Προς το περιεχόμενο

Πως να κάψετε 2 motherboard σε 1 μέρα...

Xvipes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα.

αυτές τις μέρες πήρα 1 mobo Asus p5ld2 και μου έδωσε ένας φίλος μου μια cpu pentium 3.2 dual core(την έβγαλε απο το p.c του και μου την έδωσε γιατί αγόρασε καινούργια)

λύνω το p.c συνδέω mobo και cpu τα βάζω όλα σωστά πάω να το βάλω μπροστά και το μόνο που κάνει έιναι ένα "τσακ" και κουνιούνται ίσα ίσα τα ανεμιστηράκια και σταματάνε.το p.c δεν ανοίγει άλλα το λαμπάκι της mobo ανάβει...

όποτε πάω να το βάλω μπροστά κάνει το ίδιο πράγμα...

δίνω την mobo πίσω και παίρνω μια άλλη καινούργια τα συνδέω πάλι σωστά και όταν πήγα να το ανοίξω άνοιξε το p.c ξεκίνησαν τα ανεμιστηράκια(η οθόνη δεν έδειχνε τπτ όμως) και μετά απο 10 second περίπου το p.c έκλεισε και όταν πήγα να το βάλω μπροστά έκανε πάλι το "τσακ" και δεν άνοιγε...

δοκιμάζω άλλον επεξεργαστή τπτ,δοκιμάζω άλλο τροφοδοτικό τα ίδια.

το κουλό της υπόθεσης είναι ότι άμα βάλω πάνω την παλιά μου mobo asrock και την cpu 3.2 celeron το p.c ανοίγει κανονικά και είναι μια χαρά.

η cpu δουλεύει κανονικά στο άλλο p.c αλλά η mobo όχι πλέον(ενώ πριν δούλευε)

τελικά έκαψα και τις 2 motherboard ή παίζει κάτι άλλο και μπορώ να το φτιάξω..?:roll: και αν πάρω άλλη καινούργια θα δουλέψει ή θα την κάψω και αυτήν????

Δημοσ.
an to trofodotiko den douleuei swsta einai apithano na min dinei ta swsta volt stin mb giauto k tin ekapse?

Πρώτα από όλα με το ίδιο τροφοδοτικό δουλεύει μια χαρά άλλο PC ( τώρα, αυτή την στιγμή ).

Δεύτερον έστω ότι δίνει είτε χαμηλότερες τάσεις, είτε πιο υψηλές ( που δεν κάνει τίποτα από τα δύο, αλλά ας υποθέσουμε ότι το έκανε )...

Σε περίπτωση πιο χαμηλών τάσεων ανάλογα με το πόσο πιο κάτω από τις ονομαστικές ήτανε, είτε το μηχάνημα θα γινότανε unstable είτε δεν θα δούλευε καθόλου.

Αν έδινε πιο πάνω, σε νορμάλ επίπεδα δεν θα υπήρχε το παραμικρό θέμα.

Αν έδινε αρκετά παραπάνω ( και υποθέτοντας πως δεν έχει καλό OverVoltage protection ώστε να έκλεινε από μόνο του ) θα είχαν καεί δίσκοι και ίσως και τα optical drives.

Οπότε, no.

Δημοσ.
Πρώτα από όλα με το ίδιο τροφοδοτικό δουλεύει μια χαρά άλλο PC ( τώρα, αυτή την στιγμή )..

yip αυτή την στιγμή είμαι με το παλιό μου p.c αλλά με το καινούργιο τροφοδοτικό και είμαι μια χαρά...

Δημοσ.

Να επισημάνω κάτι ίσως να εξηγεί την συμπεριφορά?

Οι μητρικές βιδώνουν στο κουτί πάνω σε κάποιες μεταλλικές "πατούρες", οι οποίες πρέπει να τοποθετηθούν σε συγκεκριμένες θέσεις , διαφορετικές για κάθε μητρική.

Μήπως κάποια από αυτές, ενώ ταιριάζει μια χαρά στην παλιά σου μητρική, στις καινούργιες έβρισκε κάτω από την πλακέτα με αποτέλεσμα να προκαλέσει βραχυκύκλωμα?

Δημοσ.

Δεν είναι συμβατές οι μνήμες σου φίλε...

Το είχα πάθει με 2 διαφορετικά μπόρντ Asus και μόνο όταν αγόρασα καινούργιες μνήμες δούλεψαν κανονικά.

Δημοσ.
Δεν είναι συμβατές οι μνήμες σου φίλε...

Το είχα πάθει με 2 διαφορετικά μπόρντ Asus και μόνο όταν αγόρασα καινούργιες μνήμες δούλεψαν κανονικά.

και καινούργιες μνήμες έχω αγοράσει ddr2

Δημοσ.

Κάνε δοκιμή με mobo, επεξεργαστή, μνήμες και τροφοδοτικό εκτός κουτιού να δεις αν ξεκινάει. Μετά πρόσθεσε κάρτα γραφικών κοκ...

Δημοσ.

μήπως το τροφοδοτικό σου έχει 20πινο βύσμα για τη μητρική και δουλεύει στην asrock (που αφού είναι παλιότερη μάλλον θέλει 20πινο) ενώ η νέα μητρική θέλει 24πινο βύσμα και γιαυτό δεν δουλεύει? επίσης για checkαρέ ότι βάζεις σωστά και το 4πινο βύσμα του τροφοδοτικού

Δημοσ.
μήπως το τροφοδοτικό σου έχει 20πινο βύσμα για τη μητρική και δουλεύει στην asrock (που αφού είναι παλιότερη μάλλον θέλει 20πινο) ενώ η νέα μητρική θέλει 24πινο βύσμα και γιαυτό δεν δουλεύει? επίσης για checkαρέ ότι βάζεις σωστά και το 4πινο βύσμα του τροφοδοτικού

στην παλιά ναι δεν θέλει το extra 4πινο βίσμα.το εχτρα βίσμα στην καινούργια το βάζω έτσι ώστε να κουμπώσει πάνω στο 20πινο οπότε και να θέλω να το βάλω λάθος αφού κουμπώνει σωστά δεν είναι?

δοκίμασα να το βάλω μπρος εκτός κουτιού αλλά τπτ κάνει το ίδιο

αυτό με τίς θέσεις της mobo και του κουτιού ίσως να ισχύει αλλά πως μπορώ να το τσεκάρω?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...