Sta Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 Καλησπέρα, Θέλω να αθροίσω το περιεχόμενο των ζυγών (έπειτα μονών) κελιών από μία στήλη, πώς μπορώ να το κάνω; Προσπαθώντας να τα επιλέξω ένα-ένα δεν το πέτυχα, διότι γίνονταν unselect από μόνα τους όταν υπερβαίνουν κάποιο συγκεκριμένο αριθμό. Ευχαριστώ θερμά.
Sta Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 Επίσης, θα ήθελα να μου πείτε αν υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας πολλαπλών διαγραμμάτων αυτόματα και αν ναι με ποια τεχνολογία.
bilco Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 Ένα - ένα καταρχήν Δεν ξέρω τρόπο να το κάνεις (χωρίς χρήση της ενσωματωμένης vb) κατευθείαν. Κάτι που μπορείς να κάνεις είναι σε μια δίπλα στήλη να αντιγράψεις σε όλα τα κελιά τον τύπο =MOD(ROW();2) , έτσι η στήλη αυτή θα έχει τις τιμές 0,1 εναλλάξ. Αν υποθέσουμε ότι θέλω να κάνω αυτού του τύπου την πρόσθεση για τα κελιά Α1:Α10 και οι τιμές με τα 0,1 είναι στη στήλη Β τότε χρησιμοποιώ τον τύπο =SUMIF(B1:B10;"=0";A1:A10) για τα ζυγά κελιά και =SUMIF(B1:B10;"=1";A1:A10) για τα μονά. Με τη χρήση της vb τώρα Άνοιξε τον editor της visual basic και σε ένα module αντέγραψε την συνάρτηση (αν δεν υπάρχει module δημιούργησέ το από insert->module) > Public Function SumOE(r As Range, start As Integer) As Variant Dim ret As Variant Dim c As Variant Dim b As Boolean ret = 0 If (start = 1) Then b = True Else b = False End If For Each c In r.Cells If ( Then ret = ret + c.Value End If b = Not b Next c SumOE = ret End Function Αν γράψεις τον τύπο =SumOE(A1:A10;1) σε ένα κελί, θα σου εμφανίσει το άθροισμα των Α1,Α3,Α5,Α7,Α9. Για το άθροισμα Α2,Α4,...,Α10 βάζεις την δεύτερη παράμετρο ίση με 2. Η δεύτερη παράμετρος δηλαδή, δηλώνει ότι θα αθροίσει τα κελιά ανα διάστημα 2, ξεκινώντας από το 1ο ή το 2ο κελί της περιοχής που ορίζουμε.
Sta Δημοσ. 13 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2007 Ευχαριστώ θερμά για την απάντηση. Δούλεψε τέλεια. Μήπως υπάρχει καμία ιδέα και για τη δημιουργία πολλαπλών διαγραμμάτων;
bilco Δημοσ. 13 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2007 Ευχαριστώ θερμά για την απάντηση. Δούλεψε τέλεια. Μήπως υπάρχει καμία ιδέα και για τη δημιουργία πολλαπλών διαγραμμάτων; Παρακαλώ. Τι ακριβώς εννοείς. Σε μια γραφική παράσταση να προσθέτεις-αφαιρείς σειρές, να αλλάζεις δεδομένα και να μορφοποιείς αυτόματα; Δώσε και ένα παράδειγμα αν μπορείς.
alkisg Δημοσ. 13 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2007 Αυτοματοποιημένη κατασκευή πολλών διαγραμμάτων: είτε με VBA στο Excel, είτε αποθηκεύεις τις τιμές που θες σε .csv και χρησιμοποιείς gnuplot σε συνδυασμό με κάποιο προγραμματάκι σε οποιαδήποτε γλώσσα προγραμματισμού. Το δεύτερο θα είναι πιο βολικό αν ο τελικός σου στόχος είναι να μπουν σε κάποιο κείμενο, π.χ. εργασίας, γιατί μπορούν πιο εύκολα να εξαχθούν σαν εικόνες.
Sta Δημοσ. 20 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2007 Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις. Αυτό που θέλω π.χ. να μπορω να κάνω είναι να πατάω ένα "κουμπί" στο Excel δίπλα σε ένα row και να επιλέγεται το συγκεκριμένο row για την γραφική παράσταση. Δεν ξέρω αν έχετε κάτι να προτείνετε.
bilco Δημοσ. 20 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2007 http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=205718
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.