desolatorXT Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Δεν είμαι fan των κινητών, αλλα που και που παίρνω κάνα διαφημιστηκό της vodafone να δώ τι κινητά παίζουν, και το μόνο που αντικρίζω, εδώ και χρόνια, είναι κινητά πανάκριβα, τα οποία περιέχουν τόνους άχρηστων χαρακτηριστικών... Και όταν μιλάω για άχρηστα χαρακτηριστηκά, αναφέρομαι σε κάμερες(άθλιας ποιότητας που όμως χρυσοπληρώνουμε), εσωτερικές μνήμες των 64Mb (!?), εξωτερικές οθόνες, ηλίθιες εφαρμογές που στην ουσία δεν κάνουν τίποτα και πολλά άλλα...Και όλα αυτά προσθέτουν κόστος στο κινητό και γ αυτό βλέπεις ένα "πράγμα" το οποίο δεν έχει μεγάλη ουσιαστική/ποιοτική/πρακτική αξία για τον καταναλωτή, να κοστίζει γύρω στα 400ευρώ... Τι αξία έχει για παράδειγμα ένα κινητό των 500 ευρώ με μια κάμερα 3,2 Mp όταν με 150 ευρώ αγοράζεις μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή στα 12Mp?? Τέλος πάντων ερχόμενος στο θέμα μου, θέλω να βρώ ένα κινητό το οποιό να έχει οθόνη με ανάλυση 320χ240 ή μεγαλύτερη, και να τρέχει εφαρμογές java με δυνατότητες 3Δ γραφικών... Δεν θέλω να έχει τίποτα άλλο, δεν με ενδιαφέρουν ούτε κάμερες, ούτε mp3 (τι το έχουμε το Mp3 player στο κάτω κάτω της γραφής)... Πάω λοιπόν σήμερα να ρωτήσω, και μου λένε ότι δεν υπάρχει τέτοια συσκευή που ψάχνεις... Με προτρέπουν να αγοράσω κινητά των 300+ ευρώ(ή επαγγελματικά που είναι στα 500+), που εμπεριέχουν αυτά που θέλω μεν, αλλα παράλληλα είμαι αναγκασμένος να πληρώσω για κάμερες κτλπ, τα οποία εγώ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ!!! γιατί??? γιατί δηλαδή να είμαι αναγκασμένος να αγοράσω όλα αυτά χωρίς να τα χρειάζομαι? πεταμένα λεφτά... Είναι σαν να πάς να αγοράσεις έναν υπολογιστή, και ενώ η κεντρική μονάδα κάνει 900 ευρώ και εσύ αυτό χρειάζεσε, να σου λέει το κατάστημα "όχι, είσαι αναγκασμένος να αγοράσεις και οθόνη και εκτυπωτη και scanner και Windows..και...και...και..." και να πληρώσεις 1500 ευρώ... :evil:
GabrielConnor Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Ατυχές το παράδειγμα με το PC. Στα κινητά δυστυχώς όπου η κατάσταση δεν είναι built-to-order αναγκαστηκά θα πρέπει από τις προσφερόμενες επιλογές να διαλέξεις αυτήν που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σου. Η κάτσε και σχεδίασε ένα κινητό μόνος σου. Άλλη λύση δεν υπάρχει
Lemuria Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Σωστα το θετεις αλλα δυστυχως οι δικιες σου αναγκες για 3d δυνατοτητες με την ιδια λογικη δεν κολλανε σε κινητο....οποτε λες αυτο που ουσιαστικα κατηγορεις....ζητας ενα κινητο που να τρεχει java? γιατι? αν θες κατι να τρεχει java σωστα και 3d γραφικα δεν θες κινητο....αλλα pda. ή ultra portable laptop.... ειναι απολυτα λογικο να μη βρισκεις αυτο που ψαχνεις γιατι κανενας λογικος ανθρπος δεν αγοραζει κινητο για να ασχολειται με εφαρμογες....το κινητο ειναι για να μιλαμε και να επικοινωνουμε....το κινητο δεν θα πρεπε να χει κατα τη γνωμη μου ουτε υπηρεσιες gprs ουτε τπτ σχετικο....αχ καλο μου gf788 ....
desolatorXT Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Σωστα το θετεις αλλα δυστυχως οι δικιες σου αναγκες για 3d δυνατοτητες με την ιδια λογικη δεν κολλανε σε κινητο....οποτε λες αυτο που ουσιαστικα κατηγορεις....ζητας ενα κινητο που να τρεχει java? γιατι? αν θες κατι να τρεχει java σωστα και 3d γραφικα δεν θες κινητο....αλλα pda. ή ultra portable laptop.... ειναι απολυτα λογικο να μη βρισκεις αυτο που ψαχνεις γιατι κανενας λογικος ανθρπος δεν αγοραζει κινητο για να ασχολειται με εφαρμογες....το κινητο ειναι για να μιλαμε και να επικοινωνουμε....το κινητο δεν θα πρεπε να χει κατα τη γνωμη μου ουτε υπηρεσιες gprs ουτε τπτ σχετικο....αχ καλο μου gf788 .... Συμφωνώ κατα βάση μαζί σου, αλλά το να τρέχει ένα κινητό μια εφαρμογή java, δεν αυξάνει τόσο πολύ το κόστος... Ακομη και το Nokia 3330, είχε έναν επεξεργαστή, μνήμη RAM, μια κάρτα γραφικών με κάποιες Χ δυνατότητες... Δηλαδή ακολουθεί την δομή ενός υπολογιστή... Επίσης όταν λέω 3Δ γραφικά δεν εννοώ να παίζω Doom 3 στο κινητό... Μιλάω για μια υποτυπώδη 3Δ επιτάγχυνση στα γραφικά, όπως αυτή που έχει π.χ. το W600 του αδερφού μου... (γραφικά επιπέδου carmageddon 95 και χειρότερα ακόμα...)... Πάντως τώρα που το λές ένα PDA θα αποτελούσε καλή λύση για μένα... Αλλα είναι αρκετά ακριβά δυστηχώς...
alexzzz Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 Είσαι η εξαίρεση στο ρεύμα του καιρού και θέλεις το κινητό σου να είναι εντελώς απλό αντίθετα με την πλειοψηφία που θέλει το κινητό τους να έχει και κάμερα και mp3 και 3g και... και... και.... Αυτό δεν είναι κακό. Αν δω ρεαλιστικά τις ανάγκες μου είμαι καλυμμένος με ένα κινητό που κυκλοφόρησε πριν 2-3 χρόνια. Το Κ810 που έχω τώρα έχει 3.2mp φωτογραφική και έχω βγάλει όλο- όλο 10 φωτογραφίες. Στην 1gb M2 έχω βάλει ένα σωρό mp3 και έχω ακούσει όλο- όλο 3-4 φορές μουσική. Παρόλα αυτά όμως θεωρώ ότι με τα 280? που έδωσα έκανα καλή αγορά γιατί με τα μισά θα έπαιρνα ένα κινητό που θα είχε κάμερα (αναγκαστικά αφού άλλα δεν υπάρχουν) αλλά υποδεέστερη. Οθόνη έγχρωμη (αναγκαστικά) αλλά όχι τόσο καλή όσο αυτή. Και άλλες πολλές τέτοιες συγκρίσεις. Τον ίδιο προβληματισμό είχα όταν πρώτοδιάβασα για το iphone. Πολύ ακριβό και περιττό έλεγα. Αλλά το να μην το πάρω επειδή υπερκαλύπτει τις (λιγοστές) ανάγκες μου το βλέπω σαν δικαιολογία που λέω στον εαυτό μου. Στα θέματα του υπολογιστή δεν σκέφτομαι με τον ίδιο τρόπο. πχ Θα πάρω και μεγάλο δίσκο ενώ αυτός που έχω δεν έχει γεμίσει ποτέ.
nokiamaniac Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 to nokia 6300 kalo den einai paidia?i oxi?
Ros_Original Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Προσωπικά εμένα μου άρεσε πάρα πολύ και στο myphone.gr που είναι "έμπειρο" στον χώρο λένε πολύ καλά λόγια.
21century Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Το 6300 χανει πολυ σε θεματα μπαταριας, θα προτεινα το νεωτατο 6120 με symbian 9.2 και με δελεαστικη τιμη και ειναι απο οτι λεγεται το επομενο best seller...
disqualified Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 δικη μου βασικη αρχη ειναι πως λεφτα για κινητο ειναι λεφτα για πεταμα, παιρνουμε μονο ο,τι υπαρχει με την επιχορηγηση αντε και το πολυ κανα 50ευρω ετσι αν μας αρεσει κατι παρα πολυ κι αυτα με το ζορι, σιγα μη δωσω 300 ευρω για κατι το οποιο σε κανα δυο μηνες θα κανει βουτιες στην αμμο, αν θελουμε κατι αλλο παιρνουμε pda οπως ειπε ο φιλος, μας εχουνε κανει πλυση εγκεφαλου με τοση διαφημιση και το κινητο ποια δεν ειναι εργαλειο επικοινωνιας αλλα μερος του κοινωνικου status
kirimis Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 δικη μου βασικη αρχη ειναι πως λεφτα για κινητο ειναι λεφτα για πεταμα, παιρνουμε μονο ο,τι υπαρχει με την επιχορηγηση αντε και το πολυ κανα 50ευρω ετσι αν μας αρεσει κατι παρα πολυ κι αυτα με το ζορι, σιγα μη δωσω 300 ευρω για κατι το οποιο σε κανα δυο μηνες θα κανει βουτιες στην αμμο, αν θελουμε κατι αλλο παιρνουμε pda οπως ειπε ο φιλος, μας εχουνε κανει πλυση εγκεφαλου με τοση διαφημιση και το κινητο ποια δεν ειναι εργαλειο επικοινωνιας αλλα μερος του κοινωνικου status Οπως ειπες... δικη σου αρχη ειναι. Υπαρχουν και οι ανθρωποι που χρησιμοποιουν τα καλουδια της τεχνολογιας. Θελουμε και μια αξιοπρεπη καμερα να κουβαλαμε ανα πασα στιγμη, και να συνδεομαστε στο internet με HSDPA, και γιατι οχι... να εχουμε και navigation services (GPS) Προσωπικα τουλαχιστον δεν θελω να κουβαλω 500 διαφορετικες συσκευες, εφοσον αυτα που ζητω μπορουν να γινουν απο μια. Η εννοια της επικοινωνιας δεν ειναι μονο φωνη... για οποιον ειναι... μπορει να κρατησει καλιστα το πολυ παλιο του κινητο και ουτε γατα ουτε ζημια.
Toufas Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 http://www.expansys.com/p.aspx?i=126791&se=348 http://www.expansys.com/d.aspx?i=146093
Dr_Slump Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 Το 6300 χανει πολυ σε θεματα μπαταριας, θα προτεινα το νεωτατο 6120 με symbian 9.2 και με δελεαστικη τιμη και ειναι απο οτι λεγεται το επομενο best seller... Μα τι λέτε όλοι για τη μπαταρία του 6300; Εμένα δεν καταλαβαίνει τίποτα, μιλάω, παίζω, το πειράζω συνέχεια γενικά και θέλει φόρτιση κάθε 5 μέρες.
djapal Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 δικη μου βασικη αρχη ειναι πως λεφτα για κινητο ειναι λεφτα για πεταμα, παιρνουμε μονο ο,τι υπαρχει με την επιχορηγηση αντε και το πολυ κανα 50ευρω ετσι αν μας αρεσει κατι παρα πολυ κι αυτα με το ζορι, σιγα μη δωσω 300 ευρω για κατι το οποιο σε κανα δυο μηνες θα κανει βουτιες στην αμμο, αν θελουμε κατι αλλο παιρνουμε pda οπως ειπε ο φιλος, μας εχουνε κανει πλυση εγκεφαλου με τοση διαφημιση και το κινητο ποια δεν ειναι εργαλειο επικοινωνιας αλλα μερος του κοινωνικου status σωστός. γιατί αυτός που θα σκάσει τα 300 ευρώ και δει ότι μετά από 6 μήνες βγει κάτι καλύτερο, θα τα ξανασκάσει! 300άρια θα σκάμε κάθε 3 και λίγο; ε αυτή τη δουλειά θα κάνουμε; δε λέει!
GabrielConnor Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 Άσχετο αλλά όσοι ψάχνετε για ένα γυμνό κινητό με τις βασικές μόνο λειτουργίες δείτε και το http://www.vkmobile.com/uk/product/gsm_spec.jsp?product_idx=322 50Ευρώ στα Macro while supplies last που λένε. Το πήρε ένας συνάδελφος στην δουλειά και το κινητό απλά το σπάει! Άσε που είναι και απίστευτα λεπτό!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.