Προς το περιεχόμενο

Σύμβαση Κράτους-Εκκλησίας αξίας 30εκατ.ευρώ

antreaslam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να μην ξεχναμαι και τους αλοθρισκους,γιαυτο εγω πρωτινω τα 15 εκατομιρια να δωθουν σε αυτους για να χτισουν ΤΣΑΜΙΑ.

• Απαντ. 149
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Να μην ξεχναμαι και τους αλοθρισκους,γιαυτο εγω πρωτινω τα 15 εκατομιρια να δωθουν σε αυτους για να χτισουν ΤΣΑΜΙΑ.

Αν θες να δεις τζαμιά πήγαινε στη Θράκη εκεί που ζουν οι Τούρκοι να ευχαριστηθείς με την ψυχή σου.Και πέρνα απέναντι στην Αδριανούπολη έχει ένα ονομαστό.Γιατί οι Τούρκοι τις δικές μας εκκλησίες τις προστάτευαν δεν τις γκρέμιζαν ούτε στη Β.Κύπρο τις έχουνε κάνει σταύλους.:twisted:

Η εκκλησία που θα μπορούσε να συντηρήσει όλες τις άπορες οικογένειες της Ελλάδας με την περιουσία που έχει

Φαντάζομαι θα είσαι λογιστής της Αρχιεπισκοπής για να ξέρεις πόσα έχει.Και ρε παιδί μου γιατί ζητάμε από την εκκλησία να βοηθήσει και δε ζητάμε από Μπόμπολα,Τεγουλο,Βαρδινογιάννη,Κόκκαλη,Σάλλα ,Κωστοπουλο,Λάτση να βοηθήσουν.Βέβαια αυτοί στα κλέβουν κανονικά και με το νόμο.

Το ξανάπα ας κλέβουν όλοι μην κλέβουν οι παπάδες.:mrgreen:

επιπλέον χρυσαφικά και καινούργια αμάξια καθώς και γυαλιά ηλίου.

Ενώ οι βουλευτάδες μας ε οι κακόμοιροι που όταν κάποιος έκανε πρόταση να δωθούν οι mercedes τους σε ακριτικές περιοχές ως ασθενοφόρα ακόμα και αυτοί που εμφανίζονται ως προστάτες του προτελάριου αρνήθηκαν την πρόταση ως λαικιστικη:twisted:.Αλλά είπαμε έχει σημασία τι πρεσβεύεις.Αν εγώ πρεσβεύω τη διαφθορά μπορώ να παίρνω μίζες αν δεν την πρεσβεύω δεν κάνει.Κατακριτέο

Δημοσ.

bepanthol_huuli_m.gif

Επειδή έχεις μπλέξει τα μπούτια σου κι επειδή έχει μπει καλοκαίρι, καλό είναι όταν τρίβονται να τους κάνεις μια επάλειψη για τη σωστή ενυδάτωση. Και να πίνεις πολλά υγρά.

Δημοσ.
Αν θες να δεις τζαμιά πήγαινε στη Θράκη εκεί που ζουν οι Τούρκοι να ευχαριστηθείς με την ψυχή σου.Και πέρνα απέναντι στην Αδριανούπολη έχει ένα ονομαστό.Γιατί οι Τούρκοι τις δικές μας εκκλησίες τις προστάτευαν δεν τις γκρέμιζαν ούτε στη Β.Κύπρο τις έχουνε κάνει σταύλους.:twisted:

Εγω δεν ειπα για Τουρκους ειπα για αλοθρισκους μουσλουμανους, Εμεις οι πλουσιοι οι Ελληνες τους φεραμαι για να δουλεψουνστις επιχιρισεις μας,και αυτη την στιγμη στην Ελλαδα ζουν και εργαζωνται 1 εκατομηριο μουσλουμανοι,και αυτους πρεπει να τους φροντιζουμαι για να εχουν τους χορους λατριας τους, με τα στανταρτς EU γιαυτο ειπα το κρατος να δοση και γιαυτους χρηματα. Τωρα μια που αρχισε να τα μηραζη εδω και εκει,

Δημοσ.
Φαντάζομαι θα είσαι λογιστής της Αρχιεπισκοπής για να ξέρεις πόσα έχει.Και ρε παιδί μου γιατί ζητάμε από την εκκλησία να βοηθήσει και δε ζητάμε από Μπόμπολα,Τεγουλο,Βαρδινογιάννη,Κόκκαλη,Σάλλα ,Κωστοπουλο,Λάτση να βοηθήσουν.Βέβαια αυτοί στα κλέβουν κανονικά και με το νόμο.

Το ξανάπα ας κλέβουν όλοι μην κλέβουν οι παπάδες.

Zητάμε απ'την εκκλησία να βοηθήσει γιατί αυτή υποτίθεται οτι είναι η αποστολή της στον κόσμο αυτό.Γιατί υποτίθεται είναι οι εκπρόσωποι του χριστιανισμού.

Αν θέλουν να τα βουτάνε δεν έχουν κανένα δικαίωμα να με πουν εμένα άθεο και αιρετικό που τους φτύνω.Γιατί δεν εκπροσωπούν τίποτα.

Αν κατέβαινε ο Θεός στην Γη και έβλεπε τους παπάδες στον Καιάδα θα τους πέταγε.

Να τα χέσω λοιπόν όλα περί χριστιανισμού,αλληλεγγύης και 10 εντολών και να γελάω όταν πηγαίνω βόλτα στην πόλη και συναντάω στο δρόμο ζητιάνους και άπορους,και να τους κοροΐδεύω γιατί εγώ είμαι ο μάγκας που τα βρήκα όλα έτοιμα σ'αυτή τη ζωή...

Δημοσ.

Δεν είναι Τούρκοι αγαπητέ, Έλληνες είναι οι άνθρωποι, Έλληνες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα... Και ίσως μάλιστα πιο Έλληνες από εμάς.

Δημοσ.
Εμεις οι πλουσιοι οι Ελληνες τους φεραμαι για να δουλεψουνστις επιχιρισεις μας

α) Δεν τους φέραμε εμείς όπως οι Γερμανοί το 45

β) Ηθαν μόνοι τους

δουλεψουνστις επιχιρισεις μας

γ) Πριν το 90 όλοι οι οικοδόμοι ήταν Ελληνες γιατί αν δεν ήταν δε θα χαν γίνει τα τερατουργήματα που ονομάζονται σύγχρονες ελληνικές πόλεις.Αυτοί λοιπόν οι μουσουλμάνοι (Πακιστανοί κυρίως, οι Αλβανοί είναι άθεοι, οι κινέζοι άθεοι Βουδιστές και Βραχμανιστές ) το 74 όταν οι Τούρκοι εισέβαλλαν στην Κύπρο στείλαν εθελοντές.ε όχι να με "αγαπήσεις" και από πάνω να σου φτιάξω και μνημείο.Η ΕΕ επίσης λέει οι χώροι λατρείας για τον σκοπό που φτιάχτηκαν.Δε νομίζω να γίνεται καμιά λειτουργία στην Αγια Σοφιά και να μην το χω πάρει χαμπάρι

@ punky βλέπεις πως δεν ασχολούμαι μαζί σου τι το συνεχίζεις?

να με πουν εμένα άθεο και αιρετικό που τους φτύνω

το πα και στον antreaslam στα παπούτσια τους που τους φτύνει.Και τι κόλλημα έχεις αν σε πει ο καθένας οτιδήποτε

Zητάμε απ'την εκκλησία να βοηθήσει γιατί αυτή υποτίθεται οτι είναι η αποστολή της στον κόσμο αυτό

Δε νομίζω.Η αποστολή της το Μεσαίωνα ήταν να δημιουργήσει ένα φόβο και δέος στους γεωργούς που δούλευαν στα κτήματα των φεουδαρχών ώστε να μη σηκώνουν κεφάλι.Στις ΗΠΑ σήμερα είναι να χρηματοδοτεί το Ισραήλ γιατί η

διαθήκη μιλάει για τον εκλεκτό λαό.Στην τουρκοκρατία ο ανώτερος κλήρος τα κανε πλακάκια με τους Τούρκους ενώ οι απλοί παπάδες προσπαθούσαν να διδάξουν τα παιδιά (λανθασμένα).Σήμερα κοιτάει να βγάλει ένα συγκεκριμένο κόμμα στην εξουσία

Και ρωτάω γιατί όλοι οι δημοσιογράφοι των Τεγόπουλου,Λαμπράκη,Μπόμπολα τα βάζουν με το Χριστόδυλο και δε τα βάζανε με το Σεραφείμ?Τότε ήταν καλός ο Σεραφείμ?Δεν κλέβαν τότε.Η συμβαίνει κάτι άλλο?

@Γηρυόνη άλλο οι Πομάκοι

Δημοσ.

Κοίτα, θα στο πω μία τελευταία φορά, από κει και πέρα θα σε δουλεύω όπως μου καπνίσει (ειδικά όταν αναφέρεσαι σε μένα, και μετά γράφεις πίπες ότι δήθεν δεν ασχολείσαι μαζί μου):

Υπάρχουν 2 πράγματα που κάνουν κάποιο που γράφει αξιόπιστο/αξιόλογο.

- Το ένα είναι οι γνώσεις του.

- Και το άλλο είναι αυτό που μπορεί να συνοψίσει κανείς ως "έξυπνο εγκέφαλο". Είτε για τον τρόπο που εκφέρει το λόγο, είτε για τον τρόπο που μπορεί να αντιληφθεί τα πράγματα ή μια ιδέα.

Το πρώτο μπορεί να το αποκτήσει κανείς όσο το κυνηγάει και είναι δεκτικός στο να μάθει. Το δεύτερο, τι να κάνουμε, έχει ένα ταβάνι.

Χωρίς να θέλω να σε πικάρω, είναι πασιφανές ότι τουλάχιστον στο κομμάτι ευφυΐα, δεν το έχεις ρε παιδί μου. Το λέω και το τονίζω ότι δεν το γράφω αυτό για να σε πικάρω. Τι να κάνουμε; Υπάρχουν και χαζοί και έξυπνοι σε αυτό τον πλανήτη.

Από την άλλη έχεις μπλέξει την ημιμάθεια σου με τις ιδεοληψίες σου. Και έχεις κολλήσει εκεί. Και μας μιλάς και με ύφος.

Όλα τα παραπάνω καταλήγουν στο να γίνεσαι περίγελος σε κάθε τόπικ. Πραγματικά δεν το αντιλαμβάνεσαι πως όλοι είτε θα σου την πουν ανοιχτά ή θα γίνεις αντικείμενο χλευασμού;

Στο συγκεκριμένο τόπικ σχολιάζουμε τη στάση και τον τρόπο που λειτουργεί η εκκλησία σε συγκεκριμένο θέμα, κι εσύ μας τα πρήζεις με τον Μπόμπολα.

Αν ανοιχτεί ένα τόπικ με θέμα "εθνικοί ευεργέτες και λαμόγια" βγες και γράφτα αυτά. Σε κάποιο μικρό βαθμό θα συμφωνήσω μαζί σου.

Το θέμα εδώ είναι "ποιος υποτίθεται ότι είναι ο ρόλος της εκκλησίας και τι τελικά είναι σαν θεσμός σε αντίθεση με το ρόλο που δήθεν πρεσβεύει".

Ο κάθε επιχειρηματίας που επικαλείσαι (λαμόγιο ή απλά επιχειρηματίας) δεν δηλώνει ούτε πνευματικός ηγέτης, ούτε απεσταλμένος του θεού, ούτε τίποτα. Ανώνυμη εταιρεία δηλώνει. Και κρίνεται με το πως λειτουργεί σαν ανώνυμη εταιρεία. Και οι ανώνυμες εταιρείες δεν είναι το θέμα μας εδώ.

Κάνε ένα διάλειμμα από τον Καρατζαφέρη. Και βγες έξω και κάνε νέους φίλους. Καλό θα σου κάνει.

Δημοσ.
Για να μη νομίζει κάνας Eusebius ότι θα ξεφύγει :P βάζω καφέ και επιστρέφω για την απάντηση.

edit: ta daaa !

Θεωρητικά αυτό που λέει ο Eusebius ισχύει, πάνω στην ήδη σωστή μου προσέγγιση.

Ότι δηλαδή υπάρχουν κοινωνικές ομάδες που πιέζουν την εξουσία ώστε να πετύχουν οφέλη για την ομάδα τους. Και θεωρητικά με τη δική μας ψήφο αυτό μπορούμε να το πολεμήσουμε και να μην αφήσουμε να συμβεί. Όμως αυτή η σκέψη είναι λίγο αφελής/ρομαντική. Και έχω φορτώσει τώρα γιατί το κάνει για να μου φάει τα κορίτσια του forum, που ψοφάνε για κάτι τέτοια ρομαντικά. Να ήδη μία τσίμπησε :P

Το πρόβλημα είναι ότι ο καθένας μας παίζει σύνθετους ρόλους στη ζωή, ενώ η ψήφος είναι μόνο μία (όπως και η μάνα).

Και στο υπάρχον πολιτικό σύστημα, πραγματική αλλαγή μπορούν να φέρουν μόνο τα κόμματα εξουσίας, αφού αυτά μοιράζουν την οικονομική πίτα.

Οπότε σκέψου πχ για παράδειγμα έναν εντελώς τυχαίο ψηφοφόρο:

Πχ έναν πολύτεκνο ταξιτζή, ο οποίος τυγχάνει να είναι και άθεος. Και οικολογικά ευαίσθητος.

Και στις εκλογές το ένα κόμμα διαρρέει στον προγραμματισμό του ότι θα ανοίξει τις άδειες των ταξί. Ο φίλος μας δεν το θέλει με τίποτα αυτό μιας και το exit value της άδειας ταξί θα πέσει από τα 200.000 ευρώ που είναι σήμερα, στα μισά. Όμως το ίδιο κόμμα (θεωρητικά) έχει καλύτερη περιβαλλοντική πολιτική.

Το τρίτο κόμμα έχει ευθεία ρήξη με τη σχέση εκκλησίας-κράτους αλλά δεν έχει την ίδια ευνοϊκή πολιτική για κάποιον πολύτεκνο.

Σενάριο είναι όλο το παραπάνω. Αλλά στο τέλος της ημέρας ο ψηφοφόρος έχει να αποφασίσει για μία ψήφο. Και θα τη ρίξει εκεί που θεωρεί ότι επηρεάζει σημαντικότερα τη ζωή του. Κατά πάσα πιθανότητα θα ψηφίσει το κόμμα που δεν τον εκφράζει όσον αφορά στη σχέση κράτους-εκκλησίας, που θα τσιμεντοποιήσει το παλιό αεροδρόμιο στο όνομα της οικονομικής ανάπτυξης, αλλά θα του διασφαλίσει όμως ότι δεν θα γεμίσει η πιάτσα με άλλα ταξί.

Η ζωή, οι επιλογές και τα διλλήματά της καθώς και οι ρόλοι μας είναι πολύ πιο σύνθετοι, ώστε να κάνουμε μία τόσο ρομαντική υπεραπλούστευση όπως αυτή που έκανε ο Eusebius.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα σταματήσει ο παραπάνω εικονικός ψηφοφόρος, να εκφράζεται αντίθετα στην πολιτική του κόμματος που ψήφισε, όσον αφορά τη σχέση κράτους-εκκλησίας.

Ο ψηφοφόρος αυτός έκρινε λοιπόν ότι η σχέση εκκλησίας-κράτους δεν είναι κάτι που επηρεάζει σημαντικά τη ζωή του...

Και θα έρθει μετά να διαμαρτυρηθεί για τα 30 εκατομμύρια σε 6 χρόνια.

Επειδή το ποσόν αυτό είναι τεράστιο σε σχέση με άλλα ψίχουλα (τους μισθούς, π.χ., ολόκληρου του κλήρου της Εκκλησίας της Ελλάδας, που πληρώνονται από το κράτος μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει).

Επειδή κανείς άλλος δεν παίρνει έτσι λεφτά από το κράτος.

Οπότε τα 30 εκατομμύρια είναι αίσχος.

Και θα πει ότι η εκκλησία:

είναι επαίσχυντη

είναι κατάπτυστη

είναι το ένα και είναι το άλλο.

Και η εκκλησία θα κοκκινίσει από ντροπή και θα γυρίσει πίσω τα λεφτά.

Ποιος είναι ο λόγος που διαμαρτύρεται ο ψηφοφόρος σου;

Να βολευτεί δεν ήθελε;

Δεν βολεύτηκε;

Τί τον νοιάζει που βολεύονται και άλλοι εφόσον δεν ξεβολεύεται αυτός;

Και αυτό το επιχείρημα των πολλαπλών ρόλων του ταξιτζή και της σύνθετης πραγματικότητας μέσα στην οποία ζει θέλει λίγο προσοχή και λίγο μέτρο.

Έχω ακούσει να το επικαλούνται και κάποια δημόσια πρόσωπα (ο πρωτεύων ρόλος τους σε κάποια περίοδο της ζωής τους, λέει, τους είχε απορροφήσει τόσο ολοκληρωτικά, που δεν αντιλαμβάνοντα τα πράγματα που συνέβαιναν γύρω τους και τα οποία, υπό διαφορετικές συνθήκες, θα έκαναν τη συνείδησή τους να εξεγείρεται) αλλά δεν μου φαίνεται ότι έπεισαν πολύ κόσμο.

Το τελευταίο είναι λίγο ******κο χτύπημα, αλλά, άμα κάνεις τέτοιες πονηρές τρίπλες με ταξιτζήδες και σύνθετους ρόλους, να τα περιμένεις αυτά. :-D

Δημοσ.
ποιος υποτίθεται ότι είναι ο ρόλος της εκκλησίας και τι τελικά είναι σαν θεσμός σε αντίθεση με το ρόλο που δήθεν πρεσβεύει

Για τις προσβολές που αν τις είχα κάνει εγώ θα χα φάει μπάνιο μέχρι το 2020 ας μην το κουβεντιάσω.Τώρα συνεχίζεις να λες το όνομα ενός πολιτικού που δεν το χω αναφέρει και ούτε με εκφράζει.Εγώ στους δικούς σου ταγούς και ορσμένων αλων που ποστάρουν εδώ δεν τους είπα άπλυτους, κλέφτες ,ρέμουλες,απάτρηδες (αν και αυτό σε τιμάε:twisted:ι),.Τώρα επειδή γενικά όλα τα καλόπαιδα που διορίστηκαν από το 80 και μετά και φέρουν πρώτη στην ΕΣΗΕΑ μια εμπαθής άποψη που πρεσβεύει μόνο το 3% του ελληνικόυ πληθυσμού και που εχθρεύεται κάθε άποψη σχετική με παράδοση πατρίδα ,ιστοριά κτλ εγώ δεν παίρνω μέρος.

Επί Σεραφείμ ήταν καλά.Δεν μίλαγε ο άνθρωπος,Ο Χριστόδουλους τα βάζει καταρχήν με αυτούς που ήθελαν να αποσυρουν το θρήσκευμα.Κακό ένα.

Αρχισε και μίλαγε εναντίον ξένων συμφερόντων.Κακό δύο.

Αντιτίθετο στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.Τρίτωσε το κακό.Ολοι οι λοιπόν οι στρατευμένοι λιβελογράφοι άρχισαν να του τα χώνουν.Για τους gay παπάδες που πριν από το Χριστόδουλο δεν υπήρχαν.Για τα οικόπεδα που πριν το Χριστόδουλο δε τα τρωγαν.Για τα άμφια, οι προηγούμενοι ήταν σεμνοί.

Ετσι λοιπόν όλοι αυτοί ανάγαν όλα τα κακά της χώρας στο Χριστόδουλο κάνοντας πλάτες στις ρέμουλες των εργοδοτών τους με τα δημόσια έργα και προσέχοντας ειδικά σε ένα έντυπο που αρχίζει από Κα και τελειώνει σε Νη να κάνουν μιξ των δυο αυτών απόψεων της άκρατης εμπαθειας προς οτιδήποτε ελληνικό χριστιανικό ,αντιεβραικό και υπέρ του πιο άκρατου φιλελευθερισμού.Τρανό παράδειγμα ένας μαχητικός :lol:δημοσιογράφος αντιΑμερικάνος σφόδρα και πολεμιστής του καπιταλιστικού συστήματος βρήκε καταφύγιο από το ένα λαμόγιο στο άλλο μεγαλοεργολάβο της χώρας .είναι μάλλον η ανταμοιβη του επειδή τα βάζει με το σύστημα

Δημοσ.

Ώπα μισό λεπτό ρε mate. Ξεχνάς ρε συ Eusebius ότι δεν ζούμε σε κανένα περιβάλλον άμεσης δημοκρατίας; Ψηφίζουμε κάθε τέσσερα χρόνια. Δεν αποφασίζουμε κάθε μέρα μέσω web σε κάποιο poll, για κάθε θέμα μικρό και μεγάλο.

Ακόμη και τις προγραμματικές δηλώσεις των κομμάτων να πάρεις, δε θα βρεις μέσα απαντήσεις ή θέσεις για κάθε τι που πρόκειται να γίνει ή να αντιμετωπιστεί στην τετραετία που έρχεται. Ούτε μιλάνε επί παντός επιστητού.

Επίσης, υπάρχουν άνθρωποι που δεν ψηφίζουν βάσει της προσωπικής τους βολής. Ούτε για να διοριστούν, ούτε για να επιδοτηθούν.

Όταν λέω ότι οι ρόλοι είναι σύνθετοι, εννοώ ότι κάποιος μπορεί να ψήφισε το χ κόμμα που σήμερα κυβερνάει γιατί είναι φιλελεύθερος (με την έννοια που υπάρχει στη θεωρεία των οικονομικών). Και το χ κόμμα διορίζει κάποιον στην ΕΡΤ ο οποίος πιστεύει ότι πρέπει η κρατική τηλεόραση να ξοδέψει 10 εκατομμύρια ευρώ για να διοργανώσει τη Eurovision. Δηλαδή τι πρέπει να κάνει ο ψηφοφόρος; Να πει από μέσα του "σκάσε μαλάκα, τους ψήφισες"?

Είχε διαβάσει ποτέ δηλαδή στις προγραμματικές δηλώσεις "και στα πλαίσια της στήριξης του πολιτισμού και της προώθησης της χώρας μας, οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν για την πιο απαστράπτουσα και ακριβή Eurovision"? Να μην εκφράσει την αντίθεση και τη δυσαρέσκειά του;

Δεν είναι όλα τα θέματα, ούτε γνωστά ούτε αναμενόμενα.

Αντί για το παράδειγμα του ταρίφα, θα μπορούσα να το προσωποποιήσω και να μιλήσω για τις δικές μου επιλογές. Που δεν ψήφισα επειδή ήθελα να με διορίσει κάποιος. Ούτε εξυπηρετήθηκε κάποιο δικό μου μικροσυμφέρον. Ψήφισα βάσει κάποιων συγκεκριμένων πεποιθήσεων. Δεν περιμένω από το κόμμα που ψήφισα, να συμφωνεί μαζί μου σε όλα. Να μην το κριτικάρω;

To ζητούμενο εδώ είναι η στάση της εκκλησίας. Και αυτό που είπα είναι ότι είναι λάθος να νομίζουμε ότι το κράτος ξύπνησε μια μέρα και είπε στην ανυποψίαστη εκκλησία "στάσου μύγδαλα" όπου μύγδαλα ίσον 30 εκατομμύρια ευρώ. Είναι βέβαιο ότι η εκκλησία πίεσε για να τα πάρει. Ένα σωρό τρόπους έχει το κράτος να τα ξοδέψει. Απλά έπρεπε να δώσει και σε αυτούς γιατί το πιέζαν.

Και είπα ότι το κράτος υπέκυψε, γιατί η αγαστή σχέση με την εκκλησία ισούται με ψήφους. Γιατί αν τολμήσει να μην τη δωροδοκήσει, θα βγει ο Χριστούδαλας και θα ανοίξει πόλεμο. Χωρίς να χρειάζεται καν να αναφέρει ότι ο λόγος είναι ότι δεν τον επιχορήγησαν. Κάτι θα βρει για να εκβιάσει.

Με το παράδειγμα με τον ταρίφα, ήθελα να καταδείξω ότι μπορεί κάποιος να επιλέξει να ψηφίσει ένα κόμμα από ένα άλλο, παρόλο που σε δευτερεύοντα θέματα μπορεί να μη συμφωνεί. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να εκφράζει τη διαφωνία του. Κι επίσης μπορεί να έχει άγνοια για τη θέση ενός κόμματος πάνω σε κάποιο ζήτημα.

omnislash

Τόνισα ότι δεν έγραψα ότι έγραψα με σκοπό να σε προσβάλω ή να σε πικάρω. Σόρρυ αλλά δεν σε θεωρώ έξυπνο άνθρωπο. Τι θες; Να σου χαϊδέψω τα αυτιά ότι είσαι; Η εξυπνάδα είναι αντικειμενική αξία. Δεν την αναγνωρίζουμε δήθεν στους άλλους, έτσι από ευγένεια και μόνο. Τι να κάνουμε;

Συνεχίζεις να μπερδεύεις τα πράγματα. Ο Χριστόδουλος γνώρισε κατακραυγή γιατί προσπαθεί να παίξει ένα ρόλο που δεν του έχει δώσει ούτε η κοινωνία, ούτε το πολιτικό σύστημα. Να συγκυβερνήσει. Κι ένα τεράστιο κομμάτι της κοινωνίας δεν θεωρεί πως ζει σε χώρα ταλιμπάν όπου ο (και καλά) θρησκευτικός ηγέτης συναποφασίζει για τις πολιτικές αποφάσεις της χώρας ή για το τι θα αναγράφεται στην πολιτική ταυτότητα.

Τέλος, γιατί μου έχεις τουμπανιάσει τους αδένες με τα περί πατριωτισμού και ελληνισμού, πριν καμιά δεκαετία, την ώρα που εσύ πιθανόν κοιμόσουν, ξυνόσουν ή έβλεπες τσόντα στο filmnet, εγώ ήμουν σε ένα λαγούμι στη Ρόδο. Και μου είπαν "φεύγεις για πόλεμο". Και ήμουν χωρίς ύπνο, χωρίς φαί και νερό για μέρες ατέλειωτες. Και έμεινα εκεί, την ώρα που κάποιοι στρατόκαβλοι ελληναράδες λιποτάκτησαν και κρύφτηκαν. Ή την ώρα που πάλι θα διάβαζε ο Χριστούδολος και δεν είχε πάρει χαμπάρι.

Δημοσ.
Τόνισα ότι δεν έγραψα ότι έγραψα με σκοπό να σε προσβάλω ή να σε πικάρω. Σόρρυ αλλά δεν σε θεωρώ έξυπνο άνθρωπο. Τι θες; Να σου χαϊδέψω τα αυτιά ότι είσαι; Η εξυπνάδα είναι αντικειμενική αξία. Δεν την αναγνωρίζουμε δήθεν στους άλλους, έτσι από ευγένεια και μόνο. Τι να κάνουμε;

Ναι άλλα δεν κατάλαβα γιατί εγώ πρέπει να μάθω από εσένα πως με χαρακτηρίζεις.Δε σε ρώτησα γι αυτό μου φάνηκε λίγο περίεργο.

Ο Χριστόδουλος γνώρισε κατακραυγή γιατί προσπαθεί να παίξει ένα ρόλο που δεν του έχει δώσει ούτε η κοινωνία, ούτε το πολιτικό σύστημα. Να συγκυβερνήσει.

Χμμ, δλδ όταν λες να συγκυβερνήσει τι εννοείς?Δεν έχει δικαίωμα να διαφωνήσει σε μια απόφαση του κράτους? Οπως με τις ταυτότητες?Και διάλεξε να κάνει τη μεγαλύτερη διαδήλωση μετά το Μακεδονικό.Το Σύνταγμα επιτρεπει σε όλους εκτός από τους φασίστες(πχ δεν μπορείς να βγεις με σβάστικες έξω) να διαδηλώσουν με ότι λάβαρα επιθυμούν για οποιοδήποτε θέμα επιθυμούν.Οι βρωμοσυνδικαλιστές δημόσιοι δάσκαλοι κλπ για τα φράγκα τους, οι φοιτητές για το ζοφερό μέλλον που έρχεται ε ο Χριστόδουλας γι αυτό.

Παρένθεση για το κυβερνήσει.Και κάποιοι άλλοι το 44 θέλησαν να κυβερνήσουν αλλά δε βλέπω να γίνεται λόγος γι αυτό από κανένα συγκρότημα τύπου.

Τέλος παρένθεσης.

Ομως δεν τους πείραξε που ένας παπάς μάζεψε κομο.Ολα τα μπουμπούκια των συγκροτημάτων τσατίστηκαν επειδή είδαν να ανεμίζουν ελληνικές σημαίες και βυζαντινά λάβαρα και αυτό η εμπάθεια τους με το ελληνικό εθνικό σύμβολο δεν τους το επιτρέπει.Πχ γνωστός δημοσιογραφίσκος είχε πει το ανεκδιηγητο "ρε τι σας πειράζει που βγαίνουν οι Αλβανοί και πανηγυρίζουν ,εμένα με πείραξε που βγήκαν του Αμβούργου και πανηγυρίσανε γιατί είναι Γερμανοί:roll:".Για τέτοιους ψυχικά ασθενείς μιλάμε.Αν λοιπόν ο Χριστόδουλος καλούσε σε πορεία για αδελφοσύνη με την Τουρκία κλπ πάλι δε θα ανακατεύοταν με την πολιτική?Ομως τότε όλοι αυτοί θα τον επαινούσαν για το φιλάρεστο έργο του.

Επίσης τους πείραξαν τα κηρύγματα του στους ναούς.Δεν είναι δικαιωμα του καθενός να αγορεύει?Το θέμα είναι ποιος τον ακούει.Τώρα δε φταίω γω αν έχει πολλούς υποστηρικτές πρόβλημα δικό σας.Ομως αν αγόρευε υπέρ της εισόδου της Τουρκίας στην ΕΕ θα γραφαν άρθρα εναντίον του και θα πιπίλιζαν το μυαλουδάκι σας?Ομως πάλι δε θα συγκυβερνούσε?

Και στην τελική αφού κυβερνάει ο Λάτσης στα οικονομικά (ποιος τα χώνει στο Λάτση,ποιος είναι κολλητός του Λάτση έχει εκπομπή και λιδωρεί αυτόν που τα χώνει στο Λάτση ενώ κάποιοι άλλοι μένουν ανέγγιχτοι? ) δε νομίζω να έχει ιδιαίτερες σχέσεις με το Χριστόδουλα.Στα διεθνή κυβερνάει η Κοντολίζα οπότε μήπως αυτή έδωσε εντολή στα τσιράκια της που το παιζουν αντιαμερικάνοι να του τα χώσουν?

Πάντως σιγά σιγά βλέπω πως το πρόβλημα δεν είναι οι κλεψιές της εκκλησίας γενικά αλλά οι κλεψιές επί Χριστόδουλου.Ε ρε και να ρθει ο Ανθιμος πάνω:twisted:

Δημοσ.
Όταν λέω ότι οι ρόλοι είναι σύνθετοι, εννοώ ότι κάποιος μπορεί να ψήφισε το χ κόμμα που σήμερα κυβερνάει γιατί είναι φιλελεύθερος (με την έννοια που υπάρχει στη θεωρεία των οικονομικών).

Πρώτον, δεν έχω καταλάβει να έχουν σπουδαίες διαφορές στην πράξη τα δύο κόμματα εξουσίας σε ό,τι αφορά την ελευθερία της οικονομίας.

Δεύτερον, το φιλελεύθερος στην οικονομία και μόνο εκεί δεν μπορώ να το αντιληφθώ ως ιδέα. Και επίσης δεν έχουμε δει πουθενά ελεύθερη οικονομία σε ανελεύθερη κοινωνία. Όταν νομίζουμε ότι βλέπουμε κάτι τέτοιο, στην ουσία είναι κάποιοι ημέτεροι που παίζουν προστατευμένοι και ανεξέλεγκτα και βουτηγμένοι μέσα στη διαφθορά ~ δεν είναι ελεύθερη οικονομία.

To ζητούμενο εδώ είναι η στάση της εκκλησίας.

Όσο δεν πρέπει να πείσει για να ζήσει (δηλ. να βγει στην αγορά των ιδεών και να παλέψει για να φέρει τον κόσμο κοντά της) η εκκλησία δεν αλλάζει στάση. Tο ζητούμενο είναι τί κάνουμε εμείς.

Το παιχνίδι των ηθικών κρίσεων και κατακρίσεων που παίζουμε τώρα, και που σε κάποιους φαίνεται ότι αρέσει πολύ, προσωπικά δεν με συγκινεί καθόλου, ούτε αισθητικά ούτε ηθικά. Έχω πιο όμορφα πράγματα να ασχοληθώ στη ζωή μου.

Και πιστεύω επιπλέον, για όλους τους λόγους που αναφέρω και στα προηγούμενα ποστ, ότι το παιχνίδι αυτό είναι αποπροσανατολιστικό.

Και είπα ότι το κράτος υπέκυψε, γιατί η αγαστή σχέση με την εκκλησία ισούται με ψήφους. Γιατί αν τολμήσει να μην τη δωροδοκήσει, θα βγει ο Χριστούδαλας και θα ανοίξει πόλεμο. Χωρίς να χρειάζεται καν να αναφέρει ότι ο λόγος είναι ότι δεν τον επιχορήγησαν. Κάτι θα βρει για να εκβιάσει.

Μπα;

Το έχει κάνει με τον Σημίτη. Του άνοιξε σκληρό πόλεμο και ο Σημίτης δεν υπέκυψε. Και ο «φιλελεύθερος» ηγέτης της «φιλελεύθερης» παράταξης, αντί να βγει τότε να μιλήσει φιλελεύθερα και να μοιραστούν τη χασούρα, ή τουλάχιστον να κάνει την πάπια, πήγε και υπέγραψε για τις ταυτότητες...

Και μου λες μετά ότι το ζητούμενο είναι η στάση της εκκλησίας; :-|

Δημοσ.

Just sit back and enjoy it ρε Soulis... Δεν τα έχεις μάθει τόσο καιρό?:). Πολυβόλο συνομωσίας και λαϊκισμού το άτομο, είναι απίστευτος! Το ότι καταλήγει συχνά σε ασυναρτησία δεν μειώνει καθόλου την καλλιτεχνική προσπάθεια.

Επί του θέματος δεν έχω να κάνω κανένα θεόπνευστο σχόλιο δυστυχώς. Το ότι έχει εξουσία η εκκλησία είναι δυστυχές γεγονός, το ότι δεν βλέπω να την χάνει είναι το πραγματικά τραγικό...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...