Προς το περιεχόμενο

Σύμβαση Κράτους-Εκκλησίας αξίας 30εκατ.ευρώ

antreaslam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πέρα από τα ακίνητα που έχει η εκκλησία που είναι άπειρα, και φυσικά φέρνουν πολλά κέρδη, θα πρέπει να αναφερθεί ότι μερικά μοναστήρια και εκκλησίες δέχονται ΑΠΕΙΡΕΣ επιταγές με μεγάλα και μικρά ποσά από πιστούς.

Να αναφέρω το μοναστήρι του Άγιου Ραφαήλ στην Μυτιλήνη… Έχουν έρθει άπειροι πιστοί (αγαθιάρηδες) από όλη την Ελλάδα και πόσοι άλλοι στέλνουν πάρα μα πάρα πολλές επιταγές στο μοναστήρι (το γνωρίζω αυτό από πρώτο χέρι)…

Πολύ κερδοφόρο επιχείρηση το συγκεκριμένο… Και φυσικά, πέρα από κάποιους ξενώνες στους οποίους μπορείς να φιλοξενηθείς δωρεάν για 2,3 μέρες (εντελώς αδιάφορο μου είναι αυτό το έργο τους) δεν έχουν κάνει τίποτα άλλο! Ούτε κάποιο γηροκομείο, ούτε κάποιο ορφανοτροφείο. Τίποτα απολύτως. Στα ίδια πλαίσια κινούνται το 90% των μοναστηριών, εκκλησίων της Ελλάδας.

Υπάρχει θα έλεγα και ένα 10% που κάνει προσπάθεια να βοηθήσει τους άπορους, αρρώστους, ηλικιωμένους…

Οι εκκλησία τα παίρνει και από τους πολίτες και από το κράτος (δηλαδή πάλι από τους πολίτες). Και τι προσφέρει στην κοινωνία?

• Απαντ. 149
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
- Σε αντίθεση με τους ιερωμένους, οι γιατροί, οι εργολάβοι και οι δικηγόροι δεν έχουν ως δεδηλωμένο σκοπό τη σωτηρία της ψυχής σου.

Ναι,εχεις δίκιο δεν αναρωτήθηκες γιατί δεν ξέρεις ποιά είναι.Σίγουρα όχι αυτή που αναφέρεις παραπάνω.

Σε τι διαφέρει η "σύμβαση Κράτους-Εκκλησίας" από μία παρόμοια "σύμβαση Κράτους-Λάτση" για να κάνει ο Λάτσης "φιλανθρωπικό έργο";

Μήπως γιατί εκκλησία = φιλανρωπία;;

Τόσο μεγάλο έργο κάνει κάθε ημέρα.Και μην αρχίσουμε πάλι ότι δεν κάνει.Σε παρόμοιο θέμα που είχε ξανανοίξει έπρεπε κάποιος να παρουσιάσει την λίστα των ενοριών της Ελλάδας για να πιστούν ότι κάνει φιλανθωπικό έργο.Γιατί να τα δώσει στον Λάτση που είναι ιδιώτης;

Τα επιχειρήματα μου απλά δεν τα κατανοείς.

Στα ίδια πλαίσια κινούνται το 90% των μοναστηριών, εκκλησίων της Ελλάδας.

Υπάρχει θα έλεγα και ένα 10% που κάνει προσπάθεια να βοηθήσει τους άπορους, αρρώστους, ηλικιωμένους…

Να, ο φίλος από πάνω έχει επισκευτεί το 100% των μοναστηριών και εκκλησιών στην Ελλάδα και ξέρει!Ελεος..

Δημοσ.
Μήπως γιατί εκκλησία = φιλανρωπία;;

Τόσο μεγάλο έργο κάνει κάθε ημέρα.Και μην αρχίσουμε πάλι ότι δεν κάνει.Σε παρόμοιο θέμα που είχε ξανανοίξει έπρεπε κάποιος να παρουσιάσει την λίστα των ενοριών της Ελλάδας για να πιστούν ότι κάνει φιλανθωπικό έργο.Γιατί να τα δώσει στον Λάτση που είναι ιδιώτης;

To Χαμόγελο του παιδιού δηλαδή που είναι πρωτοβουλία της Λάτση, δεν κάνει φιλανθρωπίες; Πως θα αντιμετώπιζες την κρατική του επιχορήγηση με 30 εκ Ευρώ;

Συνεχίζεις να μη θες να καταλάβεις ή πιθανότατα να έχεις άμεση σχέση με το χώρο της εκκλησίας, οπότε έτσι να εξηγείται και η εμμονή σου.

Η ένσταση μας είναι διττή:

Πρώτον, διαφωνούμε στο ότι το κράτος πρέπει να επιχορηγεί τρίτους "φιλάνθρωπους". Ας ξοδέψει το κράτος τα χρήματα μου/σου εκεί που υπάρχουν ανάγκες, και όχι να εκχωρήσει το δικαίωμα της κατανομής του σε κάποιον τρίτο.

Δεύτερον, η εκκλησία είναι η πιο εύπορη εταιρεία στη χώρα. Είναι γελοίο το γεγονός ότι επιχορηγείται, όταν αυτά που ξοδεύει είναι αστείο κλάσμα των εσόδων της. Ας επιτελέσει το θεάρεστο έργο της τεϊοποσίας, της κομμουνιστοφοβίας και των αναχρονιστικών ιδεών στα κατηχητικά και στις ψυχές των παιδιών, με δικά της έξοδα.

Δημοσ.

Να, ο φίλος από πάνω έχει επισκευτεί το 100% των μοναστηριών και εκκλησιών στην Ελλάδα και ξέρει!Ελεος..

Φίλη πρώτον. Αδιάφορο βέβαια...

Πες μου εσύ τι έχει κάνει με τα λεφτά που τις δίνουν οι ίδιοι οι πολίτες - πιστοί. Δώσε μου μια λίστα με έργα που έχει κάνει καθαρά η εκκλησία. Σαν έργα εννοείτε πως δεν αναφέρομαι στις 100άδες εκκλησίες που χτίζονται με πέτρα και στολίζονται με τα ποιο ακριβά υλικά...

ΥΓ: Εξάλλου άμα δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει…

Δημοσ.
Είμαι 8 χρόνια στο χώρο του real estate. Μόνο στην Κηφησίας, υπάρχουν ένα σωρό επαγγελματικά ακίνητα που ανήκουν σε μοναστήρια και τα μισθώνουν σε πολυεθνικές. Άμα είναι και αμερικάνικες, ακόμη καλύτερα.

Για να το λες κάτι θα ξέρεις.Αλλά πες μου αυτά πως τα απόκτησε η εκκλησία?Κάποιος θα της τα δωσε.Με αυτόν βάλτα

το γνωρίζω αυτό από πρώτο χέρ

Και γω μου το πε ο Μάκης:twisted:.Στην περιοχή μου υπάρχουν δυο μοναστήρια.Το ένα φιλοξενεί παιδιά από Αφρική πολλά από τα οποία έχουν σπουδάσει και πάνε σε σχολεία της περιοχής.Το αλλο δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει αλλά λειτουργεί ως κέντρο ψυχικής αποκαταστασης παιδιών με κάποια νοητικά προβλήματα.Αυτά δεν τα ξέρω από πρώτο χέρι τα βλέπω καθημερινά.Ναι δε διαφωνώ ότι δίνουν λίγα απόσα έχουν αλλά και αυτά τα λίγα που δίνουν δεν είναι κάτι?

To Χαμόγελο του παιδιού δηλαδή που είναι πρωτοβουλία της Λάτση, δεν κάνει φιλανθρωπίες;

Καλά μην κάνεις τόσες αβάντες στον κολλητό του "δεν πήγα στρατό".Σε λίγο θα μας πεις τη Μαριαννα Βαρδινογιάννη εθνική ευεργετιδα που με τα λεφτά του κοσμάκη φτιάχνει ογκολογικά νοσοκομείο με το όνομα της.Τουλάχιστον ο Ωνάσης μπορεί να του τα χάρισαν στην Ολυμπιακή αλλά έφτιαξε και ένα κέντρο.

της κομμουνιστοφοβίας και των αναχρονιστικών ιδεών

ναι σε κάθε εκκλησία ο παπάς αρχίζει αντιαριστερό κήρυγμα.Συνέχισε να βλέπεις αόρατους εχθρούς που σε κυνηγάνε.Τρομάρα σου εργολάβος και αριστερός:twisted:

Σαν έργα εννοείτε πως δεν αναφέρομαι στις 100άδες εκκλησίες που χτίζονται με πέτρα και στολίζονται με τα ποιο ακριβά υλικά...

Ναι ναι ναι ..ότι πεις.Στην ενορία μου πάντως οι εικόνες είναι προσφορα των πιστών.Τώρα βέβαια στο δικό σου φανταστικό κόσμο (και μερικών αλων) ο Χριστόδουλος είναι ο Χίτλερ που έχει κηρύξει πόλεμο ενάντια στους αριστερούς στους άθεους και τους μαζεύει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης:mrgreen:

Δημοσ.

Εσύ θα είσαι ο βοηθός λογιστού.Είπαμε περιμένω άρθρο σχετικά με τα ακίνητα της ορθόδοξης εκκλησίας.

Για την ακριβεια, ναι, τελειωνω Λογιστικη στα ΤΕΙ Πειραια... οχι οτι εχει καμια σημασια απλα για να στη σπασω....

Εσυ ακομα δεν εχουμε καταλαβει τι ρολο βαρας... γιατι εισαι ο μονος με το αναφαιρετο δικαιωμα να λες ο,τι βλακεια θες, χωρις να σε κατακρινει κανενας?

http://www.novavita.gr/index.php?option=com_smf&Itemid=88888889&topic=2317.msg47693;topicseen

Δημοσ.

Καλά μην κάνεις τόσες αβάντες στον κολλητό του "δεν πήγα στρατό".Σε λίγο θα μας πεις τη Μαριαννα Βαρδινογιάννη εθνική ευεργετιδα που με τα λεφτά του κοσμάκη φτιάχνει ογκολογικά νοσοκομείο με το όνομα της.Τουλάχιστον ο Ωνάσης μπορεί να του τα χάρισαν στην Ολυμπιακή αλλά έφτιαξε και ένα κέντρο.

Ακριβώς αυτό λένε τόσο καιρό και (κάνεις πως; ) δεν καταλαβαίνεις. Το ποσό που δίνεται στην εκκλησία για να "κάνει φιλανθρωπίες" είναι τεράστιο. Γιατί το κράτος πρέπει να επιχορηγεί το "φιλανθρωπικό έργο" οποιουδήποτε; Με ξένα κόλλυβα κηδεία; Ακριβώς όπως (πολύ σωστά) δεν έδωσε στη Βαρδινογιάννη 30 εκατομμύρια ?, έτσι δεν πρέπει να δίνει και στην εκκλησία. Πολύ περισσότερο που η εκκλησία διαθέτει περιουσία και διακηρυγμένο στόχο έχει τη σωτηρία της ψυχής και τη φιλανθρωπία. Εκτός βέβαια αν τα φυλάει για μια δύσκολη ώρα:-D

Τρομάρα σου εργολάβος και αριστερός:twisted:

Εδώ συνηθίσαμε το μείγμα αριστερός και ρατσιστής-εθνικιστής με μπόλικη αρχαιολατρία και essence θρησκευτικότητας πασπαλισμένο με αγένεια και καλοψημένο στο φούρνο της βλακείας, που σερβίρεται με το σπάνιο σιρόπι πώς-γεννιούνται-τα-παιδιά; . Όπως καταλαβαίνεις αγαπητέ μου omnislash(ed)

ο συνδυασμός αριστερός εργολάβος (που και πάλι λάθος υπέθεσες) είναι tres banal

Τώρα βέβαια στο δικό σου φανταστικό κόσμο (και μερικών αλων) ο Χριστόδουλος είναι ο Χίτλερ που έχει κηρύξει πόλεμο ενάντια στους αριστερούς στους άθεους και τους μαζεύει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης:mrgreen:

Αυτό που περιγράφεις έχει εκπληκτικές ομοιότητες με όσα συνέβησαν όταν ο Χριστόδουλος διάβαζε :mrgreen:

Δημοσ.

Υποψιάζομαι ότι έμπλεξα τις Μαριάνες, αλλά λίγη σημασία έχει.

Το παθαίνω αυτό με τις γκόμενες.

Αγαπητέ ομνι, δυσκολεύομαι να πιστέψω πραγματικά ότι υπάρχει τέτοιος εγκέφαλος. Ποντάρω πιο πολύ στο γεγονός ότι μπορεί να σου αρέσει που κάποιοι σου απαντάμε σοβαρά, ή που μας διασκεδάζεις πρήζοντάς μας τους αδένες. Υπάρχουν άνθρωποι που διαλέγουν να γίνονται το επίκεντρο της προσοχής έστω και με αυτό το κόστος.

Η δικιά μου δικαιολογία που ασχολούμαι, είναι ότι είναι Αύγουστος, είναι παχιές οι μύγες και βαριέμαι. Και πως επίσης, αποτελείς μια όαση (εχμ) διαφορετικότητας ανάμεσα στους ευφυείς ανθρώπους που έχω διαλέξει να με περιστοιχίζουν.

Από την άλλη, υποψιάζομαι ότι η δικαιολογία του agpr είναι το επαγγελματικό βίτσιο. Γιατί στάνταρ έχει ένα ποσοστό στούρνων ανάμεσα σε αυτούς που καλείται να διδάξει. Οπότε φαντάζομαι πως από καθαρό πείσμα και μόνο θέλει να αποδείξει στον εαυτό του πως μπορεί να βελτιώσει και αυτούς.

Εγώ έχω πάψει να είμαι τόσο αισιόδοξος με τους ανθρώπους.

Δημοσ.
Το ποσό που δίνεται στην εκκλησία για να "κάνει φιλανθρωπίες" είναι τεράστιο. Γιατί το κράτος πρέπει να επιχορηγεί το "φιλανθρωπικό έργο" οποιουδήποτε; Με ξένα κόλλυβα κηδεία;

A δλδ όταν το κράτος δίνει λεφτά στους μπομπολοΤεγόπουλους η στην ms για τα τερματικά χωρίς καν διαγωνισμό τότε δεν υπάρχει πρόβλημα είναι όλα καλά.Αυτοί ας σας κλέβουν όσο θέλουν τουλάχιστον δεν παίζουν τους καλούς.Αλλά δεν είδα κανά τόπικ γι αυτά τα θέματα γιατί τότε δεν ξεκατινιάζεστε για τα λεφτά του κράτους που γίνονται βίλες στη Μύκονο?Αλλά ξέχασα λαικίζω έτσι και η θολοκουλτουριάρηδες δεν το θέλουν αυτό.:twisted:Οπότε κάποιοι έχουν εμπάθεια με την Εκκλησία.Είναι και της μόδας άλλωστε.

Αυτό που περιγράφεις έχει εκπληκτικές ομοιότητες με όσα συνέβησαν όταν ο Χριστόδουλος διάβαζε

Ισως απαντήσεις εσύ στο ερώτημα που έθεσα στον punky.Καταρχήν δε πανα ταν και στο σπουδαστικό επί Χούντας ο Χριστόδουλος καρφάκι δε μου καίγεται.Κατά 2ον γιατί ξαφνικά ξεσηκώθηκαν όλοι κατά του Χριστόδουλου και όχι κατά του Σεραφείμ?Η χαφιεδοτυπία, το Βήμα η Καθημερινή υπήρχαν από τότε.Ο punky είπε πως ήθελε να συγκυβερνήσει.Και του έφερα δυο παραδείγματα τις ταυτότητες και το θέμα της Τουρκίας.

Ας πούμε λοιπόν πως ο Δαφέρμος δεν είχε κάνει την πρόταση αυτή και την έκανε ο Χριστόδουλος.Θα σε έβρικσε σύμφωνο εσένα και όλα τα συγκροτήματα του Τύπου.Ναι αλλά και πάλι δε θα ήθελε να συγκυβερνήσει?Ομως νομίζεις πως θα δε θα γράφαν διθυράμοβους τότε για την πρωτοβουλιά του και θα τον είχανε για θεό τους?

Το ίδιο δε θα συνέβαινε ακόμα και αν ήθελε να μπει στην Τουρκία στην ΕΕ?Δε θα τον υποστηρίζανε όλοι οι αυτοί οι χαφιεδογράφοι?Ομως πάλι δε θα θελε να συγκυβερνήσει?

Θες και τρίτο αν έβγαινε ανοιχτά υπέρ του σχεδίου Ανάν δε θα ταν σα να επενέβαινε στα εσωτερικά ενός κράτους?Ομως πάλι δε θα γραφαν γι αυτόν όλοι αυτοί οι κύριοι?

ρατσιστής-εθνικιστής με μπόλικη αρχαιολατρία και essence θρησκευτικότητας

Αυτό είναι συνηθισμένο.Ασυνηθιστο είναι να το παίζω εγώ αριστερος και να χω και φράγκα.Η μήπως όχι:mrgreen:

Δημοσ.
Αυτό είναι συνηθισμένο.Ασυνηθιστο είναι να το παίζω εγώ αριστερος και να χω και φράγκα.Η μήπως όχι:mrgreen:

Ολοι οι αριστεροι πρεπει να ειναι και φτωχοι δηλαδη?

'Η μηπως ολοι οι φτωχοι πρεπει να ειναι και αριστεροι?

:confused:

Δημοσ.

Και κάτι ακόμα που δεν έχει αναφερθεί καθόλου στην κουβέντα.Ο κάθε ιδιώτης έχει να λογοδοτήσει και στην εφορία για αυτά που έχει η δεν έχει. Η εκκλησια τι σχέσεις έχει με την εφορία? Μήπως καμια?

Εγώ δεν είδα κανένα παγκάρι τις εκκλησιας να κόβει αποδείξεις.Μήπως είδατε εσείς?

Δημοσ.
A δλδ όταν το κράτος δίνει λεφτά στους μπομπολοΤεγόπουλους η στην ms για τα τερματικά χωρίς καν διαγωνισμό τότε δεν υπάρχει πρόβλημα είναι όλα καλά.Αυτοί ας σας κλέβουν όσο θέλουν τουλάχιστον δεν παίζουν τους καλούς.Αλλά δεν είδα κανά τόπικ γι αυτά τα θέματα γιατί τότε δεν ξεκατινιάζεστε για τα λεφτά του κράτους που γίνονται βίλες στη Μύκονο?Αλλά ξέχασα λαικίζω έτσι και η θολοκουλτουριάρηδες δεν το θέλουν αυτό.:twisted:Οπότε κάποιοι έχουν εμπάθεια με την Εκκλησία.Είναι και της μόδας άλλωστε.

Πάλι υποθέτεις πως δεν έχω πρόβλημα με την κλοπή, αλλά και πάλι η υπόθεση σου είναι αντίστοιχη του ...υποθέτου. Ας το προσπεράσω χάριν συζητήσεως και για τον ίδιο λόγο ας δεχτώ την εγκυρότητα όσων γράφεις. Μπόμπολας και Τεγόπουλος παίρνουν τα χρήματα για μια υπερτιμημένη υπηρεσία που προσέφεραν χάριν της παραβίασης εκ μέρους της κυβέρνησης των αρχών της χρηστής διοίκησης. Μαύρο χάλι δηλαδή, αλλά μια ιδιωτική επιχείρηση με διακηρυγμένο στόχο το κέρδος λαμβάνει την αμοιβή της. Ο Χριστόδουλος έναντι ποιας υπηρεσίας λαμβάνει αυτό το ποσό; Η εκκλησία έχει ανάγκη την επιχορήγηση για να επιτελέσει το θεάρεστο έργο της; Εσύ ως πιστός πως συγκρίνεις την εκκλησία με μια οποιαδήποτε ιδιωτική επιχείρηση;

Ή εσύ έχεις σε ελάχιστη εκτίμηση την εκκλησία ή εγώ την έχω σε πολύ μεγαλύτερη. Έτσι κι αλλιώς είσαι πολύ κακός υπερασπιστής της.

Ισως απαντήσεις εσύ στο ερώτημα που έθεσα στον punky.Καταρχήν δε πανα ταν και στο σπουδαστικό επί Χούντας ο Χριστόδουλος καρφάκι δε μου καίγεται.Κατά 2ον γιατί ξαφνικά ξεσηκώθηκαν όλοι κατά του Χριστόδουλου και όχι κατά του Σεραφείμ?Η χαφιεδοτυπία, το Βήμα η Καθημερινή υπήρχαν από τότε.Ο punky είπε πως ήθελε να συγκυβερνήσει.Και του έφερα δυο παραδείγματα τις ταυτότητες και το θέμα της Τουρκίας.

Ας πούμε λοιπόν πως ο Δαφέρμος δεν είχε κάνει την πρόταση αυτή και την έκανε ο Χριστόδουλος.Θα σε έβρικσε σύμφωνο εσένα και όλα τα συγκροτήματα του Τύπου.Ναι αλλά και πάλι δε θα ήθελε να συγκυβερνήσει?Ομως νομίζεις πως θα δε θα γράφαν διθυράμοβους τότε για την πρωτοβουλιά του και θα τον είχανε για θεό τους?

Το ίδιο δε θα συνέβαινε ακόμα και αν ήθελε να μπει στην Τουρκία στην ΕΕ?Δε θα τον υποστηρίζανε όλοι οι αυτοί οι χαφιεδογράφοι?Ομως πάλι δε θα θελε να συγκυβερνήσει?

Θες και τρίτο αν έβγαινε ανοιχτά υπέρ του σχεδίου Ανάν δε θα ταν σα να επενέβαινε στα εσωτερικά ενός κράτους?Ομως πάλι δε θα γραφαν γι αυτόν όλοι αυτοί οι κύριοι?

Είναι απίστευτο, αλλά έβγαλα νόημα απ΄όσα έγραψες!!!

Εσένα μπορεί να σου είναι αδιάφορο, αλλά για πολύ κόσμο, για μένα οπωσδήποτε, η ηθική ποιότητα και ο χαρακτήρας του προκαθημένου της ελληνικής εκκλησίας με αφορά. Η υποκρισία και το ψεύδος δε συνάδουν με το σχήμα του και αυτομάτως ακυρώνουν το λόγο του.

Πάμε πάλι στις υποθέσεις-υπόθετά σου.

Αν ο Χριστόδουλος κινούσε το θέμα της απαλοιφής του θρησκεύματος από τις ταυτότητες, ασφαλώς και θα συμφωνούσα μαζί του. Αυτό, όμως, δε συνιστά απόπειρα συγκυβέρνησης, κάθε άλλο. Συνιστά απόσυρση από τη δημόσια σφαίρα και ως τέτοια θα την επικροτούσα.

Αν έπαιρνε θέση υπέρ του σχεδίου Ανάν, ακριβώς επειδή θα έμπαινε στη σφαίρα της πολιτικής και θα διεκδικούσε εξουσία πέραν της θρησκευτικής, ασφαλώς και χωρίς δισταγμό θα έβαζα αρνητικό πρόσημο στην παρέμβαση του. Το ίδιο ισχύει και για την είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Αγαπητέ μου μην είσαι μετριόφρων, είσαι κάθε άλλο παρά συνηθισμένη περίπτωση.

punky,

είναι αλήθεια πως η πείρα μου είναι μικρή, αλλά ανάλογη περίπτωση δεν έχω ξανασυναντήσει. Ελπίζω ο Ύψιστος να μην είναι τόσο θυμωμένος μαζί μου,ώστε να μου στείλει τέτοια τιμωρία.

Δημοσ.
A δλδ όταν το κράτος δίνει λεφτά στους μπομπολοΤεγόπουλους η στην ms για τα τερματικά χωρίς καν διαγωνισμό τότε δεν υπάρχει πρόβλημα είναι όλα καλά.

Βρες μου έναν εδώ μέσα που είπε ότι χαίρεται όταν οι μεγαλοκαρχαρίες κλέβουν το Δημόσιο.

Είναι αυτό το θέμα μας εδώ; Ή απλά επιμένεις από καθαρή βλακεία;

Το ότι κλέβει ένας επιχειρηματίας ή μεθοδεύει τους νόμους, δεν καθαγιάζει τις πρακτικές της εκκλησίας.

Όπως είπε και άλλος χρήστης, άνοιξε εσύ ένα τέτοιο θέμα άμα τόσο σε απασχολεί και μην προδικάζεις τις απαντήσεις των άλλων.

Αλλά ξέχασα λαικίζω έτσι και η θολοκουλτουριάρηδες δεν το θέλουν αυτό.Οπότε κάποιοι έχουν εμπάθεια με την Εκκλησία.Είναι και της μόδας άλλωστε.

Συνεχίζεις να λες βλακείες με φρασεολογία τσοπάνη, που εκχυδαϊζει τη λέξη "κουλτούρα" ακριβώς επειδή δεν την καταλαβαίνει.

Εγώ προσωπικά δεν θα είχε καμία "εμπάθεια" με την εκκλησία, αν η μόνη μας διαφορά ήταν φιλοσοφική. Η ένσταση μου είναι η ίδια με αυτή που έχει ένας θρησκεύομενος αλλά αξιοπρεπής άνθρωπος, που βλέπει αυτά τα καραγκιοζιλίκια.

Συνεχίζεις το ρεσιτάλ. Καταρχάς με τα "αν" (που είναι αντίθετα από αυτά που πράγματι επιδίωξε ο Χριστόδουλος), δε βγαίνει κανένα νόημα.

Δεν καταλαβαίνεις ότι με το θέμα της ταυτότητας, η εμμονή στην αναγραφή του θρησκεύματος αποσκοπούσε ακριβώς στη συνέχιση της εμπλοκής της εκκλησίας στις πολιτικές αποφάσεις;

Το να ζητούσε αυτός πρώτος το αντίθετο, ανήκει στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Δεν το έκανε και δεν θα το κάνει ποτέ. Πάπαλα.

Για την Τουρκία που συνεχίζεις την ίδια μπαρούφα να αναμασάς, θα πρέπει πρώτα να χωνέψεις πως δεν ψήνεται και κανένας ιδιαίτερα να την βάλει στην ΕΕ. Η διαφορά είναι ότι ο Χριστόδουλος δεν το θέλει γιατί πουλάει εθνικοφροσύνη και καλά. Και το σκάλωμά του είναι θρησκευτικό. Εμείς (σαν κράτος) δεν θέλουμε, γιατί είναι ένας μοχλός πίεσης απέναντι στην Τουρκία το να την κρατάμε απέξω λόγω των διαφορών που έχουμε (εδαφικών ας πούμε).

Και κανένα προηγμένο ευρωπαϊκό κράτος δεν τους θέλει πραγματικά, υπό τον φόβο ότι θα μπουκάρουν τα ξεβράκωτα ξαδέρφια του Σουλεϊμάν, στη Βιέννη, στο Μόναχο και στο Παρίσι ως Ευρωπαίοι πολίτες. Μέχρι να φτιάξει η οικονομία τους κυρίως, και μέχρι να εξευρωπαΪστεί ο θρησκευτικός χαρακτήρας του κράτους, χλωμό είναι να τους αγαπήσει κανείς.

Τέλος, στα παπάρια μας ο Σεραφείμ. Ο Χριστόδουλος είναι εδώ και χρόνια στα πράγματα και αυτόν κρίνουμε.

Δημοσ.

@αgpr για την πρώτη παράγραφο θα συμφωνήσω στο ότι δεν έπρεπε να δωθούν τα χρήματα αυτά στην εκκλησία αλλά θα διαφωνησω στο γιατί ανοίγουμε θέμα μόνο για την εκκλησία και όχι για τον Τεγόπουλο πχ η για κάτι βίλες που χτίσε κάποιος πρώην ομοιδεάτης σας στη Μύκονο.Και τα δυο είναι κατακριτέα.Αλλά η αυστηρότητα μας εξαντλείται μόνο στο πρώτο

για μένα οπωσδήποτε, η ηθική ποιότητα και ο χαρακτήρας του προκαθημένου της ελληνικής εκκλησίας με αφορά. Η υποκρισία και το ψεύδος δε συνάδουν με το σχήμα του και αυτομάτως ακυρώνουν το λόγο του.

Ναι δλδ αν έβγαινε και έλεγε ήμουν χουντικός θα ήταν πάνω την επόμενη μέρα.Ασε που θα κινδύνεθε και με διώξεις

Αυτό, όμως, δε συνιστά απόπειρα συγκυβέρνησης, κάθε άλλο. Συνιστά απόσυρση από τη δημόσια σφαίρα και ως τέτοια θα την επικροτούσα.

Διαφωνώ το κράτος βγάζει τις ταυτότητες μόνο του δε ρωτάει την εκκλησία.Οπότε αν γουστάρει το κράτος να είναι θρησκευτικό τι επεμβαίνει η εκκλησία?

ν έπαιρνε θέση υπέρ του σχεδίου Ανάν, ακριβώς επειδή θα έμπαινε στη σφαίρα της πολιτικής και θα διεκδικούσε εξουσία πέραν της θρησκευτικής, ασφαλώς και χωρίς δισταγμό θα έβαζα αρνητικό πρόσημο στην παρέμβαση του. Το ίδιο ισχύει και για την είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε.

εσύ ναι αλλά τι θα γράφαν οι φυλλάδες που ανέφερα πιο πάνω?Δε θα γινόταν αρεστός?

Eμβόλιμο

Εγώ δεν είδα κανένα παγκάρι τις εκκλησιας να κόβει αποδείξεις.Μήπως είδατε εσείς?

Και ο ηλεκτρολόγος δεν κόβει αποδείξεις (ή όταν κόβει σου βάζει 50 ευρώ παραπάνω).Ούτε θέμα για φοροδιαφυγή ελεύθερων επαγγελματιών έχω δει.

Εμείς (σαν κράτος) δεν θέλουμε, γιατί είναι ένας μοχλός πίεσης απέναντι στην Τουρκία το να την κρατάμε απέξω λόγω των διαφορών που έχουμε (εδαφικών ας πούμε).

Τα τελευταία χρόνια όσοι υπουργοί εξωτερικών έχουν περάσει κάνουν τα αδύνατα δυνατά.Εκτός και αν εσύ τα βλέπεις διαφορετικά.

Τέλος, στα παπάρια μας ο Σεραφείμ.

Ε ναι η δημοκρατία σας θέλει τέτοιους υποτακτικούς γλάστρες όπως και οι πρόεδροι δημοκρατίας.Αλήθεια τότε γιατί ο ΙΟΣ δεν έγραφε άρθρα εναντίον του Σεραφείμ?Α αυτός έκανε αντίσταση επί χούντας γι αυτό.

Ολοι οι αριστεροι πρεπει να ειναι και φτωχοι δηλαδη?

Η να είναι πιο διαλλακτικοί εργοδότες.Πχ ο fnacας δεν μπορεί να μου λέει ότι είανι αριστερός, ούτε ο μάκης πυ κυκλοφοράει με cayenne γιατί εμένα μου φαίνεται κοροιδία αλλά ας μην το συνεχίσουμε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...