικό δίσκο σε USB/Firewire σύνδεση που να μην είναι συμβατός με τον iMac μου.

To MacOS διαβάζει δίσκους σε FAT32 και NTFS (πλην του HFS που χρησιμοποιεί). Γράφει εγγενώς σε FAT32 και με ένα software mod και σε NTFS.

Είναι αλήθεια ότι δεν τίθεται θέμα ιών, error, trojans klp klp????

Ω ναι! :-D

Θα μπορώ να βάλω το δικό μου keyboard & ποντίκι???

Ναι, αρκεί να είναι USB.

Συνηθίζεις πανεύκολα. Το ΒS Player δεν μου έλειψε καθόλου, συνήθισα μια χαρά το VLC που είναι άψογο (και όχι buggy...).

Θα μπορώ να δουλέψω προγράμματα Photoshop/Corel/Illustrator/Quark Xpress (διότι είναι η δουλειά μου κ όχι μόνο χόμπι )

Απ'ότι ξέρω υπάρχουν το Photoshop και το QuarkXpress σίγουρα.

Δεν τα χρησιμοποιώ, δεν ξέρω πολλά γι'αυτά.

Το MyPhoneExplorer δεν δουλεύει. Για να περνάς αρχεία, χρησιμοποιείς είτε το καλώδιο του SonyEricsson (είναι σε USB) είτε το Bluetooth. Το MacOS έχει ενσωματωμένο πρόγραμμα ανταλλαγής επαφών με κινητά και δουλεύει άψογα με τα SonyEricsson (είμαι κάτοχος και ξέρω). Το MacOS έχει επίσης ενσωματωμένο πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων μέσω bluetooth, κανένα απολύτως πρόβλημα.

Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ όόόλους.. με πείσατε περισσότερο πιστεύω.. :))))

κάτι τελευταίο.. από games.. κολάει??? ( για τα iMac μιλάμε πάντα )

Δημοσ.
Και εγω μπηκα στον ιδιο προβληματισμο , αλλα δεν βρηκα ακρη ακομη καθ'οτι ερχεται και το Leopard και ισως οι απαιτησεις του απο την καρτα γραφικων ειναι αυξημενες και σιγουρα η HD2600 pro ειναι ΠΟΛΥ καλυτερη απο την

X1600 ή την 7300....

Σιγα τις απαιτησεις που θα εχει το leopard για καρτα γραφικων.Μια χαρα θα αρκει λογικα και η x1600.

Δυστυχως η 2600 δεν ειναι πολυ καλυτερη απο την Χ1600.Yπολογιζε 10-30% πιο γρηγορη.Ακουγεται οτι τελικως ο ακριβος iMac 20" και ο 24" εχουν την ati mobility 2600xt,που ειναι παρομοια μαλλον με την ati desktop 2600pro,οποτε ισως τελικα οι επιδοσεις να ειναι καλυτερες!

Σε λιγο καιρο που θα βγουν τα benchmark θα ξερουμε ακριβως.

Λογω ταχυτερου επεξεργαστη 2.4GHz και λιγο ταχυτερης καρτας γραφικων ο iMac 20"(o ακριβος) και ο 24" θα ειναι γυρω στο 20-40% πιο γρηγοροι σε 3D απο τον προηγουμενο.

Ο φθηνος iMac 20" θα ειναι πιο αργος.

Ενα ομως πλεονεκτημα που εχουν και η 2600 και η 2400 ειναι οτι υποστηριζουν hd video hardware acceleration σε αντιθεση με την x1600.

Απο Ευρωπη που μπορουμε να παραγγειλουμε αξιοπιστα και με γρηγορη :-) παραδοση?

http://www.notebook.de/apple-c-10/

Aπλα αψογο!

Πλεονεκτηματα σε σχεση με Ελλαδα:

Ταχυτερο,φθηνοτερο(με υπολογισμενα τα μεταφορικα) και με δυνατοτητα επεκτασης εγγυησης(που ισχυει μονο στο εξωτερικο ομως,ο πρωτος χρονος ισχυει και εδω κανονικα).

Πληρωμη οταν ερθει στην πορτα σου το μηχανημα!

κάτι τελευταίο.. από games.. κολάει??? ( για τα iMac μιλάμε πάντα )

Κυριως μεσω windows ,γιατι λιγα εχουν βγει για mac os x.

Απλα μην εχεις απαιτησεις για πολυ καλα γραφικα.Θα παιζεις σε χαμηλες αναλυσεις και οχι στη native (τουλαχιστον για τα δυνατα παιχνιδια)

Αλλωστε εχουν καρτα γραφοκων φορητου..

Δημοσ.

Για 24", ο καινουριος ειναι μια χαρα!Πιο γρηγορος(και η cpu και η gpu) και ελαχιστα πιο ακριβος.

Οθονη εχει παρομοια με τον προηγουμενο (σχεδον κορυφαιο pva panel) με ανανεωμενα specs.

Απλα ειναι glossy η οθονη.Εσυ θα πρεπει να αποφασισεις αν σε ενοχλει ή οχι η glossy οθονη..

Αν σκεφτεσαι για 20", παρε τον παλιο.Πιο γρηγορος ,με καλυτερη οθονη(pva panel και οχι tn panel), στα ιδια λεφτα!

Δημοσ.

Μιας και σκέφτομαι και εγώ να αγοράσω ενα macbook σύντομα ας κάνω και εγώ διάφορες ερωτήσεις. Σκοπέυω να το χρησιμοποιήσω για δουλεία δλδ web-development μαζί με το VM Fusion. Το μοντέλο που κοιτάω είναι η βασική έκδοση με ενα Ram Upgrade στα 2GB. Στο σπίτι θέλω να το χρησιμοποιώ απλά χώρις περιφερειακά, αλλα στην δουλεία έχω μια 22" Dell.

1) Υποστηρίζει Dual head? Δλδ και οθόνη φορητού και Εξωτερική, και να δένουν μεταξύ τους (Big screen style)?

2) Υποστηρίζει 1680χ1050 ανάλυση για την εξωτερική οθόνη?

3) USB Keyboard απλό χρησιμοποιέιται άνετα ή θα λείπουν διάφορα access keys?

4) Docking Station υπάρχει η κάθε πρωί θα πρέπει να βάζω DVI/Kb/Mouse/network/power?

5) Αναμένεται Santa Rosa version σύντομα δλδ μέχρι Νοεμβρη? Τελευταία γενία βγήκε τον Μαι...

6) Ram 1GB καθώς και ένας DVI connector πόσο έχουν?

Ευχαριστώ

Βασίλης

Δημοσ.
Μιας και σκέφτομαι και εγώ να αγοράσω ενα macbook σύντομα ας κάνω και εγώ διάφορες ερωτήσεις. Σκοπέυω να το χρησιμοποιήσω για δουλεία δλδ web-development μαζί με το VM Fusion. Το μοντέλο που κοιτάω είναι η βασική έκδοση με ενα Ram Upgrade στα 2GB. Στο σπίτι θέλω να το χρησιμοποιώ απλά χώρις περιφερειακά, αλλα στην δουλεία έχω μια 22" Dell.

1) Υποστηρίζει Dual head? Δλδ και οθόνη φορητού και Εξωτερική, και να δένουν μεταξύ τους (Big screen style)?

2) Υποστηρίζει 1680χ1050 ανάλυση για την εξωτερική οθόνη?

3) USB Keyboard απλό χρησιμοποιέιται άνετα ή θα λείπουν διάφορα access keys?

4) Docking Station υπάρχει η κάθε πρωί θα πρέπει να βάζω DVI/Kb/Mouse/network/power?

5) Αναμένεται Santa Rosa version σύντομα δλδ μέχρι Νοεμβρη? Τελευταία γενία βγήκε τον Μαι...

6) Ram 1GB καθώς και ένας DVI connector πόσο έχουν?

Ευχαριστώ

Βασίλης

1) Aπο οσο γνωριζω ναι.Ομως θα εχουν διαφορετικη αναλυση(επειδη λες οτι εχεις 1680x1050) οποτε δε ξερω αν ειναι δυνατο να κανεις extend.Να κανεις clone(με ιδια ομως αναλυση) ,δηλαδη να δειχνουν τα ιδια δε θα εχεις λογικα προβλημα.

2) Νομιζω ναι.Με κλειστη ομως την οθονη του macbook λογω περιορισμου που εχει το macbook.

3) Ελαχιστα access keys λειπουν.Κυριως το eject.Δεν υπαρχει ομως ιδιαιτερο προβλημα.

4) Στην Ελλαδα δυσκολα νομιζω. Απο εξωτερικο δες εδω: http://www.bookendzdocks.com/Docking_Stations-Docking_Station_for_13_MacBook_White.html

5) Απο οτι ακουγεται δεν αναμενεται κατι συντομα.

6) Χρειαζεται να αγορασεις 2GB ,γιατι μεσα εχει 2x512 και ειναι κατειλλημενες και οι 2 θεσεις.

Οποτε αγοραζεις με 2x45=90 ευρω 2 dimm των 1024

και σου περισσευουν τα 2x512(μπορεις να τα πουλησεις).

Για το dvi connector υπολογιζε 20 ευρω.

Aν θελεις και vga connector ή tvout υπολογιζε αλλα 20 ευρω για το καθενα...

Δημοσ.

thanx haHA.. για 24 με κόβω.. :)

αλλά με χαλάει η glossy.. :cry: ΠΟΛΥ...

μήπως αν περίμενα λίγο να βγάζανε και εκδόσεις χωρίς glossy οθόνες???

ακούσατε τπτ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...