Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα...

Gaijin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους...

λοιπόόόόόν... να μην τα πολυλογώ έχω ένα πρόβλημα με το pc...

όταν πχ βάζω ένα παιχνίδι όχι βαρύ.. ( που πριν μερικούς μήνες έπαιζε άνετα..)

τώρα στα 10 λεπτά... κλέινει και ξαφνικά κάνει αυτόματα shut down το pc.

:neutral:

Και όταν πχ έχω πολλά πραγματα ανοιχτά.. ή και μερικές φορές όταν παίζω κανά game ώρα.. ( απαυτά που μπορώ να παίξω δλδ ) ξαφνικά μπλε οθόνη..!

:(

κάποιος καμιά γνώμη/λύση???

• Απαντ. 96
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

δεν μπορώ να σου προσφέρω σημαντική βοήθεια αλλά τα συμπτώματα που αναφέρεις τα έχω αντιμετωπίσει κι εγώ(ακριβώς τα ίδια).με ένα παιχνίδι μου έκανε μια φορά μόνο shut down ξαφνικά.Όσο αφορά στην μπλέ οθόνη αυτή μου έχει εμφανιστεί 3-4 φορές όταν έτρεχα το limewire για 3-4 ώρες και έψαχνα τραγούδια.μία ερώτηση:μετά την μπλέ οθόνη σου βγάζει ενα μήνυμα που αναφέρει πως το σύστημα ανένηψε απο ένα σοβαρό πρόβλημα??

Δημοσ.

Δεν μας δίνεις πολλά στοιχεία.

Έλεγξε μια την θερμοκρασία του επεξεργαστή σου πρόχειρα από το BIOS ( μέχρι να μας πείς τι CPU έχεις για να σου πω άλλο πρόγραμμα πιο ακριβές αν κάνει για την CPU σου ).

Από αυτά που λες πάντως δείχνει σε πρόβλημα θερμοκρασίας στην CPU.

Δημοσ.

AMD Athlon 64

3400+

2.40GHz , 1GB Ram

...

είχα το πρόβλημα με διάφορα παιχνίδια.. όχι μόνο με ένα..

πριν λίγο καιρό απλά το έκανε στα βαριά παιχνίδια..( που μπορούσα να παίξω κανονικά όμως..)

και άλλαξα τροφοδοτικό και ψήκτρα... και με δουλειές κλπ δεν δοκίμασα κανά βαρύ παιχνίδι.. αλλά όλα οκ.. δεν εβγαζε τπτ..

και τώρα που βάζω απλά games όχι τπτ τρομερό.. το κάνει.. :neutral:

( επειδή δεν ξέρω και πολλά.. :/ μήπως θα μπορούσες να μου πείς πως θα ελέγξω την θερμοκρασία απτο ΒΙΟS? :???:).

Δημοσ.

Άσε το BIOS, χέστο.

Με την μια κάνεις το σωστό.

Μπές εδώ ( http://thecoolest.zerobrains.com/CoreTemp ) και κατέβασε το CoreTemp v0,94 { προφανώς για να τονίζω το 0.94, σημαίνει ότι δεν πρέπει να βάλεις το 0.95 }.

Και πες μας τι θερμοκρασία δείχνει σε idle ( μέσα στα Windows, δίχως να τρέχεις κάποια εφαρμογή )

Δημοσ.

Τώρα κατέβασε από εδώ ( http://www.xtremesystems.com/pi ) το SuperPi.

Κάντο extract σε έναν φάκελο, και τρέξε το SuperPi.exe ( έχοντας ταυτόχρονα ανοιχτό και ορατό { να μπορείς να βλέπεις τη θερμοκρασία ενώ τρέχει το SuperPi ) έπειτα πάτα "Calculate" διάλεξε το "16M" και πάτα OK και έπειτα πάλι OK.

Θα αρχίσει να κάνει κάτι υπολογισμούς.

Όσο αυτό εργάζεται ( και δεν έχει βγάλει κάποιο error { π.χ. SQR not equal } ) εσύ βλέπε τις θερμοκρασίες.

Θέλω να μου πείς την μέγιστη θερμοκρασία που είδες, και που ήταν τον περισσότερο χρόνο.

Δημοσ.

Λοιπόν.. έχουμε και λέμε.. στα αρχικά loops πήγαινε στα 62-63..

μετά προς το τέλος.. ήταν στα 65-66.. και το μεγαλύτερο που είδα ήταν 68.

Δημοσ.

Άρα πιθανότατα κλείνει λόγω θερμοκρασίας ( εφόσον στα games ζορίζεται κάτι τις παραπάνω από το SuperPi οπότε και ξεπερνάει τους 75C και χτυπάει το overheat protection της CPU.

Χρειαζόμαστε μια επανατοποθέτηση της ψύκτρας και αλλαγή της thermal paste.

Δημοσ.

xmμ.. μα πριν απο λίγο καιρό εβαλα καινούρια... :(

όταν λες επανατοποθέτηση.. να την βγάλω να βάλω πάστα καινούρια κ να την ξαναβάλω????

Δημοσ.
xmμ.. μα πριν απο λίγο καιρό εβαλα καινούρια... :(

κατι υποψιαζομαι και στο θεμα των driver αν εχεις ορεξη κανε ενα ελεχγο μηπως φταινε οι καινουγιοι που εβαλες ξαναπερνοντας τους παλιους

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...