Προς το περιεχόμενο

directx10.1 ασύμβατο με τις κάρτες dx10???

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
den einai 8ema panikou...siga kai an den mporoume na pai3oume ena game...xesthke h forada st'alwni...

apla plhroforiaka ta leme

καλά για κάποιους που έχουν δώσει 500e για κάρτα γραφικών δεν ''χέστηκε ακριβώς η φοράδα στ'αλώνι''... ακόμα και για μένα που έδωσα 300...:neutral:

αλλά συμφωνώ πως θα αργήσουμε να δούμε αυτήν την έκδοση...

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.
καλά για κάποιους που έχουν δώσει 500e για κάρτα γραφικών δεν ''χέστηκε ακριβώς η φοράδα στ'αλώνι''... ακόμα και για μένα που έδωσα 300...:neutral:

αλλά συμφωνώ πως θα αργήσουμε να δούμε αυτήν την έκδοση...

pistepse me oi perissoteroi (toulaxiston autoi pou exoun gnwsh) phran tis 8800 GTX/GTS/Ultra gia tis dx9.0c epidoseis oxi gia tis dx10...ara nai h forada ekane poupou :P

parepiptontos sthn upografh sou grafeis 8800 GTS 384mb...ahem den yparxei version me tosa mb... :P

Δημοσ.
Φίλε overclocked, η γνώμη μου είναι ότι αγοράζει κάποιος κάτι όταν πραγματικά το έχει ανάγκη και θα το χρησιμοποιήσει. Όχι τόσο ως επένδυση για το μέλλον, ειδικά για τους υπολογιστές. Για παράδειγμα, οι κάρτες 8800 της nvidia κυκλοφορούν σχεδόν 9-10 μήνες τώρα, χωρίς να έχει γίνει εκμετάλλευση των dx10 δυνατοτήτων τους. Παρόλα αυτά δεν σημαίνει ότι όσοι τις αγόρασαν είχαν πρόβλημα με αυτό, αφού αυτές οι κάρτες ήταν (και είναι νομίζω) ό,τι το καλύτερο για παιχνίδια dx9! Πρόβλημα θα είχαν, αν αυτές οι κάρτες δεν έπαιζαν καλά σε dx9.

σμφωνω απολυτωs!

Δημοσ.
pistepse me oi perissoteroi (toulaxiston autoi pou exoun gnwsh) phran tis 8800 GTX/GTS/Ultra gia tis dx9.0c epidoseis oxi gia tis dx10...ara nai h forada ekane poupou :P

parepiptontos sthn upografh sou grafeis 8800 GTS 384mb...ahem den yparxei version me tosa mb... :P

:lol:, δεν το είχα προσέξει, την διόρθωσα...:mrgreen: από συνήθεια λόγω της ακολουθείας που έχουν οι ram...:lol:

αν αγόρασαν πάντως οι ''γνώστες'' τις συγκεκριμένη κάρτα για dx9, μάλλον πέσαν λίγο έξω, μία 1950 pro, στην μισή ή και 1/3 της τιμής μια χαρά θα τους έβγαζε...

εγώ πιστεύω ότι οι συγκεκριμένες κάρτες, θα βγάλουν ασπροπρόσωπους τους κάτοχούς τους για κάνα χρόνο με DX10, και αυτό νομίζω πως είχαν σαν σκέψη όταν τις αγοράσαν..:wink:

Δημοσ.
:lol:, δεν το είχα προσέξει, την διόρθωσα...:mrgreen: από συνήθεια λόγω της ακολουθείας που έχουν οι ram...:lol:

αν αγόρασαν πάντως οι ''γνώστες'' τις συγκεκριμένη κάρτα για dx9, μάλλον πέσαν λίγο έξω, μία 1950 pro, στην μισή ή και 1/3 της τιμής μια χαρά θα τους έβγαζε...

εγώ πιστεύω ότι οι συγκεκριμένες κάρτες, θα βγάλουν ασπροπρόσωπους τους κάτοχούς τους για κάνα χρόνο με DX10, και αυτό νομίζω πως είχαν σαν σκέψη όταν τις αγοράσαν..:wink:

Δοκίμασε Oblivion με MODS,Colin: Dirt,Lost Planet,Doom3 + Graphics MODS και μετά τα λέμε (όλο και κάποιο άλλο απαιτητικό θα ξεχνάω :P). Εδώ ζορίζουν την 8800GTX overclocked τα παραπάνω παιχνίδια,τι να κλ@σει η 1950Pro (και ναι,η προηγούμενη μου κάρτα ήταν ATI X800Pro. Για να μην ακούσω περί fanboy-σμούς :P) :mrgreen:

Δημοσ.

Akousa polous na lene oti, an den bgi servicepack2 gia vista den ta vazw. poli sofi epilogi:grin:.

to dx10.1 bgeni gia ne eksipiretisi tis nvidia 9xxx, ati R700.

ef oson mboreis na pekseis me dx9 kartes ta nea games den iparxi logos gia agora neas kartas pros to paron, me ligotera efe vevea8-).

Δημοσ.
πάντως οι ''γνώστες'' τις συγκεκριμένη κάρτα για dx9, μάλλον πέσαν λίγο έξω, μία 1950 pro, στην μισή ή και 1/3 της τιμής μια χαρά θα τους έβγαζε...

Στα 1024x768 με το πολύ 2xAA 4xAF ναι την βγάζεις...

Για τράβα βάλε την σε σωστό monitor της εποχής ( 1280x1024/1680x1050/1920x1440 και πες μου τι παίζεις ( και δεν λέμε και με enabled AA/AF :D )

Βάλε μια το Company Of Heroes στα 1280x1024 2xAA 4xAF και μέτρα την 1950Pro.

Οι γνώστες λέγονται γνώστες γιατί κάτι ξέρουν, όχι επειδή τους βαφτίσανε έτσι.

P.S. Μέχρι να δείτε DX10.1 game θα έχετε ξεχάσει τι σημαίνει Core 2 Duo & 8800GTX.

Δημοσ.

που είναι πάντως οι τεράστιες δυνατότητες του dx10 που αν θυμάστε καλά μας λέγανε ότι όχι μόνο θα απογειώσει τα γραφικά στα game αλλά θα βοηθήσει και τους develop στην ανάπτυξη των παιχνιδιών.Τώρα μετά από ένα χρόνο σχεδόν κυκλοφορίας τους ακόμα δεν είδαμε τίποτα και μάλλον αντί να βοηθήσει όσους αναπτύσσουν τα game μάλλον τους έχει ζορίσει.Θυμάμαι ακόμα το crysis να το παρουσιάζουν σαν dx10 game και να βγαίνει κάπου μετά την νέα χρονιά και με pic για να μας το αποδείξουν.Τι έγινε και το game έγινε απο καθαρό dx10 σε εν μέρη και να έχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση.

Και αυτοί οι φωστήρες της microsoft γιατί κάνανε 6 χρόνια να βγάλουν ελαττωματικά προϊόντα όπως τα vista και το dx10 και τα καταργούν αμέσως με αλλά λειτουργικά στην περίπτωση των vista και ένα μεγάλο patcharisma στην περίπτωση του dx10 που είναι και ασύμβατο με την προηγούμενη εκδοσή του.

Δημοσ.
που είναι πάντως οι τεράστιες δυνατότητες του dx10 που αν θυμάστε καλά μας λέγανε ότι όχι μόνο θα απογειώσει τα γραφικά στα game αλλά θα βοηθήσει και τους develop στην ανάπτυξη των παιχνιδιών.Τώρα μετά από ένα χρόνο σχεδόν κυκλοφορίας τους ακόμα δεν είδαμε τίποτα και μάλλον αντί να βοηθήσει όσους αναπτύσσουν τα game μάλλον τους έχει ζορίσει.Θυμάμαι ακόμα το crysis να το παρουσιάζουν σαν dx10 game και να βγαίνει κάπου μετά την νέα χρονιά και με pic για να μας το αποδείξουν.Τι έγινε και το game έγινε απο καθαρό dx10 σε εν μέρη και να έχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση.

Και αυτοί οι φωστήρες της microsoft γιατί κάνανε 6 χρόνια να βγάλουν ελαττωματικά προϊόντα όπως τα vista και το dx10 και τα καταργούν αμέσως με αλλά λειτουργικά στην περίπτωση των vista και ένα μεγάλο patcharisma στην περίπτωση του dx10 που είναι και ασύμβατο με την προηγούμενη εκδοσή του.

Είμαστε στην εποχή της internetικής παραπληροφόρησης, και αυτό φαίνεται καθαρά. { δεν το απευθύνω σαν κάποιο είδος "πεσίματος" σε σένα, κλπ καταλαβαίνεις τι εννοώ }

1) Το DirectX 10 φέρνει πολύ περισσότερες ευκολίες και δυνατότητες εκμετάλλευσης του hardware και καταρίπτει προηγούμενα limitations σε διάφορες "διεργασίες", σε θέμα δυνατοτήτων στα γραφικά δεν φέρνει τίποτα παρά πολύ λίγο, ελάχιστα πράγματα.

Δεν μιλάμε για καταστάσεις DirectX 8 vs DirectX 9 { όπου οι διαφορές είναι κραυγαλέες )

2) Το Crysis ποτέ δεν ήτανε καθαρό DX10 game, εξ' αρχής δουλευότανε σε DX9 και από την στιγμή που το DX10 ερχότανε αποφασίσανε να εκμεταλλευτούνε κάποια πράγματα και να βάλουνε και κάποια stuff σε DX10 codepath.

3) Το καλό αργεί λένε, και το Crysis σίγουρα θα καταλήξει σε ένα από τα πιο καλά και αγαπητά games όπως το FarCry, και όπως φαίνεται αυτή την φορά θα έχει και πολύ δυνατό multiplayer ( κάτι που δίνει ακόμη περισσότερη διαχρονικότητα στα games ) ;)

Ούτε το Alan Wake είναι καθαρό DX10 game, ούτε υπάρχει κάποιο καθαρό in da works atm.

Δημοσ.

Παραπληροφόρηση για ποιό λόγο δεν έχω δίκιο για την αποτυχία των vista και την έμεση τους ομολογία από την ίδια την microsoft με την πρόσφατη εξαγγελία νέου λειτουργικού συστήματος που θα βγει σε 2 χρόνια?Και αν θυμάμαια κάλα και γιαυτό το συστημα λέγανε ότι θα απογειώσει την εμπειρία του gaming.Πολύ γρήγορα όμως βγήκανε οι πρώτες μετρήσεις και λέγανε για ένα μνημοβόρο σύστημα που κρατάει τις επιδόσεις στα game.

Στο dx10 δεν λέγανε παντού για το πόσο φοβερό είναι και τα διάφορα φανταστικά εφέ που έχει και με φοτογραφίες κιόλας για να το αποδείξουν.Αν ήτανε τόσο φοβερό ποιά η χρησιμότητα ενός patcharismatos που λόγο των μεγάλων αλλαγών που θα έχει θα είνα ασύμβατο με την προηγούμενη έκδοση?

Απλά ερωτήματα κάνω γιατί έχω την αίσθηση ότι μας δουλεύουν.

Δημοσ.
Παραπληροφόρηση για ποιό λόγο

Δεν ήταν παραπληροφόρηση που νόμιζες ότι το Crysis ήταν DX10 παιχνίδι και ότι έπειτα τάχα μου οι developers άλλαξαν γνώμη και το έκαναν DX9 ?

Site πλέον μπορεί να ανοίξει και η μικρή Λουλού, δεν σημαίνει ότι ξέρει τι λέει ή ότι λέει αλήθειες.

δεν έχω δίκιο για την αποτυχία των vista και την έμεση τους ομολογία από την ίδια την microsoft με την πρόσφατη εξαγγελία νέου λειτουργικού συστήματος που θα βγει σε 2 χρόνια?

Τα Vista στην ουσία δεν ήρθαν ακόμα για να αποτύχουν.

Αποτυχία θα τα πούμε αν έπειτα από το Service Pack 1 και τους σωστούς drivers για το hardware από τους διάφορους κατασκευαστές, και φάει χρήση κανά 6μηνο, τότε θα μπορούμε να πούμε αν είναι αποτυχία ή όχι.

Εγω από όσο τα δούλεψα, εκεί που θέλω εγω κάποιες βελτιώσεις, σε κάποια είδα, σε άλλα όχι ( τουλάχιστον όχι ακόμα, ας είμαστε λίγο optimistic για μια φορά :D ).

Π.χ. στην πραγματοποίηση κάποιον εργασίων βελτιώθηκαν ή καλύτερα διευκολύνθηκαν κάποια πράγματα ( για τον χρήστη, όχι το μηχάνημα ).

Τα γραφικά κλπ εμένα στο OS ποτέ δεν με ενδιέφεραν ούτε πρόκειται.

Περιττό να πω ότι είμαι σε Windows 2003 Server ( λόγω σταθερότητας που άλλα Windows τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν έχουν ) και με το κλασικό start menu, και το κλασικό εξ Windows 2000 Professional theme.

Menu & transition effects ? Αχα, καλό ε ? Τι, πως, πού ? :D

Από την άλλη πρός το παρόν τουλάχιστον ( ελπίζουμε σε βελτίωση σε αυτόν τον τομέα ) είναι ένα μεγάλο memory resource hog λειτουργικό :(

Όσο για την ανακοίνωση νέου λειτουργικού...πόσα χρόνια είμαστε στο κουρμπέτι, ακόμα δεν μάθαμε ? Ανακοινώνουνε συνεχώς για νέα λειτουργικά κλπ κλπ, για "επίδειξη" δυνάμεως ( μπουχαχαχ! :D ) και να δείχνουν ότι κάτι κάνουν συνεχώς. [ παρένθεση παραδείγματος...η Ferrari έβγαλε την Enzo...λίγο καιρό ύστερα ανακοινώσανε ότι ετοιμάζουνε κάτι καλύτερο και βελτιωμένο, αυτό σημαίνει ότι η Enzo είναι/ήταν αποτυχία ? ]

Τώρα αν επίσης πιστεύεις ότι σε 2 χρόνια ακριβώς όπως είπανε θα βγάλουνε το OS στην κυκλοφορία, καό πάκα ( καλό Πάσχα που λέμε :D )...θυμάσαι πότε έπρεπε να είχανε βγεί τα Vista σύμφωνα με την πρώτη τους ανακοίνωση περί νέου λειτουργικού τότε ? ;)

Στο dx10 δεν λέγανε παντού για το πόσο φοβερό είναι και τα διάφορα φανταστικά εφέ που έχει και με φοτογραφίες κιόλας για να το αποδείξουν.

Είπαμε...τα site κάνουν ότι θέλουν.

Αν διαβάσεις blogs από developers, μερικά reference papers της Microsoft, και άλλων σοβαρών πηγών ( ArsTechnica, PRS, κλπ ) θα έβλεπες ότι αυτοί δεν ανέφεραν τέτοια πράγματα περί "τρομερά γραφικά και βελτίωση κλπ ".

Δημοσ.

επειδή παρεξηγούμαι,(μπορεί να το διατύπωσα και λάθος), πριν αρχίσετε να πετάτε links με benchmarks κλπ, δεν εννοούσα ότι έχει καλύτερη απόδοση η 1950 από την 8800, απλά ότι είναι πολύ καλύτερη βάση απόδοσης/τιμής σε DX9 ...

αυτοί που θέλουν 1920/1440 αναλύσεις,εννοείται πως πρέπει να σκάσουν και τα ανάλογα ποσά...

γνώστης είναι αυτός που ξέρει τι θέλει, και πληρώνει το μικρότερο δυνατό ποσό για κάτι που τον καλύπτει...

αμα δεν είχαμε τι να κάνουμε όλοι τα λεφτά μας, δεν θα συζητούσαμε εδώ σήμερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...