xpapias Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Γειά χαρά! Ψαχνόμουν χθες για διαθέσιμα δίκτυα στον υπολογιστή μου, οπότε και πέρα από το δικό μου βρήκα άλλα δύο - προφανώς στην ίδια πολυκατοικία και αυτά. Το ζήτημα είναι ότι μόνο το δικό μου είναι απροστάτευτο. Οι υπόλοιποι είδα ότι χρησιμοποιούν ο ένας WPE και o άλλος WPA αν δεν κάνω λάθος. Τι ρυθμίσεις μπορώ να κάνω εγώ ώστε να μη μπορεί να συνδεθεί ο καθένας; Να πω ότι έχω για router το WAG354G της Linksys, το οποίο συνδέεται μέσω Ethernet με τον σταθερό υπολογιστή μου (Windows XP) και με WiFi με ένα φορητό (Windows Vista).
prantzos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Θα πας στο web interface του modem εκεί που ρυθμίζεις το wireless κομμάτι του, θα βάλεις για security/encryption όπως το λέει WPA/PSK ή κάπως έτσι, θα διαλέξεις ένα password και θα αφήσεις οτιδήποτε άλλο, στις προκαθορισμένες τιμές του. Όταν θα θελήσεις να συνδεθείς ασύρματα με τον υπολογιστή στο modem θα βρείς το δίκτυό του και θα κάνεις connect χρησιμοποιώντας το password σου (θα σου βγάλει ερώτηση για το ποιό είναι). Κάπου εκεί νομίζω λέει να θυμάται το password και όποτε βρίσκει αυτό το δίκτυο να συνδέεται αυτόματα. Αν τώρα το wireless το έχεις συνεχώς ανοιχτό στο laptop και δεν θέλεις να συνδέεται αυτόματα όταν είσαι ήδη on-line με ethernet, τότε άστο manual.
xpapias Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Να'σαι καλά. Το βρήκα - έβαλα όμως WEP τελικά. Ξέρουμε τι διαφορές έχουν αυτά τα 2;
slaytanic Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 και αν δεν κανω λαθος να ρυθμισεις και τις IP σου δηλ πχ η IP 10.0.0.1 να εινα του rooter σου η 10.0.0.2 απο το pc και η 10.0.0.3 απο το lap top σου μεχρι εκει και να κλεισεις ολες τις υπολοιπες. (εκτος απο το κωδικο που λετε παραπανω)
xpapias Δημοσ. 17 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2007 Τα υπόλοιπα τα έφτιαξα. Πως μπορώ να ορίσω ip για το καθένα?
stormrider84 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2007 Μεσα στο interface του router σου θα υπαρχει καπου η επιλογη για το ποια ip θα εχει αυτο...Η ip αυτη ειναι κατα 99% σε ολα τα router η 192.168.2.1....Εσυ μπορεις να την ορισεις ως 10.χχχ.χχ.χ μιας και αυτης της μορφης οι ip αποτελουν ενα c-class δικτυο (οπως αλλωστε και οι 192.168.χ.χ)...Τωρα οσον αφορα τις ip που εχουν τα pc σου, αυτες και παλι κατα 99% θα αποδιδονται απο τον dhcp server που εχει το linksys σου...Αυτο αν το απενεργοποιησεις και θελεις να δινεις manually τις ip των συσκευων του δικτυου σου (των pc σου στην προκειμενη περιπτωση), θα πρεπει να πηγαινεις στις ιδιοτητες της τοπικης συνδεσης καθε pc και μετα στις ιδιοτητες του tcp/ip, να δινεις manually την ip, ειτε ειναι της μορφης 192.168... κλπ ειτε 10.χχ...κλπ, ως subnet mask 255.255.255.0 και default gateway την ip του router σου(αυτη δηλαδη που εχεις ορισει μεσα στο interface του)....Αν το router σου εχει την 192.168.2.1 καλο ειναι να οριζεις καθε φορα για καθε αλλα συσκευη δικτυου που θα εχεις την αμεσως επομενη, δλδ την 192.168.2.2 κοκ....Ελπιζω να βοηθησα :razz::razz:
stormrider84 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2007 Οσον αφορα την ασφαλεια αυτο που θα ηθελα να αναφερω ειναι οτι ο συνδυασμος wep, macfilter και hide ssid πιστευω οτι ειναι πολυ αποδοτικος....Οχι βεβαια οτι δεν σπαει αλλα ο τυπος πρεπει να ειναι τρελλο χακερι και να παιζει το linux στα δαχτυλα για να στο σπασει:razz::razz::razz:
tsakonas Δημοσ. 17 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2007 Οσον αφορα την ασφαλεια αυτο που θα ηθελα να αναφερω ειναι οτι ο συνδυασμος wep, macfilter και hide ssid πιστευω οτι ειναι πολυ αποδοτικος....Οχι βεβαια οτι δεν σπαει αλλα ο τυπος πρεπει να ειναι τρελλο χακερι και να παιζει το linux στα δαχτυλα για να στο σπασει:razz::razz::razz: swsta....kalutera WPA para WEP ...to xw dei live na spaei se 5 lepta kai de thelei polles gnwseis..apla thelei linux kai mia wireless karta krakarismeni
stormrider84 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 swsta....kalutera WPA para WEP ...to xw dei live na spaei se 5 lepta kai de thelei polles gnwseis..apla thelei linux kai mia wireless karta krakarismeni σωστοοοος!!!!-)
valantis315 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 WPA και απο εμένα Η wep σπάει για την πλάκα και χωρίς Linux και μεσα απο τα xp όποιος έχει κάρτα atheros το σπάει μέσα σε 5 με 7 λεπτα
TechnoState Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 sxetiki erwtisi... o diaxeiristis enos tetoiou diktyou apo tin stigmi pou oikeiothelws exei dwsei acces se orismena termatika, mporei me kapoion tropo na elegxei poia ip i poio pc kanei xrisi tis access tou k poia oxi?
Aligator21 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 sxetiki erwtisi...o diaxeiristis enos tetoiou diktyou apo tin stigmi pou oikeiothelws exei dwsei acces se orismena termatika, mporei me kapoion tropo na elegxei poia ip i poio pc kanei xrisi tis access tou k poia oxi? ναι μπορεί... πάλι μέσα από το interface του router του, του εμφανίζει πόσοι και ποίοι είναι συνδεδεμένοι. Τα στοιχεία που σου βγάζει είναι : 1) Computer name 2) IP 3) MAC Address
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.