antreaslam Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Συνολικούς πόρους ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ διαθέτει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στο πρόγραμμα της Εκκλησίας για κοινωνικό έργο τα επόμενα έξι χρόνια. Η σχετική προγραμματική σύμβαση υπεγράφη την Τρίτη από τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη και τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο. Το έργο φέρει τον τίτλο: «Πρόγραμμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για την εκτέλεση έργων συμβολής στην εθνική, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική πρόοδο του τόπου για την Προγραμματική Περίοδο 2007 - 2013». το σχετικό άρθρο,εδώ
antreaslam Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 άλλο ένα θέμα για την εκκλησία λοιπόν ! ακονίστε μαχαίρια! θα σας-μας χρειαστούν! ΥΓ: αλήθεια, είδατε πόσο εύκολα αλλάζει η άποψη της εκκλησίας για τις μεταμοσχεύσεις? ΥΓ2: αλήθεια, πως έφτασε ο παρασκευαιδης τόσο ψηλά στη λίστα των μεταμοσχεύσεων? ΥΓ3:αλήθεια,όλοι αυτοί οι άνθρωποι του θεού,που χορεύουν πάνω από τον τάφο του,πριν να πεθάνει,πόσο χριστιανοί είναι? ΥΓ4:αλήθεια, τη φιλανθρωπία του παρασκευαίδη κ της εκκλησίας στον μεγάλο σεισμό του αιγιου,την θυμάστε? ήταν 100 Ο-Λ-Ο-Κ-Λ-Η-Ρ-Ε-Σ κουβέρτες...
punky Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Μπορείς άνετα να με χρεώσεις για ξεφούσκωμα της εφηβικής μου επαναστατικότητας, αλλά το μόνο που μπορώ να κάνω πια για κάτι τέτοια θέματα, είναι να αποφεύγω να τα διαβάζω γιατί συγχύζομαι. Αν τους βγάλεις τα ράσα (και αυτές τις χοντρές χρυσές αλυσίδες λες και είναι ράπερς των 80s) και τους βάλεις κουστούμια, δεν διαφέρουν σε τίποτα από κάθε άλλη επιχείρηση. Όπως αν βγάλεις από το Βύντρα και το Μάντζιο τη φανέλα που φόρεσε ο Ζάετς και ο Σαραβάκος, και τους βάλεις μία του Αίαντα Σαλαμίνος. Με τη διαφορά βέβαια ότι η επιχείρηση είναι πιο ειλικρινής στο δικό της mission statement και λέει καθαρά και ντόμπρα πως φτιάχτηκε για να κονομήσουν οι μέτοχοι. Στην τριτοκοσμική χώρα που ζούμε, φροντίζει πάντα η κυβέρνηση να τους γλύφει τα παπάρια με παροχές και διευκολύνσεις, ώστε να τσιμπήσει και κάνα χριστιανικό ψήφο. Αστείο που όλη αυτή τη συμμορία και το ληστρικό κύκλωμά της, καταλήγει τελικά να το στηρίζει η κάθε ταπεινή, φοβισμένη γριά ψηφοφόρος.
antreaslam Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Μπορείς άνετα να με χρεώσεις για ξεφούσκωμα της εφηβικής μου επαναστατικότητας, αλλά το μόνο που μπορώ να κάνω πια για κάτι τέτοια θέματα, είναι να αποφεύγω να τα διαβάζω γιατί συγχύζομαι. Αν τους βγάλεις τα ράσα (και αυτές τις χοντρές χρυσές αλυσίδες λες και είναι ράπερς των 80s) και τους βάλεις κουστούμια, δεν διαφέρουν σε τίποτα από κάθε άλλη επιχείρηση. Όπως αν βγάλεις από το Βύντρα και το Μάντζιο τη φανέλα που φόρεσε ο Ζάετς και ο Σαραβάκος, και τους βάλεις μία του Αίαντα Σαλαμίνος. Με τη διαφορά βέβαια ότι η επιχείρηση είναι πιο ειλικρινής στο δικό της mission statement και λέει καθαρά και ντόμπρα πως φτιάχτηκε για να κονομήσουν οι μέτοχοι. Στην τριτοκοσμική χώρα που ζούμε, φροντίζει πάντα η κυβέρνηση να τους γλύφει τα παπάρια με παροχές και διευκολύνσεις, ώστε να τσιμπήσει και κάνα χριστιανικό ψήφο. Αστείο που όλη αυτή τη συμμορία και το ληστρικό κύκλωμά της, καταλήγει τελικά να το στηρίζει η κάθε ταπεινή, φοβισμένη γριά ψηφοφόρος. ακόμα μια πολύ εύστοχη γνώμη από τον φίλτατο πάνκυ... Ειλικρινά όμως, έχω φτάσει στο σημείο όχι να αδιαφορώ,όχι να λέω "κ τι έγινε", όχι να δείχνω ένα είδος συμπάθειας στη "φοβισμένη γριά ψηφοφόρο", αλλά να "αγριεύω" με όλη αυτή την κατασταση,και να τους σιχαίνομαι όλους αυτους... τους πολιτικους που γλύφουν την εκκλησία... την εκκλησία που ...γλυφει ο ένας παπάς τον άλλο... τους δύσμοιρους που τρέχουν πίσω από τα λάβαρα της επαναστασης κ του παρασκευαιδη... τον παρασκευαιδη, που μέχρι και την άποψη της εκκλησίας για τις παρτούζες θα άλλαζε, αν αυτό τον βοηθούσε να σωσει το τομάρι του. τους ψηφοφόρους που γλύφουν τους πολιτικούς για να "βολέψουν το παιδάκι τους" στο δημόσιο... τους χριστιανούς που διαδηλώνουν κατα εκατομμύρια στους δρόμους για το μέγα ζήτημα του ΧΟ στις ταυτότητες,και που στέκονται ενάντια σε κάθε κίνημα-κίνηση των μαθητών-φοιτητών... όλο αυτό το σάπιο κύκλωμα, που δηλώνει 65% συμπάθεια στον παρασκευαιδη, 55% στον καραμανλή, ψηφίζει 85% τα 2 μεγάλα κόμματα, είναι το ίδιο κύκλωμα που αποτρέπει σε αυτόν τον τόπο,να τολμήσει (έστω) να σηκώσει κεφάλι!
antreaslam Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Αν τους βγάλεις τα ράσα (και αυτές τις χοντρές χρυσές αλυσίδες λες και είναι ράπερς των 80s) και τους βάλεις κουστούμια, δεν διαφέρουν σε τίποτα από κάθε άλλη επιχείρηση. Όπως αν βγάλεις από το Βύντρα και το Μάντζιο τη φανέλα που φόρεσε ο Ζάετς και ο Σαραβάκος, και τους βάλεις μία του Αίαντα Σαλαμίνος. καταπληκτική παρομοίωση... βέβαια,ιστορικά στον παναθηναικό πρέπει να γυρίσεις πίσω μόνο 10 χρόνια για να βρεις κατι καλό που να έχει φορέσει αυτή τη φανέλα, ενώ ιστορικά στην εκκλησία....χχχμμμ,problem!
punky Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Βέβαια με τη φανέλα του Παναθηναϊκού έχει φωτογραφηθεί και ο Βασίλειος Κωστέτσος στη στάση άγριας τίγρης, αλλά ας μην ξύνουμε πληγές τώρα Κοίτα, τείνω να πιστέψω πιο πολύ πάντως πως όλο αυτόν τον θεσμό δεν τον στηρίζει τόσο η κάθε γριά (παίζει γερά και αυτή βέβαια), αλλά τα συνδεδεμένα με αυτόν συμφέροντα. Όλη αυτή η ιστορία είναι βαθειά ριζωμένη στην καθημερινότητά μας. Όσοι πήγαμε φαντάροι ξέρουμε πως το καλύτερο βύσμα για μεταθέσεις και ευνοϊκή μεταχείριση ήταν το εκκλησιαστικό. Ο πολιτικός και ο στρατιωτικός έπονται. Ο κόσμος γκρινιάζει για τα φακελάκια των γιατρών, ενώ όλοι έχουν ζήσει την αφαίμαξη που γίνεται στους γάμους, στα βαφτίσια και στις εκδηλώσεις. Δηλαδή ρε πούστη μου, φίλος μου που έκανε τον Κινέζο στο pressing του παπά για καλύτερο χαρτζηλίκι, παντρεύτηκε με σβηστούς τα 2/3 των λαμπτήρων της εκκλησίας. Δεν του άναψαν τα φώτα! Αυτόματα όλοι οι καλεσμένοι καταλάβαμε (χωρίς να χρειαστεί να το κουβεντιάσουμε) ότι κάτι δεν πήγε καλά στη διαπραγμάτευση. Όσοι έχουν ασχοληθεί με την αγορά του ακινήτου στην Ελλάδα, έχουν βαρεθεί να πέφτουν επάνω σε ακίνητα που ανήκουν σε διάφορες μονές Βατοπεδίου και δε συμμαζεύεται. Δε συζητάμε για το πόσο εύκολα αδειοδοτούνται όλα αυτά. Έχοντας έναν κύκλο συγκεκριμένων ανθρώπων (κατασκευαστών, δικηγόρων κλπ) να εξυπηρετεί και να εξυπηρετείτε από όλο αυτό το σύστημα. Τώρα το καινούριο παραμύθι είναι o θρησκευτικός τουρισμός. Προφανώς ανακάλυψαν ότι υπάρχει μια πύρκαυλη μάζα ευρωπαίων και αμερικάνων τουριστών που παίρνει διακοποδάνειο για να επισκεφτεί τα μοναστήρια και τις εκκλησίες της χώρας. Να δεις που θα επιδοτηθούν τα μοναστήρια και το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο θα τα γεμίσει με αλβανούς ντυμένους καλόγερους, γιατί οι κανονικοί θα είναι απασχολημένοι να δίνουν διαλέξεις για την επιχειρηματικότητα στο Stanford.
kx5 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Από μικρός ήθελα να γίνω ιερέας, να τα τσακώνω χοντρά από τα κορόιδ... εχμμ γκουχ γκουχ... πιστούς, αλλά το καλό αγγελάκι δεξιά από το κεφάλι μου (aka συνείδηση) πάντοτε νικούσε το κακό αγγελάκι στα αριστερά. Έτσι δε κατάφερα να πραγματοποιήσω το όνειρό μου.
antreaslam Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 επειδή πλησιάζουν σιγά σιγά οι φίλοι μου (όχι εγώ) σε ηλικία γάμου, ακόυω κάτι τρελλά, του στυλ: "αν θέλεις να παντρευτείς σε άλλη εκκλησία, ή σε κτήμα, πρέπει να πληρώσεις τα δικαιώματά σου στην εκκλησία που ανήκεις"!! what??? Κοίτα να δεις που υπέγραψα συμβολαιο στα ....δύο μου,40ετους διάρκειας,στον αγ.γεωργιο, κ αν θέλω να πάρω μεταγραφή στον...πχ αγ.νικόλαο, πρέπει να πληρώσω για πάρω το δελτίο μου! η εκκλησία χρειάζεται τους πιστους,για οτν ίδιο λόγο που ο σωκράτης χρειάζεται τα τσουκαλάκια! ποιος θα τολμήσει να φορολογήσει την εκκλησία, να της φέρει αντίρρηση σε οτιδήποτε, να μην δεχθεί τον παπά που παίρνει άδεια απο το ...αντίστοιχο κτηματολόγιο της εκκλησίας (εκκλησιολόγιο),χτίζει ένα εκκλησάκι και μια βίλα γύρω γύρω 3 στρέμματα,με πισίνα,αλλά θεωρείται έδαφος εκκλησιαστικό? Ποιος ακριβώς αποζημίωσε όπως έπρεπε ανθρώπους που έχασαν οικοπεδα σε ένα βράδυ, γιατί μπήκαν τα θεμέλια μιας εκκλησίας,και επειδή δε μπορεί να γκρεμιστεί, αποζημιώθηκαν με την ελάχιστη αποζημίωση,χωρίς να μπορούν να διεκδικήσουν παραπάνω? το κύκλωμα των ...πολυελαίων-φακελακιων-μνημόσυνων (με 20 ευρώ ψέλνω 10 λεπτά,με 30ευρώ τα ακούς όλα), αυτός που πρέπει να το σταματήσιε είναι ο ίδιος ο κόσμος ! αλλά πως να γίνει αυτό, όταν το 95% των σημερινών νέων, έχει γονείς που τα έκαναν αυτά,κ που υπάκουαν όταν ήταν νέοι?? Όσο για τον εκκλησιαστικό τουρισμό... Να δω να φτιάχνουν (όπως έχουν ήδη πει), μονάδες 500 δωματίων,ξενοδοχείο 4 αστέρων,με όλες τις ανέσεις, να το εγκαινιάζει ο παρασκευαίδης,κ δίπλα να παιρνάει ο τουρίστας ψιλοκομμάτια από το ποτό,να χουφτώνει τον κώλο της γκόμενας,κ να γελάσει ο κάθε πικραμένος... ΥΓ:σκέφτεσαι το συμβούλιο των παπάδων(ιερά σύνοδος νομίζω)?? με συζητήσεις: η παραγωγικότητά μας έπεσε 1,8% , τα γενικά βιομηχανικά έξοδα ανέβηκαν στο 3,1% επί των συνολικών εξόδων μας,και πρέπει να βρούμε τρόπο να μειώσουμε τα σταθερά μας κόστη>>??? Και να πετάγετε ο άλλος "εγώ βρήκα τρόπο να αυξήσουμε τα έσοδά μας! να βάλουμε μηχανήματα που να πουλάνε προφυλακτικά,και σε διάφορες γεύσεις κ μάρκες!"!!!! ΟΡΓΙΟ!
punky Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 λολ, σκέψου να μην μπορείς να παντρευτείς γιατί δεν έχει έρθει ακόμη η μπλε κάρτα σου. Eντάξει μωρέ, αλλάζεις το όνομά σου σε Πουμπλής και παντρεύεσαι με κοινοτικό διαβατήριο. Ξέρεις εσύ Πάντως άμα δεν ποστάρει σε αυτό το τόπικ ο ομνισλας, εγώ δεν περιγράφω άλλο.
galil Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Αυτά τα θέματα με την εκκλησία μ'αρέσουν πολύ. Πάντα τέτοια....
bingo Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Και μένα μ αρέσουν μωρέ αλλά αν δεν βρεθεί και η αντίθετη άποψη δεν λέει.. Τι θα κάνουμε; Θα λέμε όσοι πόσο συμφωνούμε με τους προηγούμενους; Εγώ πάντως αυτό λέω για την ώρα.. Μέχρι να ανάψουνε τα αίματα
gang Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Εγώ το δα στις ειδήσεις και μούντζονα με χέρια-πόδια... δίνουν λεφτά στην "εκκλησία" που της ανήκει η μισή Ελλάδα...
punky Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Ε, ναι κι εγώ δεν βλέπω προκοπή. Έχει ανέβει τόσο το επίπεδο του φόρουμ που δε μπορούμε να βρούμε έναν άνθρωπο να συζητήσουμε. Θα βάλω μια ταινία να περάσει η ώρα.
omnislash Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Ευτυχώς που λύσαμε όλα τα άλλα προβλήματα (καταργήθηκε το part time , δουλεόυμε 6ωρο και καθόμαστε από Παρασκευή,αυξήθηκαν οι μισθοί στα επίπεδα Ελβετίας δημιουργηθηκαν ελληνικές βιομηχανίες για να απορροφούν θέσεις εργασίας , καταργήθηκε το φακελάκι, η μίζα δεν ξέρουμε τι σημαίνει αφού κανείς δε χρησιμοποιεί αυτον τον όρο, καταργήθηκε η υποχρεωτική στράτευση, το "μέσο" διεγράφτηκε από το λεξικό του φυτράκη,έφυγαν τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο, τα Σκόπια λέγονται Βαρδαρσκα,οι μετανάστες μειώθηκαν κατά πολύ,κάνουμε πάσχα στην Αγιά Σοφιά όπως ορίζει το ευρωπαικό κεκτημένο για τους όρους λατρείας, Οι Εβραίοι ξεκουμπίστηκαν από την Παλαιστίνη, οι ΗΠΑ δεν κάνουν ιμπεριαλιστικούς πολέμους)) και μας έμεινε το κουσούρι η εκκλησία. α) Ξέρετε πόσο στενοχωρημένος είναι ο Χριστόδουλος που ο antreas και ο punky τον αποκαλούν Παρασκευαίδη?Αφήστε το καλύτερα β) Δε νομίζω να δείχνουν συμπάθεια στον Χριστόδουλο και στον μέγα Άνθιμο επειδή είναι παπάδες.Πχ γιατί δε δείχνουν την ίδια συμπάθεια στον Χρυσόστομο της Ζακύνθου.Μήπως γιατί οι δυο πρώτοι κρατούν σθεναρή στάση στα εθνικά θέματα ,δεν απαρνιούνται την παράδοση και δεν χρησιμοποιούν τον όρο συνωστίζομαι όταν πρόκειται για σφαγές? Ναι με αυτά τα μέτρα προσπαθεί να εξαγοράσει ψήφους παπάδων όπως και 500000 στρατιωτικών.Και εμένα με ενοχλεί περισσότερο που τα δισέγγονα του καε στρατηγού δικαιούνται 365 μέρες το χρόνο δωρεάν φαγητό στα ΚΑΑΥ ,κάνουν διακοπές, κλπ παρά αν ο τάδε παπάς στο χωρίο ζεστή βρύση τσακώνεται με την παπαδιά
bingo Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Εγώ πάλι ποτέ δεν κατάλαβα γιατί όποτε κάποιος ξεκινάει μια κουβέντα για κάποιο θέμα θα βρεθεί ένας να πει οτι δεν έχουμε λύσει αυτό το άλλο και το παράλο πρόβλημα, άρα η κουβέντα είναι άχρηστη. Δεν φτιάχνουμε μια λίστα τότε με τα σημαντικά πρόβλήματα και ώσπου να λύσουμε το πρώτο να μην κουβεντιάζουμε τα παρακάτω;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.