Προς το περιεχόμενο

Βοηθεία στο Excel

Sta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θέλω να αθροίσω το περιεχόμενο των ζυγών (έπειτα μονών) κελιών από μία στήλη, πώς μπορώ να το κάνω; Προσπαθώντας να τα επιλέξω ένα-ένα δεν το πέτυχα, διότι γίνονταν unselect από μόνα τους όταν υπερβαίνουν κάποιο συγκεκριμένο αριθμό.

Ευχαριστώ θερμά.

Δημοσ.

Επίσης, θα ήθελα να μου πείτε αν υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας πολλαπλών διαγραμμάτων αυτόματα και αν ναι με ποια τεχνολογία.

Δημοσ.

Ένα - ένα καταρχήν

Δεν ξέρω τρόπο να το κάνεις (χωρίς χρήση της ενσωματωμένης vb) κατευθείαν. Κάτι που μπορείς να κάνεις είναι σε μια δίπλα στήλη να αντιγράψεις σε όλα τα κελιά τον τύπο =MOD(ROW();2) , έτσι η στήλη αυτή θα έχει τις τιμές 0,1 εναλλάξ. Αν υποθέσουμε ότι θέλω να κάνω αυτού του τύπου την πρόσθεση για τα κελιά Α1:Α10 και οι τιμές με τα 0,1 είναι στη στήλη Β τότε χρησιμοποιώ τον τύπο =SUMIF(B1:B10;"=0";A1:A10) για τα ζυγά κελιά και =SUMIF(B1:B10;"=1";A1:A10) για τα μονά.

Με τη χρήση της vb τώρα

Άνοιξε τον editor της visual basic και σε ένα module αντέγραψε την συνάρτηση (αν δεν υπάρχει module δημιούργησέ το από insert->module)

>
Public Function SumOE(r As Range, start As Integer) As Variant
   Dim ret As Variant
   Dim c As Variant
   Dim b As Boolean
   ret = 0
   If (start = 1) Then
       b = True
   Else
       b = False
   End If       
   For Each c In r.Cells
       If ( Then
           ret = ret + c.Value
       End If
       b = Not b
   Next c   
   SumOE = ret  
End Function

Αν γράψεις τον τύπο =SumOE(A1:A10;1) σε ένα κελί, θα σου εμφανίσει το άθροισμα των Α1,Α3,Α5,Α7,Α9. Για το άθροισμα Α2,Α4,...,Α10 βάζεις την δεύτερη παράμετρο ίση με 2. Η δεύτερη παράμετρος δηλαδή, δηλώνει ότι θα αθροίσει τα κελιά ανα διάστημα 2, ξεκινώντας από το 1ο ή το 2ο κελί της περιοχής που ορίζουμε.

Δημοσ.

Ευχαριστώ θερμά για την απάντηση. Δούλεψε τέλεια. Μήπως υπάρχει καμία ιδέα και για τη δημιουργία πολλαπλών διαγραμμάτων;

Δημοσ.
Ευχαριστώ θερμά για την απάντηση. Δούλεψε τέλεια. Μήπως υπάρχει καμία ιδέα και για τη δημιουργία πολλαπλών διαγραμμάτων;

Παρακαλώ.

Τι ακριβώς εννοείς. Σε μια γραφική παράσταση να προσθέτεις-αφαιρείς σειρές, να αλλάζεις δεδομένα και να μορφοποιείς αυτόματα;

Δώσε και ένα παράδειγμα αν μπορείς.

Δημοσ.

Αυτοματοποιημένη κατασκευή πολλών διαγραμμάτων: είτε με VBA στο Excel, είτε αποθηκεύεις τις τιμές που θες σε .csv και χρησιμοποιείς gnuplot σε συνδυασμό με κάποιο προγραμματάκι σε οποιαδήποτε γλώσσα προγραμματισμού. Το δεύτερο θα είναι πιο βολικό αν ο τελικός σου στόχος είναι να μπουν σε κάποιο κείμενο, π.χ. εργασίας, γιατί μπορούν πιο εύκολα να εξαχθούν σαν εικόνες.

Δημοσ.

Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις. Αυτό που θέλω π.χ. να μπορω να κάνω είναι να πατάω ένα "κουμπί" στο Excel δίπλα σε ένα row και να επιλέγεται το συγκεκριμένο row για την γραφική παράσταση. Δεν ξέρω αν έχετε κάτι να προτείνετε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...