Justice Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 Γειά σας παιδιά, Είμαι 24, σε 1 χρόνο παίρνω πτυχίο ΤΕΙ σε Η/Υ (αλήθεια είναι απαραίτητο τυπικό προσόν για αυτή τη δουλειά?), είμαι καλός σε ότι πάρω απόφαση να ασχοληθώ σοβαρά και μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια/αλητοτουρισμός συν ότι ασχολούμαι με πράγματα που είναι υπανάπτυκτα/δεν υπάρχουν καν στην Ελλάδα. Σαν άτομο έχω υπερμπόλικη φαντασία/δημιουργικότητα/αίσθηση του ωραίου κλπ το οποίο (θέλω να; ) πιστεύω ότι θα με κάνει να ξεχωρίσω από τον μέσο όρο αφού μάθω πρώτα τα βαρετά-τεχνικά της δουλειάς. Επειδή θέλω να μετακινούμαι σαν την μελισσούλα, κλασσική δουλείά 8-5 σε σταθερό μέρος δεν μου κάνει. Οπότε θεωρητικά και φαντασιακά η δουλειά του freelancer είναι ιδανική για μένα, ειδικά αν μένω σε χώρα που έχει αδύναμο νόμισμα και εγώ πληρώνομαι σε ευρώ, λίρες κλπ. :twisted: Πόσο ρεαλιστικό είναι το σενάριο να ασχοληθώ με σχεδίαση σελίδων, και αφού φτιάξω ένα όνομα/portofolio (ίσως να χρειαστεί να μείνω για λίγα χρόνια Ελλάδα?) να δουλεύω μέσω ίντερνετ Dana International style ή να παίρνω δουλειές στην χώρα που θα μένω? Γίνεται αυτό ή πρέπει να ριζώσω σε μια περιοχή για να είμαι μέσα στα "κυκλώματα" και στην τοπική κοινωνία και να συναντιέμαι face2face με τον πελάτη ώστε να αισθάνεται εμπιστοσύνη και να μου περνάει ακριβώς το πώς θέλει την σελίδα? Γενικά o freelancer είναι μόνο για αρπαχτές στο ξεκίνημα (πώς κάνουν ιδιαίτερα οι τελειόφοιτοι του μαθηματικού) ή μπορείς να κάνεις μακροπρόθεσμη καριέρα χωρίς να γίνεις σκλάβος σε web authoring πολυεθνική που θα εκμεταλλεύεται την υπεραξία σου και να ψηφίζεις ΚΚΕ; ΥΓ: Ξέρω καλό κομπιούτερ, τα πιάνω γρήγορα κλπ αλλά δεν έχω ασχοληθεί σοβαρά με προγραμματισμό, SQL κλπ. Έχω πολύ δρόμο μπροστά μου για να φτάσω σε ένα αξιοπρεπές τεχνικό επίπεδο ή αναλαμβάνουν την βρωμοδουλειά τα προγράμματα σχεδίασης ; Παρακαλώ προσγειώστε με στην πραγματικότητα με το μαλακό Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
Justice Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 έχεις ήδη προσγειωθεί.... Όπως η Μίνι Μάους στη λίστα του Σίντλερ! Εκτός αν δεν κατάλαβα καλά..:???:
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2007 file,eisai 24 k den exeis asxolithei kala me programmatismo... to freelancing mallon den einai gia sena...no offence..
ALR Δημοσ. 11 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2007 Ξέρεις κομπιούτερ; Άχ τι μου θύμισες.. Είχαμε βγεί με έναν φίλο και κάτι κοπέλες Once, και στην ερώτηση , "εσύ με τι ασχολείσαι", Λέει: Ανάπτυξη και σχεδίαση ιστοσελίδων και web εφαρμογών με Java/asp/php+mysql , Graphic Design.. Βλέποντας την κοπέλα να κοιτάζει απορημένα της λέω σχεδόν συνομωτικά : Ι-ΝΤΕΡ-ΝΕΤ! "ΑΑΑΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΕΤ" :lol: Στο θέμα μας τώρα. Χρειάζεσαι όλα αυτά που ανέφερα πιο πάνω ή τουλάχιστον κάτι από αυτά, για να δουλέψεις ώς Freelancer. Το ΤΕΙ προφανώς σου έχει πασαλείψει λίγο php Και java αλλά δε φτάνει δυστυχώς. Θέλει αρκετό διάβασμα και ενασχόληση και τα υπόλοιπα είναι φυσικό επακόλουθο.
everfrost Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 file,eisai 24 k den exeis asxolithei kala me programmatismo... to freelancing mallon den einai gia sena...no offence.. Σίγουρα οι γνώσεις προγραμματισμού κυρίως php/javascript κατα προτίμηση θα ήταν πολύ χρήσιμες.Αλλά το παιδί web designer θέλει να γίνει όχι web developer! Παρόλα αυτά δεν έχει να μου λέει τίποτα το γεγονός ότι είναι 24. Focused, hard work is the real key to success..
ALR Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Σίγουρα οι γνώσεις προγραμματισμού κυρίως php/javascript κατα προτίμηση θα ήταν πολύ χρήσιμες.Αλλά το παιδί web designer θέλει να γίνει όχι web developer!Παρόλα αυτά δεν έχει να μου λέει τίποτα το γεγονός ότι είναι 24. Focused, hard work is the real key to success.. Κοίταξε, έχει Τελειώσει ένα ΤΕΙ Πληροφορικής, κάπου αναφέρεται η λέξη web authoring αντί για design, λέει πως δεν ξέρει καλά από προγραμματισμό, αλλά τα παίρνει εύκολα.. Για web developerako τον βλέπω Για freelancing απλώς, θα ήταν καλύτερο για τον ίδιο να είχε όλο το πακέτο.Ποιο κερδοφόρο.
theglassicon Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Το θέμα είναι να έχεις πελάτες....όλα τα υπόλοιπα είναι μαλακίες. Αν είναι κάτι δύσκολο το δίνεις σένα codekid και με λίγα λεφτά στο κάνει. Καλύτερα ψάξε πως μπορείς να βρεις "μόνιμους" πελάτες, τα λεφτά είναι τα συμβόλαια συντήρησης, και τα λοιπά έρχονται. Έχε και ένα μεγάλο στομάχι να μαζέβεις τις παπαριές που θα σου λένε αυτοί και μάθε ότι όλα είναι "modular" dld ναι το app κάνει 1000 αλλά αν θες και αυτό το feature άλλα 500 κτλ. Καλή συνέχεια.
ALR Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 hiphop, o developer ασχολείται με τον προγραμματισμό. O designer Με το design.
sloth Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 Προσωπικά το freelancer-ιλίκι το θεωρώ σαν μία προσωπική επιχείρηση με όλο το ρίσκο που αυτή έχει. Το να καταφέρεις να γίνεις επιτυχημένος freelancer θέλει πολύ δουλειά στον τομέα σου (gfx, code, databases etc) αλλά θέλει και μεγάλες δόσεις marketing και διπλωματίας. Όσον αφορά το design/developing και το πως θα τα αναπτύξεις, θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με προσωπικά project. Πράγματα που σου αρέσουν βρε αδερφέ. Έτσι θα αποκτήσεις μια όχι τόσο επίπονη εμπειρία σε αυτό που τελικά θες να κάνεις. Προσωπικά ασχολούμαι με τον τομέα εδώ και 2 χρόνια με ελάχιστες πληρωτέες δουλειές αλλά με αρκετές προσωπικές (έτσι για το χαβαλέ). Σπουδάζω ακόμα και ο χρόνος μου είναι δυστυχώς περιορισμένος. Εν κατακλείδι, το θέμα δεν είναι να μάθεις πολλά, αλλά αρκετά για σένα και να τα μάθεις σωστά. Πχ το να κόβεις ένα layout στο photoshop με τον κλασσικό table τρόπο δε σου δίνει πλήρη έλεγχο πάνω στο design σου. Μάθε τι παίζει στην "era" που διανύουμε και παίξε μπάλα εκεί πάνω (CSS, dived layouts, ajax etc). Τη στιγμή που σου γράφω ετοιμάζω ένα site εμπνευσμένο από ένα forum topic. Γιατί? Γιατί γουστάρω να βοηθήσω όλους αυτούς που απάντησαν σε εκείνο το topic με υπηρεσίες που ένα forum δε μπορεί να προσφέρει. Τι θα βγάλω από αυτό? Καθαρή γνώση και εμπειρία. Ένα domain και ένα hosting plan δεν τα σκέφτομαι καν (σε οικονομική βάση) μπροστά σε αυτά που θα απομυζήσω. Σου εύχομαι τα καλύτερα αδερφέ
mvaggel Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 Γιατί? Γιατί γουστάρω Ωραίος, φίλος!!! Καιρό είχα να ακούσω αυτό το επιχείρημα... Keep it this way!!!
silverthan Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Οι freelancers πρέπει να κόβουν και αποδείξεις? Τι παίζεται με τη νομιμότητα, την εφορία, κτλ?
KenZone Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 e3artatai apo to pws plironodai logika ... kanonika 8elei vivlia klp an omws dexesai plirwmes san donations eisai ok [ mexri kapoio poso p dn 8imamai twra ]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.