pappous_soulis Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 Παιδιά,έχω σε ένα σύστημα έναν Pentium 4 @ 3,4Ghz stock,ο οποίος εδώ και καιρό δεν λέει να παγώσει με τίποτα. Όλα άρχισαν μια μέρα που πήγα να του αλλάξω πάστα. Αρχικά βγάλαμε με τον φίλο μου την ψύκτρα και είδαμε οτι υπάρχει ακόμα πάστα,οπότε σκεφτήκαμε να το αφήσουμε όπως έχει,δηλαδή την ξαναβάλαμε χωρίς να αλλάξουμε πάστα. (1η μ***κία) Έπειτα,αφού το κάναμε αυτό παρατήρησα υψηλές θερμοκρασίες,που στήναν την CPU κυριολεκτικά στα τέσσερα.Άρχισε να τρώει αδικαιολόγητα κολλήματα σε εργασίες και παιχνίδια τα οποία προηγουμένως τα πήγαινε πετώντας. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να του αλλάξω την πάστα μόνος μου. (εδώ έρχεται η 2η μ***κία) Αφαίρεσα κανονικά την ψύκτρα και καθάρισα με βαμβάκι και οινόπνευμα τα υπολοίματα της προηγούμενης πάστας,και έβαλα καινούργια.Το θέμα είναι οτι έβαλα πάρα πολύ,και την άπλωσα σε όλη σχεδόν την επιφάνεια του επεξεργαστή.Αυτά εν τω μεταξύ τα έκανα στο χέρι,και όχι με την CPU φορεμένη στο mobo.Όταν συνειδητοποίησα οτι είχα κάνει βλακία,προσπάθησα να ξεκολλίσω την CPU απο την ψύκτρα,τα οποία είχαν γίνει ένα και το αυτό με τόση πάστα που είχα βάλει. Απ'την δύναμη που του έβαλα μου έφυγε τελικά ο επεξεργαστής απ'τα χέρια και προσγειώθηκε κάπου,δεν θυμάμαι που θα σας γελάσω,είτε στο κρεβάτι,είτε στο πάτωμα. (αυτή η 3η μ***κία) Τέλος πάντων,δεν φαινόταν να έχει ζημιά,και την τοποθέτησα σαν άνθρωπος επιτέλους στο mobo και το άφησα έτσι.Φυσικά οι θερμοκρασίες δεν έπεσαν... Τελικά,σήμερα μου ήρθε μια νέα ψύκτρα που παρείγγηλα απο Πλαίσιο [λινκ] και την οποία τοποθέτησα προσεκτικά και με εβλάβεια. (ή όπως γράφεται τέλος πάντων) Όμως,για κάποιο λόγο,οι θερμοκρασίες παραμείναν στα ίδια καταραμένα επίπεδα,σαν γαιδούρι που έχει μουλαρώσει. :evil: Οπότε ρωτάω εγώ,τι στο κέρατο μπορεί να φταίει? Έχω δοκιμάσει συνολικά 3 ψύκτρες και δεν βλέπω καμία βελτίωση. Παίζει να έχει πάθει καμια ζημιά η CPU? :???:
alexzzz Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 Τα γουστάρω αυτά τα τόπικ. Και ο τίτλος και η περιγραφή με εκφράζουν!!! Λοιπόν, αν και βάσει στατιστικής δεν γίνεται να μην κάθεται καλά η ψύκτρα, γιατί έβαλες 3 φορές την ψήκτρα θα σου πρότεινα να πάρεις λίγο καλύτερης ποιότητας πάστα και να ξαναδοκιμάσεις, όντας σίγουρος όμως ότι η ψήκτρα κάθεται καλά. Παρόμοιο πρόβλημα είχα και εγώ και διάβασα ότι ο επεξεργαστής μου ήταν φουρνάκι+ το πρόβλημα= ζεστό φαΐ δίπλα στο πι σι. Την μία δούλεψε στους 80C και την άλλη στους 50C με ένα απλό βάλε- βγάλε της ψήκτρας. Αφού δούλευε σωστά πριν δοκιμάσεις να του αλλάξεις πάστα κάτι τέτοιο θα συμβαίνει. Να χάλασε η CPU και να ανεβάζει θερμοκρασία πρώτη φορά θα είναι που το ακούω. ΥΓ: εσύ δεν είχες γράψει στο τοπικ με τις πατατιές την ιστορία με την CPU ή κάνω λάθος;
TechnoState Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 min kaneis tpt, tyxereeeeeee, vrikes k tzaki twra se ligo pou tha mpoun ta krya
pappous_soulis Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 ΥΓ: εσύ δεν είχες γράψει στο τοπικ με τις πατατιές την ιστορία με την CPU ή κάνω λάθος; Yeah,that's me min kaneis tpt, tyxereeeeeee, vrikes k tzaki twra se ligo pou tha mpoun ta krya Μα τι λες τώρα!? Με αυτόν τον επεξεργαστή φέρω μεγάλη ευθύνη για την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη!
pappous_soulis Δημοσ. 11 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2007 Λοιπόν alexzzz είχες δίκιο. Απελπισμένος είπα να κάνω μια τελευταία προσπάθεια και τελικά δούλεψε σωστά! 35 βαθμούς σε idle,και τώρα το δοκιμάζω σε παιχνίδια να δω πόσο πιάνει κορυφή.
desolatorXT Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Τυπική θερμοκρασία Pentium 4 3,06Ghz idle...78-84 C... Δεν μπορείς απλά να λειτουργήσεις αυτό το pc το καλοκαίρι, το δωμάτιο γίνετε φούρνος... Υ.Γ. ευτιχώς το pc είναι του αδερφού μου, εγώ έχω εναν AMD x2 και είμαι ύσηχος, με μέγιστη θερμοκρασία, 50 C ...
billpeppas Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Τυπική θερμοκρασία Pentium 4 3,06Ghz idle...78-84 C... Λάθος. Πόσο μάλλον άμαν μιλάμε για Northwood. Να μην λέμε ότι μας κατέβει please.
olatalefta Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 oi 1es fournies hyperthreading eixan tragikes 8ermokrasies!!! εν ολιγης καθαρισμα στην ψυκτρα συχνα+τοποθετηση καλης παστας σε σχημα @ κ εισαι σχετικα οκ.σε τι στροφες δουλευει το φαν σου?
billpeppas Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 oi 1es fournies hyperthreading eixan tragikes 8ermokrasies!!!εν ολιγης καθαρισμα στην ψυκτρα συχνα+τοποθετηση καλης παστας σε σχημα @ κ εισαι σχετικα οκ.σε τι στροφες δουλευει το φαν σου? Πάμε πάλι. Λάθος επίσης. Αυτοί που είχαν προβλήματα ήταν οι Prescott, και δεν είναι οι πρώτοι με HyperThreading...το HyperThreading υπήρχε από παλιότερα με τους τελευταίους Northwood...
desolatorXT Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Λάθος.Πόσο μάλλον άμαν μιλάμε για Northwood. Να μην λέμε ότι μας κατέβει please. Ορίστε....
george_o/c Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Aχ, έπρεπε να κατεβάζω τον northy από τα 3.4 στη stock speed (3.0GHz) για να σε πείσω desolator XT ... (έφαγα και 2 κολλήματα επειδή τον κατέβασα απότομα) http://img513.imageshack.us/my.php?image=78168356bo3.jpg η photo τα λέει όλα, με stock cooler έτσι ? Και θερμοκρασία δωματίου 30 βαθμούς (τόσο λέει το air-condition πάντως)
desolatorXT Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Aχ, έπρεπε να κατεβάζω τον northy από τα 3.4 στη stock speed (3.0GHz) για να σε πείσω desolator XT ... (έφαγα και 2 κολλήματα επειδή τον κατέβασα απότομα) http://img513.imageshack.us/my.php?image=78168356bo3.jpg η photo τα λέει όλα, με stock cooler έτσι ? Και θερμοκρασία δωματίου 30 βαθμούς (τόσο λέει το air-condition πάντως) εγώ το έχω με stock cooler, καθαρισμένο προχτές (αν θυμάστε έκανα ένα thread για το ότι ακουγόταν σαν κινητήρας αεροπλάνου, και μου είπαν να το καθαρίσω για να διορθωθεί, πράγμα που όντως έγινε...Η θερμοκρασία κατέβηκε απο τους 90κάτι που ήταν σε αυτό που βλέπετε στην εικόνα...)... Δεν νομίζω ότι η μια photo ανερεί την άλλη... Π.Χ. εσύ μπορεί για το Overclocking να πέρασες περισσότερη θερμοαγώγιμη πάνω...
billpeppas Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 εγώ το έχω με stock cooler, καθαρισμένο προχτές (αν θυμάστε έκανα ένα thread για το ότι ακουγόταν σαν κινητήρας αεροπλάνου, και μου είπαν να το καθαρίσω για να διορθωθεί, πράγμα που όντως έγινε)... Δεν νομίζω ότι η μια photo ανερεί την άλλη... Το ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν μυαλό δεν σημαίνει ότι και το δικό σου λειτουργεί. Μην είσαι κουφιοκέφαλος και άκου αυτά που σου λένε κάποιοι που έχουν λίγες ή και πολύ περισσότερες γνώσεις και εμπειρίες από εσένα. Οι Northwood ήταν μια χαρά κρύοι, εσύ είτε δεν έχεις βάλει καλά την ψύχτρα, είτε δεν πατάει καλά ( μήπως έχει φαγωθεί η βάση ? ) είτε έχεις thermal paste πέντε χρονών που έχει γίνει πλέον τσίχλα.
desolatorXT Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Το ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν μυαλό δεν σημαίνει ότι και το δικό σου λειτουργεί.Μην είσαι κουφιοκέφαλος και άκου αυτά που σου λένε κάποιοι που έχουν λίγες ή και πολύ περισσότερες γνώσεις και εμπειρίες από εσένα. Οι Northwood ήταν μια χαρά κρύοι, εσύ είτε δεν έχεις βάλει καλά την ψύχτρα, είτε δεν πατάει καλά ( μήπως έχει φαγωθεί η βάση ? ) είτε έχεις thermal paste πέντε χρονών που έχει γίνει πλέον τσίχλα. μήπως όπως προανέφερα το pc είναι του αδερφού μου? Εκτός αυτού βέβαια αφού ψοφάς να το ακούσεις, το pc δεν έχει ανοιχτεί ποτε απο τότε που αγοράστηκε, (αν το ξέρεις, είχανε δώσει κάτι pc δωρεάν στον καλύτερο μάθητη τάξης το 2005 ή 6, και ο αδερφός μου πήρε αυτό)... Από τότε δεν το έχει πειράξει κανείς, η ψύκτρα δεν έχει ποτέ απο την θέση της, το ίδιο και η θερμοαγώγιμη... Η μόνη παρεμβολή ήταν να καθαρίσω εξωτερικά την ψύκτρα γιατί είχε λίγη σκόνη... Επιπλέον το pc αυτό (ακριβώς επειδή είναι μια μάπα και μισή) ζήτημα να έχει συνολικά 100 ώρες λειτουργίας σε αυτά τα χρόνια... Το να έγινε τσίχλα η θερμοαγώγιμη λίγο δύσκολο...
alexzzz Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Λοιπόν alexzzz είχες δίκιο. Απελπισμένος είπα να κάνω μια τελευταία προσπάθεια και τελικά δούλεψε σωστά! 35 βαθμούς σε idle,και τώρα το δοκιμάζω σε παιχνίδια να δω πόσο πιάνει κορυφή. Χαίρομαι που βοήθησα ! Συνεχίζω τώρα να διαβάζω και τα μηνύματα των υπολοίπων καθώς αυτές οι συζητήσεις είναι πάντα διασκεδαστικές! I am a huge big billpeppas fan !!! PS: to edit egine gia na prostheso to "huge"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.