Προς το περιεχόμενο

Σύμβαση Κράτους-Εκκλησίας αξίας 30εκατ.ευρώ

antreaslam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ συνηθίσαμε το μείγμα αριστερός και ρατσιστής-εθνικιστής με μπόλικη αρχαιολατρία και essence θρησκευτικότητας πασπαλισμένο με αγένεια και καλοψημένο στο φούρνο της βλακείας, που σερβίρεται με το σπάνιο σιρόπι πώς-γεννιούνται-τα-παιδιά; . Όπως καταλαβαίνεις αγαπητέ μου omnislash(ed)

ο συνδυασμός αριστερός εργολάβος (που και πάλι λάθος υπέθεσες) είναι tres banal

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!

• Απαντ. 149
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Διαβαζω το topic τοση ωρα, και θλιβομαι παρατηρωντας πως η μονη απαντηση, στο ερωτημα

-"Γιατι η εκκλησια, ενω ειναι τοσο πλουσια, χριζει κρατικης επιχορηγησης για να παρουσιασει φιλανθρωπικο εργο;"

οι απαντησεις κινουνται στο

-"Αυτο ειναι το προβλημα μας μονο;"

-"Ολοι κλεβουν το κρατος, η εκκλησια σε πειραξε;"

Και ξαναρωταω λοιπον....

-"Γιατι η εκκλησια, ενω ειναι τοσο πλουσια, χριζει κρατικης επιχορηγησης για να παρουσιασει φιλανθρωπικο εργο;" (που στην ουσια γι αυτο ιδρυθηκε(Ετσι μου μαθανε τουλαχιστον))

@punky:Πολυ ωραιο το videaki. Τα ειχα ξεχασει αυτα...

Δημοσ.
Διαβαζω το topic τοση ωρα, και θλιβομαι παρατηρωντας πως η μονη απαντηση, στο ερωτημα

-"Γιατι η εκκλησια, ενω ειναι τοσο πλουσια, χριζει κρατικης επιχορηγησης για να παρουσιασει φιλανθρωπικο εργο;"

οι απαντησεις κινουνται στο

-"Αυτο ειναι το προβλημα μας μονο;"

-"Ολοι κλεβουν το κρατος, η εκκλησια σε πειραξε;"

Και ξαναρωταω λοιπον....

-"Γιατι η εκκλησια, ενω ειναι τοσο πλουσια, χριζει κρατικης επιχορηγησης για να παρουσιασει φιλανθρωπικο εργο;" (που στην ουσια γι αυτο ιδρυθηκε(Ετσι μου μαθανε τουλαχιστον))

@punky:Πολυ ωραιο το videaki. Τα ειχα ξεχασει αυτα...

Πραγματι πολυ καλο το βιντεακι.Το βιντεακι αυτο ειναι και η απαντηση στην ερωτηση σου.Δεν προκειται για καποιο ατυχες περιστατικο.Δειχνει χαρακτηριστικα το πως σκεφτεται και λειτουργει ο κληρος.Δεν εχουν κανει το λογο του θεου τροπο ζωης απλα τον παπαγαλιζουν καθε κυριακη.Ειναι ενας εξουσιαστικος μηχανισμος με τεραστια περιουσια και δυναμη την οποια διαχειριζεται επιτυχως εις τους αιωνας των αιωνων.

Το προβλημα δεν ειναι σημερινο.Κατα τη γνωμη μου ξεκιναει την εποχη του

Μ.Κων/νου (ετσι τον αποκαλουν). οπου ο διορατικος και αδιστακτος αυτος αυτοκρατορας, δινει προνομια στην εκκλησια, βαζοντας την απο τοτε στην κορυφη της πυραμιδας..Εδω νομιζω στραβωσε η δουλεια.

Εξ αλλου η εμφανιση του ασκητισμου (καμια σχεση με το σημερινο μοναχισμο) αργοτερα ,ηρθε ακριβως σαν αντιδραση στην εκοσμικευση, συναλλαγη της εκκλησιας (ανωτατου κληρου) με ευγενεις,αυτοκρατορες και της συμμετοχης της σε παιχνιδια εξουσιας.Πραγμα που αλλοιωσε το χαρακτηρα της και την απομακρυνε απο την αποστολη της.

Καπως ετσι με το περασμα των αιωνων φτασαμε στο σημειο να λεμε "γιατι η εκκλησια που εχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ περιουσια ζηταει λεφτα απο το κρατος για να την βοηθησει στι κοινωνικο της εργο"? Η απαντηση λοιπον ειναι απλη. Επειδη λειτουρχει ψυχρα υπολογιστικα οπως καθε εξουσιαστικος μηχανισμος και καθε επιχειρηση που σεβεται τον εαυτο της.

Δημοσ.
Κατα τη γνωμη μου ξεκιναει την εποχη του

Μ.Κων/νου (ετσι τον αποκαλουν)

Χε χε είχα γράψει στα θρησκευτικά σε διαγώνισμα ότι ήταν καιροσκόπος και με λέγαν βλάσφημο:twisted:

Διαφωνώ στον εξουσιαστικό χαρακτήρα της εκκλησιας.Για κάποιον που δεν πιστεύει δεν τον ενδιαφέρει και πολύ και δεν τον επηρεάζει , εν αντιθέσει πχ με την αστυνομία που είτε είσαι υπέρ είτε είσαι κατά σε "αγαπάει"

Δημοσ.

αντε τα λαμογια,που πανε και κανουν αγιασμους σε αμαξια και περνουν φραγκα.που στην κηδεια του πατερα μου ειχαμε ξυλιασει ολοι απο το κρυο και οταν τους ειπαμε,να ανοιξουν τα aircondition,ειπε ο παπας οχι γιατι καιει ρευμα....

που παλια με το πατερα μου ηταν να κανουμε ενα εργο με καμερες,στην εκλησια της Τηνου για να καταγραφεται η διαχειριση χρηματων και μολις μαθευτηκε εγινε της ποπης εκει μεσα,φανταστειτε τι χρημα τρωνε,και φυσικα καμερες δεν μπηκανε ποτε.

που ειναι ολοι χοντρελες,τρωνε τον αμπακο.εδω στην περιοχη μου σκανε 3 παπαδες gayουλες,τους εχει ακουσει φιλος μου να λενε για αγορια κλπ και εφριξε.

Δημοσ.
Το προβλημα δεν ειναι σημερινο.Κατα τη γνωμη μου ξεκιναει την εποχη του

Μ.Κων/νου (ετσι τον αποκαλουν). οπου ο διορατικος και αδιστακτος αυτος αυτοκρατορας, δινει προνομια στην εκκλησια, βαζοντας την απο τοτε στην κορυφη της πυραμιδας..Εδω νομιζω στραβωσε η δουλεια.

Χμμμμ,γνώστης ιστορίας....

Αφού ξέρεις τόσο καλή ιστορία θα ξέρεις και πόσες φορές εν καιρό πολέμου η εκκλησία με την περιουσία της χρηματοδώτησε στις "ίστατες" στιγμές το κράτος και δεν κατέρευσε.

Η ιστορία δεν μαθαίνεται από 1 βιβλίο που σου "πασάρουν" στο σχολείο.

Άντε,ώρα για διάβασμα...

Δημοσ.
Χμμμμ,γνώστης ιστορίας....

Αφού ξέρεις τόσο καλή ιστορία θα ξέρεις και πόσες φορές εν καιρό πολέμου η εκκλησία με την περιουσία της χρηματοδώτησε στις "ίστατες" στιγμές το κράτος και δεν κατέρευσε.

Η ιστορία δεν μαθαίνεται από 1 βιβλίο που σου "πασάρουν" στο σχολείο.

Άντε,ώρα για διάβασμα...

Thank God....:rolleyes:

Btw 1)εσυ απο ποιο βιβλιο το διαβασες αυτο...

2)για ποιον πολεμο μιλαμε? Το 1821 ή το '40 που και στις 2 περιπτωσεις (ειδικα το 1821) χρωσταγαμε τα μαλλιοκεφαλα μας σε αλλες χωρες:confused:

PS. Hlapatsas, στο post που εχεις κανει quote, ο author λεει την γνωμη του βασει αυτων που εχει διαβασει και εχει σκεφτει... Εσυ μας λες κατι το οποιο πρεπει γενικα και αοριστα να το δεχτουμε σαν γεγονος. Ο,τι βιβλιιο και αν μας παραθεσεις δεν θα εχει σημασια καθως υπαρχουν πολλες διαφορετικες αποψεις... Με αλλα λογια δεν μπορεις να την λες στον αλλον οταν απλα λεει την γνωμη του... Δεν ειπε οτι το διαβασε καπου... Να μην σχολιασω το γεγονος οτι το βιβλιο που μας "πασαραν" στο σχολειο καθε αλλο παρα σαν αδιστακτο καιροσκοπο παρουσιαζε τον Μεγα Ντινο....

Δημοσ.

hlapatsa ο Φωκάς τότε γιατί δήμευσε τις περιουσίες των μοναστηριών και τον φάγανε.Α και στην άλωση αντί να πολεμήσουνε κάνανε λιτανείες αν δεν κάνω λάθο.Και είχανε το Νοταρά να τους λέει καλύτερα με Τούρκους παρά με Φράγκους.Ναι δε λέω το ευεργέτησε το Βυζάντιο η εκκλησία.

Δημοσ.

Προς τι το fuzz? Ποιος είναι αυτός στη φωτό ρε παιδιά;

Πάντως η Εκκλησία πουλάει πολύ σαν thread. Είναι κλασσικός μαγνήτης για post και χώσιμο, όπως "Η Τζούλια Αλεξανδράτου γυμνή..." :)

Δημοσ.

πραγματικά, είναι πολύ άδικο να κράζουμε κάποιον επειδή απλώς είναι "ο κάποιος" και όχι βάσει των υφιστάμενων πράξεών του.

Δημοσ.
πραγματικά, είναι πολύ άδικο να κράζουμε κάποιον επειδή απλώς είναι "ο κάποιος" και όχι βάσει των υφιστάμενων πράξεών του.

Θα συμφωνήσω. Πράγμα που θα έπρεπε να σε κάνει να ξανασκεφτείς αν συνεχίζεις να συμφωνείς εσύ με τον εαυτό σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...