Gaijin Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 Καλησπέρα σε όλους... λοιπόόόόόν... να μην τα πολυλογώ έχω ένα πρόβλημα με το pc... όταν πχ βάζω ένα παιχνίδι όχι βαρύ.. ( που πριν μερικούς μήνες έπαιζε άνετα..) τώρα στα 10 λεπτά... κλέινει και ξαφνικά κάνει αυτόματα shut down το pc. :neutral: Και όταν πχ έχω πολλά πραγματα ανοιχτά.. ή και μερικές φορές όταν παίζω κανά game ώρα.. ( απαυτά που μπορώ να παίξω δλδ ) ξαφνικά μπλε οθόνη..! κάποιος καμιά γνώμη/λύση???
Tracer27 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 δεν μπορώ να σου προσφέρω σημαντική βοήθεια αλλά τα συμπτώματα που αναφέρεις τα έχω αντιμετωπίσει κι εγώ(ακριβώς τα ίδια).με ένα παιχνίδι μου έκανε μια φορά μόνο shut down ξαφνικά.Όσο αφορά στην μπλέ οθόνη αυτή μου έχει εμφανιστεί 3-4 φορές όταν έτρεχα το limewire για 3-4 ώρες και έψαχνα τραγούδια.μία ερώτηση:μετά την μπλέ οθόνη σου βγάζει ενα μήνυμα που αναφέρει πως το σύστημα ανένηψε απο ένα σοβαρό πρόβλημα??
billpeppas Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 Δεν μας δίνεις πολλά στοιχεία. Έλεγξε μια την θερμοκρασία του επεξεργαστή σου πρόχειρα από το BIOS ( μέχρι να μας πείς τι CPU έχεις για να σου πω άλλο πρόγραμμα πιο ακριβές αν κάνει για την CPU σου ). Από αυτά που λες πάντως δείχνει σε πρόβλημα θερμοκρασίας στην CPU.
Gaijin Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 AMD Athlon 64 3400+ 2.40GHz , 1GB Ram ... είχα το πρόβλημα με διάφορα παιχνίδια.. όχι μόνο με ένα.. πριν λίγο καιρό απλά το έκανε στα βαριά παιχνίδια..( που μπορούσα να παίξω κανονικά όμως..) και άλλαξα τροφοδοτικό και ψήκτρα... και με δουλειές κλπ δεν δοκίμασα κανά βαρύ παιχνίδι.. αλλά όλα οκ.. δεν εβγαζε τπτ.. και τώρα που βάζω απλά games όχι τπτ τρομερό.. το κάνει.. :neutral: ( επειδή δεν ξέρω και πολλά.. :/ μήπως θα μπορούσες να μου πείς πως θα ελέγξω την θερμοκρασία απτο ΒΙΟS? :???.
billpeppas Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 Άσε το BIOS, χέστο. Με την μια κάνεις το σωστό. Μπές εδώ ( http://thecoolest.zerobrains.com/CoreTemp ) και κατέβασε το CoreTemp v0,94 { προφανώς για να τονίζω το 0.94, σημαίνει ότι δεν πρέπει να βάλεις το 0.95 }. Και πες μας τι θερμοκρασία δείχνει σε idle ( μέσα στα Windows, δίχως να τρέχεις κάποια εφαρμογή )
billpeppas Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 Τώρα κατέβασε από εδώ ( http://www.xtremesystems.com/pi ) το SuperPi. Κάντο extract σε έναν φάκελο, και τρέξε το SuperPi.exe ( έχοντας ταυτόχρονα ανοιχτό και ορατό { να μπορείς να βλέπεις τη θερμοκρασία ενώ τρέχει το SuperPi ) έπειτα πάτα "Calculate" διάλεξε το "16M" και πάτα OK και έπειτα πάλι OK. Θα αρχίσει να κάνει κάτι υπολογισμούς. Όσο αυτό εργάζεται ( και δεν έχει βγάλει κάποιο error { π.χ. SQR not equal } ) εσύ βλέπε τις θερμοκρασίες. Θέλω να μου πείς την μέγιστη θερμοκρασία που είδες, και που ήταν τον περισσότερο χρόνο.
billpeppas Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 23 loops + 1 output Στο τέλος θα σου βγάλει popup που να λέει Calculation finished!
Gaijin Δημοσ. 11 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2007 Λοιπόν.. έχουμε και λέμε.. στα αρχικά loops πήγαινε στα 62-63.. μετά προς το τέλος.. ήταν στα 65-66.. και το μεγαλύτερο που είδα ήταν 68.
dimitris2006 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2007 βασικα μηπως εγκατεστησες προσφατα καινουργιους drivers?
billpeppas Δημοσ. 11 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2007 Άρα πιθανότατα κλείνει λόγω θερμοκρασίας ( εφόσον στα games ζορίζεται κάτι τις παραπάνω από το SuperPi οπότε και ξεπερνάει τους 75C και χτυπάει το overheat protection της CPU. Χρειαζόμαστε μια επανατοποθέτηση της ψύκτρας και αλλαγή της thermal paste.
Gaijin Δημοσ. 11 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2007 xmμ.. μα πριν απο λίγο καιρό εβαλα καινούρια... όταν λες επανατοποθέτηση.. να την βγάλω να βάλω πάστα καινούρια κ να την ξαναβάλω????
dimitris2006 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2007 xmμ.. μα πριν απο λίγο καιρό εβαλα καινούρια... κατι υποψιαζομαι και στο θεμα των driver αν εχεις ορεξη κανε ενα ελεχγο μηπως φταινε οι καινουγιοι που εβαλες ξαναπερνοντας τους παλιους
Gaijin Δημοσ. 11 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2007 είχα βάλει πριν καιρό τους τελευταίους.. απο κάρτα γραφικών... λες να ξαναπεράσω τους παλιούς????
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.