Προς το περιεχόμενο

Σύμβαση Κράτους-Εκκλησίας αξίας 30εκατ.ευρώ

antreaslam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
ναι αλλά ξαναλέμε τα ίδια.Ολοι αυτοί μπορούν να κλέβουν νόμιμα αλλά οι παπάδες όχι.Βγαίνουν αποφθέγματα εδώ.

Και δεν είναι μερικοί γιατροί που παίρνουν φακελάκι.Ολοι παίρνουν αλλά για αυτό δεν έχει θέμα το insomnia.

Kαι δεν είναι μερικοί εργολάβοι που χτίζουν αυθαίρετα.Ολοι χτίζουν.Αλλά ούτε εδώ υπάρχει θέμα.

Και δεν είναι μερικοί δικηγόροι που τα παίρνουν.Αλλωστε δεν είχαμε παρα φαρμακευτικό ,ούτε παρατυπογραφικό κύκλωμα, παραδικαστικό είχαμε.

Κάνεις και πάλι ότι δεν καταλαβαίνεις τι σου είπαν τόσοι και τόσοι σ'αυτό το topic.

Τελικά ίσως όντως να μην καταλαβαίνεις...

- Σε αντίθεση με τους ιερωμένους, οι γιατροί, οι εργολάβοι και οι δικηγόροι δεν έχουν ως δεδηλωμένο σκοπό τη σωτηρία της ψυχής σου.

- Σε αντίθεση με τους ιερωμένους, οι γιατροί, οι εργολάβοι και οι δικηγόροι δεν έχουν ως "σύμβολο" του επαγγέλματος/λειτουργήματός τους την αλληλοβοήθεια και την αρωγή στον συνάνθρωπό τους.

- Σε αντίθεση με τους ιερωμένους, οι γιατροί, οι εργολάβοι και οι δικηγόροι δεν είναι έμμισθοι υπάλληλοι του Ελληνικού Δημοσίου αλλά ελεύθεροι επαγγελματίες.

- Σε αντίθεση με τους ιερωμένους, οι γιατροί, οι εργολάβοι και οι δικηγόροι δεν ανήκουν σε κάποιον οργανισμό με τεράστια περιουσία (αν θυμάμαι καλά, η Εκκλησία της Ελλάδος είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ακινήτων στην Ελλάδα - μετά από το Ελληνικό Δημόσιο φυσικά).

Είναι λοιπόν αρκετά έως πολύ υποκριτικό να δίδεται από το Ελληνικό Δημόσιο οικονομική βοήθεια 30 εκατομμυρίων ευρώ (δηλαδή περίπου 10 δισεκατομμύρια δραχμές) προς την Εκκλησία προκειμένου αυτή να πραγματοποιήσει το "φιλανθρωπικό" της έργο. Αντίστοιχα, είναι σαν να δίνει το Δημόσιο βοήθεια 30 εκατομμυρίων ευρώ στον Βαρδινογιάννη, τον Κόκκαλη ή τον Λάτση για να γίνουν φιλάνθρωποι.

Ε όχι, μας κοροϊδεύουν!

• Απαντ. 149
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ε όχι, μας κοροϊδεύουν!

Όχι δεν σε κοροιδεύουν.

Η εκκλησία όπως είπες έχει τεράστια ακίνητη περιουσία η οποία είναι χωράφια ανεκμετάλεφτα.Έχω δει τα πράγματα από μέσα, γι'αυτό και στο λέω.

Οι παπάδες δεν αναλαμβάνουν την σωτηρία της ψυχής σου.Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και αυτό είναι η θέση τις εκκλησίας.

Οι γιατροί είναι δημόσιοι και αναλαμβάνουν την <<σωτηρία>> του σώματος σου!

Είναι έμμισθοι του κράτους γιατί κάποτε το μόνο κράτος που είχε απομείνει ήταν η εκκλησία.Τώρα θα μιλούσαμε Τούρκικα,αλλά ξέχασα ότι με το νέο βιβλίο της ιστορίας δεν υπήρξε ποτέ το κρυφό σχολειό και ήταν ένας μύθος των παππούδων μας και αυτός!Έλεος...

• Super Moderators
Δημοσ.
Όχι δεν σε κοροιδεύουν.

Η εκκλησία όπως είπες έχει τεράστια ακίνητη περιουσία η οποία είναι χωράφια ανεκμετάλεφτα.Έχω δει τα πράγματα από μέσα, γι'αυτό και στο λέω.

Οι παπάδες δεν αναλαμβάνουν την σωτηρία της ψυχής σου.Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και αυτό είναι η θέση τις εκκλησίας.

Οι γιατροί είναι δημόσιοι και αναλαμβάνουν την <<σωτηρία>> του σώματος σου!

Είναι έμμισθοι του κράτους γιατί κάποτε το μόνο κράτος που είχε απομείνει ήταν η εκκλησία.Τώρα θα μιλούσαμε Τούρκικα,αλλά ξέχασα ότι με το νέο βιβλίο της ιστορίας δεν υπήρξε ποτέ το κρυφό σχολειό και ήταν ένας μύθος των παππούδων μας και αυτός!Έλεος...

Λυπάμαι αλλά η απάντησή σου δεν έχει σχέση με το ζήτημα ούτε με τα όσα έγραψα. Τι σχέση έχει το κρυφό σχολείο ή η τουρκοκρατία; Μήπως, ελλείψει επιχειρημάτων, πετάς ό,τι σου'ρχεται; :?

Το ζήτημα είναι πολύ απλό: το Ελληνικό Κράτος χαρίζει στον μεγαλύτερο ιδιοκτήτη ακινήτων της Επικράτειας το ποσό των 30 εκατ. ευρώ για να κάνει "φιλανθρωπικό έργο".

Είναι ή δεν είναι κοροϊδία;

Σε τι διαφέρει η "σύμβαση Κράτους-Εκκλησίας" από μία παρόμοια "σύμβαση Κράτους-Λάτση" για να κάνει ο Λάτσης "φιλανθρωπικό έργο";

Δημοσ.

Σε τι διαφέρει η "σύμβαση Κράτους-Εκκλησίας" από μία παρόμοια "σύμβαση Κράτους-Λάτση" για να κάνει ο Λάτσης "φιλανθρωπικό έργο";

Διαφερει στον αριθμο ψηφων που θα προσφερει.

Τοσο απλα...

Δημοσ.
Μήπως, ελλείψει επιχειρημάτων, πετάς ό,τι σου'ρχεται;

Όχι,ποτέ δεν πετάω ότι μου έρχεται, αντίθετα με πολλούς εδώ που απλά επιχειριματολογούν και κατηγορούν χωρίς στοιχεία.

Είναι έμμισθοι του κράτους γιατί κάποτε το μόνο κράτος που είχε απομείνει ήταν η εκκλησία.

Εδώ κολάει το επιχείρημα.Δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

Κάποιος παραπάνω έγραψε ότι η εκκλησία διαμορφώνει συνειδήσεις.Και μέσα από το forum διαμορφώνονται συνειδήσεις και καλό είναι να μην κατηγορούμε αυθαίρετα χωρίς να σκεφτόμαστε ότι γαλουχούμε μυαλά.Πίστεψε με,δεν ξέρεις που σου παν τα 4 για την περιουσία της εκκλησίας καθώς και για το ποιά ακριβώς είναι η δουλειά των <<παπάδων>>...

Δημοσ.

Η εκκλησία ήταν μήπως κρυφή και αυτή? Ή μήπως λειτουργούσε κανονικά?

Για μένα είναι κοροίδια το λεγόμενο κρυφό σχολείο... δηλαδή οι Τούρκοι απαγόρευαν την μόρφωση των Ελλήνων, αλλά ξέχασαν να απαγορεύσουν την εκκλησία και την θρησκεία?

Πάλι καλά που δεν ξέχασαν να αφήσουν ελεύθερο και τον Ελληνικό στρατό...

Δημοσ.
Για μένα είναι κοροίδια το λεγόμενο κρυφό σχολείο... δηλαδή οι Τούρκοι απαγόρευαν την μόρφωση των Ελλήνων, αλλά ξέχασαν να απαγορεύσουν την εκκλησία και την θρησκεία?

Πάλι καλά που δεν ξέχασαν να αφήσουν ελεύθερο και τον Ελληνικό στρατό...

H λέξη <<κρυφό>> μάλλον δεν σου λέει κάτι...

Δημοσ.

Γιατι η εκκλησια παιρνει λεφτα απο την καθε γιαγιακα που παει να παρακολουθησει την λειτουργια? Ποιος εχει περισσοτερη αναγκη τα λεφτα απο το παγγαρι? Η γιαγια με τα 300ε συνταξη ή η εκκλησια?

Γιατι ο ναος στην κατεχακη στο υψος του Καρεα ειναι πανω απο 10 χρονια στα τσιμεντα? Τι περιμενει η εκκλησια για να τον τελειωσει? Ερανο?

Γιατι η εκκλησια εκανε εξωση στο "Χαμογελο του Παιδιου" απο ενα κτιριο της? Εκαναν το εργο του Σατανα?

Γιατι εχουν μια τεραστια περιουσια και δεν εχει γεμισει ο τοπος με νοσοκομεια, "φανερα" σχολεια και ορφανοτροφεια? Περιμενουν την Δευτερα Παρουσια να Του τα δωσουν για να παει διακοπες?

Γιατι αυτοι που εχουν αναλαβει την πνευματικη μας ανυψωση ειναι χειροτεροι απο τα λαμογια που μας κυβερνανε?

Αληθεια ποσο κοστολογειται η εισοδος στον παραδεισο, γιατι πρεπει να μαζεψω αυτο το ποσο, να το δωρισω και να ειμαι καλυμενος σε περιπτωση που δεν προλαβω να μεταννοησω στο νεκροκρεβατο μου....

Δημοσ.
Πίστεψε με,δεν ξέρεις που σου παν τα 4 για την περιουσία της εκκλησίας καθώς και για το ποιά ακριβώς είναι η δουλειά των <<παπάδων>>;;;

Κάτσε ρε συ, είναι ή δεν είναι η εκκλησία ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ακίνητης περιουσίας; Έχει ή δεν έχει ακίνητα υψηλής προβολής και τεράστιας οικονομικής αξίας;

Όλη η πιάτσα του real estate το γνωρίζει.

Μη λέμε και ότι θέλουμε για ανεκμετάλλευτα άγονα χωραφάκια.

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

Εδώ κολάει το επιχείρημα.Δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

Κάποιος παραπάνω έγραψε ότι η εκκλησία διαμορφώνει συνειδήσεις.Και μέσα από το forum διαμορφώνονται συνειδήσεις και καλό είναι να μην κατηγορούμε αυθαίρετα χωρίς να σκεφτόμαστε ότι γαλουχούμε μυαλά.

Ακόμα να απαντήσεις στην πολύ απλή ερώτησή μου:

Τι διαφορά έχει μία σύμβαση Κράτους-Εκκλησίας όπου το Κράτος θα χαρίζει 30 εκατ. ευρώ προκειμένου η Εκκλησία να πραγματοποιήσει φιλανθρωπικό έργο

από μία σύμβαση Κράτους-Λάτση όπου το Κράτος θα χαρίζει 30 εκατ. ευρώ προκειμένου ο Λάτσης να πραγματοποιήσει φιλανθρωπικό έργο.

Η ερώτηση είναι απλή και περιμένω την απάντηση. :)

Πίστεψε με,δεν ξέρεις που σου παν τα 4 για την περιουσία της εκκλησίας καθώς και για το ποιά ακριβώς είναι η δουλειά των <<παπάδων>>...

Πίστεψέ με, καλύτερα να μην βγάζεις συμπεράσματα για τους συνομιλητές σου χωρίς να τους γνωρίζεις. :)

Δεν με γνωρίζεις προσωπικά οπότε δεν ξέρεις τι ξέρω και τι δεν ξέρω. :)

Όσο για το που με παν τα 4, η ευγένεια του λόγου σου και ο πλούτος των επιχειρημάτων σου με αφήνουν άφωνο. :)

Παρεπιπτόντως, τους ιερωμένους, δεν τους αποκάλεσα πουθενά "παπάδες", ούτε αναρωτήθηκα για τη δουλειά τους. ;)

Περιμένω την απάντηση στην παραπάνω απλούστατη ερώτησή μου. Να δούμε πότε θα ευαρεστηθείς να απαντήσεις. :)

Δημοσ.

Φαντάζομαι θα είσαι λογιστής της Αρχιεπισκοπής για να ξέρεις πόσα έχει.

Για πες μας και εσυ την δικη σου ιδιοτητα, που σου δινει το δικαιωμα να εχεις γνωμη για τα παντα, σιγουρος κιολας οτι εισαι ο μονος που εχει δικιο...

Μονο μην μας πεις οτι εισαι βιολογος-ανθρωπολογος, γιατι δεν θα μας πεισεις...

Δημοσ.

Εγώ περιμένω κανά άρθρο για τα ακίνητα της εκκλησίας.Και τα οικόπεδα.Μέχρι τότε βαυκαλίζεστε.

Γιατι εχουν μια τεραστια περιουσια και δεν εχει γεμισει ο τοπος με νοσοκομεια, "φανερα" σχολεια και ορφανοτροφεια? Περιμενουν την Δευτερα Παρουσια να Του τα δωσουν για να παει διακοπες?

Εσύ θα είσαι ο βοηθός λογιστού.Είπαμε περιμένω άρθρο σχετικά με τα ακίνητα της ορθόδοξης εκκλησίας.

Δημοσ.
Εγώ περιμένω κανά άρθρο για τα ακίνητα της εκκλησίας.Και τα οικόπεδα.Μέχρι τότε βαυκαλίζεστε.

Τι άρθρα ρε άμπαλε κι εσύ;

Είμαι 8 χρόνια στο χώρο του real estate. Μόνο στην Κηφησίας, υπάρχουν ένα σωρό επαγγελματικά ακίνητα που ανήκουν σε μοναστήρια και τα μισθώνουν σε πολυεθνικές. Άμα είναι και αμερικάνικες, ακόμη καλύτερα.

Ρώτα έναν οποιονδήποτε επαγγελματία να στο βεβαιώσει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...